16. jan 2006 10:11
Pozdravljeni!
Sem bolj nova članica tega portala, tako da mi prosim oprostite kako napako ali pa zgrešeno mnenje. Pred leti smo je mami zamenjala plinski štedilnik za steklokeramičnega in sva se obe lepo navadili, lani pa sem se s fantom preselila v svojo hišo in sem tudi kupila steklokeramično ploščo (brez plina), in to od AEG. Komanda (tipke) so na plošči. Moram reči, da sem z njo zadovoljna. Vsaka stvar ima svoje prednosti in slabosti, pri plošči je sicer res ta slabost, da mora biti dno vseh posod ravno in prav veliko, pa precej je treba biti pazljiv, da se na plošči čimmanjkrat kaj žge (npr.če kaj prekipi, ipd.), pa res je, da traja dlje, da hrana (ali voda ...) zavre. Ampak se te plošče kar hitro hladijo (npr, ko zavre, znižaš stopnjo kuhanja in se kar hitro zniža). Kar se tiče čiščenja, uporabljam čistilo za steklokeramične plošče in pa tisti "nožek", ki se ga kupi prav za to. Je pa res problem, če zmanjka elektrike, ampak na srečo ni velikokrat. Aja, pa še tole - pri nakupu morate pazit še na to, da slučajno ne kupite indukcijske steklokeramične plošče, ker tu morate pa imeti posodo z železnim dnom, druge ta plošča ne sprejema, razen če imate tak namen.
Lunacka, meni se največkrat rado žge olje, ko cmarim palačinke in mi teče po ponvi, ali pa če kdaj kaj škrofne čez rob .... takrat potem če je res že ful nacmakano, ugasnem, pobrišem najprej s papirnato krpo, potem pa pomijem ploščo, pa kuham na drugi strani plošče, drugače pa pač skuham do konca in potem drgnem. Pa pri peki rib ponavadi vse nacmakam ko raca, pa potem pucam.
Lep pozdrav!
anka
Sporočilo je spremenil(a) anka dne 16. jan 2006 10:19:44