Ločevanje živil 90. dni - 5. del

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

8. okt 2008 9:05

Berem tole z zelo slabo vestjo.... mene je prejšnji teden zabrisala viroza, sem jedla, kar sem pač lahko- po tem pa totaln odklop. vse izgubljeno v treh tednih se je v petih dneh vrnilo in zelo slabo se počutim.... tale moj obupen karakter.... sedaj se psihično pripravljam na nov začetek, da se očistim vseh večnih izgovorov, ki me zmotijo (kot so- moram ostalim prirpavljati vse obroke, je škoda ostankov hrane, ki jih otroka ne pojesta; ni nič pri roki skladnega z dieto.....). čestitke vsem z močno voljo. tole me spravi na stari tir; pa se spomnim, kako dobro se počutiš, ko dieta zalaufa... Kako rešujete prehranjevanje v službi? si nosite s seboj, pogrevate? LP, tabina

ELMA  

član od: 19.4.2008

sporočila: 93

8. okt 2008 9:39

Tabina ...se nisi edina , jaz sem tudi neki takega nardila ....kaj pa čemo ....važn je da imamo močno voljo ,jaz sem spet na dijeti par dni nazaj sem začela , hitro tudi ti začni ..... ELMA Sporočilo je spremenil(a) ELMA dne 08. okt 2008 09:40:06

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

8. okt 2008 9:43

Tabina, saj bo šlo. Tudi jaz kuham za otroka, pa ti povem, da nič kaj preveč ne kompliciram. Jesta enako kot jaz. Saj ričet pač ni kaj čudnega, ne? Testenine tudi ne, pizza prav tako. Kadar imam B dan in jem košček mesa in zelenjavo pa njima poleg skuham še vsakemu en krompir. Edinokrat, ko kuham res posebej zanju, je moj sadni dan. Takrat jima pač nekaj skuham. Kar se tiče službe, si poglej na strani 911. Tam sem popisala moj tedenski jedilnik, kar sem pač nosila s sabo v službo. Možnosti pogrevanja nimam, zato so take jedi, ki se lahko jedo hladne. Ampak od včeraj sem po zaslugi Vandoline frajerka in imam termo posodo! Kakšen luksuz jesti toplo! Skuham si sicer še vedno večer prej (ker se mi zjutraj ne da vstajati), zjutraj pogrejem v mikrovalovki in zaprem v temo posodo. HVALA VANDOLINA!!! Tabina, držim pesti zate. Ne izgubi vilje, se splača. Sama sem izgubila že 8 kg (še nekaj dni me loči od drugega vodnega dneva), imam pa občutek, da se bolj kot na tehtnici pozna na centimetrih. Konfekcijsko številko 44-46 se zamenjala za 40-42. Drži se! Issi

Vandolina  

član od: 7.7.2008

sporočila: 80

8. okt 2008 19:10

ŽIVJO hujšarce! Issi, zadovoljna sem, da si našla termo posodo in da zdaj končno ješ tudi toplo hrano. Glede tega kar pravi Tabina pa sledeče: Tudi jaz sem imela kup izgovorov, posebno pa pri hrani, da jo je škoda, ko je malo ostalo. Veš kaj Tabina, nisi kanta za smeti, če hrana ostane veš kje je WC, ali pa kanta za smeti. In to brez izgovora. Da nimaš doma nič takega kar bi lahko skuhala, skoraj ne verjamem. Vedno se kaj najde, dobro prelistaj knjigo, je toliko receptov, da nekaj sigurno najdeš tudi zase.Če pa rabiš kakšen nasvet ali recept, vprašaj, saj nas je toliko na tej strani, da ti bomo z veseljem pomagale.Nič več izgovorov, resno se primi v roke. Glede tople prehrane, kupi si termos posodo kot si je Sissi. Dobiš jo v Interšparu, imajo 3 velikosti. Nekaj boš že dobila zase. Jaz sem že na vzdrževanju teže. Sem zelo zadovoljna z uspehi. V prvem delu sem šla dol kot že veste 20 kg, sedaj pa spet cca 1kg. Super se počutim, kot že dolgo ne. Splača se potrpet in sem se sprijaznila s tem, da bom morala vedno pazit kaj jem. Pač bom. Nikoli več nebom jedla take packarije kot sem jih do dijete. Dovolj o tem. Punce pamet v glavo in ne pustit, da vas premoti Vandolina

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

9. okt 2008 8:17

Heh, punce, dober dril je bil tole- sicer pa, najhuje je to, da sama vem, da so vsi izgovori puhli. Ker namreč v službi imam mikrovalovno, ker doma itak da je skozi kaj, kar se da narest- po eni uspeli seansi 3MD mi je precej jasno, kako pisano se da jesti.... SAMO VOLJE NI! Po 14 dneh zelo uspešnega začetka se me je lotila viroza in ...to je kot snežna kepa, malo po malo grehov in na koncu je neobvladljivo in si zunaj diete. Vsekakor pa nisem obupala. T avikend me čaka praznovanje hčerinega in taščinega rojstnega dne, tako da bom se skušala držati v zmernosti (sicer pa količinsko recnično nisem nek jedec)- s ponedeljkom pa se vam pridružim, s planom za cel prvi teden.... Moja želja je, da na zimske razprodaje lahko grem izbirčna zaradi okusa in ne modelov, ki jih zaradi takih in drugačnih neestetskih pomanjkljivosti ne morem imeti ;) Hvala vam, držite se in bodite vztrajne še naprej! tabina

_tmickena_  

član od: 20.6.2006

sporočila: 293

9. okt 2008 20:30

Okej, to pa ni normalno :( kr ni več -7 ampak -dobrih 5 : Khm Khm.. Bom jutr še enkrat stopila.. : _tmickena_

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

10. okt 2008 8:20

Hojla punce, Oglašam se in poročam, da sem pridna in ne grešim. Priznam tudi, da sem OH večerjo spremenila in sicer je zame to zdaj B večerja. Ponavadi si privoščim solato s trdo kuhanim jajcem ali tuno, ali pa kar navadno solato in si vanjo natresem celo pest zrnja (mešanico semen). Ta sladkoba mi ni pasala in ko sem pojedla nekaj sladkega, se je v meni prebudila volčja lakota, prav požrešnost. Samo iskala sem kaj bi še dala v usta in zato sem s tem nehala. Opazila sem tudi, da me daje pomanjkanje B in zato sem si pač priredila dieto tako, da dobim tisto kar mi manjka. Pridno hodim na telovadbo in se dvakrat tedensko pošteno zmatram, drugače pa vsak dan hodim. Verjetno pa bom morala pospešiti korak, da bom zašvicala. Vagam se ne in se bom šele po drugem vodnem dnevu, saj me je zadnjič skoraj kap, ko sem imela eno kilo več. Po hlačah sodeč bi rekla, da hujšam. Opazno je najbolj na modrcu, saj je že skoraj "prazen" :o). Lep vikend vam želim in čim manj skušnjav. LP Marina5

Vandolina  

član od: 7.7.2008

sporočila: 80

10. okt 2008 14:50

Živjo punce! Sporočam vam veselo novico, da na škrobni in OH dan lahko papamo kostanjčke. 1/2 kg za kosilo in 1/2 kg za večerjo in to brez slabe vesti. Preverjena novica pri urednicah Rine. Komaj čakam, njam, ker jih sicer obožujem. Toliko za danes, pa lep pozdrav in brez Vandolina

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

13. okt 2008 9:45

LP Danes pa je moj dan D.... Zadnji čas je da tudi jaz naredim kaj zase, saj moram priznati da sem se kar pošteno razlezla...ne vem rada jem najraje pa jem zvečer in to me nese.Odločila sem se da po 17.00 ne bom več jedla,hrano pa bom nosila s seboj v službo in upam da mi bo uspelo.... Kot vidim se tule lepo spudbujate in malo podpore mi bo prišlo prav... Želim vam lep dan bom sporočila kako mi je minil prvi dan... petardica

gaja1  

član od: 13.10.2008

sporočila: 39

13. okt 2008 19:30

živjo punce! Oglašam se vam prvič. Vam moram povedat, da sem letos že vsaj 10X začela tole dieto, pa sem vedno prišla samo do polovice sadnega dne, potem pa sem se najedla salame pa kruha, da je bilo veselje,kilce so šle pa gor. Do sedaj sem jih nabrala 87 pri 171 cm in 41 letih. Upam, da mi bo tokrat uspelo - danes je že moj drugi sadni dan in nisem še nič grešila, čeprav me zvija in bi pojedla en velik, masten kebab. Za gibanje sem bolj lena, pa tudi v službi samo sedim ampak vem, da bom morala nekaj naredit - dvignit rit in začet migat. Računam tudi na vašo podporo. No tolk za enkrat, se bom še oglasila. Želim vam lahko noč in lepe sanje. gaja1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti