20. apr 2006 8:30
Hotela sem povedat, da sva zelo zelo veliko varčevala. Da si nisva privoščila, da sva se marsičemu odpovedala in na ta račun imava danes dovolj, da bova hiško zgradila. A tukaj tiči zajček? Ko nekomu ni jasno, da si nekdo s svojim delom privarčuje denar? Ne vem, zakaj bi bila razvajenka zaradi tega. Moje kolegice so hodile na potovanja, pa kupovale drage cunjice, jaz pa malo drugače...
Je tudi politika mojih staršev malce drugačna...
Vse pa je odvisno od vzgoje. Ker nič ne pomaga, če otrok prispeva doma recimo nekaj deset tisoč tolarjev, ostalo pa porabi kakorkoli že. Jih poznam kar nekaj takšnih. So stari blizu trideset, mami plačujejo, da je tiho, na prihodnost pa ne mislijo. Ni avta, ni izpita, ni privarčevanega denarja in očitno res mislijo tako udobno živeti pri starših do štiridesetega? Ker očitno je res fino.
Mogoče bom spet povedala kaj bolj na hitro, ampak se to meni ne zdi rešitev, da bo otrok cenil denar. Začne se že prej, zdavnaj prej. Otroci rabijo živeti s tem in vzgajani morajo biti v pravem duhu.
Pri nas zdaj dela ena študentka, ki je sama s fantom privarčevala za parcelo, dala delati načrt in zdaj bo gradila hišo. Ampak zelo skromno. Sploh nisem vedela, da se da za tako nizke cene recimo kupiti zemljo, pa načrt... Ampak očitno se da. In jo občudujem. Res. In to, ko se govori, da se ne da, da je drago... predrago... Odvisno, s čim smo zadovoljni... Se pa da, tudi z malo denarja...