Kozmetika

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

tema odprta - 6. avg 2006 19:55 | ogledi: 4.283 | odgovori: 62

ker je bil na moje vprašanje o maskari velik odziv in se mi je zdelo, da še katero kaj več zanima (vključno z menoj) predlagam, da čvekaom pod novo temo, če nima Jernej nič proti....

Glede maskare sem se že odločila, sedaj pa bi rada še nasvete glede ŠMINKE za usta. katera se vam zdi dovolj obstojna, da je ni treba nanašati na recimo pol ure. Jaz imam že precej časa Oriflame, a kaj ko takoj izgine...iščem nekaj z bleščicami... kaj izkušenj?

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

6. avg 2006 20:24

Zakaj pa ne? Jaz uporabljam Avonovo in Yves Rocher šminke. Z obojimi sem zelo tadovoljna, s tem da so Avonove bol obstojne in se mi zdijo za nianso boljše. Pred časom sem uporabljala tudi Oriflame in razne šminke iz drogerij, pa me niso prepričale. Za suhe in spokane uporabljam šminko:Ultra Moisture Rich Hidratantno, v barvi Mulberry in petunia, za bolj obstojno pa uporabljamPerfect Wear SPF 12, barva Berry in Cappucino. To je zelo obstojna, vendar malo suha, zato dam gor še malo glosa. Drži pa mi skoraj ves dan.Preverjeno. Pa upam, da nisem reklame delala, samo napisala, kaj uporabljam. Kyara

TORTICA  

6. avg 2006 20:44

Če še koga zanima: SEZNAM PODJETIJ, KI PROIZVODE TESTIRAJO NA ŽIVALIH: P&G ( Clairol, Max Factor, Pantene, Old Spice, Head&Shoulders, Sally Hansen, Ariel, Always, Pampers… Colgate-Palmolive Co. (Palmolive, Ajax, Fab, Speed Stick, Mennen, Hills Pet Nutrition,Mennen,  Henkel (Bref, Clin, Fa, Kaloderma, Opti, Palette, Persil, Perwoll, Poly, Pril, Pur, Rex, Schauma, Silan, Solea, Somat, Taft, Vademecum, Weisser Riese) Johnson & Johnson (Aveeno, Clean & Clear, Neutrogena, ROC) Kimberly-Clark Corp. (Cottonelle, Huggies, Kleenex, Kotex, Pull-Ups, Scott Paper) Krka (Vitaskin, Corident, Sun Mix, Fitoval) L"Oréal (Anais Anais, Bilage, Biotherm Cosmetics & Skin Care, Helena Rubenstein, Logics, Ombrelle, Vital Nutrients) L"Oréal U.S.A. (Biotherm, Cacharel, Garnier, Giorgio Armani, Helena Rubinstein, Lancôme, Matrix Essentials, Maybelline, Ralph Lauren Fragrances, Redken, Soft Sheen, Vichy) Lek (Green Line in Amai) Unilever (Lever Bros, Axe, Rexona, Dove, Domestos, Sunsilk, Calvin Klein, Elizabeth Arden, Helene Curtis, Diversey, Suave, Cerruti parfumi, Chloe, Finesse, Lagerfeld parfumi, Lux, Cif, Omo, Signal, Valentino parfumi) SEZNAM PODJETIJ, KI NE TESTIRAJO NA ŽIVALIH Alverde, Alterra, Almay, Amway, Avon (prvi, ki je skupaj z Revlonom že daljnega leta 1989 prenehal z vsemi poskusi na živalih!), Chanel, Clarins, Collistar, Christian Dior, Marks & Spencer, Maybelline, Neutrogena, Neutro Roberts, Oriflame, Orlane, Pupa, Revlon, Weleda, Wella, Nivea, Labello, Eucerin, 8x4, DM (proizvodi, katere oni proizvedejo). Pa lepo prosim, ne vzemite tega tako, da kakorkoli kritiziram tiste, ki uporabljajo tiste proizvode iz prve grupe. Tudi jaz imam v kopalnici šampon Johnson, perem z Arileom ali Persilom, mož ima Old spice.......bom pa skušala počasi prešalati.. Kyara hvala za nasvet glede šminke, še katera? Sporočilo je spremenil(a) TORTICA dne 06. avg 2006 20:47:17

pipika  

član od: 9.9.2005

sporočila: 53

7. avg 2006 8:27

Ma, moram dodat, čeprav se bo vsul plaz.. Spoštujem živali in sem proti eksperimentiranju na njih seveda v kolikor to ni nujno potrebno. Je pa dejstvo, da ljudje pač vidino uboge živali, ki za nas preiskušajo kozmetijo, ko pa nas npr. kaj boli pa brez problema vzamemo naklofen, naprosen, ketonal..tralala...pa so tudi to nekoč in še sprobali na njih. Tako, da kaj dosti pač tu ne bomo spremenili... Pa dovolj ker forum temu ni namenjen. pipika

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

7. avg 2006 8:39

Jaz uporabljam tisti gloss od Loreala. S full bleščicami. Pa ne tega iz letošnje kolekcije, ker so mi vse nianse presvetle in precukraste. Glam shine. Že dolgo ne uporabljam nič drugega, če mi ga gre kupit mož, ne more zgrešiti... Je pa res, da ni prav izbire barv, rdeč gloss sem si kupila od neke druge firme...

TORTICA  

7. avg 2006 9:43

Pipika, ne bo plaza. Se strinjam s tabo, ampak sveta ne moremo spremeniti čez noč, gre pa po koščkih...po mišjih stopinjah ampak - vsak korak šteje. Deževen pozdrav iz Posavja!

mandarinca  

član od: 4.4.2005

sporočila: 128

7. avg 2006 14:34

Kyara, a nima Avon samo kataloške prodaje? Kako pa "zadeneš" pravi odtenek, saj se mi zdi, da na papirju in na kar eni manekenki to čisto drugače izgleda. mandarinca

cherry  

član od: 5.6.2006

sporočila: 409

7. avg 2006 16:06

Pred kratkim sem po netu iskala takšen seznam podjetij, ki testirajo / ne testirajo na živalih. Ugotovila sem, da so si med seboj kar bistveno različni, noben pa ni opremljen z datumom izdaje ali izdan s strani kakšne pristojne organizacije. Tako da človek na koncu res ne ve, kaj in komu bi verjel. Sem pa na primer prebrala uradno izjavo Leka, da svoje kozmetike NE testirajo na živalih. Če kdo ve za kakšen uraden in 100% zanesljiv seznam, ga bom vesela, do takrat pa se pač zanašam na lastno zdravo pamet in srčno upam, da vsaj v večini izbiram kozmetiko, ki ni bila testirana na živalih. Z letom 2008 pa bo v EU tako ali tako prepovedana prodaja kozmetike, testirane na živalih. Upam, da imam vsaj glede tega pravo informacijo Lep dan, čeprav deževen, Mateja

Nincica  

član od: 3.12.2004

sporočila: 17

7. avg 2006 19:31

No ja, enkrat je Neutrogena med testiranimi na živalih in naslednjič, da ni Vem pa, da je bila antipropaganda Max Factorjevim izdelkom, ker naj bi jih testirali na živalih, ampak jih ne, jih tudi nikoli niso, tako da,...sama uporabljam ravno Max Factorjev Silk Gloss in Isadorine šminke oz. tudi glose. Všeč mi je tudi Diorjev glos, ostalo kozmetiko pa Loccitane. Lp, Nina Nincica

tamara1  

član od: 10.11.2005

sporočila: 109

8. avg 2006 9:52

Ne vem če obstaja kakšen 100 % seznam, ampak mislim da bi morala biti takšna kozmetika označena z strani pristojne organizacije (že na embalaži) kot meni tudi Mateja. Tukaj imate nekaj opisov. Ali so to splošne oznake veljavne za vse pa ne vem. <http://www.tm-shop.si/shop/page/group/grp/7> Če Neutrogena ne preizkuša svojih izdelkov na živalih, po tem mora biti po mojem to na embalaži označeno (znak vegan) Je bilo pa že velikokrat dokazano da cena ne zagotovlja kvaliteto. Lp tamara1

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

8. avg 2006 10:23

Mandarinca, seveda je kataloška prodaja. Če imaš svojo promotorko, te je sigurno povabila na sestanek in tam lahko šnofaš in sprobavaš izdelke po mili volji. Jaz vse moje stranke povabim na to šnofanje, pa so zelo zadovoljne. Čeprav mi nekatere zaupajo in rečejo, naj kar jaz za njih izberem, ker vem, kaj imajo rade. Pa tudi testerčki se dajo naročit za bistveno nižjo ceno in s testerčkom se lahko zelo dolgo mažeš, pa potem drugega naročiš. Kyara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti