Ločevanje živil 90. dni - 5. del

tikva  

član od: 5.1.2006

sporočila: 71

25. feb 2006 9:40

Dobro jutro vsem! Vidi,da se že bolje počutite od teh viroz.Čimprej se pozdravite. Jaz sem bila pridna do včeraj.Nekaj sem grešila,tako da ne vem s čim naj se danes kaznujem.Voda ali sadje? Se še nisem odločila. Vemves kar tako naprej! Z vsakim dnem,ko ga boš premagala boš bolj zadovoljna in samozavestna.Ne oziraj se na nas,ki nam kdaj zaide kakšna malenkost v usta . Zelo sem se nasmejala marjetki cvetki,ki je tako lepo opisala,kako lepo ji je uspel sadni dan Matjaž Jaz se na sadni dan držim sadja,brez zelenjave.Pa saj bo !Prve dni je malo,potem se pa navadiš in ko misliš,da si že osvojil sistem začneš grešiti Pred nami je vikend ,preživimo ga čim lepše in brez grehov. tikva

korenzu  

član od: 5.11.2005

sporočila: 146

25. feb 2006 10:38

Helov vse skupaj! Po dolgem času še malo glasu od mene. Imela sem dela čez glavo in na računalnik ni bilo časa misliti. Mi je pa v vaeselje da nas je na forumu vedno več. Tudi srečanja se že veselim. Če je katera zainteresirana, je iz Kranja in bi rada šla na srečanje pa nima prevoza naj se mi oglasi na privat pošto pa se bomo dogovorile. Ste pa od zadnjič ko sem bila na forumu toliko napisale da sem vas komaj prebrala. Pri meni pa še vedno vse po starem. Kljub obilnem gibanju v službi kjer naredim kar nekaj kilometrov moje kilce nihajo malo gori malo doli. Saj vem sam da delam preveč grehov. Vidim da je tebi Tuna že uspelo najti klik. Super zate, do Kranja še ni prišel ali pa sem ga zgrešila ko je hodil tod okrog. No upam da se spravim v red vsaj do našega srečanja, če ne bo katera mislila da so slikce na netu ponarejene. Pa lepo pustno soboto vam želim vsem skupaj! any

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

25. feb 2006 11:05

haj Tudi pri meni je veliko dela v službi in je tako dan hitro naokoli.Danes imam beljakovinski dan privoščila si bom eno krvavico z zeljem,da malo počistim skrinjo.Včeraj sem bila v Ljubljani na tržnici presneto kako je zelenjava draga tako da komaj čakam svojega pridelka na vrtu.Posebno se mi zdi predraga solata saj se cene kar vrtijo od 800sit naprej. Danes je pustna sobota se bo katera kaj našemila in odkorakala med pustne šeme. Glede vašega e-maila in gesla pa tudi mene zanima ,kdo lahko pride zraven oziroma kdo dobi geslo. Nisem nič vsiljiva samo vprašam LP

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

25. feb 2006 11:08

Vemves, me veseli, da se že po 3 dneh počutiš tako dobro, pa najbrž je šla tudi kaka kilca že dol, ker prve dni ponavadi izgubljamo vodo in se to hitro pozna, to ti lahko povemo tiste, ki ne moremo brez tega, da bi se tehtale vsak dan. A ne punce? No, resda pa pri nekaterih (zelo redkih) traja tudi teden ali več, da se na tehtnici sploh kaj pozna. Smo pač različni, pa precej je odvisno od tega, kje štartamo. Darkad in Matjaž, geslo najenostavneje dobita tako, da se vključita v debato na forumu in začneta z dieto (to je že za vama) in nam na naš skupni e-mail pošljeta svojo sliko, mi pa vama odgovorimo s sporočilom, ki vsebuje gesla in spletna mesta, kjer najdeta naš skupni album s slikami posameznih forumaš-ev/-ic in slike iz naših skupnih srečanj, pa še kaj bi se našlo. Albumi so zasebni in pričakujemo oz. želimo, da tako tudi ostane. E-mail ravno menjavamo, ampak, če se nam bosta (ali pa še kdo drug) želela predstaviti tudi vizualno, sliko pošljita kar na novega 3mdforum@gmail.com, pa še tukaj povejta, da sta poslala slikco, ker za dežurstvo se pa še nismo zmenili in enkrat je ena forumašica cel teden čakala na odgovor, pa nič jamrala… Aja, Matjaž glede sadja in lakote. Prve dni je res najhuje, ampak upam, da veš, da lahko sadje ješ večkrat tekom dopoldneva, če imaš pozno kosilo, tudi 3-krat, npr. ob 8-ih, 10-ih in 12-ih, če imaš kosilo recimo ob 14-ih ali 15-ih, za en obrok lahko poješ npr. 2 jabolki ali 2 pomaranči ali nekaj mandarin (manjših tudi 6-8) ali 4 kivije ipd. Na sadni dan imaš lahko za en obrok mešano sadje, jaz si zdajle pozimi recimo večkrat pripravim sadno kašo iz banan in kivijev, lahko pa ga tudi spečeš, ampak nekateri kuhanega oz. pečenega sadje ne prenašamo najbolje. Spet drugi si pomagajo s surovo, kuhano ali popečeno zelenjavo ali celo zelenjavno juho brez škrobnate zelenjave. Pa na vodo ne pozabi, jaz sem hitro ugotovila, da najbolje preživim sadni dan ali sadno dopoldne tako, da zjutraj v službi najprej počasi popijem ½ l vode, potem sledi zajtrk, potem pol ure pavze, pa spet voda in nato v ustreznem časovnem razmaku sadna malica itd. Tako popijem dovolj vode, pa še lačna nisem, v tem mrazu pa vodo včasih zamenjam s sadnim nesladkanim čajem. Sčasoma potem opaziš, da se lakota zmanjša in pač ustrezno zmanjšaš število obrokov sadja, jaz sem recimo včeraj na S dan pojedla samo 2 veliki jabolki dopoldne in 2 banani za kosilo, za večerjo pa malinov sadni čaj. Danes sem se odločila za B dan (3md sem si malo priredila, ker se mi sadje čez vikend tokrat nekako ni izšlo in imam S dan v pon. in petek, vikend pa imam bolj svoboden in se sproti odločim, kaj bo "na sporedu", prejšnji vikend sem imela 2 B dneva, tokrat pa najbrž B in Š+OH), danes losos-a s popečeno zelenjavo po kitajsko in obvezno mešano solato, za večerjo pa kak jogurt ali sir z zelenjavo, jutri pa najbrž pečen krompir z bučkami in solato, za večerjo pa sladico, najbrž pecivo na suho. Imejte se kar najlepše! Encijan

darkad  

član od: 3.9.2005

sporočila: 304

25. feb 2006 12:59

Pozdravljeni vsi skupaj! Encijan, hvala za informacije v zvezi z geslom. Danes odhajam na enotedenski dopust, ko se vrnem bom pa prispevala slikico v album. Moja viroza je skoraj mimo, počutje dosti boljše (pa saj mora biti, ker grem na lepše!). Danes imam OH dan, za kosilo si bom pripravila moje priljubljene testenine s solato, za večerjo bom pa še videla, verjetno spet kakšen krof, glede na to, da je pustna sobota. Zdaj grem še spakirat do konca, potem pa na Primorsko!! Se že res veselim. Želim vam veselo pustno soboto in uspešen prihodnji teden! Aja, še to, moj prvi vodni dan bo v petek, tako da bom konec tedna lahko poročala o uspehu. Lep pozdrav in vse lepo! darkad

vemves  

član od: 19.5.2005

sporočila: 337

25. feb 2006 14:52

Encijan,hvala za vse nasvete.Res je,kot si napisala,danes je 4 dan,stehtala sem se spet in rezultat:1.7kg manj.Noro Tudi tabelco v excelu mi je dragi naredu,kjer so že vnešeni vsi podatki,začetna teža,mere,ITM,...skratka,kar resno delam. Malo me je sicer zmedla pripomba,od tikve,da te zanese,ko se ravno navadiš.No,upam,da me ne bo.Zelo resno sem vzela zadevo v roke,bil je zadnji čas.Sicer pa me zanima še,če je pametno to,kar sem naredila danes za kosilo.Možu sem naredila čevapčiče s prilogo(maso je on preizkusil),jaz pa sem potem z njim jedla pri mizi-se ve,sadje.Sicer tudi on kuha,hotela sem preizkusiti,kako bo uspelo meni,brez da jem.Ali je v takih primerih boljše delati,kot sem jaz ali se je bolje umakniti?Saj,lepo je zgledalo in dišalo,samo,počutje,ki sm ga danes doživela,ne menjam za čevapčič. No,lepo pustno soboto želim vsem,darkad,tebi posebej lep dopust. ps popoldne pošljem slikco na mail Saša vemves Sporočilo je spremenil(a) vemves dne 25. feb 2006 14:53:18

tikva  

član od: 5.1.2006

sporočila: 71

25. feb 2006 15:32

Vemves nisem te hotela zmesti.Mišljeno j bilo bolj kot šala. tikva

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

25. feb 2006 15:33

Hojla! Vemves in Matjaž sta pa kar malo poživila tale forum.Takole za vikend včasih ni bilo kaj za prebrat,danes pa je kar nekaj branja. Korenzu,saj bo,samo da ne gre preveč gori. Eh,nč se mi ne da pisat,zato vas še samo prav lepo pozdravljam! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

neznan uporabnik

25. feb 2006 16:19

Pozdravljeni! Sem nova na forumu. Bolj ali manj. Nikoli ni nisem sodelovala... Prebrala sem veliko o tej dieti. Ko sem prebrala del teme, pa sem se odločila da še jaz poskusim. Moram Danes sem šele tretji dan, se pravi OH dan. Moram priznati, da mi je zaenkrat ta dieta še kar všeč, čeprav me sadni dan šele čaka... Nisem lačna, kile pa gredo dol (Upam!) Stara sem skoraj 22 let, visoka 178 cm i težka 86 kg. Želim si shujšati od 10 do 15 kilogramov. Upam, da mi bo uspelo! Vzporedno obiskujem še aerobiko, in sicer pilates kakih dvakrat na teden. Danes se prav prijetno počutim! Zdi se mi, da mi je malo potegnilo trebuh not... mogoče pa je vse samo v moji glavi... nisem se še tehtala... Lep pozdrav vsem pogumežem! Pa se še slišimo! DiKi

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

25. feb 2006 16:46

Diki, pozdravljena, lepo, da si se nam pridružila, tukaj se podpiramo in gre veliko lažje kot sicer.Veliko uspeha ti želim! Lp iz Mb riba-ribica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti