Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

5. nov 2005 17:13

Telo ne bo nobenga kaznovalo,ker telo je pač samo telo,kalup,v katerem smo shranjeni mi,da v njem preživimo svoje življenje. Kvečjemu smo mi tisti,ki lahko kaznujemo oziroma uničimo naše telo,zato imamo pa tudi glavo in v njem nekaj možganov,da z njimi upravljamo svoje telo in s tem naše življenje. Seveda je tu še veliko drugih dejavnikov,ki vplivajo na naše življenje(dedna zasnova,vpliv okolja,gola sreča),ampak v glavnem smo mi sami tisti,ki svoje življenje vodimo in če znamo vsaj malo uporabljati možgane,se lahko marsikateri bolezni izognemo. Debelost in prekomerno žretje je povod za marsikatero bolezen in če se vzamemo v roke in jemo z glavo,lahko seveda shujšamo in se potem seveda veliko bolje počutimo. Tudi kajenje in prekomerno pitje je za zdravje škodljivo in če tega ne počnemo tudi nekaj naredimo za svoje zdravje. V glavnem Katti,jaz se nikakor ne strinjam s tabo in hvala Bogu da smo na svetu različni ljudje,ki na življenje gledamo različno. Zato pa je življenje tako pestro in zanimivo in nikoli nam ni dolgčas na tem ljubem svetu. Ribica,jaz včasih recept samo preberem,pa se mi že zdi,da bi iz njega nastala kakšna odlična jed in ta recept kar pohvalim,čeprav ga nigti ne preizkusim.Žal,sem pač v fazi zmanjševanja teže in res ne gre,da bi človek vse v usta stlačil. Mejte se lepo in ne zamerit,ker sem zatežila sto na uro! Lep dan vam želi Marjetka cvetka

korenzu  

član od: 5.11.2005

sporočila: 146

5. nov 2005 17:24

HOJ! No pa ste dobile še eno sotrpinko za pogovor. Moram priznati da vas spremljam šele par dni, danes pa sem se odločila za prijavo. 90 dnevno dieto delam že tretjič. Sem malo po drugem vodnem dnevu ki mi zanimivo nikoli ni delal preglavic. Vsega skupaj sem do sedaj izgubila okroglih 30 kg. Začela sem lansko poletje. Letos po novem letu sem poizkusila drugič vendar sem preveč grešila da bi se mi kaj dosti poznalo. Sedaj sem pa pridna tako tako. Moja vaga je ziher fuč ker mi že skoraj 3 tedne teža stoji kot pribita. Probleme z mojo obilno baročno postavo imam že skoraj 10 let. Vrjetno je pa vsem jasmo kakšna sem bila če povem da sem nosila avstrijsko konfekcijo 4-5 xl kar je po naše 56-58št. sedaj pa sem pristala na 44-46 cifri. prejšni teden nisem mogla vrjeti svojim očem ko sem v "normalnem" butiku kupila hlače št.44. Sem mislila da me bo raneslo od ponosa. Moj največji problem je odvečna koža. A jo katera kupi , jo dam brezplačno ha, ha,... Poskušam z raznimi kremami in telovadbo a se mi tako počasi krči koža da že resno razmišljam o plastčni operaciji. Ha seveda moram prej dobiti kakšnega bogatega sponzorja. Pa dvomim da takšni obstajajo. No za začetek dovolj nakladanja. Če niste preveč zaprta druščina, saj vidim da ste nekatere na forumu že zelo dolgo, vas vabin na kakšen čvek, kako premagate krizo ko ste živčne in se teža ustavi. Lep pozdrav Any! any Sporočilo je spremenil(a) korenzu dne 05. nov 2005 17:27:00

Rmeli  

član od: 5.2.2004

sporočila: 344

5. nov 2005 17:46

Punce, a lahko še meni poveste kako se vas vidi, da vas bom spoznala na srečanju ? LP. Rmeli

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

5. nov 2005 17:50

Hojla! Sam en kratek pozdrav, sem vas prebrala in šibam dalje. Marjetki cvetki pa hvala za geslo, slikco sem že dodala. jankica

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

5. nov 2005 18:38

Punce, moje roke so potemnele od zelja, da o nohtih ne govorim. Res je, saj ni treba vsega poskusiti, saj pregovor pravi, da radovednost ni lepa čednost. Preizkušam naj raje samo zelenjavo tako kot danes zelje. Moram se popraviti. Any, čestitam k tvojim uspehom, vredno pohvale Uživajte življenje riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 05. nov 2005 18:44:45

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

5. nov 2005 18:41

Zdravo! Tudi jaz ne morem mimo tega kar je povedala Katti. Lahko pa govorim samo to kar čutim jaz, oziroma kako jaz dojemem svoje kilograme. Ko sem jih imela 110 sem bila najbolj nesrečno bitje. In mi je bilo čistovseeno če so mi vsi govorili da se mi ne pozna toliko ker sem pač velika (182cm).Predstavljajte si kaj mi je naredil pletnar na Bledu na moji poroki, ko nas je pripeljal na otok in je, oprostite izjavi, bebec stari, kar zahteval da me mora mož(87kg) nesti iz tistega njegovega čolna po stopnicah, bila sem tako jezna, ponižana in užaljena ijn se sploh ne maram spominjati tistega bedastega otoka. To je samo ena izmed mnogih zgodb, ki jih imamo vse dovolj in če takšne stvari ne uničujejo zdravja. In potem ko z vsako izgubljeno kilo postajam bolj samozavestna, pa ko sem si prvič kupila kavbojke, ki so bile ŽENSKI model in ne moški, pa ko sem prvič si upala obleči oprijeto majico in sta mi dva pred trgovino zažvižgala ko sem nesla tri vreče pa še košaro in sta mi hotela pomagat. Poglej to so malenkosti ki jih nekatere imajo celo življenje nekatere pa nikoli,in takšne stvari so meni bojl pomembne, pa ne mislim tistih šlevastih dedcev pred trgovino, in zaradi takih stvari sem boljše volje, no veliiiiiko boljše volje in tudi se boljepočutim, mislim reči, imam več elana, volje do življenja, kar je pa zame ključ do telesnega zdravja. Pa sem povedala. Če me katera razume kaj sem hotela s tem, mislim da veste. Any, pa saj ti si pa že dala kar nekaj kg dol,BRAVO!!!! Koliko si pa velika? In koliko bi še rada izgubila? Sem firbčna? Upam da ne preveč. Veš glede tehtnice sem pa tudi jaz že mislila da se mi je pokvarila. Tudi jaz sem že v trtjem krogu pa ne gre nikamor, pa itak pravijo da v tretje ne gre več tako rado dol, ker so ostali samo še tisti tanajbolj trdovratni špehi. Kar se pa tiče odvečne kože pa moram reči, da imam srečo ker je ni nikjer prav v zobilju. Se pa zelo veliko športam(gorsko kolesarjenje, pohodništvo) mogoče tudi to kaj pomaga ali imam pa samo srečo.Ti kar vztrajaj, pa če tudi gre bolj počasi. Veliko uspeha. Vsem skupaj lep pozdrav! hema

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

5. nov 2005 18:50

Da se vam še jaz malo javim, čeprav spremljam forum že dve leti, in se vam malo "izjadam". Pred 10 leti sem postala v firmi, kjer se bila zaposlena čez 20 let, tehnološki višek, ko pa sem to sprejela "zdrago za gotovo" in sem se malo umirila, mi je teža precej narasla. Pred 8 leti so mi naredili mastektomijo in od takrat mi je teža vseskozi naraščala. Ker zaradi določenih razlogov (kema) nikakor nisem mogla delati shujševalnih kur (mi enostavno niso uspevale), sem si dala operativno odstraniti salo na spodnjem delu trebuha, pa mi je telo vrnilo bumerang (začela sem se debeliti od popka navzgor). Pred nekaj meseci sva oba z možem pričela tole 90 dnevno dieto (imava za sklatit cca 30 kg), pa sva žal zdržala le dober mesec in potem kmalu dobila vse kile in cm nazaj (pa verjetno še kaj zraven). Zdaj vedno bolj ugotavljam, da nama v glavi še ni naredil tisti KLIK, da bi lahko zdržala dalj časa. Se pa zavedam, da se verjetno kljub vsemu delu in gibanju, še vedno premalo oz. nepravilno gibam, da bi lahko s tem pomagala telesu oklestiti višek. ANY, priporočam ti, da dobro premisliš, preden greš pod nož - da ne boš tudi ti dobila bumeranga. Če te pa kaj okoli tega zanima, se mi javi na privatno pošto. Jankica, očitno si se ti za geslo obrnila na pravo osebo, kajti jaz te sreče nisem imela. Namreč, tisti forumašici, ki sem jo prosila za geslo, se ni zdelo niti vredno, da mi odgovori (pa čeprav bi me poslala "v tri krasne", pa čeprav je razvidno, da je pošto odprla že zgodaj zjutraj. Pa brez zamere in lep pozdrav Nada

korenzu  

član od: 5.11.2005

sporočila: 146

5. nov 2005 19:08

Najprej odgovor Hemi! Velika sem 168cm. Največ sem tehtala 117kg, sedaj jih imam 85. Rada bi prišla malo pod 80kg ker mi konstrukcija kaj več ne dopušča. Sem kot pravijo precej nabita in že sedaj mi nihče ne vrjame da imam še vedno 85 kg. Dajo mi jih tam okrog 75. Tudi moj zdravnik me je pohvalil in hkrati opozoril naj ne pretiravam. NadaM! Ko sem napisala da bi šla pod nož nisem mislila čisto resno, ker bi se vrjetno prej usrala kot pa naredila kaj takega. Je pa res da mi je ostalo največ okrog trebuha. Vsi se čudijo kako da sem se v obraz pomladila in da nimam gub.Končno sem stara 35 let in imam tri otroke. Edino na obrazu mi niso ostali sledovi debelosti. Imam pa še vedno precej neskladno postavo: suhe noge in roke, riti malo skoraj nič in ful trebuh in sala na bokih. Da o joških ne govorim. Saj veste v modi so dolge, samo da jaz nimam dolgih las ampak joške. Uživajte vse skupaj posebej če se kam odpravljate na žur any

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

5. nov 2005 19:40

Hojla! Any,dobrodošla! Tudi jaz imam 35 let. Sem se nasmejala opisu tvojih jošk.Ha,ha,nisi edina,ki si pušča dolge! Nada,a tem albumom je tako!Nekatere formurašice so želele,da je album zaseben,ker ne marajo,da bi si jih ogledal cel svet(men je to itak vseen).Zato damo gesla samo tistim,ki bodo notri prilepile tudi svoje slikce. TOREJ.ČE ŽELITE VIDETI ALBUM,LAHKO DOBITE GESLA PO ZASEBNI POŠTI,POGOJ PA JE,DA DODATE SVOJO SLIKCO!!!!!!!!!!!! Ribica,na napakah se učimo,drugič bo že bolje! Hema,bravo,le tako naprej.Vidim,da imava podobne poglede na vse te zadeve glede debelosti in zdravja.Ja to so pa lastne izkušnje in nekdo,ki ni bil nikoli debel si težko predstavlja,koliko truda je potrebnega,da grejo kile dol. Tehnica se pa verjetno ni pokvarilo,ampak telo se je navadilo na ta način prehrane. Mislim,da bo pač treba vztrajati in nikakor ne zmanjševat obrokov,ampak jesti toliko kot doslej,slej ko prej bo vztrajnost poplačana. Lep dan vam želi Marjetka cvetka

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

5. nov 2005 19:58

Pozdravljene! Pozdravljene stare in nove. Kot berem, se tale forum kar redno bere, le pisati se vsem ne ljubi. Sicer pa, moraš imeti že kar malo časa, da vse prebereš. Katti - da imaš zalogo za težke dni in za primer bolezni je tolažba debelih, ki ne spravijo skupaj toliko volje, da bi shujšali. Trenutno to voljo imam, bila pa so tudi obdobja brez nje, zato tudi pri meni pred 1 letom preko stotke na vagi. Sedaj sem v 3. kregu - s pokvarjeno vago ????? Res je lep občutek, da lahko kupiš kakšno konfekcijo. V letošnjem letu sem v trgovini vse po 1000 sit, kupila najmanj 10 bluz oziroma mikic. Moja mama, ki na to nič ne da, je bila grozno začudena, da so vse te poletne bluze in majice tako poceni. Mislila je, da je to en šunt, pa ni. Sicer pa je takole - v trgovino greš večkrat pogledat in če ti kaj odgovarja kupiš. Tudi moj sin je bil z nabavo poletnih srajc in hlač več kot zadovoljen. Moje sodelavke me celo kregajo, kaj je potrebno vsakemu razlagat, da sem kupila v 1000 šop, ker se pač nikjer ne vidi. Punce, dokler ste mlade, se na koži nič ne vidi, ker je elastična. Pri mojih letih, preko Abrahama pa je vse drugače. Koža mi sicer še ne visi, morda zato, ker sem še premalo shujšala ali pa koristi tudi vsako dnevna masaža in tedensko plavanje ter redna uporaba krem po tuširanju. Veliko dela imam v zadnjem času s sabo - sicer pa je skrajni čas, da je tako. Riba - ribica - sama večkrat pripravim rdeče zelje - zelo aktualno pa bo prihodnji teden. Prepražim ga na zelo malo olivnega olja s čebulo in obvezno dodam 1 ali 2 jabolki. Sem prebrala v Ivačičevi kuharici, pa je res dobro. Dodam samo že vegeto in to je to. Danes sem sadna - za kosilo pa sem jedla sladko praženo zelje. Imela sem gorenjsko kosilo - na terasi sem jedla zelje in gledala, kako se pečejo postrvi.!! Lep večer - se beremo - jutri bom mesna - najlepši dan diete, pa še nedelja je, HURA VERONIKA Sporočilo je spremenil(a) VEROVNIKA dne 05. nov 2005 20:02:44

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti