Ločevanje živil 90. dni - 5. del

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

17. mar 2006 10:38

haj Rožica kar strinjam se s tabo vedno gledamo naprej in premišlujemo kako ohraniti te težko izgubljene kilograme.Meni je sicer načeloma uspelo,ker nikoli nisem bila suha in tudi v nadaljevanju ne pričakujem,da bom suha. Sedaj mi nihajo 2-3 kg in se borim,da ne bo več,ampak če mi uspe ,da izgubim na to težo ,ki jo imam vsaj še 5 kg bom presrečna. Moram pa priznati,da je vsak kilogram težka borba pa naj reče kdorkoli ali ni tako. Je pa fino ,če se dobro počutimo,da nimamo zdravstvenih težav in kontroliramo svoje telo. Moje počutje je v redu tako ,da še danes ostajam na sadju,oziroma na zelenjavi. Včasih si na sadni dan skuham natur zelenjavno juho. Če se strinjate jo slikam in pošjlem na 3mdobroke,kam jo bomo pa razvrstili pa vi povejte.Jaz bi jo na sadni dan,ker vsebuje samo zelenjavo. LP

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

17. mar 2006 11:25

Hoja vsem skupaj Encijan, hvala za pohvalo. Tudi tebi in vsem vam na forumu prav super uspeva, smo pač različni in se nam organizem drugače odziva. Imaš pa veliko volje in vztrajnosti, ter veliko vzpodbude daješ vsem novim in starim tudi. Jaz pogrešam naše punce. Halo, kje ste? Kako vam gre vzdrževanje teže. Dajte se malo oglasit, ali pa se kar dobimo spet na čveku v Santani. HA, kaj pravite. Tudi druge iz okolice, se nam lahko pridružite. Tuna, boš še ti malo spodbudila stare znanke in vse ostale in določila datum. Bonaca, si za, Robida, se nam že lahko pridružiš, Helena boš pritekla na čajček, Marjanca si še z nami, Marjetka cvetka ti pa vem, da si za, vsaj upam, pa Marina45, tudi ti prideš kajne... Encijan, če boš v bližini, se boš pridružila tudi ti, kajne... pa vse ostale, ki ste naše pridite. TUna... kraj Santana, datum pa ... javite se in povejte. Rožica, konca diete me je bilo kar pošteno strah, ker sem vedela, da me čaka težko delo to ohranit, saj ste me nekatere prav prestrašile. Sama vem, da potrbujem nek načrt in se potem tega držim. zato sem se poskušala kar pridno držati 2. Rinine knjige s to izjemo, da sem vodne dneve imela ma polne lune, ostalo pa po knjigi. Dieto sem končala konec novembra 2005 in imela 62, 5 kg, nato pa sem v naslednjih 3 mesecih mogoče izgubila 1 ali 2. kg, ne vem točno. Zdaj ko sem v drugem mesecu po vzdrževalni dieti pa imam 60, 5 kg. Torej še 2 kg manj. Več pa ne želim izgubiti. Če bom držala težo od 60 do 62 kg bom zadovoljna. sicer je moja višina 167 cm in bi potemtakem morala imeti 57 kg, ampak to je odvisno od knstitucije. JAz sem s tem kar sem prigarala zadovoljna, čeprav je bil mojcilj 58 kg, ampak bi bilo preveč. Še zdaj jem sadje do 12. ure oz. kar do 14. ali 15. ure torej do kosila. Še vedno ločujem, mi tako tudi paše. Določila sem si samo okvirje po luninih menah: polna - voda, prazna - sadje, krajci zelenjava ali sadje. Ostale dneve kosila in večerje pa po želji, s tem, da imam večerjo najkasneje do 19. ure. če pa bom še izgubljala na teži bom vključila zajtrke z jogurtom in misliali polnozrnato štručko z marmelado ali medom. Že dolgo, ne vem točno od kdaj pa vsako jutro na tešče spijem vodo z medom in jabolčnim kisom. Takole Rožica, upam, da sem ti kar pomagala. Lepo se imejte vse skupaj. Meni se že mudi, ker moram zdravniku po bolniški list, ker zaključujem z bolniško, čeprav se od včaraj kljub jemanju antibiotikov ne počutim ravno zdrava. Bo že bolje. v ponedeljek moram biti v službi, ker me spet čakajo obveznosti. Tako je pač. Lepo se imejte, pa veliko se smejte (bi rekli moji učenčki). LANES

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

17. mar 2006 11:46

Lans hvala za tvoj odgovor. Res te občudujem, kako si vstrajna, dosledna. Mislim, da si mi pomagala z pravimi nasveti. Vse pa je na meni, da jih bom upoštevala, zato nikar ne zameri če te čez kakšen mesec ali dva spet povprašam kako ti gre, in seveda še za kakšno spodbudno besedo, nasvet, skratka usmeritev na pravo pot. Saj sama vem da se privadiš takšnemu načinu prehranjevanja, pa vendar pridejo trenutki, ko potrebuješ spodbudo, motivacijo,... Vsi ki ste tako dosledni ste nam lahko za vzgled! Ker sama vem kako sem pričela vedno bolj poizkušat razne sendviče pa meso in krompir, skratka nezkončno se mi je "luštalo" kombinacije.... res ste občudovanja vredni, da se lahko uprete sebi, okolici, ki te venomer spominja, da zdaj pa le prenehaj s tem, da si dovolj shujšal, ker ne razumejo, da sploh ne hujšaš več ampak, da je tak način prehranjevanja potreben, če želiš ostat takšen. Res da smo ljudje različni in da nas obdaja različno okolje, vendar sem prepričana da je vsk kdaj v situaciji pritiska družbe, okolja na svoja prepričanja in le močni preživijo. Še enkrat kapo dol! Vsem vam, ki vam tako uspeva! Kristina ti kar dodaj na sadni dan. Jaz mislim da si se prav odločila, saj so vendar na sadni dan obroki, ki praktično spadajo v vsak dan. Takšna zelenjavna juha pa je zagotovo primerna za obrok v vseh dneh. Tudi sama sem si velikokrat pripravljla takšne nevtralne juhe z zelenjavo. Pripravljala pravim zato, ker si jih že dolgo nisem, pa si jih kot izgleda zopet bom, ker se je končno pričelo obdobje ko me veliko zebe, kljub redni in obilni prehrani. In to je več kot dober znak! LP. OBIŠČITE STRAN 3MD - jevk Kul Slo http://users.volja.net/kulinarika/

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

17. mar 2006 11:55

Pozdravljena dekleta. Sicer se na ta forum ne oglašam, ga pa redno prebiram. Tudi sama se ubadam z močno preveliko težo. V zadnjih devetih mesecih jo uspešno znižujem s pomočjo Montignacove metode, sistema zdravega prehranjevanja in precej miganja. Berem, da ima marsikatera strah pred tem, kako obdržati pridobljeno, manjšo težo. Vsem toplo priporočam v branje knjige Jem, torej hujšam (Michael Montignac), Tudi z ogljikovimi hidrati ste lahko zasvojeni in pa Proč s sladkorjem (za slednji dve ne vem avtorja, ker knjig trenutno nimam pri sebi). Vse tri temeljijo na ločevanju OH + B, ter OH + M. Montignac priporoča uživanje živil z nizkim glikemičnim indeksom. Za vse, ki si želite samo ohranjati težo je primerna druga stopnja, za tiste pa, ki bi mogoče želele izgubiti še kakšen kg, pa prva stopnja. Preberite si navedene knjige, verjamem, da je v njih ključ do rešitve vaših težav. ) lp in uspešno izgubljanje kilogramčkov vam želim. p.s. Če katero zanima kako se sama spopadam s kilogrami, mi lahko piše na zasebno pošto. Sicer lahko napišem tudi tu, a se bojim, da bo "klobasa" predolga. Poleg tega pa mogoče to vseh ne zanima. Julija

Rožica  

17. mar 2006 12:45

Juliya ti nam kar povej kako se prehranjuješ. Mislim da nas je veliko, ki smo ali se spogledujemo tudi z Montignacom. Sama sem prebrala vse omenjene knjige in so mi všeč. le tista proč s sladkorjem, mi je nil bolj nek povzetek, če mislima izto knjigo. Sama sem poizkušala z montijem, vendar obupala, kar mi je bilo vse preveč svobodno, ... , ta tema na forumu pa vseeno ni tako aktivna kot naša. Nekajkrat sem vprašala tam za nasvet in se ni obneslo, ker sem pre dolgo čakala na odgovor. Menim pa da je ta nadaljevalna knjigica zelo podobna Montiju, saj je do neke mere občasno tudi OH zajtrk, potem pa naprimer nič Oh več. Tudi kar se tiče GI jih je veliko na tem forumu, ki smo upoštevale tudi tega tako, da smo izvajale 3md z nekimi dodatki, z znanji, z prepričanji oz. smernicami zdrave prehrane. kakor jaz že dolgo dojemam ta pravila 3md, kot način prehrane in ne dieto. Zato si občasno privoščim tudi kaj "prepovedanega", tudi kombimiranega (npr. raviole), ker je to prehrana, ki se ji ne mislim odreči, pa vendar se je treba naučiti sistema prehranjevanja, in uravnavanja kaloričnega vnosa, čeprav se s kalorijami in številkami ne ubadam. Gledam le, da je jedilnik sestavljen tako, da je po takem obroku, potem nekaj lažjega. Trenutno upoštevam tudi zaporedje dni, torej 4 dnevni ciklus, ker želim izgubiti nekja kilogramov in s tem nimam težav, saj si tak obrok privoščim na OH, naslednji dan pa je tako sadje. Po "dieti" pa bi rada seveda vspostavila svobodno prehrano, če mi bo kdaj to uspelo. Ne mislim nažiranja ampak prehrano v okviru mojih želja brez prepovedi. Enkrat mi bo že uspelo, če sem vzdržala pol leta vzdrževat, mi bo enkrat uspelo vzdržati dlje in upam da za celo življenje. LP. OBIŠČITE STRAN 3MD - jevk Kul Slo http://users.volja.net/kulinarika/

Julya  

17. mar 2006 13:04

Rožica in vse ostale, obljubim, da bom napisala. Ker pa je to kompleksna zadeva, je ne morem kar iz rokava stresti. Torej bom v nekaj dneh napisala en "prosti spis", pa ga prilepim tukaj gor. ) Ja, knjige misliva iste in tudi meni sta bolj sedli Montignac in Tudi z OH ste lahko zasvojeni. Ono tretjo sem prebrala bolj iz firbca. Lep dan vsem Julija Julija

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

17. mar 2006 13:06

Hojla! Lanes, najlepša hvala, lepo in koristno je prebrati tvoje izkušnje, sem oba posta prebrala 2x. Dobra si! Rožica, tudi ti si na pravi poti in verjamem, da ti bo uspelo. Res je, kot praviš: okolica te spominja, da zdaj pa le prenehaj s tem, da si dovolj shujšal, ker ne razumejo, da sploh ne hujšaš več ampak, da je tak način prehranjevanja potreben, če želiš ostat takšen. Aki, me veseli, da si se oglasila in ob tej priliki lahko povem, da mi je Aki lani ob koncu mojih prvih 90 dni na ZS priporočila knjigo Zdravo kombiniranje hrane (Jackie Habgood). Knjiga govori o Hayevi dieti, pravila pa so: ločiti škrob od beljakovin, izločiti predelana živila, 50% svežega sadja, zelenjave in solate. Kaj vse se zve na klepetalnici, kajne! Julya, priporočila si nam kar obilico branja in izobraževanja. Verjamem, da se splača, še posebno pa ne bi smeli pozabiti na GIBANJE. Tudi na Kulinariki sta dva foruma, ki govorita o "Montiju", vendar nista tako obiskana, kot tale. Kristina, z zelenjavno juho sem se jaz grela na sadne dni. Najprej sem si kupila Etino juho Dieta, potem pa sem jo pripravljala sama. Zdaj je že nekaj časa nisem jedla, pa si mi dala dober predlog. Lep vikend želim vsem skupaj in navijajmo za naše orle v Planici! jankica

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

17. mar 2006 13:30

Neli5 je napisal/a:
--- jest pa nisem našla kam so mi ilustracijo pripopale une bejbe, ki urejajo našo 3md stran - sporoči prosim
Neli5, ilustracijo sem dodala v naš album na polico "naša ustvarjanja"- pod zasebno. Pa brez zamere, je tako luštna, da mislim, da jo lahko še druge vidijo. jankica

Rožica  

17. mar 2006 14:04

Jankica hvala, ker tudi ti skrbiš za naše skupne strani! Nisem prej videla komentarja od Neli oz. sama vem da nihče ni kam kaj popal, ker so to mavsezadnej naše strani, za katere skrbimo vse! Naj povem za vse večne čase, jasno in glasno. Stvar poteka enako kot prej, vse imamo vsa gesla in vse prispevamo v naše skupne strani, ki so popolnoma nedobičkonosne in na brezplačnem serverju. Zato nimamo nobene moderatorske ekipa ali kar koli takšnega. Jaz sem se le potrudila in zbrala vse naše linke in zanimivosti z naših skupnih druženj tu na forumu ali na srečanjih. Če bom utegnila in znala, bom seveda z veseljem uredila, dodala kakšno stvar za katero se bomo dogovorile tu na forumu. Drugače pa je vse v NAŠIH rokah, kako bomo razvijale "našo stran", predvsem s tem ko bomo dodajale zanimive linke, fotografije,... Lahko tudi tekste, članke,... Pač stvari za kater se bomo tu dogovorile. Vsekakor pa imate vse, ki ste želele biti v našem vizualnem svetu, tudi vsa gesla in torej dostop do vseh strani, kjer lahko urejate, dodajate,.... Vsekakor pa smo vedno imele sistem dogovora in različnih idej mnenj tu na forumu, pred realizacijo naših skupnih osebnih stvari. In želela bi da tako tudi ostane. če pa lahko komentiram še tisti --- jest pa nisem našla kam so mi ilustracijo pripopale une bejbe, ki urejajo našo 3md stran - sporoči prosim Neli o tem nisem vedela nič, niti mi ni kdo sporočil ali nisem zasledila tu na forumu, da bi kdo izrazil željo, da se slikca kjerkoli objavi. Napisala si le da je slikca za Korenzu. Zdaj pa upam da bomo šle brez zapletov naprej! LP. OBIŠČITE STRAN 3MD - jevk Kul Slo http://users.volja.net/kulinarika/

Julya  

17. mar 2006 14:18

Rožica in vse ostale, obljubim, da bom napisala. Ker pa je to kompleksna zadeva, je ne morem kar iz rokava stresti. Torej bom v nekaj dneh napisala en "prosti spis", pa ga prilepim tukaj gor. ) Ja, knjige misliva iste in tudi meni sta bolj sedli Montignac in Tudi z OH ste lahko zasvojeni. Ono tretjo sem prebrala bolj iz firbca. Lep dan vsem Julija Julija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti