26. feb 2006 22:20
Hoj jaz zacnem jutri ponovno..Upam,da bo uspelo. Drzite pestke. Visage
26. feb 2006 22:20
Hoj jaz zacnem jutri ponovno..Upam,da bo uspelo. Drzite pestke. Visage
26. feb 2006 23:09
Matjaž! Sir, mleko, jogurti vseh vrst spadajo med beljakovine. Maščoba je žlička olja ali masla ali smetane. Razne suhe salame in še kaj podobnega ne sodijo k hujšanju, čeprav so to zelo okusne stvari. Še kakšno vprašanje? Lp iz Mb riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 26. feb 2006 23:12:58
26. feb 2006 23:14
Visage! Bomo držali pestke in pesti, saj je v družbi vse lažje. Lp iz Mb riba-ribica
27. feb 2006 7:03
Matjaž evo tukaj imaš nevtralna živila, samo s smetano ga ne serji preveč! NEVTRALNA ŽIVILA - zelenjava, solate, zelišča listnata zelenjava in solatnice, npr. artičoke, blitva, koromač, špinača, belgijski radič in vse sorte solate; korenasta in gomoljna zelenjava, npr. črni koren, gomoljna zelena, koleraba, korenje, pastinak, rdeča pesa, rdeča redkvica, redkev, repa, rumena koleraba; stebelna zelenjava in plodovke, npr. beluši, buče, bučke, fižol v stročju, grah (svež), jajčevci, kumare, paprika, paradižnik, rabarbara, stebelna zelena; kapusnice,npr. belo zelje, brokoli, brstični ohrovt, cvetača, kislo zelje, kitajski kapus, koničasto zelje, listni ohrovt, ohrovt, rdeče zelje, romanesko; čebula, npr. čebula, mlada čebula, šalotke - zelišča vsa sveža in posušena zelišča, - gobe vse gojene gobe in vse posušene gobe -sladka smetana in vsi kisani mlečni izdelki, npr. creme fraiche, kisla smetana, - oreški, peške in semena vsi oreški (razen arašidov), npr. kokosovi orehi, lešniki, mandlji, orehi, paranajski orehi, pikani, pistacije; vse peške, npr. bučne in sončninčne in pinjole; vsi kalčki in semena, npr. pšenični kalčki in sezamova semena; - začimbe vse začimbe, npr. prašek in pasta za kari, sezamova pasta, sojina omaka, začimbna paprika, zelenjavni ekstrat, 1 žlička balzamičnega kisa ali brizg limoninega soka vse začimbne rastline, npr. česen, feferon, hren in ingver - olja in masti vse rastlinske in živalske maščobe, kot so maslo, nehidrogenirane in neobdelane maščobe in hladno stisnjena olja; - poleg tega avokado, borovnice, kalčki, kokosovo mleko (iz pločevinke), kvas, nori (v liste stisnjene posušene morske alge za suši), olive, rumenjak, želirna sredstva; - pijače čaj mate, kava,pravi čaj, razdredčen zelenjavni sok, voda, zeliščni čaji, tudi čista žganja z visokim % alkohola, npr. tropinovec in žitno žganje. Tole je prepisano iz tabele, potem pa je še pripisano: "Živil, ki naj bodo le poredko na jedilniku, ni veliko. Mednje spadajo, npr. stročnice (kakšrne so suh grah, fižol in leča, pa tudi arašidi) in jajčne testenine. Razlog je ta, da vsebujejo obenem veliko beljakovin in veliko OH, kar nasprotuje ločevanju med tema dvema skupinama. Vendar ne škoduje, če si jih kdaj pa kdaj le privoščimo. Uživajmo čim manj sladkorja, marmelade, slaščic, bele moke in iz nje narejenih izdelokov, ker ne vsebujejo nobenih pomembnih življenjskih ali vitalnih snovi." PA ŠE TO: ŽIVILA IZ BELJAKOVINSKE SKUPINE LAHKO MEŠAMO Z ŽIVILI IZ NEVTRALNE SKUPINE. ŽIVILA IZ OH SKUPINE TUDI LAHKO MEŠAMO Z ŽIVILI IZ NEVTRALNE SKUPINE. tuna
27. feb 2006 8:19
Dobro jutro! Halo halo, spet sneži! Saj ne vem ali naj se veselim ali naj se jezim. Res ne morem se odločiti! Pa kaj saj imam še celo dopoldne čas, da se odločim - iz srca - ali je romantični sneženi pustni ponedeljek, ali bi bilo bolje, če bi šeme in kurenti že pregnali zimo! Kakor koli že - ceste so zasnežene in počasne - kot jaz z mojo dieto -- ampak počasi se daleč pride! Priznam, da sem kar malo spremenila /kot že tudi nekatere/ pravila diete. Odločila sem se, da imam vikende proste po prešernu /seveda s kontrolirano količino/ in v ponedeljek vedno sadni dan, ter nadaljevanje kot je potrebno! Ta teden bom imela še post v sredo. Toplo vas pozdravljam! Jana janadr
27. feb 2006 8:25
Uf, Tuna, si se pa potrudila! Nisem vedela za smetano in kisane mlečne izdelke ter maslo. Veliko "normalnih" receptov vsebuje smetano, pa jih nisem upala uporabiti, ker sem smetano uvrstila med beljakovine. Ampak zdaj pri vzdrževanju pa že malo zamižim in si privoščim tudi kakšno "normalno" kombinacijo. Matjaž, tudi jaz poznam rek "zajtrkuj kot kralj, imej kosilo kot grof, večerjo pa kot berač" in premišljujem, da je mogoče nastal v času baroka, ker imamo (nekateri) tako lepe baročne obline. Ta dieta pa je udarila čisto na kontra, zato lahko shujšamo. Sicer pa se je v tem norem pustnem času težko zadržati pri vseh dobrotah. Če pa je vmes tudi ohcet, pa tudi ne moreš celo noč samo vodo pit. No, pa sem že namignila na moje grehe, ha, ha. Noro dobro, preveč.... potem pa nedeljska kriza.... Lepo se imejte in po pameti, pa pazite na cesti, sneg je tu..... jankica
27. feb 2006 10:53
Hvala Tuna. Ni mi dalo mira kar je napisala Riba-ribica, pa sem iskal odgovor po forumu. Kdor išče pravijo da tudi najde. Tole je prepisano menda od tukaj: www.kulinarika.net/forum/topic.asp Seveda so pa zanimivi vsi komentarji, tiste z iskušnjami iz hujšanja pa itak vse prav poveste. LP Matjaž
27. feb 2006 11:00
Pozdravljene punce! A vam povem kaj sem jedla čez vikend? Upam da me ne boste s foruma zjagale! Krof na krof, danes pa slaba vest in imam čistko. Kljub temu da je danes OH dan in zvečer sladica na sporedu, zame to odpade, saj sem imela OH vikend. Pa ne samo za večerjo, kar od zajtrka naprej. Ko pomislim, kaj bo jutri zjutraj vaga pokazala, mi pa slabo rata. Preden pa me skregate, naj v svojo obrambo povem da je vsega kriva tašča. Te dni peče krofe vsak dan, tako da jih imam ves čas pred nosom. Predvsem pa so tako zeloooo dobri, da me takoj premamijo. Za jedilnik na našem srečanju moramo pa res vse povedat kateri dan imamo tisti dan. Potem nam pa Claudia ti lahko kaj predlagaš, saj si tam že jedla in poznaš njihove specialitete. Tiste ki smo štartale 3.1. imamo takrat B dan. Torej jaz spadam pod B jedilnik. Se pa kar hitro bliža 10. marec. Komaj čakam da vas spet srečam in spoznam še nove forumovke. Jupiiiiiii, pri nas se pa sonček kaže. Bo teba narediti kakšno pavzo in malo ven šibat. Pozdravček! tejčica
27. feb 2006 11:23
Pa se še jaz malo javim.Danes je šesti dan,spremembe nobene,samo tista mala,tretji dan,tako,da sem kar malo začuden.Verjetno je pa že tako prav. Tejčica,kako lahko tako grešiš?Saj vse diši,vse je dobro,pa vendar.Iatak se vse nekaj samo prilagajate,a se ne da držat reda.No jaz grem delat,nič kaj nisem pri volji danes,ampak dieta ostane točnataka,kot mora biti.Brez sprememb. lp Saša vemves
27. feb 2006 12:09
Bravo, Vemves, tako se govori! Meni je kar žal, da sem sploh omenjala moje prirejanje diete, ker res nisem imela namena koga na "kriva pota" spraviti. Tako, da Janadr, če se greš dieto prvič, dobro premisli - najbolj je učinkovita takšna z ritmom 4-dni, ki se ponavljajo - da ti ne bo potem žal. Bi morale me ponavljalke, ki se ne držimo pravil, odpreti svojo temo, da ne bomo ta pridnim preveč škode naredile Torej, kot bi rekla Marjetka Cvetka, gremo s 3MD naprej. Lep dan, EncijanKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bananin puding z vanilijevimi rogljički
Pistacijeve rolice