20. apr 2006 15:22
Pridno berem to temo že lep čas in sedaj moram še jaz dodati svoje. Res je, da obstaja veliko mladih, ki ležerno živijo doma do 30h in so nato uzžaljeni, ko starši zahtevajo prispevek za gospodinjstvo. Vendar mi je žal, da je to že kar posplošeno na vse mlade, ki so itak "razvajeni mamini sinki in hčerkice". Toda veliko nas je pa takih (kot npr.Lidika, pa tudi sama se prištevam mednje), ki imamo privzgojen čut odgovornosti in se zavedamo, da denar ne raste na drevesu. Koliko kdo kaj prispeva, če prispeva pa je odvisno od sporazuma med starši in otroki, finančnih zmožnosti,... Moja mami je naju s sestro sama spravila gor z eno plačo, za kar sva ji zelo hvaležni. Obe sva doštudirali, sedaj sva obe v službi in živiva vsaka na svoje. Že v času študija sva delali preko študenta (če drugo ne sva se s tem denarjem oblekli), vendar takrat doma nisva nič prispevali. Po študiju je moja sestra ostala v LJ pri fantu, sama pa sem se s fantom preselila v stanovanje, ki nama ga je pomagala kupiti mami. En del stanovanja sem plačala sama iz tega kar sem podedovala, za en del smo prodali garažo, en del pa je prispevala mami iz njenega dedovanja. Sedaj, ko živimo vsak na svojem koncu si še kar pomagamo, midva z možem pa ves čas kar sva skupaj tudi pridno varčujeva, dala sva čez stanovanjsko shemo s 3 loti, privarčevala dober miljon za poroko, ki sva si jo vse sama plačala, odplačala podedovane kredite po umrli tašči, prišparala 2 milijona za avto iz druge roke, sedaj pa pridno delava na tem da bova imela hišo. V tem času sva si skromno opremila garsonjero, mami je crknil štedilnik, pa sva ji s sestro kupili novega, čez kako leto pa še hladilnik. Ko grem v trgovino mami vedno kaj prinesem,... in kadar smo mi v škripcih nam ona pomaga, če ne kako drugače pa s tem, da počuva otroke. Sicer pa je že tako veliko storila za nas. No sem se kar razpislaa. Lp! Ana