Ločevanje živil 90. dni - 5. del

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

7. jan 2006 17:33

Hojla, Nobenih problemov pri dieti. Predvsem nobenih frustracij v povezavi s hrano. Krasno! Riba-ribica, si že poskusila kuhano čičeriko prepražiti skupaj s čebulo, narezanim paradižnikom in curryem. Recept za to jed je bil zadnjič enkrat v neki časopisni prilogi, pa sem ga sprobala in mi je bil jako všeč. LP ivonja

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

7. jan 2006 20:32

Čer! Nena nič ne bom oporekala. Ne vem od kje imaš to tabelo, ker na netu kroži res veliko informacij in kar se te diete tiče sma opažem, da postaja vedno bolj prirejena pač vsakemu posamezniku posebej, mnogi jo kombinirajo z pravili drugih diet...( npr. upoštevajo še Gi,...). Nekateri pijejo vsak dan kavo z mlekom, jedo kruh,...., spet drugi pazjo, da ne jedo določenega sadja...). Debatirale smo že tudi o teh "nevtralnih živilih", ki jih prvotno dieta sploh ne omenja. zato o njih presodi sama. Jaz sem ti samo želela povedati, kakšna so navodila iz Rinine knjižice. In da nisi z oreščki, kakeršnimi koli, na sadni dan storila nobenega greha. Sicer pa tam že na začetku tudi piše, da je sam način izvajanja diete odvisen od vsakega posameznika posebej, od tega koliko želi izgubiti,.... Več kot želi izgubiti, čim manj dodatkov, kruha ... naj uživa, predvsem kuhano, pusto hrano... Torej je odločitev na koncu vedno tvoja. Drugače sem jaz še vedno brez kontrole, nekako že razmišljam kako, kdaj,... Pred mano je še eno praznovanje v soboto in priprava le tega, zato razmišljam, da bom z dieto pričela po tem dogodku, verjetno v ponedeljek. Zdi se mi ne smiselno, da telo mučim z tako velikimi šoki, ker vem, da se v soboto grehom ne bom mogla izogniti. Potem pa grem s polno paro v boj, ker sem postala tako lepo baročno izpopolnjena, je bil danes KLIK, ko sem nakupovala oblačila. To je že prava katastrofa. naslednji teden bom bolj zelenjavna (repa, zelje,...), da se sčistim, potem pa se vam pridružim. Ker bo Maj kar hitro tu in nebi rada kupovala spet novih kopalk. Z tem krogom hočem doseči težo ki sem jo imela končani dieti. :) LP. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas. Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 07. jan 2006 22:14:11

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

7. jan 2006 20:37

Dober večer, rožice moje drage ! Končno sem našla čas, da vam nekaj malega napišem. Za mano je lep dan. Bila sem pridna pri hrani in pri delu. Po kosilu sem šla hoditi uro in pol, nekaj časa po snegu, nekaj časa po cesti. Kako je bilo lepo, ko je snežilo. Kot v pravljici. Ampak sedaj me močno bolijo vsi sklepi, posebno roke in ramena. Izgleda, da se je vrnila moja "teta" revma. Očitno bom morala začeti redno jemati tablete, da se mi vnetje vsaj malo pomiri. Ampak ni panike. Ja, včeraj zvečer sem govorila z Majdo s Primorske. Še vedno čaka na operacijo oči. Povedala mi je, da občasno bere forum, pa ne upa dosti, ker mora čuvati oči, zato me je prosila, naj vas vse lepo pozdravim in se zahvalim za vse dobre misli, ki jih namenjate njej, za vse dobre želje in ko bodo operacije mimo, se bo javila. Berem, da smo vse pridne in se "držimo" reda, ki ga imam predpisanega. Meni je še vedno malo čudno, da delam 2. krog. Včasih skoraj pozabim, da moram opoldne in zvečer jesti hrano iste vrste. Posebno zvečer bi raje jedla sadje. Sem se pa danes tehtala in videla, da sem izgubila tisto, kar mi je prineslo praznovanje. Po moje je bilo glavno to, da mi je začela delati prebava in sem odstranila balast iz sebe. Ampak bom vseeno nadaljevala. Me prav zanima, koliko se bom oklestila. Moje "dile" sem si počistila in vem, kaj bi rada. Je pa res, da je 1. krog bolj vznemirljiv, ker je vse novo, sedaj pa smo že "stare sablje". Je pa nevarnost, da nas zapeljejo majhni grehi. Vem, da sem se pri 1. krogu res držala pravil. No, do sedaj sem bila še pridna, vendar sem šele na začetku. Res pa je, da že vsaj 2 meseca nisem jedla krompirja ( razen zmečkanega v solati), pa kruha tudi ne. Pa kruha niti ne pogrešam. Na OH dan bom za sladico jedla jabolčni zavitek iz polnozrnate moke, ki sem si ga spekla, narezala na kose, zamrznila in sedaj ga bom "pospravljala" košček po košček. Danes sem si naredila prebranac. Za 3x sem ga zmrznila. Obožujem ga. Imejte se lepo, pazite nase ! marjanca45

marjanca45  

7. jan 2006 20:45

Rožica, saj veš, da na silo nič ni dobro. Ratalo ti je že enkrat, pa ti bo še enkrat, ko bo pač pravi trenutek, ko boš začutila v sebi. Imaš pa prav, da gredo kile neverjetno hitro gor, ko človek je vse po vrsti. Mislim, da se s "starim" prehranjevanjem nisem tako hitro redila. In še prebava se neverjetno hitro pokvari pri grešenju, vsaj meni. Tudi moji cm okoli bokov so se povečali za 3 cm, tako, da se situacija res zelo hitro spremeni, ko se človek spusti z vajeti. Veš, mislim, da vsak sam sebe najbolj pozna in zase najbolj ve, kdaj se počuti dobro in kdaj ne. Meni so bili 3-4 kg od teže, s katero sem končala dieto, preveč, zato sem se odločila za 2. krog. Veš pa tudi, da moraš biti 1000% odločena, da začneš, sicer se stvar hitro izjalovi, zato je boljše mogoče malo kasneje, pa potem res ne grešiš kar naprej. Po moje tudi psiha malo dela pri vsem skupaj. Če je človek vesel in zadovoljen, je sigurno boljše. Pa saj ne hujšamo zato, da bi zraven trpeli. Potem po moje vse skupaj nima smisla. Imej se še naprej rada, tudi s temi kilcami, ki si jih pridobila in boš videla, da bo prišel dan D. Držim pesti ! marjanca45

marjanca45  

7. jan 2006 20:50

Nena, jaz sem v 1. krogu jedla študentfuter samo na sadni dan, ko mi je padla energija in sem se slabo počutila. Jedla sem jih 1x dnevno, ca. 100 g, pa sem se klestila 15 kil. Ampak tako kot pravi Rožica, vse, kar pojemo, se sešteva in v kolikor želi kdor shujšati več, si pač takih stvari dovolj čim manj ali nič. Je pa res, da so me po dieti premamili arašidi, nepraženi in neslani in ti so bili pravzaprav edini greh, ker sem jih jedla večkart, kot le na sadni dan. Kaj hočemo, vsi smo le iz mesa in krvi ! marjanca45

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

7. jan 2006 21:33

HOjla pridne deklice, sem prišla s smučanja. Bili smo na Kopah, pa sem si lahko samo pela pesem Josipe Lisac "Magla svuda..." tako je bilo megleno. Malo sem smučala potem pa sem smučarsko karto poklonila bratu, ker nisem imela volje do smučanja v takšni megli. Je bilo pa lepo sprehajati se in opazovati zimsko idilo. Do večera sem bila danes skoraj samo na sadju, čeprav sem se odločila da bom za kosilo pojedla nekaj škrobnega, pa ni bilo nikjer nikogar od mojih, da bi šli skupaj jest. Vedno pa imam s sabo suho sadje, tako, da sem se potolažila s tem, zvečer pa sem si pripravila solato s siri. Moja teža je po 60 dneh po končani dieti 61, 5 kg, na koncu 3. vodnega dne pa sme imela 62, 5 torej sem izgubila še 1 kg. Kar v redu kajne. Ste me vse, ki vzdržujete težo, tako prestrašile, da se niti malo ne upam spustiti z vajeti in še vedno pridno ločujem po v naprej zastavljenem planu. Takole deklice, pridno vzrajajte še naprej, ker se splača. Rožica, potrudi se, saj veš, da zmoreš. Marjanca, rožica, čimveč užitkov na snegu ti želim, Je lepo, kajne. Nočko, se še beremo. LANES

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

7. jan 2006 22:39

Hojla! Praznovanje preživela brez greha,sem bila pa kar precej živčna,ker je bilo toliko dobrot okrog mene,tako da sem komaj čakala,da gremo domov.Res je bilo kar hudo. Mejte se lepo! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

7. jan 2006 22:58

Hojla! Mene je pa vročina položila v posteljo. Me kuha in vse skeli. Sem kot ožeta cunja, ampak še vedno ne tako, da ne bi mogla na forum. Sicer mi pa danes večerja sploh ni pasala, ampak sem se vseeno prisilila da sem pojedla polovičko hrenovke in malo kisle paprike. Nena-morje, hvala ti za nasvet za moje grlo. Na žalost tudi tašča ni imela žajblja in se sedaj cartam s sadnim čajčkom. Bo dovolj za danes in upam na boljši dan jutri. Nočko! tejčica

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

7. jan 2006 23:27

Ivonja, verjetno naj prepražim kuhano čičeriko, paradižnik imam pa tako rada, da bi ga dajala povsod. Jed mi bo verjetno všeč, hvala za nasvet. Lp riba-ribica

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

7. jan 2006 23:51

Ja riba-ribica kuhano čičeriko. LP ivonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti