Ločevanje živil 90. dni - 5. del

ksusta1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 15

5. nov 2005 6:30

Dobro jutro! Po daljšem molku se spet oglašam. Vidim , da je kar nekaj novih imen . Veliko dobrih namenov za oklestit svoja teleščka. Tudi jaz se vračam.Sem čisto zabluzila.Hodila sem s hčerjo okoli zdravnikov.Polna strahov in skrbi.Brez volje,da bi se držala diete. Saj veste tolažba s hrano.Ko bi bil kakšen recept proti takšni tolažbi. Včeraj sem dobila končno vse izvide. Nič pretresljivega hvala bogu .No in volja do diete, kot bi jo poštar prinesel skupaj z izvidi.Ne vem zakaj me skrbi tako vržejo s tira. Sicer pa bom danes sadna,da se malo prečistim.Kar se pa tiče kg sem na srečo ostala na istem. Kaj mislite kaj pomenijo takšne prekinitve za naše telo.Je to velik greh? Veronika, za dežjem vedno posije sonce.Samo škoda, da nam "deževne nevihte" pokvarijo lepo življenje. Pozdrav ksusta1 Sporočilo je spremenil(a) ksusta1 dne 05. nov 2005 06:35:41

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

5. nov 2005 8:40

Ksusta1, saj zato, ker s skrbmi pride želja do hrane, smo predebele in se moramo ubadati z dietami. Vse suhice vedo povedati, da se jim ob takih dogodkih dobesedno obrača ob pogledu na hrano. Me, malo bolj baročno oblikovane pa, ajde, navali narode. Če ti gre že vse narobe, pa da še jesti ne bi smel? Toda takšno razmišljanja in početje ne pelje nikamor - o tem imam zelo jasne predstave takrat, ko se odločim za hujšanje. Vesela sem, da s tvojim otrokom ni nič narobe. Najbolj grozno je v življenju negotovost in strah pred tistim najhujšim. Ne smem pomisliti, kaj vse sem sama pretrpela z njimi. No, danes so odrasli, pa so kljub temu skrbi z njimi - samo malo drugačne. Se beremo - pozdrav vsem VERONIKA

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

5. nov 2005 8:42

Dobro jutro! Smile28, drži se, vsaka rana na začetku najbolj boli potem se pa zaceli in ostanejo brazgotine. To je res. Iz lastnih izkušenj ti lahko povem da se pozabiti ne da in jaz sem zelo vesela da je tako,ostanejo pa samo spomini, samo lepi spomini in ki ti včasih med smehom vseeno prikličejo kakšno solzico v oči.Mislim nate. Verovnika, ti imaš pa en čisto nerešljiv problem, ki ti ga čisto nič ne zavidam.Vem kaj je to "zmaj od tašče" pa k sreči ne iz lastnih izkušenj. Moja taščica je zlata, čista petka no štirica, kar je pa še zmeraj zelo dobro. Ksusta1, zdravo! Vem kaj je to zdravniki pa preiskave pa čakanje ko ne veš kakšni so izvidi pa živci. Ampak glavno je da je zdaj vse uredu.Glede prekinitev pa mislim, da ni tako hudo, huje je tisto ko gre pet kil gor, pa pet kil dol, potem pa deset kil gor, pa spet malo dol. Jaz mislim, da so to hujši šoki za telo kot če samo prekineš in teža ostane ista. Zdaj pa le štartaj in veliko sreče in volje. Nekateri bomo pa danes meskali a ne?!! lp hema

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

5. nov 2005 10:42

Dober dan pikice in pikeci! Včeraj sem bila cel dan zunaj, zvečer me je pa tako glava bolela, da nisem imela nobene želje po računalniku. Po vas že, po tej škatli pa ne. Pa oči so me pekle. No, danes je že bolje. Sicer pa je danes moj zadnji dan (v drugem krogu) diete. Za kosilo bo padla pica, zvečer pa nekaj sladkega – mogoče sladoled z žličko sladke smetane, za povrhu pa bom stopila čokolado in jo prelila po sladoledu. Kaj pravite? Njami!!!!! Veronika, vidiš na to pa nisem pomislila, da bi bila mogoče tudi moja vaga pokvarjena. Se ni v treh mesecih skoraj nič premaknila navzdol. Ha, ha bi pa bil dober izgovor. Vaga je kriva!!!! Figo, pri meni je tako, da če ne bi telovadila od kavča do kavča, ampak tako kot Helena bi bila tudi rit manjša. Samo iz riti mora meni še priti v glavo pa bo! Glede tašč pa smo imeli na tem forumu odprtih že veliko tem. Očitno so neizčrpne. Najboljše je to, da imamo otroke in partnerje (včasih) na svoji strani. Sicer pa je takole: kadar imam sama kakšne pripombe glede tašče, pa rečem mojemu naj ji to prenese, ker ji hočem dobro, dobim za odgovor da starih ljudi ne moreš spremeniti in da karkoli bi ji rekel, ne bi zaleglo. Ker naj bi veljalo: kar se Janezek nauči, to Janez zna. In tako sem se nehala glede tašče vsaj 70% manj sekirati. Živim svoje življenje in tistega tako, kot sama želim. Ona pa naj svojega. Varja midve sva pa približno na istem glede višine, glede teže (takšna je bila moja teža pred začetkom diete, oz. še malo večja) in glede starosti. Super leta, a ne! Smile28, te zastopim in mi je hudo zate. Meni je oče umrl pred desetimi leti, pa še danes se mi zdi, kot da je nekam odpotoval in se bo vrnil čez čas. Če se ti bo zdelo da lahko, pridi kljub temu, da ti je hudo. Če pa ne, pa boš zagotovo v mislih z nami. Toliko zenkrat, zdaj grem pa v kuhinjo zamesit testo za pico. bonaca

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

5. nov 2005 14:28

Čao! Kar tako se vmešavam v vašo temo. Upam, da ni narobe. Sicer sem pa na tem forumu nova in mam vprašanji: se ve med sabo poznate in koliko ste približno stare? No tud jaz sem bila na tej dieti, ampak ne prav dolgo. Dieta je dobra, poznam nekaj ljudi, ki so poskusili in jim je uspelo, tako, da kar pogumno, vsi! Ostala mi je ta navada, da sedaj zjutraj vedno jem sadje. Moja mama pravi: jej dokler si zdrav, saj takrat ne boš, ko boš bolan. Na tem je veliko. Pride bolezen, razočaranje, težave itd. in takrat hrana res ne paše. Iz prebiranja sem ugotovila, da imate tudi ve dovolj skrbi in težav, zato bodite pametne in se ne sekirajte še zaradi kil. No, če pa že pa ne pretiravat! Telo bo kaznovalo tako presuhe kot tudi predebele. Tako, da nekaj vmes pa bo. Zmernost! Se še oglasim... katti

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

5. nov 2005 15:28

Lepo, da ste me pogrešale. Sonce porivam priti Evropi, pa se največkrat nekje zatakne. Tu ga je na pretek. Imam slabo vest, ker velikokrat grešim s hrano. Niti na vago nočem stopiti. Upam, da se bom umirila in nadaljevala po pravilih s to dijeto. Mislim, da na teži nisem pridobila, res pa je, da se nisem tehtala dva tedna. Vas vseskozi spremljam, želim vam prijetno srečanje, veliko zabave in uspehe pri dijeti. Sončni pozdrav vsem. Migla

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

5. nov 2005 15:46

Migla, hvala za sonček - celo v Ljubljani se je danes pokazal. Prav prijetno je bilo posedeti na balkonu na sončku po dolgih dnevih brez njega. Pa nič grešit - se vedno maščuje Dušanka

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

5. nov 2005 15:46

Hojla! Oj,Katti,Katti,kako se ne bi človek sekiral pri stodvajsetih kilah.No,povej mi! Ne mi več govorit te stare fore:Jej dokler si zdrav..........! Sej se jaz tudi dooooooolgo nisem sekirala,kile so se pa kar nabirale in nabirale in resnično sem jih imela stodvajset.In prav nič zdravo se nisem počutila,grrrrrrrroooooooozzzzzzznnnnnnooooooo je bilo in nikoli več ne bi rada taga doživela. Jaz bi raje rekla:Jej toliko da boš zdrav in se boš dobro počutil,jej zdravo in z glavo. Tudi od prevelike teže lahko človek zboli in naj mi prosim noben debeluh govori,da se dobro počuti v svoji koži,ker to NI res! Uh,sem slabe volje,tako pisanje me pa res razjezi.Naj žre tist k mu paše,nam pa ni treba pameti solit! Ah,Katti,še to,danes vagam stotri kile in se že veliko bolje počutim,za odlično počutje se bom še pa matrala,pa če bo potrebno še dvajset let. Tako,punce,toliko od mene,mejte se lepo! Grem na eno jabolko,sem danes sadna. Adijo! Lep dan vam želi Marjetka cvetka

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

5. nov 2005 16:33

Zdravo! Tudi jaz se spomnim takaih idej o hrani, o zdravem apetitu, o pridnih otrocih, ki vse pojejo iz krožnika, kaj pa, če pride bolezen itd. Lažji človek se vedno bolje počuti, je bolj okreten, lažje kupi garderobo, boljše zgleda, noge manj trpijo, če imaš manj kilogramov. Vem, da vsi ne bomo postali suheci, ampak skrbeti za zmanjšanje prekomerne teže se mi zdi zelo pomembno in pametno. Verjamem pa tudi, da kakšne zelo stare tete in mame na vse to gledajo drugače, saj so v svoji mladosti doživeli lakoto in resnično pomanjkanje. Mama mi pravi, da se v obdobju po 2. sv. vojni ni nihče pogovarjal o tem, da je treba shujšati, saj je bila hrana na karte in res nisi mogel biti predebel. Marjetka cvetka, naj ti teknejo Še en problem imam pri tej naši kulinariki. Vedno preberem nova mnenja o receptih, vsi jih hvalijo, kako je bilo dobro in podobno. Sedaj pa si verjetno že predstavljate, kaj sledi. Poskusiti moram marsikaj, kar ne bi smela. No, moram ravno ne, saj me nihče ne sili s pištolo v roki, kriva je moja radovednost. Sedaj si grem skuhat rdeče zelje, a ve katera, če je kakšna razlika pri uporabi belega in rdečega zelja. Obstojajo morda kakšne navade, ki jih ne poznam, saj smo pri nas vedno kupovali samo belo zelje. Pozdrav! riba-ribica

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

5. nov 2005 16:40

Čao! OK sej te nisem mislna razjeziti. Če bi dobro prebrala, bi videla, da piše - telo bo kaznovalo tako presuhe kot tudi predebele. Torej? Sj mi ni treba razlagat. V glavnem naj ti uspeva še naprej! Resnično ti to želim in brez zamere. katti

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti