Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

7. jan 2006 9:51

Dobro jutro ali (dober dan)! Vidim, da ste nekatere res pridne in vstajate tudi ob vikendih zelo zgodaj! Midva z dragim ob sobotah in nedeljah malo bolj dolgo poleziva......si lahko privosciva, ko ni vec majhnih otrok! Vcerajsnji dan sem komaj prezivela....samo sadje ves dan, ni zame....naslednjic bom morala nekaj ukrenit, si skuhat zelenjavno juho ali kaj podobnega....bom sledila vasim prispevkom in nasla kaksno idejo. Rozica, v tem seznamu, kaj lahko jes in kaj ne, ki sem si ga sprintala z Interneta, pise da: arasidi (kikiriki) sodijo v skrob lesniki, mandeljni, pistacije v ogljikove hidrate orehi, pinjole, bucno seme so nevtalni Proism, popravi me, ce je kaj narobe. Danes jem kalamare, na hitro preprazene v voku, mesano solato (rukula, endivija,kitajsko zelje), za vecerjo pa paradiznikovo solato z mozzarello in origanom...se ze veselim... Lep dan vsem skupaj! Nena Nena-morje

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

7. jan 2006 9:54

Dobro jutro. Se moram spet malo oglasit. Imam pa vprašanje. Je že bilo govora na teh straneh kako se pripravi čičerika. Rada bi jo imela za jutri za popoldne oz. večer za sabo. Že nekaj časa nazaj je ena povedala, da jo prepraži ali nekaj podobnega. Nisem je še nikoli jedla pa bi jo rada poskusila. Če katera ve kako se naredi. Hvala Hema

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

7. jan 2006 10:42

Hema probaj solato iz cicerike in paradiznika: 1 konzervo cicerike (500 ml) odcedis in dodas: 1 velik, na kockice narezan paradiznik polovico na kockice narezane kumarice 6 mladih cebulic (samo beli del) narezanih na kolobarcke ter zacinis z: 2 zlici limetinega soka 2 zlici olivnega olja 2 cajni zlicki kumine (cele) poper po okusu V sili se da uporabiti tudi navadna cebula, namesto mlade....pa limonin sok, namesto limet! Kolicina je za tri. Sama paradiznik in kumaro ocistim semen, preden jih narezem na kockice. Solata ostane na hladnem ves dan!Jo priporocam na skrobni dan vsem tistim, ki ste v sluzbi. lp Nena Nena-morje

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

7. jan 2006 10:45

Nena- morje, hvala. Bom naredila to solato. Samo jaz imam čičeriko tako v vrečki in jo bom že danes dala kuhat, da bo za jutri. bom povedala kako bo Hema

janadr  

član od: 18.12.2002

sporočila: 56

7. jan 2006 11:11

Halo pozdravljene! Joj kako so dekleta pridna tako pri pisanju kot tudi pri samodisciplini za dosego cilja. Lahko napišem, da se še * kar * držim, ampak kaj bo danes. Vem, da je danes na jedilniku *B* dan - meso in ostalo. Ampak v moji glavi je ena sama misel: samo hrana in hrana. Delam načrte kaj bi kuhala in kaj bi pekla in kako bi sebi in vsej družini stregla - pa sploh nisem tako pridna kot bi bila danes, da bi se odkupila in se lahko najedla kot požeruh. No naredila sem načrt za kosilo in sicer - včeraj sem na tržnici kupila lignje in le-te na hitro popečem, ter pripravim še veliko skledo motovilca z jajčkom. Ostali bodo pa za prilogo imeli še pražen krompir. Moja rekreacija pa izgleda tako tako. Imam hišnega ljubljenčka - čistokrvnega mešančka - ala labradorc. Lahko si predstavljate, da vsak dan ali on zaradi mene ali jaz zaradi njega narediva najmanj cca eno urni sprehod - pes leta jaz pa sredno hitri hod. No sedaj se bova odpravila in spotoma bova se še ustavila na kavici - ta sploh ni všteta v donos kalorij. Lepo soboto in čao! Jana janadr

neznan uporabnik

7. jan 2006 11:25

Dober dan! Evo, po uspešno prestanih prvih štirih dnevih se vam javljam tudi jaz. Sem imela ta teden še dopust, tako da sem imela veliko časa in sem se spravila uredit našo statistiko Marjetka cvetka, upam da ne boš jezna. Sem si sposodila tabelo v Excelu od mačkic (http://mackice.gajba.net) in jo popravila z našimi podatki. Tabelo sem poslala na naš e-mail naslov (kulinarika@volja.net). Ne vem pa kako bi se zmenile za geslo za dostop do e-maila. V bistvu imamo geslo že vse, ki imamo geslo za album. Za ostale pa sprejemam predloge, komu se ga lahko posredujemo in komu ne. Pa zmenit se moramo glede ažuriranja tabele. V tabeli sem nastavila nove kolone za tehtanje vsak ponedeljek in po vodnih dnevih. Skratka, tiste ki imate že dostop, poglejte tabelo in sporočite kaj menite o njej, sprejemam predloge, popravke, ideje, ... Upam, da sem od vseh vpisala prave podatke, vkolikor je prišlo pri kateri do napake, se že vnaprej opravičujem, sporočite mi popravke v mojo beležko! (Predlog: mogoče bi mi tudi podatke o vmesnih tehtanjih lahko pošiljale v beležko, da bom lahko dopolnjevala tabelo?!?) V pričakovanju vaše reakcije vas lepo pozdravljam ... Muci p.s.: Claudia, Sarica, tudi jaz se prijavljam na srečanje v februarju! Sicer sem dolenjka, a se vsak dan vozim v LJ v službo, tako da bi mi najbolj ustrezal petek. LP, Muci

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

7. jan 2006 11:36

Hojla! Kako kaj deklice,ste pridne? Še malo,pa se boste najedle,ampak ne preveč,tako po pameti,velja! Janadr,tvojemu kosilo bi odvzela jajčko in jedla samo motovilec,ostalo je pa vredu. Jaz bom jedla popečene fileje osliča in mešano solato.To bo za kosilo,popoldan pa gremo na eno praznovanje rojstnega dne,pa še ne vem kaj bo padlo na mizo.Je bilo to praznovanje predvideno za jutri,pa so prestavili,kar meni zelo ustreza,saj lažje najdeš kaj za jest na B dan,kot pa na Š dan. Upam samo,da se mi bo uspelo zadrževati,posebno pri sladkarijah,ki so danes strogo prepovedane.Si jih bom naložila v vrečkico in shranila do ponedeljka.Saj praznujemo v družinskem krogu,jim bom že razložila,kako in kaj. Trenutno imam res močno voljo in bi rada,da ta volja čimdlje drži. Se pa jaz tehtam vsak beljakovinski dan,ker sem preveč radovedna,da bi čakala predolgo. Tri kilce minusa,še dve,pa bodo praznične pregrehe šle pa,pa. Mejte se lepo! Helena,tabi pa naj delovni vikend hitro mine! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

luna1  

član od: 6.11.2005

sporočila: 113

7. jan 2006 16:27

ČAO.Tud jaz sem pridna in ne delam grehov.Včerajšni sadni dan uspel,ker hvalabogu ni bil na soboto.Danes smo šli z družino v LJ na razprodaje.Smo šli v HERVIS na VIČU in sem si kupila smučarske hlače za 12000 sit.Sicer sem se odločila,da ne bom smučala,pa tud če sam stojiš al pa sankaš,je fino da jih imaš.Pa še 2 št. manjše sem kupila,kot lansko leto.Pol smo šli še na kosilo in sem si privoščila naravni zrezek,zelnato solato in polnozrnati kruh. luna1

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

7. jan 2006 16:43

Pozdravljene dečve! Jaz sem danes s počutjem . Me boli grlo za znoret in sem skoraj brez glasu, medu in požganega cukra pa ne smem. Ima katera kakšen recept, ki pride v upoštev? Danes imam za sabo že tako norišnico, da se mi že meša. Dopoldan sem bila službena (boga stranka ki je morala poslušati moj počen glas), potem še malo dirkanja po opravkih (ma res dirkanja) in še pogreb, kjer sem takoooo zmrzovala. Nisem imela časa se iti domov preoblečti in preobuti in so mi noge skoraj zmrznile v snegu. Sedaj sem se končno pogrela in upam da mojedva prideta domov čim kasneje, da jaz pridem malo k sebi. Zjutraj mi je celo uspelo pojesti 4 mandarine, malo prej pa sem si privoščila pečenega piščanca s kosom kruha (bi bilo bolje da ne ampak sem bila že čisto brez moči) in malo rdeče pese. Tako, sedaj pa šibam malo po dolgem, potem pa me čaka še cel kup gospodinjskih opravil. Pa saj veste kako je to. Podzravček! tejčica

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

7. jan 2006 16:57

Ja, ja, manjša garderoba pripomore pri vzdrževanju teže, vsaj pri meni. Tako sem si včeraj nabavila novo zimsko jakno, ozko, dolgo (da je toplo po nogah). Moje telo danes kar kliče po sadju in sploh nisem nič lačna, česar sem zelo vesela, saj običajno lahko vedno jem brez težav. Težave so potem samo s kilogrami, katere pa kar spretno krotim. Solato iz čičerike si tudi včasih pripravim, samo da čičeriko en dan prej namočim, da je prej skuhana, saj kupujem suho. Leča mi je zaradi tega pripravnejša, ni je potrebno namočiti, hitro je kuhana, lahko jo dam tudi k radiču namesto krompirja. To mi je samostojen obrok. Vidim, da je 3. 1. začelo veliko pridnih hujšaric, imate prav, saj je vztrajnost vedno poplačana. Želim vam veliko uspeha in malo kilogramov Lp riba-ribica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti