Ločevanje živil 90. dni - 5. del

kokos  

član od: 31.10.2004

sporočila: 373

27. feb 2006 14:15

Živjo! Po dooooooooolgeeeem času se zopet malo javljam. Saj berem vas še kar redno, le javila se nisem - enostavno ni se mi dalo! Pa ne me kregat preveč! Decembra sem spet prekinila z dieto, zdaj pa se zopet držim že četrti teden. Moram povedat, da je dosti lažje hujšat, če si doma kot pa če si v službi - vsaj pri meni je tako. Zato pa sem tudi prekinila prejšnjič z dieto, ker v službi nisem nevemkoliko pojedla - kar sem pač imela s sabo, ko pa sem prišla domov sem se pa najedla, da me je skor razgnalo, v bistvu sem obrnila kosilo in večerjo kar pa ni prav, a ne? Zdaj sem zopet doma in se lažje držim diete. No, zdaj sem pa zadela potovanje za 8 dni v Španijo in grem 25.3. in bom morala spet prekinit z dieto al kaj mi svetujete glede na to, da imamo tam samo zajtrk in večerjo - samopostrežno in skoraj vsak dan izlete po Španiji?! Lep pozdrav vsem starim in novim forumcem kokos

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

27. feb 2006 14:44

Marina žal mi je da nobena ni prišla...jaz nisem ker imam v službi nenormalno gužvo in hodim domov samo še spat. Tako da mi kar paše ko se lahko malo uležem..na mojo sedežno in stegnem noge... ko sem doma... Sorry...saj bo drugič bolje... Lp tuna

zaklina  

član od: 2.1.2006

sporočila: 18

27. feb 2006 21:54

Pozdravljene! Ves čas sem z vami,samo časa ne najdem ,da se oglasim.Malo počitnic sem si privoščila,vendar ne na dieti.Teža na tehtnici mi se noče premakni že lep čas,že več kot deset dni.Vendar sem trmasta in vstrajam pri dieti.Jutri imam sadni dan,nato vodni, ter upam,da mi bojo kilogrami padali. Bodite še naprej pridne in vstrajne! Lep,lep pozdrav iz zasnežene Ljubljane!

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

28. feb 2006 7:27

Vemves, upam da si se danes zjutraj spet bolje počutila, sicer pa - dobrodošla v klubu spoznavanja svojega telesa in njegovih odzivov na spremenjeno prehrano. Kar je "najlepše", pa je to, da se telo na enako spremembo ponavadi ne odzove povsem enako. Vsak organizem je original in se na spremembe odziva različno, poleg tega pa na naše počutje vplivajo še drugi dejavniki, kot so stres, napori, samopodoba... Pa saj najbrž vse to že veš! Največ se boš naučila z opazovanjem odzivov svojega telesa na različno hrano in dogodke v svojem življenju. Tukaj pa si boš morda našla kakšno sorodno dušo, ki v podobnih razmerah podobno reagira. Ko včasih prebiram Rožico ali pa Tuno in še katero, se mi zdi, kot da bi brala svoje misli in doživljanje. Glede kosila z zrezkom in solato bi ti rekla samo to, da skušaj v prehrano vključiti tudi čimveč dušene in kuhane zelenjave, saj boš s tem zaužila več balastnih snovi, kar pa je tudi zelo pomembno za prebavo. Torej meso ali drugo B živilo, zelenjava in solata. Se mi zdi, da sem nekje prebrala, da je zelenjava pomembnejša od solate, no pa tudi iz svojih izkušenj ti lahko to potrdim. Na nek način tisti klasični krompir ali riž iz nepravilnih kombinacij nadomestimo z zelenjavo. In to velja za vse dni, tudi za Š in OH. Glede sadnega dne ti pa težko kaj svetujem, sama napihnjenosti po njem nisem nikoli čutila, mislim pa, da so nekatere imele podobne težave s surovim sadjem, morda se katera oglasi. Praviš, da se držiš pravil, torej monoobrokov in tega, da ne piješ vode vsaj pol ure po obroku sadja? Pa da ne pretiravaš z bananami (največ 2 na dan) in imaš med obroki 2 uri pavze? Sicer pa, da ne bom samo pameti solila, včeraj, mislim da po 11 dneh brez vsakega greha, me je popadla neznanska lakota po nesadju, tako da s sadnim dnem ni bilo nič in sem se odločila za "nepravilno kombinacijo" in pojedla sataraš z jajcem in kuhanim krompirjem, prej pa še malo kruha s sirom in potem še malo peciva. Na srečo sem se uspela ustaviti in nisem pojedla vsega, kar sem videla. Preden sem šla spat, to je bilo skoraj 2 uri po tem pregrešnem kosilu, sem čutila neznansko žejo in sem popila skoraj liter vode, tako da sem bila kar malo napihnjena. Ampak zbudila sem se pa z občutkom lahkosti in tudi trebuh je ponoči splahnel. To sem si oddahnila. Nisem 100% zmagala, premagala pa sem slo po prenajedanju in to mi daje občutek zadoščenosti, saj mi je bil to prvi cilj tega mojega novega začetka. No, danes je pust, jaz pa spet čutim tisto trdno odločenost, da se ne dam in bom imela danes in jutri sadni dan. In držala pesti za vse, ki boste na jutri vodi... Za vas navija Encijan

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

28. feb 2006 7:47

Marina, sorry tudi z moje strani, da si bila v Santani sama. Nisem za nikamor in kisle kumarice niso ravno v modi. Claudia, se pa vseeno prijavljam na srečanje 10. marca, če me bo seveda Tuna vzela s sabo. Če bom gledala vesele obrazke je to tudi ene vrste terapija za srce. Tuna še imaš kakšno prosto mesto? bonaca

tikva  

član od: 5.1.2006

sporočila: 71

28. feb 2006 8:06

Pozdravljeni! Vemves To kar se dogaja z našimi telesi je res čudno.Res je,da včasih grešiš pa ti gredo kilogrami dol,ampak ne zanašaj se na to in NE GREŠIT.Ko začneš enkrat lahko to preide v navado,vsaj pri meni je tako.Danes je moj 26 dan,pa mi kilogrami že ves teden stojijo.Sem pa zelo ponosna sama nase,ker tako dolgo še nisem zdržala.Naučila sem se piti vodo in jo popijem po dva litra na dan.Najbolje pa se počutim na sadni dan.Le pogumno naprej! tikva

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

28. feb 2006 8:06

Dobro jutro, dober dan! Sama s sabo se prepiram, ali naj se danes držim lune z vodo, ali sadja z večino ali pa naj se grem pusta hrusta. Jutri je pepelnična sreda, ki tako lepo sovpada z vašim vodnim dnem, jaz pa sem tako neodločena.... Sicer pri kg še ni krize, danes sem spet na teži od sobote zjutraj, toda vseeno mi ne bi škodilo malo čiščenja, kajne. jankica

korenzu  

član od: 5.11.2005

sporočila: 146

28. feb 2006 8:22

dobro jutro! Včeraj sadje uspelo 99%. Saj veste brez kavice ne gre če je pa na njej še smetana je pa toliko boljša. Vseeno se danes počutim občutno bolje. Tako kot ti Jankica tudi jaz ne vem kaj naj danes, ali naj držim vodo ali še en dan sadje in se pridružim vam hujšaricam pri 2 vodnem dnevu jutri Pa še post je! Če mi še danes uspe jesti pretežno sadje bom vrjetno juri z vsemi tistimi ki ste dieto pričele 3.1. Se mi zdi da čas kar beži in boste kmalu dietko zaključile. Še en mesec potem pa vzdrževanje. Vem da vam bo uspelo. Vsem tistim ki v drugem mesecu teža stoji v tolažbo povem da se je to dogajalo tudi meni. V tretjem se je premaknilo navzdol in takrat sem bila najbolj srečen človek ker nisem obupala in je bil moj trud poplačan! lep sončen dan iz Gorenjske! any

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

28. feb 2006 9:35

Dober dan in lep sončen pozdrav vsem. Danes nas je kar precej na sadju! Jaz bom sicer dopoldan sadna, popoldan pa zelenjavna. Upam, da mi bo uspelo. Tudi meni kg že 14 dni stojijo..pa saj ni čudno, ko pa med vikendi tako grešim. Jutri bom pa zagotovo vodna. Upam, da mi uspe, ker sem zelo slabo počutim, očitno se me je lotila ena huda viroza in nisem za nikamor. Sem sicer v službi, ker imam gužvo in je konec meseca, ampak ne vem kako dolgo bom zdržala. Lp punce, se še beremo! SREČANJE 10 MAREC A ste kaj razmislile kaj bi imele na jedilniku????? Prosim malo pomoči, da se bom lažje odločila in naročila kaj naj nam pripravijo. claudia12

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

28. feb 2006 10:34

Živjo! Kooookooooss, pozdravljana izgubljena dušica! Moram priznat, da ti kar malo zavidam Španijao, pa vseeno ti iz vsega srca želim, da se imaš kar se le da najbolje. To mislim tudi pri kulinaričnih spoznavanjih dežele. zato bi ti glede diete svetovala tako! Počakaj, da boš videla kakšno hrano vam bodo stregli v hotelu, če bo kaj vsakdanjega, kar si lahko privoščiš na vsakem vogalu (npr. pomfri,......), bi jaz le malo pogledala kaj bom dala v usta,... seveda pa se ob kulinaričnih posebnostih, specialitetah Španije nikar ne posti. Kajti na potovanje se res ne gre vsak teden! Uživaj!!!!! Ja Encijan kot bi brala sebe. Prav imaš. Tudi sama sem včeraj preživela napad lakote, ki se je končal z vsemogočim sadjem v mojem želedcu, kar pa še ni bilo dovolj. Ker sem pekla krofe in mi je na koncu ostal en majhen košček testa iz katerega sem naredila čisto majhno kugljico,... in krofek je bil potem tako srčkan, da se mu nisem mogla upreti!!!! Danes pa sem se zbudila z gromozansko lakoto..... Tako da tudi jaz ne vem če bom izpeljala svoj načrt, glede lune,... Verjetno ne. Bom raje mesek za kosilo. LP. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti