Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

8. jan 2006 12:48

Sasa, ce bi taksne cudezne tablete res obstajale, bi bil tisti, ki bi jih iznasel bolj bogat od Billa Gatesa!Ne unicuj si zdravja s kemikalijami! Nena Nena-morje

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

8. jan 2006 13:04

Marjanca 45, se en nacin pire krompirja: krompir in gomolj zelene narezes na kose in kuhas skupaj do mehkega v rahlo slani vodi.Ko je kuhano, dodas zlico olivnega olja (lahko tudi maslo ali margarino) in spasiras s tisto napravo za pasiranje pireja (sem pozabila, kako se rece po slovensko)Meni po navadi moz drzi posodo, jaz pa "mlatim" po pireju! lp Nena Nena-morje

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

8. jan 2006 13:26

Sem že pojedla kosilo. In vam močno priporočam čičeriko na moj način (tudi mojmu je bila ušeč) Že včeraj sem jo skuhala, lahko bi pa bila tudi iz konzere. Na žlici olja sem prepražila čebulo, dodala malo česna,prepražila narezano kitajsko zelje(ponavadi mi ostanejo tisti trši deli, ki jih ne dam v solato in sem jih danes porabila) pol malega kozarčka etine omakce, dodala priblično 4 dl kuhane čičerike, zalila z vodo in začinila z majeronom, malo vegete, malo paradižnika v tubi in nato samo še pet minut in na mizo.Mnjami. Lp Hema PS:Tablete, ne vem no. Jaz nisem za te reči, se mi zdi da je preveč kemije. Se mi zdi da je bistvo hujšanja spravit v red sam sebe in svoj NAČIN prehranjevanja. Se mi zdi da se tega s tabletami ne da. Sicer, kakor kdo hoče.Jaz sem enkrat, 10 let nazaj pila ene juhe, ki so se naročilče po pošti in ni bilo drugega učinka kot ,da sem si uničila želodec. Sporočilo je spremenil(a) HEMA dne 08. jan 2006 13:33:15

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

8. jan 2006 14:52

Hojla! Kako kaj punce?Vidim,da ste pridne.Le tako naprej! Tejčica,ti se nam pa čimprej pozdravi. Saša,tablet se pa izogibaj na daleč in široko,to je kemija,ki našemu telesu prav nič ne koristi,ampak prej škoduje.Poznam celo primer,ko je ženska pristala v bolnici. Jaz pa sem končala tabletno dieto z vnetjem ledvic.Nikoli več takšnih neumnosti,v bistvu sem jo kar dobro odnesla takrat.No sem bila pač mlada in neumna in mi še ni bilo jasno,da se je treba za izgubo kilogramov malo bolj truditi,pravzaprav kar prakleto fejst trudit.Tako da le dobro premisli,preden bo kaj narobe.Sicer pa nisi nič napisala,za kakšne tablete to pravzaprav gre. Jaz sem pa danes riž z zelenjavo in zeleno solato z malo koruze. Jutri si bom naredila čapatije,za zvečer pa sem si od včeraj prihranila mal sladkarij. Ja,včeraj mi je bilo pa res kar mučno.Res,kar tresla sem se,a sem preživela.Ah,ta praznovanja. Mejte se lepo in pojdite malo na sveži zrak! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

pika  

član od: 30.9.2003

sporočila: 72

8. jan 2006 15:00

Živjo!! No jaz sem skuhala riž z gobicami in korenjem. Zraven velika skleda solate pa malo fižola gor. Sem se kar najedla. Zdajle sem malo grešila, saj sem popila kavico z mlekom, toda temu se ne bom odrekla. Za jutri bo pa verjetno pizza ali pa široli rezanci z bučkami. Še ne vem. Se še slišimo. Pika

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

8. jan 2006 16:34

Pozdravljene punce! Najprej vsem hvala za dobre želje. Danes sem še hujša kot včeraj. Še dobro, da sta šla mojedva k njegovim, tako da imam mir in počivam. Me pa že vse boli od ležanja. Marjanca, ja res me moje zdravje zadnje čase dostikrat pusti na cedilu. Očitno moram prinesti notri za prejšnja leta, ko sploh nisem vedala kako je biti bolan. Kosilo sem si pa vseeno skuhala. Spekla sem si krompir in podušila bučko. Bi mogla biti v komi, da bi izpustila krompir. Pozdravček! tejčica

Dusano  

član od: 29.9.2001

sporočila: 322

8. jan 2006 20:22

muci , a mogoče veš kaj po meni na dnu Mačkinih straneh tole : Copyright © Mačkice lahko bi vsaj prašala , a se ti ne zdi , saj je pod tem tudi email avtorja ...pa tudi na forumu bi lahko prašala Medi žalosten
muci je napisal/a:
Dober dan! Evo, po uspešno prestanih prvih štirih dnevih se vam javljam tudi jaz. Sem imela ta teden še dopust, tako da sem imela veliko časa in sem se spravila uredit našo statistiko Marjetka cvetka, upam da ne boš jezna. Sem si sposodila tabelo v Excelu od mačkic (http://mackice.gajba.net) in jo popravila z našimi podatki. Tabelo sem poslala na naš e-mail naslov (kulinarika@volja.net). Ne vem pa kako bi se zmenile za geslo za dostop do e-maila. V bistvu imamo geslo že vse, ki imamo geslo za album. Za ostale pa sprejemam predloge, komu se ga lahko posredujemo in komu ne. Pa zmenit se moramo glede ažuriranja tabele. V tabeli sem nastavila nove kolone za tehtanje vsak ponedeljek in po vodnih dnevih. Skratka, tiste ki imate že dostop, poglejte tabelo in sporočite kaj menite o njej, sprejemam predloge, popravke, ideje, ... Upam, da sem od vseh vpisala prave podatke, vkolikor je prišlo pri kateri do napake, se že vnaprej opravičujem, sporočite mi popravke v mojo beležko! (Predlog: mogoče bi mi tudi podatke o vmesnih tehtanjih lahko pošiljale v beležko, da bom lahko dopolnjevala tabelo?!?) V pričakovanju vaše reakcije vas lepo pozdravljam ... Muci p.s.: Claudia, Sarica, tudi jaz se prijavljam na srečanje v februarju! Sicer sem dolenjka, a se vsak dan vozim v LJ v službo, tako da bi mi najbolj ustrezal petek. LP, Muci

Dusano  

član od: 29.9.2001

sporočila: 322

8. jan 2006 21:33

Muci se ti oproščam , menda je bilo z dovoljenjem , šele sedaj zvedel ... Lep dan še naprej Dušan citat : muci , a mogoče veš kaj po meni na dnu Mačkinih straneh tole : Copyright © Mačkice lahko bi vsaj prašala , a se ti ne zdi , saj je pod tem tudi email avtorja ...pa tudi na forumu bi lahko prašala Sporočilo je spremenil(a) Dusano dne 08. jan 2006 21:35:41

pika  

član od: 30.9.2003

sporočila: 72

9. jan 2006 6:09

Dobro jutro drage moje!! Hvala bogu, da je konec vikenda. Preveč časa mi ne odgovarja za hujšanje. Včeraj mi je šla samo hrana po glavi. Bili smo doma, poležavali in ravno zato ne mislim na nič drugega kot na dobrote. Danes bo že bolje. Za koslilo bodo testenine z "nekakšno" omako. Lep dan!! Pika

MEMMY  

član od: 25.12.2005

sporočila: 37

9. jan 2006 8:41

Dobro jutro! Kje pa ste vse danes???? Pa tako sem se pripravila na branje. Nekaj mi ni jasno pri tej tabeli - jo lahko kje najdemo ali kako je s tem? Drugače pa sem še kar pridna, čeprav je težje kot prvič. Ampak bom pa zdržala, če sem se tako odločila. Lep dan AKNIRAD

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti