Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

31. avg 2008 14:34

Joj, kako sem sitna, pa vendar imam še eno vprašanje. Stročji fižol bi lahko naredila tudi v omaki s korenjem (nekakšna boranja brez mesa), da bi bilo malo drugače. Ima katera predlog, kako malce zgostiti omako? Običajno sem to počela z moko, kar sedaj ne bi bilo v redu, ali s škrobom (Gustin). Kako ve zgostite razne omake pri tej dieti? Ali pa recimo paradižnikovo? Ker sem v službi po 10 ur, pogosto v stiski s časom uporabim pasiran paradižnik v tetrapaku, ki pa je precej redek in ga običajno malce zgostim in dodam začimbe, pa je polivka za testenine, hitra omaka za čufte, polnjene paprike,... Issi

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

31. avg 2008 15:58

Lahko narediš kot na strani 18 od Rinine knjigice za ločevalno in daš še korenje zraven. Itak če je krompir, se samo zgosti in ne boš rabla moke. Ej še sanjala bom te tvoje fižolete! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Seni  

član od: 20.8.2008

sporočila: 25

1. sep 2008 9:56

Me zanima če kakšna ima izkušnje z gobo kombušo…baje tudi pri hujšanju da pomaga.. Seni

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

1. sep 2008 14:49

Punce živjo, Ne bom lagala, v soboto sem se pregrešila in sicer sem zvečer pojedla kar 20 dag čokolade. Kar nosilo me je po stanovanju in ko so šli vsi spat, sem najprej odprla eno čokolado, potem še drugo in obe zmazala. Seveda sem šla spat s slabo vestjo in tudi zjutraj bi se najraje z loparjem po glavi, ampak poti nazaj ni bilo. Samo naprej in vesela sem, da sem bila včeraj pridna in nisem nadaljevala v stilu, zdaj je tako brez veze in še danes papcam, jutri v ponedeljek pa prav zares začnem. Verjetno se tole sliši kot izgovor, ampak verjemite mi, zame je res uspeh, da sem zdržala en teden in to z enim samim, sicer velikim, grehom. Očitno sem pošteno zasvojena s hrano in vzroke za to tolažbo s hrano bom morala najti. No, danes je nov dan in sadje mi prav paše, čeprav sem pošteno lačna. Najhuje je to, da me tako močno napenja in v službi imam malce problemov, saj ne morem ... saj veste kaj. Nenehno letam na stranišče in naslednji sadni dan bom zagotovo jedla raje zelenjavo, vsaj dopoldne, da od samih vetrov ne eksplodiram!!! Kako ste ve reševale probleme z vetrovi? Ali vam je bilo to prihranjeno? Vandolina, Katarina in ostale, pridne ste. Močno vam zavidam in še vedno upam, da se bom lahko tudi sama pohvalila čez kakšen mesec. Če sem vas prav razumela, potem štejete stročji fižol na beljakovinski dan, namesto mesa, sira ali jajc? Je to možno? Ali ni fižolova solata zelenjava? Hvala, ker me poslušate - berete. Odleže malce potožiti in prebrati s kakšnimi tegobami se ukvarjate ve. Zvečer ne bom jedla. Zvečer ne bom jedla. Zvečer ne bom jedla. Zvečer ne bom jedla. Zvečer ne bom jedla. Zvečer ne bom jedla!!!!! Marina5

Marina5  

1. sep 2008 14:50

Aja, kombuša menda pomaga pri hujšanju. Sama je nimam, kolegica jo je imela in pravi, da ji je pomagala, vendar ji je "propadla" in zdaj išče novo. Marina5

Vandolina  

član od: 7.7.2008

sporočila: 80

1. sep 2008 18:17

Ti, ti, ti Marina5 Kakšne grehe delaš! Prav pa je, da si drugi dan nadaljevala kot je po jedilniku. Sama si moraš stvari pošlihtat v glavi, da boš hujšala in da ne boš delala prevelikih grehov, kot je bil včerajšen. Pa vsem povej, da delaš shujševalno in da boš vstrajala pri tem. Če se ne boš držala reda in neboš hujšala se ti bodo vsi posmehovali, "saj smo vedeli, da nebo zdržala"! Jaz držim pesti zate, saj vem kako je hudo začeti. Sama sem dolgo premišljevala o hujšanju. Vedno sem rekla, po prvem pa začnem. Pa ni bilo nič od tega. Potem sem si rekla, pozimi bo lažje, do poletja bom že lahko oblekla kopalke, pa spet ni bilo nič. V tistih mesecih sem se sladkala z čokoladkami, pa bombončki, pa pecivčki, pa še z drugo svinjarijo. Potem pa mi je končno v glavi posvetila lučka in sem rekla STOP. Zdaj pa sem tu, kjer bi morala biti že zdavnaj. Hčerka se je vedno čudila, ko me je mož kregal zaradi kg in je enkrat pomerila mojo poročno obleko. Rekla mi je zdaj pa vem, zakaj se tata krega. Seveda imela sem takrat 63 kg, potem pa kar tistih groznih 107. Hvala bogu, da je zdaj številka že manjša. Upam, da bi bo kaj v tolažbo. Drži se. Lep pozdrav tebi in vsem drugim trpinkam. Vandolina

Vandolina  

član od: 7.7.2008

sporočila: 80

1. sep 2008 18:18

Še to Marina5, zaradi napenjanja si kupi v lekarni janeževo vodo. Je malo zoprnega okusa, pomaga pa. Ali pa si kuhaj čajček za dojenčke. Vandolina Sporočilo je spremenil(a) Vandolina dne 01. sep 2008 18:19:16

Katarina K  

1. sep 2008 19:59

Ne stročji fižol jemo na škrobni dan in ne na beljakovinski. Je res zelenjava, verjetno pa spada med škrobni ker je zraven fižol. Tudi bučke so bolj primerne za škrobni, samo jaz jih jem kot ostalo zelenjavo. Tega sploh nisem vedla, dokler nisem prebrala Rinine nadaljevalne knjigice. Ma greš vseeno dol, mislim, da za bučke ni panike. Ja Marina5, tudi najboljšim se zgodi, da se pregrešijo, saj se tudi jaz, čeprav res redko in se hitro ustavim, ne pa da napadem celo škatlo piškotov ali celo čokolado. Sej pol mi je žal in probam čim manj delat grehe. Če se mi kaj je, raje posežem po oreščkih. Ful imam rada indijske oreščke in pol grem lepo na vc, čeprav moram pazit, ki zaprta pri tej dijeti, pa res nisem. Glede vetrov?! Jaz sem itak na porodniški in sem med dijeto tudi katastrofa, čeprav po pravici povedano drugače ne prdnem niti petkrat na leto, ma zdej je groza. No pa sej sem na porodniški, pa lahko rečem, da se je mali pokakal, ki je itak vedno ubogi v moji bližini, če pa je mož zraven, rečem da je bil pa on. Sej ženske tega ne počnemo! Ma se hecam! vandolina, kakšna pa je ta janeževa voda? Kaj pol ..., al ne? Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Marina5  

2. sep 2008 9:34

Hvala Vandolina. Zato sem vam tudi povedala, da sem grešila, ker sem upala, da me bo katera mal okregala. Ne vem kako naj se prepričam, da zvečer ne bi grešila. Tako dober namen imam, odločila sem se, ampak tako sem se do zdaj že najmanj 100 ponedeljkov. Čisto odkrito bom povedala, zame je že mali uspeh, da sem zdržala en teden. Ne dojamem več svojih dejanj in nediscipline. Nikoli nisem bila taka. Nekaj sem si zadala in to tudi izpeljala. Mislim, da mi je hrana postala tolažba, družba in nadomestek za vse kar mi manjka. Problem je, da ne vem kaj bi to bilo. Kaj kompenziram s hrano? Eh, mal jamram, ne zamerite ampak trenutno ne zmorem povedat nikomur, da hujšam in zato ste ve moje edine poslušalke in zato se tukaj izlivam ... No, včeraj sem zvečer spet grešila in sem ob 9 zvečer pojedla celo pest sliv, ampak si ne očitam toliko kot za čokolado. Upam, da me bo po parih dneh lakota minila, tista volčja in se mi bo skrčil želodec, tako da ne bom več tako zelo lačna. Zvečer sem namreč res lačna, ne samo požrešna. Katarina, kar se tiče vetrov, imaš dober izgovor. Mene najbolj skrbi zaradi službe, saj nikoli ne vem kdaj bi bil pravi moment, da ga spustim. Že nekdo pride in potem začnem mahati okoli sebe, da bi malo prepiha naredila :) Mislim, da me napenja čisto vse ... sadje, zelenjava in še polnozrnate testenine. Kruha zaenkrat ne jem in ga niti ne pogrešam. Če bi polnozrnat kruh jedla, bi se mi verjetno zadanja vžgala :) Hvala za posluh in nasvet. Pozdravljene! Marina5

Katarina K  

2. sep 2008 10:33

Slive niso tak hud prekršek. Če si lačna raje pojej kaj sadja al pa en paradižnik, pa te bo minilo. Sej bojo dnevi kmalu naokoli, zdrži še malo in , ko bo teža začela padat( kar bo kmalu), boš imela spet zalet in boš lahko nadaljevala z več volje. Ti obljubim, da se bo kmalu premaknilo na vzdol na tehtnici, samo res ne smeš preveč grešit. Najboljše, da ne kupuješ nič prepovedanega in da nimaš doma nič takega, ki bi te lahko premamlo zvečer. Danes imam zelenjavno rižoto iz Rinine knjižice. Ful mi je dobra in komaj čakam , da začnem kuhat in se veda jest! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti