Prispevek k gospodinjstvu

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

22. apr 2006 10:22

Dolores, imaš prav, veliko pokojninskih reform bomo dali skozi, vendar bo samo slabše, ker drugače ne more biti. Aktivnega prebivalstva je vedno manj, ostarelih vedno več. Naš problem (no samo eden od mnogih) je, da smo ravno tako dolgo živeli v socializmu, da računamo, da bomo na stara leta živeli od pokojnine. Ne bomo. Če ne bomo prihranili v aktivnem obdobju svojega življenja, ne bomo mogli živeti. Zato pa - kot pravi moja prijateljica -- moramo imeti otroke, da nas bodo živeli na stara leta. Ja tudi tu bo sprememba. Današnja generacija upokojencev pomaga svojim odraslim otrokom, mi jim ne bomo mogli, ampak kvečjemu oni nam. Damjana, strinjam se s teboj. S tako povrpečno plačo čisto od nič ne moreš začeti. Razen, če tako kot moj sodelavec, čisto nič ne porabiš. Popolnoma drugače je, če imaš parcelo, pa starše, ki ti, če drugega ne, vsaj kakšno malico skuhajo (in tudi financirajo), pa sorodnike, ki pomagajo, pa prijatelje, od katerih ima kdo traktor ali pa kombi... Ja, vsaka taka stvar stane. Midva sva pri tej stari hiši, ki sva jo kupila, imela zelo zaraščen vrt. Predračun za sečno drevja (plus odvoz) je bil 500 jurjov. Naredili smo sami. Moj brat je bil nekaj ur s plezalnim pasom privezan na ogromno češnjo, ki je stala zraven ceste, in jo po malem žagal. Delali smo dan in pol. 5 ljudi, od katerih je bil plačan samo eden, drugi dela za majhno nagrado. Moja dva brata zastonj (vključno z uporabo motorne žage in traktorja). Moja mami je skuhala kosilo in malico. Vse skupaj je stalo manj kot 50 jurjov. Ja, tu je razlika. Če imaš možnost, da ti kdo pomaga. mimika

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

22. apr 2006 11:10

Berem in berem že dva dni. Nekaj me je pripravilo k temu, da še nekaj napišem. Ko sem končala srednjo šolsko izobrazbo( 30 let od tega), je bilo dela kolikor si ga hotel. osebni dohodki so bili pa taki, da si jih težko porabil. Malo me stisne pri srcu, ko vas preberem. Kaj pa danes? Poleg visoki šolski izobrazbi, težko dobiš delo in če ga dobiš je še slabo plačano, garaš,zato da se lahko preživljaš. Rada bi marsikaj spremenila, ampak nimam te moči. Na žalost, danes, če hočeš imeti, moraš vzeti.... pa brez zamere seveda. nisem nikoli rekla, da meni je bilo lahko prideti, do bajte, amapak mnogo lažje kot je danes. Pozdrav vsem. Anamarija

damjana  

član od: 29.8.2001

sporočila: 22

22. apr 2006 11:56

Ja, mimika, saj. Moja poanta je v bistvu bila, da se danes očitno ceni premalo stvari, ki niso materialne. Na primer, da ti starši ali tašče niso dolžni čuvati otrok, če ti jih, si lahko blazno hvaležen, ker cene varušk niso nizke, če zidaš, se očitno ljudje ne zavedajo, kakšno uslugo jim s pomočjo naredijo prijatelji, če dobiš parcelo, je itak samo po sebi umevno ali kako....mah, saj je bilo že dovolj povedanega. Na srečo so pa očitno v manjšini tisti, ki so začeli iz nič. Pa žal več tistih, ki mislijo, kako so sami prišli do vsega. No, ja, pa naj živijo v iluzijah Damjana

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

22. apr 2006 13:20

Naša Miia nas sprašuje za nasvet o prispevku k gospodinjstvu. Nas pa čevelj žuli drugje, zato smo s teme zašli. Morda bi bilo bolje odpreti drugo temo na to tematiko. Imejte lep konec tedna. Migla

miia  

član od: 21.12.2005

sporočila: 791

22. apr 2006 14:12

Res, da je tema preskočila ,pa nič ne de, saj ste mi veliko napisali. Kar se tiče pa hiš, kapo dol tistim ki se jo lotijo zidat v današnjem času. Nam ne rata.Danes moraš pa imeti veliko denarja , da samo kupiš svet, kje pa je še hiša pa oprema, da ne govorimo. Res kapo dol. miia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti