Ločevanje živil 90. dni - 5. del

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

6. nov 2005 5:03

Hvala ti Dušanka za pohvale.Saj ni problem, ko prideš enkrat v ritem teka!!Potem te kar samo vleče, da greš teč!!Samo ura ni ta prava!!Trenutno mi ta čas odgovarja in se ne bom na druge ozirala! Lepo se imej Dušanka in še enkrat Hvala!! Čao! helena45

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

6. nov 2005 9:22

Dušanka, glede moke jaz mislim tako, da ena žlička na škrobni dan za zabelo ni tak greh. Saj ja tudi kisla smetana nevtralno živilo in jo naj bi lahko uporabljale vse dni, razen sadnega, to mi pa ni čisto logično. Ravno tako je zame cvetača zelenjava pa pika, in jo jem kadar kol,i vem pa da jo ene jeste samo na škrobni da, Kakor kateri paše. Jaz sem delala tako pa so mi kile šle vseeno dol. Želim ti čimbolj zdravo nogo,in lepo se imej. LP hema

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

6. nov 2005 10:19

Hema, za kislo smetano pa nisem čisto prepričana, če imaš prav. Kisla smetana, jogurt, sir - mar to ni podobno. Kisle smetane v dneh diete sploh ne uporabljam, razen če pečem pecivo za OH večerjo. V marsikaterih receptih celo priporajo uporabo navadnega jogurta namesto smetane - manj maščob in manj kalorij. Ali imam prav? Cvetačo pa tuja jaz jem kot zelenjavo. Obožujem solato iz cvetače. Se beremo - pozdrav VERONIKA

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

6. nov 2005 12:05

Živjo! Bravo marjetka!!!! Se popolnoma strinjam s tabo! Dodala bom le še to, da je najlažje drugim pamet solit!
katti je napisal/a:
Čao! Kar tako se vmešavam v vašo temo. Upam, da ni narobe. Sicer sem pa na tem forumu nova in mam vprašanji: se ve med sabo poznate in koliko ste približno stare? No tud jaz sem bila na tej dieti, ampak ne prav dolgo. Dieta je dobra, poznam nekaj ljudi, ki so poskusili in jim je uspelo, tako, da kar pogumno, vsi! Ostala mi je ta navada, da sedaj zjutraj vedno jem sadje. Moja mama pravi: jej dokler si zdrav, saj takrat ne boš, ko boš bolan. Na tem je veliko. Pride bolezen, razočaranje, težave itd. in takrat hrana res ne paše. Iz prebiranja sem ugotovila, da imate tudi ve dovolj skrbi in težav, zato bodite pametne in se ne sekirajte še zaradi kil. No, če pa že pa ne pretiravat! Telo bo kaznovalo tako presuhe kot tudi predebele. Tako, da nekaj vmes pa bo. Zmernost! Se še oglasim... katti
Tako smo se tolažile, ko nismo videle izhoda iz svoje situacije! Zdaj pa smo spoznale, da je vsak svoje sreče kovač!!!! Marjetka, se popolnoma strinjam. Jej toliko da boš zdrav in se boš dobro počutil,jej zdravo in z glavo. Strinjam pa se še v nečem, kar nekateri nikakor nočejo razumet. Punce če bi želele, da je stvar javna bi lahko slikce pripopale v galerijo na forumu! Ker pa smo želele ena drugo spoznati smo se odločile za takšno varijanto! Kdor želi v našo vizualno družbo, naj bo vsaj toliko pošten in se nam tudi sam predstavi?! Vsekakor pa je vsak dobrodošel v čveku na forumu. Lp. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

6. nov 2005 12:08

Marjetka cvetka, saj glede albuma sem predvidevala, da je tako, kot si napisala, zato sem se forumašici tudi podpisala s polnim imenom in priimkom in ne pod kakšnim psevdonimom. Praviš, a je pogoj za geslo, da pošlješ sliko-kako pa naj jo pošljem, če nimam gesla. Pa si prepričana, da so vse, ki so prejele geslo, tudi poslale slike? Sicer pa sem v dobrih 52 letih doživela že kaj hujšega, da ne bi "preživela" tudi enega albuma. Saj se kot levinja ne predajam zlahka, ampak sodelovanje pri tem albumu dajem ad acta. Pa lepo nedeljo, čepraj je deževna, in lep pozdrav! Nada

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

6. nov 2005 12:45

Hojla! Ja,mesek me še čaka,zraven pa veliko endivije. Mimogrede,endivija vsebuje tudi veliko kalcija,zato si jo le privoščite,kolikor vam duša želi. Helena,zgodnja kot vedno!Jaz pa mislim,da zgodaj vstanem,ker sem ob sedmih pokonci. Ej,Bonaca,sem bila nekaj dni mal razdražena,vse mi je šlo na živce,pol se pa najde še ena,k nam misli pamet solit s tistim "jej,dokler si zdrav........." Rožica,kje si,kaj zdaj a prideš u Celje,al kaj! No si grem počasi privoščit tist kos mesa,pa sej je že tud gužva za mojim hrbtom! Lep dan vam želi Marjetka cvetka

korenzu  

član od: 5.11.2005

sporočila: 146

6. nov 2005 14:11

Hojla! Joj Marjetka kok sem ti dons fouš mesa. Jaz najbolj sovražim da mi pride sadje na nedeljo. Familiji sem skuhala nedeljsko kosilo jaz pa sedaj užimam ananas v lastnem soku. Saj je super če ne bi bila ravno nedelja.Sicer se pa strinjkam z vsemi, čeprav sem nova, da tolažba "jej dokler si zdrav" ni najbolj na mestu. Sem se predolgo tolažila s tem ko se bila blizu 120 kg "sej važen je da sem zdrava" po drugi strani sem se pa komaj še upala pogledati v ogledalo. Me pa zanima iz katerega konca Slovenije kaj prihajate dekleta. Glede na to, da sem zasledila, da se boste dobile v Celju ste vrjetno Štajarke? No jaz sem čistokrvna Gorenjka ampak samo po krvi. Hvala vsem za prejeto podporo in pohvalo! any

Rožica  

6. nov 2005 14:24

Marjetka sploh nimam časa za forum. Imam malo krize osebne in tudi tiste z dieto. Pa bo že bolje. Potem pa še vklopim forum, pa nam še tu malo solijo in se jezijo... itd. Celje nevem?! Zjasni se bo rekla Tuna! Vzemite me z rezervo za enkrat. Imam obveznosti ob 14:00 v Kranju, če tam zaključim nekje do 16:00 (upam), .... vsekakor bom poizkusila se udeležit tega srečanja. Ker imam poleg dela na fakulteti še cel november neke delavnice, kjer nam res žrejo živce..... Vsekakor javim takoj, ko bo 100%! Pa brez zamire. Spoštovana gospa Nada! Vsakodnevno nas je in nas še veliko kontaktira in prosi za geslo. In veliko med njimi je takšnih, ki niso nikoli sodelivali v pogovoru na našem forumu in takšnim nismo posredovali gesla! Če bi želeli, da bi bil album dostopen vsem bi bi javnega značaja! Vendar moram dodat samo to, da je bil album prvotno ustvarjen z namenom, da se medsebojno spoznamo udeleženci 3MD foruma, ki pa ne želimo biti rastavni eksponat. Verjamem, da bi bil razplet drugačen, če bi bil tudi splet okoliščin drugačen ( če bi se nam tudi vi predstavili ne le z imenom in priimkom ampak bi se od časa do časa vključili v pogovr na forumu, kjer vas vsaj jaz nisem zasledila). Tudi mi smo odprti za nova spoznanstva, le dostopit je treba na prav način in tudi sam nekaj prispevat. Mislim, da bomo morale realizirat neka pravila!!!! Tu je moj predlog: - kdor želi sodelovati, oz. si ogledati album 3MD mora poslati svojo slikco na naš e-mail naslov. - Ena od uporabnic pa bo dodala slikco v album in posredovala gesla novemu uporabniku albuma Prosim komentarje!!! Jaz mislim, da tak način postaja vedno bolj nujen. Če ste za, bomo spremenile gesla in nova gesla posredovale vsem, katerih slikce so v albumu. Vse ostale pa si jih bodo lahko pridobile na prej opisan način. Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

ksusta1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 15

6. nov 2005 14:26

Pozdravljene! Kaj je pa sedaj to na forumu? Kaj bi se rade kregale? Mislim , da ta forum ni za takšne. Bo kar treba kam drugam. Marjetka cvetka in Hema tudi jaz se strinjam z vama, da ni vse v tem"važno,da si zdrav". Meni je debelost kot neka bolezen,ki se me drži že celo življenje. Na višino 166cm imam 81kg.Čeprav tudi meni pravijo , da jih nimam toliko.Rada bi šla dol vsaj na 73kg(želja je 68) Saj to ne bi bil tak problem, če se nebi tolažila s hrano.Nekateri v skrbeh segamo po hrani,kot de jo jutri ne bo več. Še to ,kar se tiče albuma se mi zdi prav, da vsak ne more notri.Da bi še gledali kdo pišejo v ta forum,ko se jim zdijo naše izjave tako bedne.Saj takšni sploh ne vedo ,kako je to lahko hudo. Mene mož dolgo ni mogel razumet,da se zredim on pa komaj vzdržuje svoje kg z isto hrano. Sedaj grem še malo ven, da se jeza poleže. Mejte se ksusta1

Rožica  

6. nov 2005 14:29

Any, nismo vse štajerke. Prihajamo s cele Slovenije. Smo si pač izbrale Celje, ker je hitro dostopno vsem, predvsem zdaj, ko je Slovenija povezana z avtocestnim križem. In ker je Tuna, ki prihaja s tega knježjega mesta tako dobra, da si je vzela čas za organizacijo srečanja. Vsekakor si dobrodošla na srečanju če si gorenka, štajerka, korošica,... ali primorka, le Tuni javi, da te bo številčno vodila zaradi rezervacije. LP. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti