Ločevanje živil 90. dni - 5. del

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

5. nov 2005 21:28

Oh, kako ste luštkane. Prav simpatično je vsake toliko skočiti na forum in malo prebrati vaše misli. Ljudje smo pač različni po videzu in po mišljenju - tako pač je in tako tudi mora biti. Kaj pa bi bilo, če bi bili vsi enaki, a ne? Draga Any, sva že dve s podobnimi problemi - dobrodošla med nami in vse čestitke za tak lep uspeh. Veronika, jaz sem imela meska danes, jutri pa škrob. Sem se odločila, da bom po današnjem receptu poizkusila sladko zelje s krompirjem, s tem, da bom izpustila tisti zaključek recepta: ocvirke in moko. Bomo videli, kakšno bo. Lahko noč vsem in prijetne sanje vam želim Dušanka

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

5. nov 2005 21:58

Dušanka, sem videla recept za sladko zelje. Jaz ga naredim podobno,le da uporabim manj začimb (samo sol in malo vegete), na koncu pa zabelim z "amprejnam" tako je temu rekla moja stara mama: žlička ali dve olja ali masti, jaz uporabim olje navadno,na olju prepražim žličko moke in vse skupaj vlijem v zelje, (ki ga ne zmiksam), da zacvrči in nato zmešam. To delam tudi med dijeto zame, možu pa zraven skuham kakšno hrenovko ali spečem kakšno meso.Odvisno kaj žel.i Takšno zelje je vedno delala moja stara mama. In ga imam še vedno rada. Sem tudi jaz jutri škrobna, pa bom morda tudi jaz jedla zelje. Lahko noč! hema

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

5. nov 2005 22:02

Zdravo, preletela zadnjih nekaj strani in se definitivno PRIJAVLJAM ZA V KITAJSKO REST. V CE 18.11. Veselim se, da vas bom spoznala, suhice. Lahko noč, Robida

DUŠANKA  

5. nov 2005 22:14

Hvala Hema, bom poročala jutri, kaj bo ratalo! Ampak moka A lahko? Dušanka

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

5. nov 2005 23:09

Veronika, hvala za nasvet o zelju, ga bom poskusila pripraviti tako. riba-ribica

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

6. nov 2005 0:27

Marjetka Cvetka, to si se razjezila! Ti kar vztrajaj in s polno paro naprej. Dober tek na sadni dan, jutri pa kaj bo na programu? Any, dobrodošla. Nič se ne sekiraj, če kilce malo stojijo. To je zato, da nam ni dolgčas. Saj bodo šle še dol, ko bodo same hotele. Pa veš koliko si jih že sklatila!!! Super. Glede kože in dolgih jošk, te pa tudi sama povsem zastopim. Bo treba povprašat, kako prideš samo z ročno masažo od dolgih do kratkih stoječih jošk. bonaca

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

6. nov 2005 4:31

Dobro Jutro dekleta!! Berem, da ste imele muho enodnevnico in ste jo kar hitro po glavi in prav je tako!!. Stekom sem končala, počasi se odpravljam na delo in to celi dan. Super Robida, da si se odločila za srečanje!! Dobrodošle vse nove!! Če je danes gdo saden , močno držim za njega pesti!!Ker se mi zdi , da je samo sadje na nedeljo res dolgčas.Včeraj sem se najedla mesa in rib, da mi danes ni kaj prav želodcu!Opažam, da ne smem več velikih porcij pojest, ker me tišči v želodcu.Samo jaz še imam v podzavesti, da moram pojest veliko!! Lepo nedeljo vam želim in jo čim bolj izkoristite za crtlanje!!!!! Čao,čao!! helena45

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

6. nov 2005 4:31

Dobro jutro! Ne morem spati. Vidim, da z vami ni tako. Glede srečanja v Celju, pa sem že skoraj ZA. Nagovarjam tudi mojo sodelavko, ki je v prvem mesecu 3MD. Rada bi, da gre z menoj zaradi nočne vožnje domov, preko Laškega v Zasavje. Če se spominjate, ste se pred kratkim razpisale o ne fer odnosu vaših sodelavk do hujšanja. Sama pa se moram ravno pohvaliti, da sem sedaj že tretjo prepričala, da je pričela s to dieto. Ena je že prav suha, no druga je začela. Tretji pa je moj sodelavec, ki je ravno zaradi preobilne teže resno zbolel. Ves čas, kar sem dobila to dieto, ga nagovarjam, naj začne. Pa nič! Sedaj, ko ga je izdalo zdravje, pa se drži 1. Rinine knjige kot pijanec plota. Kuha si točno to, kar piše. Sicer je zaradi bolezni v bolniški. Moj sodelavec je tehtal preko 200 kg, še pove mi ne, koliko. Zadnjič, ko sem ga videla v Tušu, nisem mogla verjeti očem, tako se mu že pozna. Povedal je, da jih ima okoli 190 in da so mu že vse hlače prevelike. Si mislite, kakšno breme nosi s seboj! Tuna, glede udeležbe v Celju ti sporočim v torek. V ponedeljek me ne bo v službi, ker imam končno pregled hrbtenice. V torek, ko se bova s sodelavko dogovorili, pa ti zagotovo sporočim. Ali ti je prav? Še sedaj pa ne vem ali ste se odločile za prava imena ali za ta "partizanska"? Lepo, deževno nedeljo - se beremo! VERONIKA

DUŠANKA  

6. nov 2005 4:55

O Veronika, še smo take, ki ne moremo spati. A vidiš, kako je fino, če sodelavci s tabo držijo, a ne? Jaz še vedno čez dan večkrat poležavam zaradi noge in seveda tudi zadremam, pa potem ponoči ne morem spati. In seveda - kaj bi drugega - na KULSLO. Sem, pa prav vesela za tvojega sodelavca, da se je odločil in mu uspeva. Tudi mene je ogromno skupaj, pa ga popolnoma razumem, kako mu je. Držim pesti tudi zanj, da bi mu uspelo čimveč kg sklatiti. Občudujem pa Heleno, ki je tako vztrajna - vsako jutro tako zgodaj teče, potem pa delat! Tako je tudi uspeh skoraj zagotovljen. Če pa si privezan na stol, je res vrag spraviti vsak kilogram dol. Ne gre in ne gre, razen če res nisi lačen. To pa je težko, saj vsak ve za sebe, kako je, a ne? Upam, da se ti bo s hrbtenico vse dobro izteklo. Lep dan Dušanka

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

6. nov 2005 4:56

Dobro jutro Veronika,kako je to super, ko še je ena znanka na internetu.Pridi na srečanje, da se spoznamo, potem si je lažje dopisovat!! Glede imen, pa pošlji Tuni pravo ime, preko zasebnih sporočil!! Lepo se imej!! helena45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti