28. feb 2006 7:27
Vemves, upam da si se danes zjutraj spet bolje počutila, sicer pa - dobrodošla v klubu spoznavanja svojega telesa in njegovih odzivov na spremenjeno prehrano. Kar je "najlepše", pa je to, da se telo na enako spremembo ponavadi ne odzove povsem enako. Vsak organizem je original in se na spremembe odziva različno, poleg tega pa na naše počutje vplivajo še drugi dejavniki, kot so stres, napori, samopodoba... Pa saj najbrž vse to že veš! Največ se boš naučila z opazovanjem odzivov svojega telesa na različno hrano in dogodke v svojem življenju. Tukaj pa si boš morda našla kakšno sorodno dušo, ki v podobnih razmerah podobno reagira. Ko včasih prebiram Rožico ali pa Tuno in še katero, se mi zdi, kot da bi brala svoje misli in doživljanje.
Glede kosila z zrezkom in solato bi ti rekla samo to, da skušaj v prehrano vključiti tudi čimveč dušene in kuhane zelenjave, saj boš s tem zaužila več balastnih snovi, kar pa je tudi zelo pomembno za prebavo. Torej meso ali drugo B živilo, zelenjava in solata. Se mi zdi, da sem nekje prebrala, da je zelenjava pomembnejša od solate, no pa tudi iz svojih izkušenj ti lahko to potrdim. Na nek način tisti klasični krompir ali riž iz nepravilnih kombinacij nadomestimo z zelenjavo. In to velja za vse dni, tudi za Š in OH. Glede sadnega dne ti pa težko kaj svetujem, sama napihnjenosti po njem nisem nikoli čutila, mislim pa, da so nekatere imele podobne težave s surovim sadjem, morda se katera oglasi. Praviš, da se držiš pravil, torej monoobrokov in tega, da ne piješ vode vsaj pol ure po obroku sadja? Pa da ne pretiravaš z bananami (največ 2 na dan) in imaš med obroki 2 uri pavze?
Sicer pa, da ne bom samo pameti solila, včeraj, mislim da po 11 dneh brez vsakega greha, me je popadla neznanska lakota po nesadju, tako da s sadnim dnem ni bilo nič in sem se odločila za "nepravilno kombinacijo" in pojedla sataraš z jajcem in kuhanim krompirjem, prej pa še malo kruha s sirom in potem še malo peciva. Na srečo sem se uspela ustaviti in nisem pojedla vsega, kar sem videla. Preden sem šla spat, to je bilo skoraj 2 uri po tem pregrešnem kosilu, sem čutila neznansko žejo in sem popila skoraj liter vode, tako da sem bila kar malo napihnjena. Ampak zbudila sem se pa z občutkom lahkosti in tudi trebuh je ponoči splahnel. To sem si oddahnila. Nisem 100% zmagala, premagala pa sem slo po prenajedanju in to mi daje občutek zadoščenosti, saj mi je bil to prvi cilj tega mojega novega začetka. No, danes je pust, jaz pa spet čutim tisto trdno odločenost, da se ne dam in bom imela danes in jutri sadni dan. In držala pesti za vse, ki boste na jutri vodi...
Za vas navija Encijan