Ločevanje živil 90. dni - 5. del

darja2  

član od: 29.9.2006

sporočila: 249

23. sep 2008 11:20

Ja na moja leta bi bila pa idealna teža okoli 70 kil. Stara sem 28 let. Ampak, ker sem bila vedno bolj pri močnejših-nikoli nisem bila kaka suhica bi bila čisto zadovoljna, če prilezem tam nekje do 80, to je moj cilj zaenkrat potem kasneje bomo pa nove cilje postavljali. darčika

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

23. sep 2008 12:30

Drage moje, ne vem zakaj smo se navadile uporabljati izraz "sadni dan", gre v bistvu za vitaminski dan in čisto po pravilih je, če pojeste zelenjavo, ki recimo ni pretežno škrobna (kot je to krompir, večina stročnic, koruza ipd.) . In še to, dokler imate v mislih, da hujšate in se zavedate, da ste na "pravi poti" kljub temu, da vas včasih (res včasih) zanese na kakšno stranpotko, bo zadeva šla vztrajno dol. Le ostanite na pravi poti, ne uporabljajte odvečnih dodatkov kot so maščobe, preveč soli, ipd., pa bo. Tako da le pogumno naprej. Čeprav sem včeraj sadni dan zaključila s palačinko, ki je naša tamala ni hotela pojesti, še verjamem, da je v preostalih 82 dneh kaj upanja zame tabina

linolina  

član od: 15.3.2008

sporočila: 531

23. sep 2008 15:38

Danes imam OH dan in sem pojedla ajdove žgance (brez zaseke) in surovo kislo zelje , zabeljeno z bučnim oljem.Ta dan je pa meni najhujši, saj me kar vleče k omari s slsdkarijami in rabim veliko moči, da se uprem. Sadni dan pa je meni super, res pa , da včasih pojem več sadja kot bi bilo prav. Tehtam pa se vsako nedeljo zjutraj in rezultat zapišem .Lep in ne preveč lačen dan vsem. linolina

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

23. sep 2008 16:24

O, pa vas je res dosti! Lep pozdrav vsem, ki ste se na novo al pa na staro pridružle. Lih kar sem povečerjala.Ura pa je 16 pa 20 min!. Ste uganle kakšen dan imam danes? Ja za večerjo je bla tortica. In vedno tako čakakm sladko in pol mi pa ni bog ti vedi kaj. Zdej mi se je še en kos kruha polnozrnatega al pa kaj slanega. Sem prava požrešnica! ko jem slano, bi pol še kaj sladkega in obratno. Danes bom probala it malo na orbitrek in vsak dan vadit vsaj pol ure. Vreme se je spet usračkalo in ne morem ven z vozičkom. Katastrofa! Sedaj se poslavljam in si tipkamo! Lep pozdrav vsem! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

tisa 58  

član od: 15.8.2008

sporočila: 19

23. sep 2008 16:58

Pozdravljene Par dni me ni bilo gor, pa vas je kar nekaj novih.Fino,več nas bo, bolj bomo motivirane.Jaz imam danes 49 dan, sadni in imam srečo, ker sadje prav obožujem in še najlažje preživim ta dan. Čas kar hitro mineva in zdaj me že opazijo, da me je precej manj in prav važna sem, ko me kdo pohvali. Petardica, dobro okrevaj in se nam hitro pridruži. Marina5, bravo za izgubljene kg in tvojo odločitev o prenehanju tolažbe s hrano. Tudi jaz sem svoje čase nezadovoljstvo utapljala v hrani in pridno kopičila zalogo. Potem pa v tvoje življenje posije sonce in takrat so te kile prav obremenilne. Darja2, kar pogumno, sadje je prav fajn,samo poglej kako je pisano, pa kako diši...Krasna tolažba, a ne, malo heca mora bit. Lepo se imejte in se pišemo. tisa 58

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

24. sep 2008 9:05

Dobro jutro punce, Pokorno javljam, da sem ga danes zjutraj tako polomila in ga ne bom nikoli več. Stopila sem na vago in imela sem eno kilo več kot včeraj. Tega definitivno ne bom delala več, ker me je čisto sesulo! Najbolj me jezi, da sem vedela kaj bo in še sem rinila na vago! Eh, bo že. Danes je Š dan in verjetno bo rižota, nisem pa še sigurna, ker sem res sitna in si bom mogoče naredila samo solato in krompir. Uh, kako sem slabe volje!!! Včeraj sem eno uro hodila, res hitra hoja je bila to in segrela sem se in zmigala. Samo malo moram shujšat (kakšnih 20 kil), da bom lahko spet tekla :) Kako pa kaj vam mineva čas? Naše mlade mamice, vas zagotovo mladički pokonci držijo. Tako je prav! Uživajte punce, se beremo. Marina5

darja2  

član od: 29.9.2006

sporočila: 249

24. sep 2008 9:53

Dobro jutro, Marina5, le pogumno naprej v nove zmage. Jaz se tudi raje ne bom tehtala, ker bi tudi mene kaj takega kot se je tebi zgodilo čisto sesulo. Ampak kot pravim bodi močna in nadaljuj, do cilja je še daleč a na koncu bomo vse vesele, boš videla. Jaz sem si pa včeraj naredila krompirjev golaž s kumarično solatko in kosom polnozrnatega kruha. Je blo tolk dobr, sem si hotela narest rižotko a v zadnjem trenutku sem opazila, da bo treba it v nabavo, ker mi je zmanjkalo riža. Danes si bom pa naredila pico, gor si bom pa dala malo paradižnikove omakce, malo čebulce in šampinjončke. Komaj čakam, še bolj težko pa čakam večerjo, ker bo sladko. Sem se že odločila, da si bom privoščila kremšnito. Poleti sem komaj čakala na sladoled, ko sem kao neki hujšala, zdaj me pa že itak zebe in nimam želje po mrzlem. KatarinaK, koliko imaš pa ti starega otročka, sej si že verjetno pisala kaj pa nisem brala za nazaj. Naš pobalinček ima 6.mesecev in je že pravi dečko. Rad dobr papca tko kot mami. Sej zato je pa ostalo toliko kil po porodu. Drugače pa tudi jaz nisem imela kakšno sijočo nosečnost tko kot ti ne, je blo več težav kot ne. Edino pri prvi je blo vse ok, pri drugi naši bejbi in zdaj nazadnje mi je pa nagajal povišan tlak in sem oba prej rodila pa oba sta imela komaj čez dve kilci. Ena 2290g, Jan pa 2890 g. Tko da pri nas smo zaključili z naraščajem, zdaj mora pa mami še samo shujšat pa bo... Ja nič, mali je zaspal zdaj grem pa še kaj narest. Se še kasneje kaj oglasim pa nobenih sprehodov do hladilnika.. darčika

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

24. sep 2008 12:18

darja2, moj ta mali ima sedem mesecev in pol al nekaj takega. Osem jih bo imel 3.10. Sem rodila 3.2. Jaz sem v prvi nosečnosti shujšala 11 kil in ker sem štartala takrat z 61, sem padla na 50 kil. Sem bla non stop v bolnici na infuziji, ker nisem mogla začet jest, ker mi je vse smrdelo,... Pol sem šla gor 18 kil in ko sem rodila sem spet prišla na 61. Pol sem se pa lepo imela in sem si pridobila kile, da sem bla čez par let težka 70 kil. Jaz ne jem ko sem živčne, ampak ko se imam lepo še kaj dobrega popapcam. Ko sva se z možem preselila na svoje in sem imela 20 let, sem šla iz 50 na 61 kil, moj mož pa je šel gor 15 kil. Bella vita! Moji otročki so pa zelo žilavi in so se normalno rodili. pri drugi nosečnosti sem pa štartala z 70 in sem šla prvo dol 12kil, ki je blo še slabše kot pri prvi in mi je blo res grozno slabo, pa sem bla vsa preluknjana in polna modric od infuzije. Mi je blo tako žal za ta starejšega fantka, ki je imel 4 leta, ko sem bla v bolnici. In pol sem šla gor iz 58 na 73 in ko sem rodila je šlo dol samo6 kil in pol in sem pristala na 66.500. In pol sem se doma še malo poredila na 68.200. In zdej mi je uspelo spravit dol na 58.800! Kot vidiš kar dosti nihanja. Če želim shujšat samo zanosim in Se hecam! Prej ko sem imela 70 kil sem vidla da me je preveč, ma me ni motlo. Po porodu, pa ki sem vidla kako je spet ko imaš 58, ( Ko sem med nosečnostjo shujšala), mi je nardilo klik v glavi. In evo mene z manj kil. Sem hotla samo vsem povedat, da ne se preveč tehtat, kot jaz naprimer. Sem se stehtala včeraj in sem imela namesto58.800, kar 60.400 in sem bla vsa v depresiji. Sem celo mislila danes, ko imam zadnji dan dijete naredit še en vodni. Pa se zjutraj stehtam in je blo spet58.800, pa sem se odločla za sadni. Razlika za kilo in pol. Sem bla že v depresiji. Verjetno se vsake toliko telo ščisti in pol pokaže realno. Po sadnem se je najboljše tehtat. Se slišimo jutri, ko bom odprla šampanjc za konec dijete! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/ Sporočilo je spremenil(a) Katarina K dne 24. sep 2008 12:18:30 Sporočilo je spremenil(a) Katarina K dne 24. sep 2008 12:21:11

_tmickena_  

član od: 20.6.2006

sporočila: 293

24. sep 2008 16:51

Sadje sadje sadje.. korenje.. :S : _tmickena_

_tmickena_  

član od: 20.6.2006

sporočila: 293

24. sep 2008 16:51

Aja in bravo Kat!!!! _tmickena_

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti