19. apr 2006 13:55
Galyka, tvoja pripomba o žrtvovanju je zelo umestna. Menim, da takšno početje "tja v tri dni", povzroči veliko škode pri otrocih. Se pa sama verjetno nagibam v to smer...
Pred lansko selitvijo sem varčevala za sinov študij (zdaj je srednješolec), ker se mi zdi, da je študentu težje, če mora skrbeti še za denar. No, prihranke sem, žal, porabila za prenovo stanovanja... Je bilo zares nujno, čeprav imam še vedno slabo vest...
Tudi mislim, da kar veliko otrok prispeva za gospodinjstvo. Pri nas je tako, da vsega plačamo polovico, čeprav matematično nebi bilo potrebno toliko. Ljubi mir.
Seveda govorim o skupnih položnicah, hvalabogu imamo ločeni gospodinjstvi - tako lahko kuham po mili volji...
Še en primer: moj sin je pri garderobi pozoren na znamke - v teh letih je. Ko si kupi kaj novega, mi ne dovoli plačati celotnega zneska, temveč le toliko, kolikor bi ta stvar stala "brez znamke" . Pravi, da ko bom v službi, bo svojo štipendijo pač "zafural s frendi".
O žepnini niti slišati noče...
Miia, ne obremenjuj se z občutki krivde! Če nima(jo) kakšnih posebnih ambicij, bo(do) od plače pa ja dali kakšen tolar... Pa še kakšen objem in rožico za mamo, ki vse opere, zlika, skuha....
Vrana