25. feb 2006 11:08
Vemves, me veseli, da se že po 3 dneh počutiš tako dobro, pa najbrž je šla tudi kaka kilca že dol, ker prve dni ponavadi izgubljamo vodo in se to hitro pozna, to ti lahko povemo tiste, ki ne moremo brez tega, da bi se tehtale vsak dan. A ne punce? No, resda pa pri nekaterih (zelo redkih) traja tudi teden ali več, da se na tehtnici sploh kaj pozna. Smo pač različni, pa precej je odvisno od tega, kje štartamo.
Darkad in Matjaž, geslo najenostavneje dobita tako, da se vključita v debato na forumu in začneta z dieto (to je že za vama) in nam na naš skupni e-mail pošljeta svojo sliko, mi pa vama odgovorimo s sporočilom, ki vsebuje gesla in spletna mesta, kjer najdeta naš skupni album s slikami posameznih forumaš-ev/-ic in slike iz naših skupnih srečanj, pa še kaj bi se našlo. Albumi so zasebni in pričakujemo oz. želimo, da tako tudi ostane. E-mail ravno menjavamo, ampak, če se nam bosta (ali pa še kdo drug) želela predstaviti tudi vizualno, sliko pošljita kar na novega
3mdforum@gmail.com, pa še tukaj povejta, da sta poslala slikco, ker za dežurstvo se pa še nismo zmenili in enkrat je ena forumašica cel teden čakala na odgovor, pa nič jamrala…
Aja, Matjaž glede sadja in lakote. Prve dni je res najhuje, ampak upam, da veš, da lahko sadje ješ večkrat tekom dopoldneva, če imaš pozno kosilo, tudi 3-krat, npr. ob 8-ih, 10-ih in 12-ih, če imaš kosilo recimo ob 14-ih ali 15-ih, za en obrok lahko poješ npr. 2 jabolki ali 2 pomaranči ali nekaj mandarin (manjših tudi 6-8) ali 4 kivije ipd. Na sadni dan imaš lahko za en obrok mešano sadje, jaz si zdajle pozimi recimo večkrat pripravim sadno kašo iz banan in kivijev, lahko pa ga tudi spečeš, ampak nekateri kuhanega oz. pečenega sadje ne prenašamo najbolje. Spet drugi si pomagajo s surovo, kuhano ali popečeno zelenjavo ali celo zelenjavno juho brez škrobnate zelenjave. Pa na vodo ne pozabi, jaz sem hitro ugotovila, da najbolje preživim sadni dan ali sadno dopoldne tako, da zjutraj v službi najprej počasi popijem ½ l vode, potem sledi zajtrk, potem pol ure pavze, pa spet voda in nato v ustreznem časovnem razmaku sadna malica itd. Tako popijem dovolj vode, pa še lačna nisem, v tem mrazu pa vodo včasih zamenjam s sadnim nesladkanim čajem.
Sčasoma potem opaziš, da se lakota zmanjša in pač ustrezno zmanjšaš število obrokov sadja, jaz sem recimo včeraj na S dan pojedla samo 2 veliki jabolki dopoldne in 2 banani za kosilo, za večerjo pa malinov sadni čaj. Danes sem se odločila za B dan (3md sem si malo priredila, ker se mi sadje čez vikend tokrat nekako ni izšlo in imam S dan v pon. in petek, vikend pa imam bolj svoboden in se sproti odločim, kaj bo "na sporedu", prejšnji vikend sem imela 2 B dneva, tokrat pa najbrž B in Š+OH), danes losos-a s popečeno zelenjavo po kitajsko in obvezno mešano solato, za večerjo pa kak jogurt ali sir z zelenjavo, jutri pa najbrž pečen krompir z bučkami in solato, za večerjo pa sladico, najbrž pecivo na suho.
Imejte se kar najlepše!
Encijan