Steklokeramika - plin

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

10. jan 2006 13:19

Dragička;jaz em med mlajšimi in mi steklokeramični štedilnik zelo ugaja.Sprva mi je bilo malo čudno,a sem se ga hitro navadila in ga ne dam več iz kuhinje.Moti me edino to,da jedi počasneje zavrejo.Ko kuham krompir,se nimam bati da bi mi voda izparela in bi se mi krompir prismodil.Kar se pri plinskemu štedilniku kaj hitro zgodi.S čiščenjem nimaš nobenega dela.. Moja tašča je straaaašno staromodna.Pred kratkim je menjala kuhinjo in se odločila tudi za steklokeramični štedilnik.Sprva je kuhala kar le v garaži na starem plinskem štedilniku,sedaj ko se pa je navadila na novega,je izredno zadovoljna. Upam da se boš kaj lažje odločila Teka

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

10. jan 2006 13:29

Najprej kuhala na navadno elektriko, nato na steklokeramiko, sedaj na plin in moram priznati, da komaj čakam da, da preidem nazaj na steklokeramiko ali indukcijo. Ni primerjave. No imam tudi predsodke proti plinu, da ne omenjam grozljivega čiščenja. Za vse na svetu ne bi hotela imeti plina.

gostenn  

član od: 2.11.2005

sporočila: 131

10. jan 2006 13:42

Dragička , pa vzemi steklokeramiko s plinom, saj se da oboje združit. Jaz imam to, pa sem zadovoljna. No odločit se boš pa morala res sama. gostenn

miia  

član od: 21.12.2005

sporočila: 791

10. jan 2006 13:54

Tudi jaz sem presedlala iz plina na steklokeramično pa mi ni žal. Navadit se jo moraš. Samo ko pečeš palačinke gre tako počasi ,da te mine volja do palačink.Drugače pa je super. Odločitev je pa tvoja. miia

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8891

10. jan 2006 14:02

Veste kaj, bom naredila kar tebelico - ZA in PROTI, pa bom videla, kaj bo odtehtalo. 93. leta sem zamenjala štedilnik in kupila rjavo kuhalo ploščo - 2 plina, 2 elektrika. Nisem bila zadovolja, ker se je na rjavem videla vsa umazanija in sem spet 2000. zamenjala ploščo z belo, češ, rekla sem nikdar več temno... Lepa je 4 plin, 1 elektirka, širina 70 cm. Na dveh mestih se mi je malo poškodovala, pa tisto čiščenje ogrodja od plina..., vseeno se vidi packarija. Ko pa pogledam nove kuhinje, kako je lepa ravna steklokeramična plošča... Včeraj mi je trgovka kazala ploščo s plinom, kjer je posebej en krog z zelo močnim plinom - menda tri izpusta, namenjeno za vok. Pozdravček!

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

10. jan 2006 14:06

Tudi jaz sem par let nazaj iz plina prišla na steklokeramiko, ker me je mož prepričal. Zdaj mi ni žal, je pa nekaj časa trajalo, da sem se privadila. Res sem pa morala zamenjati vso ukrivljeno posodo od plina. Od plina je res malo počasnejša, vsekakor pa hitrejša od elektrike, na katero pa tako nikoli nisem marala kuhat. nb

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

10. jan 2006 14:21

Ima pa steklokeramika eno veliko slabost za ljubitelje kitajske kuhinje, in sicer da ne moreš uporabljati pravega voka. Pa tudi če uporabljaš vok za steklokeramiko, je plošča premalo vroča. Moja odločitev je sledeča. V prihodnje si bo zunaj uredila gorilnik za kuhanje v voku. Tisti veliki gorilniki so super za kuhanje v vokuI, poleg tega pa ne bom zasmradila cele hiše.

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

10. jan 2006 14:46

Tudi jaz in babi smo prešle iz plina na steklokeramično ploščo, pa nama ni žal, saj se hitro očisti, na vsak odtis prsta pa ne gledava. S čistilom je ne čistim vsak dan, po kuhi, ko se plošče ohladijo jo pobrišem z mokro krpo, ko pa je kar fino umazana pa uporabim čistilo. Za hude čase je v kleti ta stari štedilnik na plin. LP, marelica

PACKA  

član od: 23.9.2003

sporočila: 344

10. jan 2006 15:08

Tudi jaz sem iz plina in elektrike prišla na steklokeramiko. Z štedilnikom sem zelo zadovoljna. Nikoli več ne bi šla nazaj na plin. Nočem se spominjat vsega čiščenja, ki je potrebno pri plinu. Pa jeklenke, pa da ti ga vedno zmanjka, ko si v največji gužvi.. Ne, hvala!! PACKA

marja  

član od: 10.11.2005

sporočila: 229

10. jan 2006 15:20

Jaz imam steklokeramično ploščo na kateri sta 2 plina in 2 elektriki. Vendar več uporabljam plin kot elektriko. Toda takrat, ko mi zmanjka plina in moram kuhati naprej na el. sem zelo nesrečna. Mogoče če bi imela samo eno možnost in to samo el. pa bi se sigurno navadila. Pojdi po trgovinah in si oglej posamezne primerke teh kuhalnih plošč. Pa veliko sreče pri izbiri! marja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti