Ločevanje živil 90. dni - 5. del

kokos  

član od: 31.10.2004

sporočila: 373

6. nov 2005 15:15

Lep pozdrav po doooooooolgem času. Zdaj, ko sem v službi (sicer samo še dober mesec) sploh nimam veliko časa za računalnik tako da vas čisto redno ne berem - na žalost. Vidim pa da ste pridne. Naj se pohvalim, da mi uspeva drugi krog diete. Začela sem 18.10. tako kot lani, se pravi točno po enem letu. Danes imam sadni dan, do zdaj ni bilo problema popoldne gremo pa na obisk in bo malo težje, sam ne bom posegla po nobeni prepovedani stvari, aha, razen kavi z mlekom, ki pa se ji tokrat ne odpovem!!!! Do zdaj sem spravla dol 3 kg, sam zdej odpravljam še "stare grehe", ker sem 8 kg pridobila nazaj. Ja, kar kregajte me, če želite, saj si zaslužim!!!! No, sam zdej sm pa spet trdna in vztrajam. Uživajte!!!! kokos

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

6. nov 2005 15:26

Ne mi zamerit, vendar ste na Kattin prispevek preveč osebno reagirale. Nikogar nočem vzeti v bran, toda ženska je povedala svoje mnenje, mnenje njene mame. Z njim se ne strinjate, kar je tudi prav. Vsak pa ima pravico razmišljati po svoje. Ej punce, saj ni tako hudo! Verjetno je želela povedati le to, da ko si bolan, ni važno kako izgledaš, važno je, da ozdraviš. Seveda me razmišljamo drugače, želimo biti vitke in lepe ter dobre volje. Po vsem tem kar počnemo, tudi bomo. Meni teče druga polovica življenja, vendar sem z vašo pomočjo prišla do lepega videza in dobrega počutja. Imejte se radi! Pri nas je danes po dolgem času močno oblačno, vetrovno. Pozdrav Migla

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

6. nov 2005 16:14

Hojla dekleta, ne se kregat. Pa tako lepo smo se pogovarjali do sedaj. Ampak Rožica, vsi nimamo te možnosti, da bi pošiljali svoje slike (kolikor vem, je treba za to imeti poseben fotoaparat, ali kaj???), pa še če bi videli mojo sliko, bi katero lahko kap. Saj ste ve, ki ste svoje slike objavile, tako lepe in za mene prave manekenke, tako da nimate kaj skrivati. Ampak sedaj delam tudi jaz na tem, da bom lepa kot ve - kaj se ve, ko pride moj čas.... Migla, tudi pri nas je ne samo oblačno, ampak tudi deževno, dolgočasno vreme. Ne nam takega pošiljat, prosim! Hema, sporočam, da je sladko zelje s krompirjem po receptu iz KULSLO (z izpuščenimi ocvirki) super zadevca - kosilo 100 % uspelo, jaz zadovoljna, dragi zadovoljen z dodatkom pohanega bedrca, oba zadovoljna s solato - in to je bilo odlično nedeljsko kosilo. Ker pa sem imela premalo zelja, sem v drugem loncu po popolnoma istem receptu skuhala kolerabo s krompirjem - oboje prva liga. Samo celega popra nisem imela in sem dala notri kar mletega, ter vse skupaj pretlačila s tlačilko za pire - - toplo priporočam za Š dan. Kaj vse se človek ne nauči tu v KULSLO!!! Lepo popoldne kljub dežju Dušanka

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

6. nov 2005 17:03

Katti, daj se še kaj oglasi in nikar ne zameri, ker iz moje strani res ni bilo mišljeno tako. Vsaka ima pač pravico povedat kaj si o čem misli, in jaz sem svoje povedala. Dodala bi samo tole, ko sem zbolela za rakom sem imela 104kg, v treh tednih sem jih izgubila 19. In ne vem kaj bi bilo če bi jih takrat imela recimo samo 70kg. Nihče ne ve. Tudi moja zdravnica je rekla da se imam za zdravje delno za zahvalit "močnemu telesu" Sicer pa nihče ne ve. Če bi bil pa to infarkt bi bilo pa lahko ravno "močno telo" usodno. Mejmo se rade, ker je prekratko življenje da bi se prepirale, kajne. Dušanka, mene bo zelje počakalo za kakšen drug dan, sem imela dopoldne probleme sama s sabo. Vedno ko dobim menstro, me drugi dan kakih 3-4 ure zvija tako da nisem za nikamor, potem pa sploh ne vem da jo imam. Se tudi to preživi. Pozdravljena ponovno, Kokos. Zakaj bi te kregale, sej mamo s sabo dovolj opravit, raje te bomo podpirale, da boš speljala ta drugi krog skozi.Ti pa nas, kajne. lp hema

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

6. nov 2005 17:09

Zdravo, punce moje drage! Vse sem prebrala, vas moram pohvaliti za trud. Dušanka, kar se fotografiranja tiče, mene je sin slikal kar s telefonom na balkonu med vso mojo zelenjavo (vrta pač nimam). Ni kaj ekstra fotografija, vsaj voljo sem pokazala, da me vidijo še ostali, ki me še ne poznajo. Nakup digitalnega fotoaparata se mi še ne zdi tako nujen, druge stvari imajo prednost, tudi shujšala zaradi tega ne bom. Malo se vam še pohvalim, zadnje dneve spet pridno telovadim oz. delam razne razgibalne vaje v dnevni sobi pred TV. Bolje je to, kot preveč sedenja. Grem še malo pogledat druge stvari, če je še kaj novega. Pozdrav riba-ribica

Lady_L  

član od: 26.8.2003

sporočila: 1260

6. nov 2005 17:20

Lijep vam pozdrav nakon dugo, dugo vremena! Zanima me kojem danu pripadaju gljive (gobe)!? Molim pomoć! LP! Lidija...

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

6. nov 2005 17:22

Riba-ribica, saj tudi telefona nimam takegaSploh pa ne vem, kako potem to na računalnik spravit No, sčasoma se bom tudi takih stvari naučila. Dušanka

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

6. nov 2005 18:02

Lidija, gobe so zelenjava in jih lahko jemo, kadar hočemo. Na zelejavni dan sem si včasih naredila pražene na čebuli. Lp riba-ribica

HEMA  

6. nov 2005 18:06

Tudi jaz sem dala svojo sliko v album. Imam pa še tiste, ki jih niti sama nočem gledat, iz časov pred dieto.Mogoče se enkrat opogumim. Lady_L zdi se mi da lahko gobe ješ katerikoli dan, no v Rinini knjižici z recepti sem jih našla v receptu za škrobni dan in za oh dan.Razen na zelenjavno sadni dan. Verovnika, saj kar se tiče kisle smetane tudi meni ni nič jasno. Sem pa toliko časa brskala da sem našla. V prvem delu 3MD, na 20 strani je Irena19 napisala katera živila kam spadajo, Menda je to napisal dr. Čelan. Tam piše med nevtralnimi živili tudi maslo in smetana. Jaz smetane sicer ne uporabljam razen na beljakovinski dan pa še to zelo malo ker je preveč kalorična. Mejte se!! hema

HEMA  

6. nov 2005 18:11

No, Riba-ribica si me prehitela.Jaz z gobami nimam težav ker jih sploh ne maram, Jih pa rada nabiram in jih potem naredim možu ki jihima pa zelo rad. hema

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti