14. nov 2005 21:40
Kokos,že držim pesti! Naj ti uspe! Lep dan vam želi Marjetka cvetka
14. nov 2005 21:40
Kokos,že držim pesti! Naj ti uspe! Lep dan vam želi Marjetka cvetka
14. nov 2005 22:35
Dober večer pupe! Se vam oglašam šele zvečer, ker je bilo v službi danes dellloooovvvvnnnoooo! Helena, želim ti da bi tele težave čimprej minile. A je popoldan tako hudo, da se nisi javila, ali si bila tako korajžna pa si šla popoldan v službo? Naj ti opišem moje trpljenje. Ko sem bila par dni do konca prvega kroga 3md sem mojima za kosilo obljubila pomfri - se pravi na Š dan. Nikoli ga nisem kdo ve kako marala. Ko pa sem ga delala za moja dva, so se mi v ustih delale sline, tako pregrešno močno sem si želela pojest tudi jaz za kosilo pomfri. Pa če ga nisem lomila s hrano potopljeno v olju cele 3 mesece, sem rekla k vragu vse, naj bo! Se pravi za kosilo je padla odločitev - za vse tri pomfri (za ona dva še meseka seveda). Za večerjo sem imela tisti dan solato, vanjo pa sem zamešala malo fižola. Morilska kombinacija. Pomfri za kosilo, fižol za večerjo. Ko je bila ura enajst - zvečer, sem mislila, da bom umrla. V trebuhu sem imela takšne grozne krče, da sem rekla, da bi raje desetorčke rodila, kot še enkrat trpela takšne krče. Nisem mogla ne ležat, ne stat, ne sr..., ne bruhat, ne dihat, skratka nič. Hudo! Proti polnoči sem končno bruhala prvič, potem čez par minut še enkrat in bilo je takoj vsaj 70% bolje. Seveda sem preostanek noči bolj predremala kot prespala. Nikoli več! Moj se je celo tako ustrašil, da je rekel, da če me v pol ure ne mine, gre z mano na urgenco. Hvala bogu, da je bruhanje olajšalo bolečino. Mastnih stvari se od takrat resno izogibam, fižola pa tudi. Mogoče so bile res pri tebi krive bučnice, po moje so ravno tako hude kot arašidi, pa zvečer ne more trebušček premleti teh mastnih stvari. No, upam da boš jutri zjutraj že vsa nasmejana in pripravljena za tek z nami. Vso srečo! Marjetka Cvetka, če bo kaj pomagalo, ti še jaz poklonim palčke, da ne boš v službi zaspala. HA-HA! Zdaj me pa že moj velikan preganja, še mora nekaj pogledat na računalniku potem pa gremo vsi skupaj spančkat! Lahko noč prijateljice! bonaca
15. nov 2005 4:23
Dobro jutro kolegice!! Danes sem bolj povoženo, saj bo minilo.Bonaca sploh nisem mogla bruhat, slabo pa tako.Popoldan je bilo že malo boljše.Službo včeraj sploh nisem šla, danes sem pa prosta.Tudi jaz delam v soboto, tako, da sem že tretja!!Služba pa je tudi takšna, da pozabiš na spanje, glede tega jaz ne bom rabila palčk!! Punce lepo se imejte!! Čao,čao!! helena45
15. nov 2005 4:53
Dobro jutro tudi od mene! Sem prav vesela, da se je Helena javila kolikor toliko v redu, a ne? Vidim, da se že veselo pripravljate na petkovo srečanje - vam kar malo . Ja, tudi me, ki ne pridemo, bomo v mislih z vami, potem pa tako ali tako upamo, da se boste pojavile v sliki in besedi v naši galeriji. Že nekaj časa pa pogrešam Gogo - nič se ne oglasi - bila je v istem "turnusu" z nama, Helena. Danes smo ta sladke, a ne? Bo morala spet kaka pizza past, ali pa makarončki Jutranje je že za mano, ti pa verjetno že tečeš. Danes popoldne spet napovedujejo dež - kje si sončece? Kljub vsemu želim prijeten jesenski dan Dušanka
15. nov 2005 8:23
Dobro jutro, evo moj sadni dan uspev, pa še kg so padli. Kaj pa zdaj Rožica kako greva naprej, sploh ne vem a se naj lotim Montija ali 3md. Ej ful sem zgubljena, sploh se ne najdem, strah me je da bi se ponovno zredila...pa kar naprej nekaj bluzim.... Punce še malo pa petek, Majdad, tejčica super da prideta, mislita da se bosta same znašle ali je bolje da vaju ena počaka na izvozu iz avtoceste. Naša restavracija pa že čaka na nas pa še tako lepo so jo okrasili. Komaj čakam! Dušanka kaj vam brani da se nam ne pridružite? Lp tuna
15. nov 2005 9:04
Dobro jutro, sončice Mene se pa nekaj loteva, pa mi ni nič preveč všeč, že ponoči me je začelo boleti grlo, tako da sem si ga šla sredi noči špricat z Angalom, zbudila sem se sicer skoraj brez bolečin, ampak zdaj me pa spet nekaj žgečka in je najbolje, da sem kar tiho. Si bom v kratjem privoščila čajčka, do zdaj še nisem utegnila... Včeraj sem bila spet aktivna, orbitrek sem matrala 50 minut in pregonila 16 km, mi je šlo malo počasneje kot v nedeljo, ampak pol ure mi je bilo kar premalo, pa sem malo podaljšala, no eno uro se mi pa tudi ni dalo, pa še nič pametnega ni bilo na TV. Sicer pa ne smem preveč zagnano začet, da se ne bom prehitro naveličala. Danes bom pa počivala, če se ne bom dobro počutila. Tuna, tole je pa zate, ko se ne moreš odločiti med 3MD in Montijem. Včeraj sem malo prelistala knjižico Naslednjih 90 dni in na koncu piše, da po drugih 90 dneh za zajtrk ne rabiš več jesti samo sadja, upoštevati moraš le pravilne kombinacije tudi pri zajtrku, vseeno pa priporočajo sadje tudi potem predvsem v dopoldanskem času (zajtrk in/ali malica). Se mi zdi, da je to še en korak v smer Montija, tako da si kar na pravi poti, tudi če se boš odločila za neko kombinacijo obeh metod. Pa še nekaj sem našla v tej knjižici, se mi zdi, da je ena zadnjič omenjala jogurt z lanenim semenom ali nečim podobnim. Ta kombinacija se priporoča na OH dan za večerjo namesto tortice, če nam ni za sladko, tako da imamo tiste, ki pogrešamo jogurt še eno priliko več zanj, ne samo na B dan. No, saj jaz sem to že prej občasno prakticirala, samo sem zraven jogurta še 2 kosa kruha z marmelado, kar pa je najbrž že kar preveč, vsaj tehtnica ni bila ravno prizanesljiva. Z vami drži Encijan
15. nov 2005 10:05
Zdravo, rožice moje drage ! Evo končno še mene - forumsko zasvojenko. Rmeli, jaz jem zrnje samo na sadni dan in mislim, da ga dieta dovoljuje 100 g. Kokos, zdaj si popila verjetno že kar nekaj vode. Držim pesti, da ti bo ratalo. Bonaca, take težave človeka po moje najbolj prepričajo, kaj je dobro za naša telesca ali ne. "Lušt" je verjetno kar za nekaj časa dovolj. Tudi meni čokolada niti slučajno več tako ne diši, čeprav ni bilo tako hudo, kot pri tebi. Izgleda, da smo telesa res dobro očistili vse navlak. Encijan, madonca si zagreta. Bravo. Tudi jaz bi gonila kolo večkrat, ampak ko se mi ne da vedno prati las, ker sem preznojena do zadnje dlake. Sem pa še potrdila to mojo tezo, da količine tudi "prave" hrane odločajo o tem, kam bodo šle naše kile. Sedaj, ko jem nekaj manj, se res pozna na tehtnici in sem že zelo blizu teže, s katero sem končala dieto. Sem kar vesela. Tudi jaz komaj čakam petka !!! marjanca45
15. nov 2005 10:38
Jutro! Hvala ker ste se spomnile name. Sem bila včeraj cel dan z doma in zvečer, ko sem prebirala forum mi je to vlilo še dodatno motivacijo, ko sem videla koiko vas je z mano, koliko vas je, ki zaupate, verjamete v mojo moč. Zdaj res ne smem zaj****. Zdaj naj povem še dejanje, ki je sledilo temu prebiranju. Ravno včeraj zvečer sem dobila nov sveže pečen domači kruh, še topel, si predtavljate kako je dišal ... Takoj je pristal v zamrzovalniku, tako je bil najbolj varen pred mano. :) Tuna kako naprej? Jaz moram najprej te blazinice izgubit tako, da bom na dieti. Kakšni ne vem? Včeraj sem imela sadni dan. V sredo bo verjetno lunin. Vam priznam, ko sem se ravno tolko jezla na forumu zaradi prevelikih hlač, ki so bile vse nove. No, zdaj nimam več teh problemov. Madona kako sem šele zdaj jezna nase. Marjanca sem vesela zate. Si nam dokazala, da se z rzumnim prehranjevanjem, da nadzirat težo. Le tako naprej! Encijan zdaj ko se nam Maychi ne oglasi več bom morala vzeti tebe za vzgled pri rekreaciji. Samo ne vem, če bom vzdržala tak tempo. Vseeno pa malo pazi, da ne boš že na začetku pokvarila orbitreka! :)))) V petek pridem, ker se fant in brat tako veselita njunega večera, da preprosto nimam izbire in ugibanja. Prideta zraven, le da bosta imela potem večer zase, že delata načrte, kličeta prijatle.... Tuna moje ime imaš? Komaj čakam, da se spoznamo, čeprav sem zdaj malo razočarana nad sabo, sploh nisem tako samozavestna, imam občutek, da sem spet tako debela. Najraje bi se skrila. Vem da je smešno to moje razmišlanje še sama ne morem verjeti, da mi dejansko kaj takšnega pride na misel. Mogoče zato, ker se počutim kot poraženec. Ve veste kaj sem dosegla pa preprosto nisem bila dovolj močna, da bi vzdržala. Vendar jaz pravim, da ni dober tisti, ki nikoli ne pade, dober je tisti, ki se vedno znova pobere, ko pade. Punce zapomnimo si to! LP. Rožica Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
15. nov 2005 11:19
Živjo, punce! Rožica, kaj boš razočarana nad seboj. Kolikor si obklesala, toliko moraš biti ponosna nase. Grešimo pa vsi. Zase vem, da sem ponosna, da sem spravila dol vsaj nekaj balasta, čeprav mi ga je še veliko ostalo. Ampak počasi se daleč pride. Sem vesela, ko pogledam kakšne slike za nazaj, pa me je groza. Sicer me je še vedno groza, koliko moram dol spravit, ampak počasi, počasi ...... Prav imaš, dober je tisti, ki se po padcih vedno znova pobere. Včasih pošteno boli, ampak volja je važna. Moram povedati, da najprej nisem nameravala na to srečanje. Ko vas vidim na slikah, ste same suhice. Potem sem se pa spomnila, koliko ste naredile vse zase in koliko volje ste dajale tudi drugim, vas pa resnično želim spoznati. Vem pa tudi, da vas bom še rabila, ker nameravam še klesat kile. Sliši se egoistično, kar tudi je. Drugače mi pa ne bo uspelo. Čauči! Gobica
15. nov 2005 11:27
Rožica, točno to, kar si napisala na koncu, štima. Tudi meni se je marsikaj podrlo, ko sem že bila prepričana, da obvladam prehranjevanje. Pa se človek tako hitro zmoti. In ravno tako sem se počutila spet "lepo porejeno" in sem bila jezna sama nase. Vendar je že tako, da enkrat pač mora priti taka kruta streznitev in potem človek pri sebi naredi "inventuro". Spoznala sem, da niti slučajno nočem biti več Marjana izpred leta dni in sem začela drugače. Zdaj res pazim na količine, pa vseeno nisem lačna. Veš, nikar ne imej slabega mnenja o sebi, samozavestna pa si prav gotovo lahko, saj si zase naredila ogromno. Zdaj imaš pač krizo, ki pa jo boš premagala. Verjemi mi, da nekdo, ki sebe tako zelo spremeni, kot si ti sebe, je močan. In nikar se ne skrivaj. Mislim, da bo to srečanje v petek vsem zelo koristilo. Marsikaj nam bo potem lažje, marsikaj si bomo razjasnile. Samo obupati nikar ! marjanca45Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Skutna pita
Azijska solata s kozicami