Ločevanje živil 90. dni - 5. del

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

16. nov 2005 7:32

Hojla! Tudi meni je kaki zdaj dober, ta mesec sem jih pojedla več kot prej v vseh mojih letih. Je pa res, da ga prej niti kupiti nisem znala, vedno so bili še čvrsti, zato pa mi je potem kar usta skup vleklo in še tisti trpki okus. Letos sem jih pojedla kar z lupino, pa tudi mehki in počeni so že bili, okus pa njami, njami. Marjanca, s svojim razmišljanjem si zadela žebljico na glavico. Marjetka cvetka, tvoje dobre volje se človek kar naleze. Dušanka, ti pa imaš sadja in zelenjave na izbiro, saj vem, tvoj plusek . Včeraj sem pri sebi malo seštevala pluse in minuse te diete, ker se nezadržno približuje tisti moj prvi 90. dan. Ugotovila sem, da sem minuse že izpostavila, plusov pa še ne (razen nižje teže). Torej, adijo zgaga in rupurut, rutacid. Noge mi več toliko ne otekajo, pa tudi palec na nogi me je s kljuvanjem že opozarjal. Splošno počutje je mnogo boljše, tudi zadihana nisem več tako hitro. Da ne govorim o hrani, toliko novih jedi sem že probala. Pa še dober občutek je, ko drugi opazijo spremembo ali pa ko posreduješ nekaj izkušenj tistim, ki bi tudi radi shujšali, pa jim še ni kliknilo. Lep dan vam želim jankica

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

16. nov 2005 7:34

Dobro jutro pupe! Tuna, reci tvojemu, da bi šla še jaz zraven, če lahko. Ker če greš službeno, potem ga tako greš samo srat, a ne? Delaš v službi, ko greš pa na službeno pot, ga pa samo sirješ! Tvoj pa mora namesto tebe opravljati delo z otroci. HA-HA! Hudo! Se bo že sprijaznil. Želim ti, da bi imela uspešno pripravo na pot s čim manj jeze. bonaca

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

16. nov 2005 7:41

Tuna, še en dokaz, da smo za moške "ta prave", ko smo lepo doma, pa vse naredimo, kar nam sleduje. Prvič je panika, veš, pa se bodo že navadili. Ko se boš pa vrnila, te bodo znali drugače ceniti - tebe in tvoje delo. Zdaj je vse tako samoumevno, pa tako brez panike je vse narejeno, neopazno. Je res zadnji čas, da se pokaže, koliko kdo velja pri hiši. Kot bonaca pravi, res ne vem kaj misli, da greš počet tja dol. Malo mu razjasni nebo ! Saj veš kako je - če gredo pa moški na službeno pot, pa tako garajo, revčki !!!!! marjanca45

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

16. nov 2005 8:14

Dobro jutro še od mene! Včeraj sem spet matrala orbitrek in to 45 minut, sem mislila počivat in brat knjigo, pa me je moj dragi, potem, ko je on odtekel svoje pol ure, spodbodel, da zdaj sem pa jaz na vrsti. Pa sem se spravila in potem kar nisem mogla nehat. Pripravila sem si vodo z limono in si rekla 20 minut bo dovolj, al pa največ pol ure. Potem pa sem po pol ure videla, da lahko gonim precej počasi, pa utrip kar ostaja tam med 135 in 145, pa sem še malo podaljšala, saj veste, maščobo začnemo kurit šele po nekem času... Malo sem se šla še intervale, tako da sem spreminjala tempo, potem pa komplet pod tuš, mi je kar teklo dol, tako da ni bilo druge. Zdi se mi, da je blazinic že malo manj, ampak bom počakala do naslednjega tedna, da se zmerim, do takrat pa upam, da se tudi tehtnica kaj zgane, saj bo vmes še en sadni dan. Tokrat sem začela s sadnim dnem, tako da mi je že prvi dan teža padla, potem pa malo gor, malo dol, pa saj je danes šele moj prvi OH dan, to sem neučakana! Za kosilo bom imela polnozrnate testenine z domačo paradižniikovo omako z zelišči, za večerjo pa me v škatlici v hladilniku že čaka sladko presenečenje. Marjetka Cvetka, ti pa le spucaj prah s svoje honde in jo zajahaj, da bo veselje. Me veseli, da sem te spodbudila, sicer pa s tem spodbujam tudi sebe in upam, da bo tale moja rekreacija res postala del mene in mi zlezla pod kožo. Včeraj sem celo ugasnila TV in vadila v tišini. Na to je malo vplivala knjiga, ki sem jo brala pred tem, mislim da je naslov Preprosto življenje in piše o tem, kako smo si z vsemi iznajdbami in vsem mogočim zakomplicirali življenje in kako ga lahko spet odkompliciramo in začnemo spet uživati tudi v preprostih stvareh z manj navlake okoli sebe. Sem šele na začetku, pa se mi zdi, da bo padla kakšna nova pametna ideja, ki bo za ponucat. Rožica, ti pa zaenkrat za zgled pri redni rekreaciji imej raje Heleno, saj je že čist noter padla, jaz se šele navajam in upam, da ne bom obupala. Prvih 14 dni je kritičnih, se mi zdi... Dušanka, moje grlo je pa tako, tako, včeraj zvečer je bilo že skoraj OK, danes zjutraj pa sem začela še kašljati, tako da si grem danes že drugič kuhat čaj. Upam,da bom do petka OK, ker sicer si ne bom upala v Celje, da vas vseh skupaj ne okužim. Helena, mene tudi za jutri čaka kaki, ga bom jedla po dooooolgem času, upam, da bo tudi tako dober kot je bil tvoj. Je že čist mehak, ampak saj tak mora bit, a ne? Lep dan, Encijan

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

16. nov 2005 8:22

Ja res ga bom srala, gremo trgovino odpirat in se bo delalo od jutra do večera. Ko se spomnim kako je bilo na moji otvoritvi, me kar glava začne boleti. Za mojega se tako ne sekiram preveč se bo že navadil. Otroci pa tudi, ko sem jima omenila da grem, sta rekla...mami midva ne bi bila sama z atijem doma...Ampak žal, mami bo šla in pika...bodo že preživeli... Lp tuna

SMILE28  

član od: 26.9.2005

sporočila: 215

16. nov 2005 8:44

Pozdravljene še z moje strani, da ne boste rekle, da se nič ne javim. Saj vas redno berem, samo trenutno še nisem čisto v svoji formi za pisanje. Tudi jaz se pridružujem mnenju nekaterih, da ste res prave punce. Toliko volje do življenja res ne srečaš nikjer drugje. Priznam, da mi vlivate moč in motivacijo za vse, ne samo za hujšanje. Danes sem si iz sadnega dneva naredila vodni, ker je ravno polna luna. To je moj 2. vodni dan in upam, da bom izdržala tako kot prejšnjega. Moje kile trdovratno stojijo in se ne premaknejo navzdol že več kot 3 tedne. Ampak se zaenkrat ne dam in vztrajam dalje. Glede na vaše izkušnje, da je drugi mesec veliko težje shujšati in gre potem v tretjem mesecu spet lažje dol, imam še upanje na uspeh. Laneno seme ( 3 žličke čisto malo zmiksam v kavnem mlinčku in namočim v 2 dcl vode) še kar nekako deluje. Pijem ga že cel teden vsak dan proti večeru. Priporočam tudi drugim s podobnimi problemi. Tudi jaz sem začela jesti kaki in mi zelo ugaja okus. Ali mogoče katera ve kako je redilen? Zunaj se je naredil čudovit dan, po dolgem času spet sije sonček, vidi se modro nebo, nobenih oblakov in megle. Želim vam lep dan, SMILE28

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

16. nov 2005 8:59

Hojla! Samo malo sonček pokuka, pa smo vsi polni elana. Vremenarji pravijo, da ne bo dolgo, pa uživajmo toliko časa kot nam bo namenjen. Naj še jaz povem da ste punce SUUUUUUUPPPPPPPPEEEEEERRRRRRR! Marsikatera težava je pol manjša, ko se zjadaš na forumu. Tudi jaz bom danes probala držat luno. Bom videla, kako mi bo ratalo. Tuna, ti se pa nikar ne sekiraj, če mož malo tečnari, ko greš na pot. To je celo dobro, ker bo šele potem videl, koliko sebe ti prispevaš v skupno gospodinjstvo. Jaz grem večkrat na jug, pa vem, da so samo večerje tiste, ko se malo umiriš. Ti južnaki imajo nekam čuden ritem. Čez dan je samo kava na kavo, zvečer gremo pa na večerjo, se pa nažiramo. Običajno sem tako lačna, da mi kar dviguje želodec, ko je miza polna, običajno mesa. Zdaj me že poznajo, pa naročijo vedno še dosti zelenjave. Je pa res, da tudi moji sodelavci mislijo, da grem na pot samo zato, da ga potem serjemo cele dneve. Ponavadi pridem domov zmozgana, da rabim nekaj dni, da pridem k sebi. Že vožnja naredi svoje. Moj mož mi je pa nazadnje rekel, da me tako pogreša, ko me ni doma. Se mi je kar malo stožilo. Cel teden sem bila odsotna, delali smo po 12 ur, vožnja v eno stran je trajala 10 ur. In ko sem prišla domov, me je previdno vprašal, kdaj bom morala spret kam. Otroka sta že velika in zvečer si vzameta prosto za svoja partnerja. In moj revček je bil potem cel večer sam. Je rekel, da so ga kar ušesa bolela od tišine. Sem se pa razpisala. Zdaj pa moram delat. Imejte se skrajno lepo. Čauči! Gobica

GOGA VRHOVŠEK  

član od: 20.4.2005

sporočila: 54

16. nov 2005 9:05

Živjo punce! Nisem mrknila, stalno vas berem in spremljam, sploh ko mi pade motivacija, ker kile kar stojijo - ampak res mislim, da so kriva zdravila, ker zelo pazim pri prehrani in zelo manj jem kot prej ker se mi je želodec zelo skrčil. Bom z vami še naprej, ker ste vse ful face in mi dajete vzpodbudo. Čao, Goga GOGA VRHOVŠEK

marjanca45  

16. nov 2005 9:07

Smile28, meni je Tuna nedolgo tega napisala, da ima 100 g tega sadeža 77 kcal. Poslala je še nekaj drugih podatkov, pa bom šla poiskati, kje je to. marjanca45

marjanca45  

16. nov 2005 9:09

Smile28, tole je napisala Tuna: Njegova vrednost: 77 Kcal 0,7B 0,5M 19,7OH marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti