Ločevanje živil 90. dni - 5. del

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

20. mar 2006 10:09

Pozdravljene! Meni se dozdeva, da sem na tem forumu enkrat nekaj prebrala o siru stopljenemu v ponvi ali nekaj takega. Ali katera pozna ta recept? Res mi zelo diši sir na B dan in ne vem kako bi ga pripravila. Pa še nekaj: ali ve mešate meso, sir ali jajca na B dan? Bi bilo narobe, če bi pojedla npr. kos piščanca in hkrati bi v solato dala še eno kuhano jajce? Sicer pa imam danes 2. sadni dan in sem en teden na dieti. Po današnjem tehtanju je -1,5kg. Marjetica

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

20. mar 2006 10:18

Dobro jutro! Kako je fino, ko takole pridno sodelujemo, zato še enkrat hvala Jankici in Darkid za ponujeno pomoč. Jankica, super, da te urejanje veseli, lahko bi tudi že prej kaj naredila, saj smo vsi enaki (tudi mene ni nihče prosil, pa sem se kar sama lotila). Jaz sem glede urejanja poštnega predala predlagala dežurstvo, ampak samo zato, da ne bi stvari predolgo čakale na objavo oziroma odgovor, če sporočila ne bi nobena opazila, lahko pa se dogovorimo tudi kako drugače. Seveda lahko na pošto vsaka odgovarja, da ne bi mislile, da imamo nekatere več pravic, druge pa manj. Če naredimo kako večjo spremembo, pa povemo (ali pa se prej dogovorimo) tukaj na forumu. Mislim, da bi tako lahko funkcioniralo. Povejte še ve svoje mnenje! Jaz bi si od urejanja pošte malo oddahnila, tako da se lahko Jankica in Darkad kar sami dogovorita, kako vama ustreza, potem pa povejta tukaj, da bomo vedeli tudi ostali. Sicer pa je za mano zanimiv in razgiban vikend. Ker sem bila tokrat sama, sem si obakrat za dobro jutro privoščila kar ta pravo dozo orbitreka (enkrat 90, drugič pa 60 minut), potem pa tuš, tako da sem bila zjutraj kot prerojena. V soboto sem bila tudi v knjižnjici (Rožica, sposodila sem si 3 knjige na temo urejanja spletnih strani in sem že začela študirati), nekateri ukazi delujejo tudi na forumu, saj se vidi, a ne? Kaj sem imela za kosilo, si lahko pogledate v albumu, naj vam namignem, da je bil OH dan. Klasika sicer, ampak okusno, da je kaj! Aja, v petek sem nekaj eksperimentirala s proseno kašo in jed tudi poslikala. Sem se pa odločila, da sprobam čim več jedi iz Rinine knjižice oz. mi bo knjižica za osnovno idejo, ker je še vedno veliko stvari, ki jih nisem preizkusila, pa so najbrž dobre in nekatere tudi hitro pripravljene. Včeraj sem imela malo preveč obilen sadni dan (cela vrečka študentske hrane za kosilo) in sem si popoldne v tistem prekrasnem sončku zato privoščila še en daljši sprehod, danes pa imam običajen sadni dan, brez oreščkov, upam! Uživajte v prelepem sončnem dnevu! Kam ste se pa nekatere skrile, Marjetka Cvetka, Tejčica, pa Vemves? Pa Bonaca, Tuna in Tabina se tudi že dolgo nič ne oglasijo. Lanes, upam, da nas bo Tuna spet zbobnala skupaj, jaz sem seveda ZA. Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 20. mar 2006 10:21:20

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

20. mar 2006 11:16

Sluga, skuhaj ali poduši si najljubšo zelenjavo, npr. cvetačo, brokoli, stročji fižol, ..., potem pa po vrhu daj sir, da se stopi, lahko na ponvi, v pečici ali mikrovalovki. Ob takem obroku si lahko privoščiš sir tudi v solati. Mesa, jajc in sira ob enem obroku ne mešamo. Lahko pa si npr. jajca pripraviš za večerjo kljub temu, da si imela za kosilo sir. Saj se boš navadila na ločevanje, če pa kaj ne boš vedela, pa spet vprašaj. Encijan, hvala za vzpodbudne besede. Res se bova zaenkrat z Darkod zmenili za dežurstvo oziroma predajo štafete 2x mesečno, lahko pa vskoči tudi katerakoli druga, ne bo nobene zamere, saj so to navsezadnje naše skupne strani. Lepo ti je uspelo, tole urejanje spletne strani oziroma raznovrstne pisave. Pridna! Lep dan! jankica

darkad  

član od: 3.9.2005

sporočila: 304

20. mar 2006 13:18

Živijo vsem! Kot je že Jankica omenila bova dežurni pri pošti zaenkrat medve, če nas bo več, bo pa še lažje. Rožica, nekaj izkušenj pri urejanju spletne strani imam, tako da ti bom zvečer malo več napisala na zasebno pošto. Encijan, čestitam za tako lepo oblikovan "prispevek"! Prijavljam se za kavico v Santani!! Tudi jaz že par dni pogrešam Tejčico, ki je ponavadi tako zgovorna, pa Tikvo, Marjetko cvetko, Vemves,... verjetno je "kriv" lep konec tedna, da je bilo takšno zatišje tukaj... Čaka me še veliko dela, zato hitim, se zvečer še kaj oglasim! Lep popoldan, veliko sonca in lp darkad

tikva  

član od: 5.1.2006

sporočila: 71

20. mar 2006 14:58

Lep sončen pozdrav! Najprej naj vas pohvalim ker tako pridno urejate spletno stran. Jaz imam danes B dan in sem jedla meso in solato.Pa malo sem grešila Spekla sem "razpokane kekse"in sem morala poskusiti,ker sem jih delala prvič.Poskusila sem samo dva in ne bom več,ker niso po mojem okusu. Sedaj pa grem na sprehod,da to porabim. Želim vam lep preostanek dneva. tikva

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

20. mar 2006 16:23

Hojla! Punce,pomlad je tuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!! Sem bila zunaj,nabrala sem motovilec.Mmmmmmmmmm,kako se mi ga že lušta.Škoda,ker nimam digitalca,da ga še vam malo pošljem. Kot sem že napisala,sem prikinila z dieto,vendar se trudim vzdrževat težo. Me je mal tudi zdravje izdalo,sem en teden čisto zelena hodila okrog,ampak nisem šla k zdravniku.Ko me bo dovolj zdelalo bom pa že šla,ampak zaenkarat je počutje veliko boljše,kot pa prejšnji teden. Mogoče so k temu pripomogli tudi sončni žarki. Ma,kakorkoli,jaz sem še tukaj in z vami naprej! Lep dan vam želi Marjetka cvetka! Sporočilo je spremenil(a) Marjetka cvetka dne 20. mar 2006 16:24:05

simonka1  

član od: 4.1.2005

sporočila: 39

20. mar 2006 20:15

Živjo vsem skupaj! Kako je bil danes krasen dan aneee!Drgač je pa vse po starem,probam se držat diete pa me včasih ampak malokrat zanese a je pri vas tudi tako,zdej sem zdržala 15 dni po vagi pa mi kaže-4 kg joooj kako gre to počasi1!!! Sluga tudi meni zapaše sir pa sem si kar"špic"paprike nafilla s sirom in jih v pečici popekla nasitno in dobro tudi....no pa pozdravček vsem LP simonka1

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

20. mar 2006 20:29

Simonka1 saj to je ja super! Toliko minusa imam jaz po 2 mesecih! claudia12

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

20. mar 2006 22:12

Dobe večer Javljam se vam po treh dneh,bila polno zaposlena.Na hitro sem preletela vaše izjave in novice in ugotavljam,da še zmeraj nekatere niste prišle na normalne dneve hujšanja.Še so skušnjave pri hrani posebno zvečer. Tudi meni zelo počasi uspeva pa sem včeraj na smučanju grešila z marmeladnim krofom. ,ampak kaj čem je tolk pasal.Danes mi je uspelo ostati samo na sadju. Sonček in nato gibanje v naravi nam bo dvignilo moralo za naprej. Lepo spančkajte se tipkamo jutri Sporočilo je spremenil(a) kristina dne 20. mar 2006 22:13:17

vemves  

član od: 19.5.2005

sporočila: 337

20. mar 2006 23:11

Živjo! No,pa se še jaz malo javim.Dieta uspeva naprej,sicer teža trenutno stoji na -7,ampak upam,da bo čez kak dan spet manj.Jutri sadje,ki ga bom verjetno nadomestila prvič bolj z zelenjavo,ker ugotavljam,da mi sadje ne paše najbolj,bom pa strogo zelenjavna,brez pribolškov.Potem še en B dan,pa imam že vodnega,prvega.Torej,če se ne motim,bo en mesec skoraj okrog.Jaz bi rekla temu,prvi krog okol Tivolija uspel;))))Aha,pa še to,trenutno še brez enega greha,tako,da dekleta,brez krofov,pa takih podobnih zadev.Dieta je dieta.Vodo,če bo sila.Kaj pa v partizanih,ko še vode nismo imeli;) lepo nočko vam želim Saša vemves

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti