Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Marina 45  

član od: 5.1.2006

sporočila: 40

8. jan 2006 0:50

Pozdravljene! Joj kako ste pridne s pisanjem.Zelo sem vesela ko vas čitam in vidim koliko pozitivne enegije imate. Sploh pa ste nekatere neverjetne in pridne z gibanjem. Sem bolj lene sorte in se nekako ne spravim k telovadbi. Vedno najdem kakšen izgovor-nikoli ni pravega časa,raje me potegne s knjigo v fotelj. Sicer pa sem vredu začela in se mi zdi, da sem po teh petih dneh že manj napihnjena. Gremo novim zmagam nasproti!!!!!!!!!!!! Lep pozdrav Marina Marina 45

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

8. jan 2006 3:30

Zdravo pridne punce! Sem enkrat brala, da imate nekatere težave s prebavo pri tej dieti, pri meni pa je ravno obratno - od včeraj popoldan kar naprej dežuram - pa nisem nič posebnega pojedla - pečenico, zelenjavo iz juhe, radič v solati in na koncu popila juho (isto je jedel mož, njemu pa nič ni) - vse bi moralo biti prav, pa ni - ampak jemljem to kot dobrodošlo očiščenje telesa. Upam, da bo kaj pomagalo pri hujšanju. Tejčica, ti pa le pozdravi bolno grlo čimprej - morda v čajček daš kakšno kapljico Olio 31 od Justa - je tudi v redu, da ga razkužiš. Lepo nedeljo vam želim in dober tek pri krompirju, rižu, pasulju, fižolu, grahu, koruzi, čičeriki, ajdovi kaši, bujti repi ali govnaču - kar pač boste pripravile za današnje kosilo! Dušanka

pika  

član od: 30.9.2003

sporočila: 72

8. jan 2006 7:26

Dobro jutro drage moje!! Dušanka spet ni mogla spati, saj je njen zapis nastal ob pol 4 ponoči. Kaj boste danes kuhale za kosilo? Jaz še vedno ne vem. Dajte mi kake dobre ideje. Lep dan vsem skupaj, Pika

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

8. jan 2006 8:27

Pika jaz bom delala nekaj iz čičerike. Sem včeraj prosila tukaj za kakšen recept, predvsem me je zanimalo kako jo nekatere prepražijo in jo lahko potem nesejo s sabo na pot, pa ni bilo velikega odziva, tako da bom danes za kosilo jedla tako0 kot mi je priporočila Nena-morje-- v paradižnikovi solati. Bi pa mi danes zelo pasal pire krompir z korenjčkom, Nekaj časa nazaj je ena spraševala za pire,- jaz skuham krompi in korenje posebej, ko je kuhano korenje z paličnim m. prepasiram in zamešam v krompir z eno žlico margarine in imava potem to oba z možem za kosilo njemu pa še kakšen polpet ali zrezek..... lp Hema

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

8. jan 2006 8:33

Ha, sem v bazi našla recept za enolončnico iz čičerike. Mmm, se mi že cedijo sline, solata bo za zvečer. lp

pika  

član od: 30.9.2003

sporočila: 72

8. jan 2006 9:18

Sliši se zelo dobro. Jaz čičerike sploh ne poznam, no vem da obstaja,toda nikoli je nisem kuhala. Bo za probat. Pika

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

8. jan 2006 10:35

Pozdravljene v skrobni dan! V meni sta ze dve hruski in dve skodelici zelenega caja....Za kosilo imam: paradiznik, polnjen z rizem in zeleno solato (zabeljeno z bucnim oljem - edina star, ki so jo prinesem od doma in brez katere mi ziveti ni!) Za vecerjo je paradiznikova solata z avokadom.Moz ima pri kosilu se pecen puranji zrezek, njegova solata pa je zabeljena z olivnim oljem (ker on ne je "motornega olja"!) Rozica, se strinjam s teboj, da si vsak sam prireja ta nacin prehranjevanja, sem brala malo nazaj in videla, da se je vedno veliko govorilo o tem, kaj se sme in kaj se ne sme jesti na kaksen dan.Sama se na sadni dan pocutim zelo slabo, brez energije in se zelodec me boli od kisline, vidim pa, da nekatere na ta dan kar prekipevate! Tako, sedaj pa na pol-urni sprehod (z mojo, tudi "cistokrvno" mesanko!) potem pa kuhalnico v roke! Lep dan vsem skupaj zeli Nena Nena-morje

aiwa  

član od: 16.2.2004

sporočila: 194

8. jan 2006 11:01

jz tud z vami od 3.1. dalje.. evo zajtrk mandarince.. mnjam Sporočilo je spremenil(a) aiwa dne 08. jan 2006 11:04:21

vemves  

član od: 19.5.2005

sporočila: 337

8. jan 2006 11:29

Živjo! Mene pa zanima samo nekaj. Ali je katere od vas poskusila hujati z tabletami.Ker jaz sem od kolegice dobila tablete,zdaj sem si naročila svoje.Jem skoraj normalno,čisto malce sem zmanjšala količino hrane.Že zdaj je rezultat krasen.Sem pa šla v to,ker sem videla fantazijo pri kolegici in njeni hčeri. Torej ali ima katera podobne izkušnje? lp Saša vemves

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

8. jan 2006 12:24

Pika, moje kosilo bo danes gromozanska skleda endivije s krompirjem in pražen krompir ( restan po naše). Sem gledala na moj stari jedilnik in ugotovila, da sem nazadnje jedla tak krompir 20.11.2005, tako, da ni čudno, da ga tako pogrešam. Komaj čakam !!!! Saša, nimam izkušenj s shujšanjem s tabletami, tako, da ti žal ne morem nič povedati. Tejčica, ampak tebi kar pogosto nagaja zdravje, a ne ? Se mi kar smiliš. Leži in se cartaj, koliko ti tvoja dva "dovolita". Najboljše je takole stvar odležati, sicer predolgo traja. Pa saj imaš že iskušnje s tem-žal. Hema, si mi dala idejo za še eno obliko krompirja, ker imam pire zelo rada, samo ga ne jem takšnega, kot ga naredim sinu. Tale tvoj pa je čisto ta pravi. Hvala. Dušanka, saj je malo zoprno tolikokrat kam letati, samo je pa tudi eno krasno čiščenje, tako, da se nič kaj ne jezi. marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti