Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

30. sep 2008 21:43

O ne! Jaz še vedno vztrajam in tudi bom do konca! Malo grehov je že bilo, pa ne kaj hudega in niti slučajno ne toliko, da bi odnehala. Jaz se ta teden bolj ukvarjam s hrano kot običajno, saj delam 8-18h in si moram kosilo nositi s sabo. Kar pomeni, da cel popoldan premišljujem, kaj je takega, kar lahko jem naslednji dan in je užitno hladno... In potem zvečer kuham in si delam skomine No, moj jedilnik za ta teden - mogoče pride kateri prav: ponedeljek - jabolko, pečen ražnjič (hladen je čisto OK), solata iz paradižnika, gobic in čebule, za večerjo doma pražena jetrca s čebulo in zelena solata torek - grozdje, krompirjeva solata in košček polnozrnatega kruha, za večerjo doma pečen krompir in zelena solata sreda - pizza s paradižnikovo mezgo, šampinjoni in svežim paradižnikom (vseeno raje jem hladno pizzo kot hladne testenine), večerja nekaj piškotov četrtek - najlažje; sadje petek - grozdje, zelena solata in kuhano jajce, za večerjo pa še ne vem Pizza za jutri bo vsak čas pečena, cela kuhinja diši, meni se pa sline cedijo... Ampak vztrajamo! Issi

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

1. okt 2008 10:23

Živjo punce, Ja, res je bolj tiho tukaj. Včasih pogledam in ni nobenega odgovora, sama sebi pa se mi ne zdi odgovarjati :o). Hja, danes imam sadni dan in v službi zdržim s sadjem, popoldne in zvečer si bom privoščila zelenjavo, ker mi veliko bolj paše. Sploh me sladkoba odbija!!! A ni čudno, včasih sem po večerji še komot celo čokolado (300g!!!) zmazala, zdaj mi pa sladkarije sploh ne pašejo. Tudi na OH dan ne jem zvečer sladkega ampak ponavadi prihranim od kosila ali pa si privoščim eno sosedovo pecivo (kruh). Nenehno pa mislim na meso, sir in salame. To mi hodi po glavi in veliko bolj pogrešam sir in jogurte kot pa sladice. Zvečer bi pojedla malo skute, ali liptauer, kakšen košček sira, ali jogurt ... mmmmmmmmmmmmm kako se mi sline cedijo. Tehtam se ne, se bom šele po drugem vodnem dnevu, občutim pa da so mi hlače že prevelike. Lahko oblečem tudi ene starejšega datuma, ki so eno številko manjše!! Prima, ane?! Danes sem naspidirana do konca in že popoldne se bom odpravila nekam ven, da se nadiham in se zmigam. Uživajte! LP Marina5

Marina5  

1. okt 2008 10:25

Ej Issi, a si ne moreš nikjer pogreti hrane? Mrzlih špagetov tudi jaz ne bi jedla! Moram vam priznati, da tudi sama stalno razmišljam kaj bom jutri kuhala in se veselim vsakega dneva posebej. No ja, sadnega se ne veselim preveč :o) Marina5

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

1. okt 2008 10:36

Na žalost ne... Sem prisiljena jesti hladno. Niti nima odmora za malico, da bi lahko šla kam ven jest. pri nas je pač tako, da hitro poješ kadar imaš čas. Ko bi vedela, kakšne vse solate si izmišljujem Paradižnik in obvezno vložene šampinjone, potem pa včasih ne dodam nič, včasih testenine (OH dan), včasih košček mesa ali sira (B dan), včasih konzerviran fižol (Š dan),... Vsaj domišljijo si sproti razvijam Issi

tisa 58  

član od: 15.8.2008

sporočila: 19

1. okt 2008 10:49

živjo Tudi jaz še vztrajam in se pripravljam na drugi vodni dan.Sem pa kar zadovoljna in gremo do konca.Tudi jaz pogrešam mlečne izdelke. Pozdrav vsem. tisa 58

_tmickena_  

član od: 20.6.2006

sporočila: 293

1. okt 2008 14:42

Huh jz se spet mal javlam, sm zadovoljna z dieto! =) cca 5 kg juhu! Pojutršnm pa še vodni dan, hm ne vem sicer kako bom preživela ampak ja no bom že =) Bom pa tolk bl vesela beljakovinskega dneva! Sicer pa so bli kkšni grehci :$ upsi.. Sam se dokaj lepo držim! Edino kar se "redno" pregrešujem je pri kavi če jo pijem v lokalu, dam malo sladkorja (rjavega, edino če tega ni je potem bel), ker mi je drugače ogabna! Doma pa normalno brez sladkorja! _tmickena_

