10. jan 2006 15:37
Glede voka na steklokeramiki: oogromno kuham kitajske hrane, pa še ni bilo težav. Litoželezni vok z velikostjo dna natanko kot ena izmed plošč je za mene super rešitev, saj tistega pravega špičastga voka tako nikdar nisem uporabljala. Litoželezni pa se mi tudi na steklokeramiki dovolj segreje, da je vse tako,kot mora biti. Ne vem, kaj za eno ploščo imam jaz, štedilnik je Gorenjev, ampak tudi s palačinkami ni nobenih težav, z devetke moram vedno znižat na sedemko, da se mi preveč ne zapečejo (oziroma tistemu, ki jihpeče, ker jaz palačink sploh neobvladam). Pa tudi časa ne mine ve,d a mi kajzavre ali podobno,je pa res, da imam vso posodo z dvojnim dnom n mogoče tudi to vpliva na hitrost kuhe. Kakorkoli, s steklokeramike grem samo še na indukcijskega, na plin in elektriko nikdar več (pa čeprav smo imeli v hiši plinsko napeljavo in smo jeklenke v plinski postaji na dvorišču menjali ogoče dvakrat na leto, ker smo imeli tiste velike). Ampak, kot sem rekla, različne smo si. Dragička, kaj pa če greš h kakšni prijateljici na obisk pa pri njej poskušaš sama kaj malega skuhat na steklokeramični plošči? Takole, da dobiš občutek? Lahko pa prideš tudi k meni, pa poskušaš pri meni, kjer je samo steklokeramika, pa pri tašči, ki ma plin in steklokeramiko, pa pri svakinji, ki ima plin in eno električno ploščo...Pa da vidiš, kaj ti je najbolj blizu? Moja mama ima v letni kuhinji pleg štedilnika na drva še kombiniran štedilnik plin- elektrika, v novi kuhinji pa samo steklokeramiko. In oče, ki je mojster kuhanja kave, jo še vedno kuha v kletni kuhinji, na plinu, mami pa to napamet ne pride več...Jaz čisto razumem navezanost na nekaj, ampak ko se spomnim, kak luksuz je čiščenje steklokeramike v primerjavi s plinskim štedilnikom...če že vse drugo ne bi, to bi gotovo odtehtalo. Aja, Dargička, kako kaže razpredelnica s plusi in minusi? Mamamia mamamia