25. jan 2006 20:41
Ne vem, lidka, a morda drži, kar je rekla Lijana, da posoda ni bila najboljša. Jaz kuham v posodah z debelim dnom in res nimam probelmov s hitrostjo kuhanja, poln pisker goveje juhe zavre v četrt ure do dvajsetih minutah, potem pa juha še dve uri brbota na drugi stopnji, že pri treji v napol pokritem loncu preveč vre.
Ampak za jajca imam eno ponev iz dokaj tankega materiala, pa tudi moram moram z devetke znižat na sedem, da na primer umešano jajce ni preveč suho.
Res pa je, da pardižnikove mezge, marmelad in podobngea ne delam na tem štedilniku, mama ima takega na drva in v njeni letni kuhinji se počne ta packarija z ozimnico.
Možno pa je tudi, da moj plin ni bil tako močan, kot ga imajo drugod (mi smo imeli doma plinsko postajo zunaj hiše s tistimi velikimi, 50 kg bombami), in potem iz te postaje napeljavo po hiši. Zato je možno, ker je bila napeljava stara, pa tudi kakovost plina v jeklenkah je nihala, da moj plin ni bil tako močan in da zato sama ne opazim tako zelo bistvene razlike v hitrosti kuhanja kot nekatere druge.
Ta možnost mi je zdaj kapnila. Mamamia
mamamia