Vandolina  

član od: 7.7.2008

sporočila: 80

1. okt 2008 16:57

Hej, spet smo tukaj skoraj vse. Punce, pridne ste, ni kaj. Kako je lep občutek, ko vidiš, da so ti hlače prevelike, kajne. Tmickena, da boš vedla, da je lažji vodni, kot sadni dan. Boš sama probala. Danes sem imela super kosilo, še boljšo pa večerjo. Za kosilo, kuhano cvetačo daš v pekač, posuješ s kuhanim korenčkom in mocarelo in v ogreti pečici pečeš na 180 st.C 20 minut. Jaz sicer cvetače nimam preveč rada, samo vam lahko povem, da je zadeva super in lažje prebavljiva kot meso. Prej sem vedno čakala ta mesni dan, potem pa sem ugotovila, da mi teži v želodcu, zato si na ta dan rajši naredim skledo mešane solate in mocarelo. Za večerjo, sem jo imela že ob pol petih, pa sem naredila jabolčni štrudelj. Njam. Drugi del dijete ni več tako strašen, za kosilo meso, za večerjo OH. Ali škrob za kosilo in za večerjo meso. Tudi jogurt in skuto si lahko privoščiš. Prav tako tudi mleko. Bodite pridne še naprej in lep pozdrav vsem!!!!! Vandolina

Marina5  

1. okt 2008 18:33

Vandolinaaaaaaa, ne me dražit. Še malo in bom sanjala o mesu in mlečnih izdelkih :o). Tako hudo ni, ampak tega se mi res lušta in zato sem se odločila, da bom na OH dan večerjala kakšno pusto skuto ali malček drugih beljakovin. Si mislim, da je takšna modulacija diete sprejemljiva in če ni, mi je tudi čisto vseeno :o). Imam pač prirejeno ločevalno dieto. Seveda pa ne bom "navrh" še jedilne čokolade, ampak bom namesto sladkorja raje malce maščob in beljakovin. Sem že od nekdaj tako "mesena" in dobro vem, da je moj glavni greh, da potem navrh še malo sladkega in slanega ko sem ravno pri "delu" in ker mi je po sladkem slabo, si potem odrežem še malo sira in salame ... Ajej, tega ne bom več delala ampak "beljakovine v krvi" so mi padle pod ničlo!!!! Pri meni namreč drži tista teorija o krvnih skupinah in prehranjevanju. Imam namreč 0 in imetnikom te krvne skupine naj bi najbolj odgovarjalo meso. Ha, kdo bi vedel kaj je res in kaj ni. Povem vam pa, da bi bila več kot srečna, če bi zmogla še naprej ostati brez večernih požrtij in se odvadila te grde in nezdrave navade. Druga želja pa je, da bi mi gibanje prešlo v navado in bi ne mogla brez telovadbe. In ko mi uspe odvaditi se večernih pojedin in se navaditi gibanja, punce, pol sem na konju!!! Danes sem kar malce lačna. Zvečer bom pojedla še eno kumaro, si jo lepo narežem in jo potem hrustam. Paše pred spanjem mal "krepke hrane". Ponoči v sanjah pa bom zmazala en velik zrezek z gorgoncolo!!! Polna usta slin imam ... adijoooooooooooooo Marina5

linolina  

član od: 15.3.2008

sporočila: 531

1. okt 2008 19:29

Issi ! Ena ideja za dan OH in sicer :Na drobno narezano čebulo prepražim da postekleni, dodam na drobne kocke narezano korenje, mešam 1-2 min., dodam na kocke narezano rdečo in zeleno papriko in paradižnik, lahko tudi pol malancane, bučke. Čisto poljubna zelenjava, da je lepo pisano. pražim samo 2 min., da je zelenjava še hrustljava. Posebej skuham kuskus in ga primešam zelenjavi. Meni je to dobro tudi hladno in lahko pripraviš že prejšnji dan. Upam, da sem kateri olajšala vsaj en dan, saj včasih nam res zmanjkuje časa, idej ali pa obojega. Drugače se pa trudim po svojih najboljših močeh, vendar mi kile kar nekako stojijo na mestu.Ampak ni taka kriza, saj sploh ne rabim toliko shujšat, bolj bi se rada navadila zdravega prehranjevanja in kombiniranja. Pri 171 cm imam 65-66 kg. Danes sem imela dan OH. Sem si naredila polnozrnate palačinke z radensko, brez mleka in jajc, potem pa sem jih namazala z domačo breskovo marmelado.Njami. linolina

SINDY  

član od: 12.9.2008

sporočila: 79

2. okt 2008 8:50

Pozdravljene punce, gledam malo po forumu in sledim vašim dosežkom. Tudi sama sem na ločevalni deiti in mi (glede na to da je to moj 14 dan) gre kar dobro. Le včasih me "popade" tista neukrotljiva želja po nečem kar je za ta dan prepovedano ... pa se vseeno trudim. No, tudi nekaj rezultatov je že. Kakšen kg, pa tudi na oblačilih se že nekaj vidi ... Glede na to da ste že prave mojstrice te diete me zanima v kateri dan bi lahko uvrstila kostanje. Pa lep negrešen dan, SINDY

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti