21. apr 2006 10:55
lidka je napisal/a: |
No, una študentka je kupial 800 kvm za 3 milijone. |
21. apr 2006 10:55
lidka je napisal/a: |
No, una študentka je kupial 800 kvm za 3 milijone. |
21. apr 2006 10:58
Se moram oglasiti na temo. Smo družina z dvema odraslima otrokoma. Hči se je odselila, je še študentka, ki pa dela preko servisa in lahko rečem, da je samostojna.S partnerjem živita drugje. Doma je še sin, ki je študent. Oba otroka sta doštudirala brez štipendij, živela pa sta v Ljubljani. Hvala Bogu, da nista zahtevna otroka. Plačevala sva jim stanovanje (vsakemu po 100 EUR s stroški vred) in dobila sta še po 40.000 tisočakov mesečno za prehrano, prevoze in podobno. Hčerka je takoj, ko je začela delati hotela, da smo ji ukinili žepnino. Sin pa jo še vedno ima, ampak ne zahtevamo, da nam plačuje za gospodinjstvo, ampak si sam kupuje obleko, včasih natanka bencin, kadar se dosti vozi z avtom. Običajno mu še ostane. Kot je rekel Jernej, za nekoga je lahko 10.000 veliko, za nekatere pa 100.000 malo. Čisto odvisno je od tega, kakšni so otroci. Ni mi žal, da mu še vedno dajem denar. Vidim, da ga ne troši in ga tudi še nekaj prišpara. Ko pa sva bila z možem v isti hiši z njegovimi starši, sva skoraj vse stroške plačevala midva, ker sta imela starša res slabo pokojnino. Ker smo imeli ločena gospodinjstva, sta si starša kupovala sama hrano in obleko. Pa še to sva se s svakinjo zmenili, da sva jih presenetila za rojstne dneve, godove in kakšne posebne praznike, da sva jima kupovali obleko, ker je drugače ne bi hotela vzeti. Tako, vsak ima svojo izkušnjo. Pa lep pozdrav, Gobica
21. apr 2006 11:03
HAJ, računica moje mladosti je bila nekaj takega: recimo npr. današnjih 130netto x 2 =260 tisoč na mesec. ker smo doma DELALI na kmetiji NISMO prispevali denarja v družinski proraču. RECIMO da smo vseeno za nas na mesec zagonili 60 tisoč. Ostane torej na leto 2.400.000 tisoč. V štirih letih sva tako imela za parcelo 600m2 na deželi. Hiša je rastla naslednje 4 leta z VELIKO dela, ogromno kuhanja in s fizično pomočjo sorodnikov. Niti ene stvari nismo dali "na čez". Denar je pritekal po malem in sproti, da smo sigurno vsega pametno obrnili. Vzela sva 15.000 DEM stanovanjskega kredita, ki sva ga odplačevala 13 let. Taka je bila računica. .... Danes nas je 5, trije najstniški otroci, boljše plače _ porabimo pa vse sproti. Tudi to je računica. MARINKA
21. apr 2006 11:45
Ne, malo ven iz Logatca. Sta imela pač srečo... To vem, ker sva približno na istem s čakanjem na gradbeno dovoljenje... Tudi ko sva midva gledala za parcele, se je našlo kaj ugodnegam je bila pa lokacija slabša. Ali pa tudi ne, odvisno od prodajalca in razlogov, zaradi katerih je prodajal zemljo. Jaz sem od arhitekta izsilila še grob predračun za hišo, ureditev okolice, opremo... Zgolj v informacijo, da me ne bi potem kdaj v mes kap zadela. In ta znaša za povprečno hiško, s povprečno opremo, urejeno okolico... okrog 36.000.000,00. Tudi tu se bova marsičemu odpovedala, pa račun ne bo tako velik. V tej ceni ni zajet načrt hiše, pridobitev papirjev in komunalni prispevek. Pa parcela tudi ne. Za moje stanovanje dobim ene 20 milijonov, ostalo bova dala sama. Seveda bova vzela kredit za najmanj 10 let. Ampak izšlo se bo. Pa ne mi govorit, da je taka kriza, da se hiš ne da gradit. Ker sama gledam, koliko novogradenj je naokrog. Zdaj pač to spremljam, ker me zanima. Mož pa je dajal 80.000 na mesec za stanovanjsko shemo. Že prej, ko je živel doma. In potem sva skupaj varčevala. Je pa zdaj težje, ko je tudi otrok pri hiši. Da ne govorim, da so nama ukradli avto. Da ne boste mislili, da nama je z rožicami postlano. Ker te kap sune, ko ni več avta pred blokom, za katerega si tudi plačeval kredit. Sicer pa večina otrok študira, tako da tudi plače ne bojo tako mizerne, ne?
21. apr 2006 12:05
Zato pa sem tako zelo vesela in občudujem mlade, ki ustvarjajo za prihodnost. Nakup avta je zanemarljiv proti vsemu ostalemu. In tole punčko, ki dela pri nas resnično občudujem. Pri teh letih se lotiti takšnega projekta, kot je hiša, ni ravno mačji kašelj...
21. apr 2006 13:19
Ja Lidka, pol bova pa kmalu sosedi. Jaz sem se tudi predlani preselila v Logatec iz Ljubljane. Lp Dolores
21. apr 2006 13:29
Ma ne, ne jaz... Una študentka, ki je tok pridna, da zida... Jaz bom v Grosuplju ostala...
21. apr 2006 13:40
A ja. No, pol pa nč. Lp Dolores
21. apr 2006 13:49
Se pa lahko kdaj dobiva na pol poti na kofi, važi?
21. apr 2006 14:54
Važi. Lp DoloresKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Malinini razpokančki
Rižota brez filtra