Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

6. jan 2006 22:00

Nena, sama sem se držala pravil, ki so napisana v knjižici 90 dnevna ločevalna dieta, kjer piše, da je na sadni dan dovoljeno sadje nadomestiti s suhim sdjem (nekaj kosov (8) ). Na sadni dan so dovoljeni tudi oreščki (nasvet iz knjige: kupite 10 dag oreščkov in jih razdelite na štiri dele, ker imajo oreščki maščobe, res da rastlinske v večjih količinah niso zdravi. Soljeni in praženi so prepovedani...) Sama sem se držala načela oreščki samo na sadni dan! In nisem še slišala, da se le ti delijo na dneve, vsaj v knjižici jih ne delijo. Nič se ne sekiraj zaradi mandeljev, sama sem jih velikokrat jedla ( na sadni dan), pazi le na premor (2 uri med obrokom in da boš pojedla je 1/4 vrečice. Kar meni ne uspeva njbolje, ker se jim ne morem upreti. :) LP. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

sarajka  

član od: 1.1.2006

sporočila: 20

6. jan 2006 23:06

Zivjo punce, Porocam da so mi super uspela pecena jabolka. Naredila sem jih po receptu od vceraj in bila so bozanska. Prav vesela sem bila da sem jih naredila prevec, ker sem kar je ostalo zmiksala v cezano in za vecerjo pogrela v mikrovalovki. Super je bilo. Mislim da je recept za vse tiste ki ne marajo sadnega dneva in se komaj prebijejo skozenj, da si naredijo topel sadni obrok. Ti da v zelodcku bolj polen obcutek. Danes sem na fitnessu probala tale vas orbitrek ki ga toliko omenjate. Sem zdrzala samo 4 minute. Prav nenavadno gibanje! Mislim da se ga je treba navadit. Sem pa prekolesarila 15km tako da sem izgubila kaksen dcl svica Drugace pa uzivam v tejli dieti. Sele ko se enkrat zacnes nacrtno nazaj drzat ugotovis kako malo hrane v resnici potrebujes. Ko le oci nebi bile tako pozresne. Danes sem se prav zamislila kaj v vzgoji te naredi tako pozresnega. Ti je bilo dovoljeno prevec ali premalo dobre hane? Ali pa je bila hrana preveckrat prikazana kot nagrada? Pojma nimam, se ne znam tako dobro analizirat. To bi bilo dobro pogruntat da ne ponovis napake na svojih otrocih. Sem zafilozofirala! Lepe sanja in zdrave se zbudite, sarajka Sporočilo je spremenil(a) sarajka dne 06. jan 2006 23:08:06

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

6. jan 2006 23:07

Hojla! No,pa smo spravili prvi sadni dan pod streho!Uspešno,brez pregreh. Tejčica,tudi jaz sem jedla isti zelenjavni miks kot ti(korenje,brokoli,cvetača).Se mi zdi,da me je ful nasitilo,bolj kot pa sadje,pa še toplo je bilo. Po rinini knjižici se oreščki jedo samo na sadni dan,zato Nena-morje,kar brez skrbi,nič ni bilo narobe. Sarica,lepo da si si uredila prehrano,drugi problemi se bodo pa tudi slej ko prej uredili. Ribica,kako kaj! Grem spančkat in kaj lepega sančkat. Mejte se lepo,jutri bo na vrsti meso! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

zaklina  

član od: 2.1.2006

sporočila: 18

6. jan 2006 23:24

Pozdrav! Tudi jaz sem pridna, čeprav danes pečem peciva in kruh.Moj ima namreč božič,zato moram biti za štedilnikom.Če po pravici povem me sploh ne mika.Zgleda,da sem se kar vklopila v dieto.Me veseli,da ste tudi ve pridne.Mogoče sem samo premalo pila,ker so me bolele ledvice,vendar na sadni dan mi ne gre preveč. Tudi mene vleče na srečanje,ki bo v Ljubljani,sem pa drugače Pprlekinja,ki živi v Ljubljani.Sicer imam bolj malo časa,vendar si bom probala uskladiti delo.Sedaj pa grem še malo k mojemu,da mu ne bo dolgčas. Čao!

luna12  

član od: 7.12.2005

sporočila: 7

6. jan 2006 23:40

halo! Vidim da ste pridne,le tako naprej!!!! Meni je vodni dan uspel,sem popila menda pol mestnega vodovoda,no ja pa 4 kave so padle v mes! Jutri pa meso!!!jupi!! Lepe sanje vsem skupaj! luna12

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

7. jan 2006 0:12

Hojla punce, Sem se danes vrnila iz ilegale - iz strašne divjine kjer me je skoraj zamedlo (ko bi naju vsaj!!) in sem šla takoj počekirat kako vam kaj gre... Vidim da ste pridne. Danes je moj četrti dan - sadni. Zdržala brez pregreh. Pregrešila sem se sicer mičkeno včeraj, a ko je človek takole v divjini in to v družbi s strašnim požeruhom, potem tudi dieta na trenutke izgubi svoj čar... Statistika: 29 let drugi krog - zadnji je bil feb-apr lani 165cm, 69kg, cilj: 63 Lep pozdravček od Ivonje P.S. Sarajka, tudi jaz sem zelo strpna!! ivonja

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

7. jan 2006 5:08

Lepo pozdravljene!!! Ko berem, vas moram pohvalit, ste zelo pridne glede diete!! Samo miganje pa nekaterim kar dela težave!! Vam povem , kar počasi, če se jaz spomnim kakšna muka mi je bila zjutraj vstati in iti teč.Copate sem si dala zvečer pred posteljo in se zjutraj prisilila, da sem šla teč.Ko vedno večkrat ponavljaš isto dejavnost, se ti vleze pod kožo.Po štirih mesecih, vsaki dan ne glede na vreme, si počasi zasvojen. Zame ni dneva, če ni teka!!! Držim za vas pesti, ker ste super in vztrajne!! Lepo soboto in nedeljo vam želim!!Moj vikend je delaven, jutri celo celi dan!!! Lepo se imejte in dosti miganja, kakršno koli Čao,čao!!! helena45

pika  

član od: 30.9.2003

sporočila: 72

7. jan 2006 6:19

Dobro jutro drage moje!! Pa je spet meso. Včerajšnji dan sem s težavo zdržala. No zvečer ni šlo drugače kot da sem pretiravala z arašidi. Četrt vrečke, kajne, ja, ja samo ne kilske, kot sem si jaz privoščila. No, bo že bolje. helena 45, ko bi meni kar vbrizgali to navado (rekreacijo) pod kožo bi bilo najbolje. Vidiš, zdajle imam čas, pa bi lahko šla na tek, ampak nimam volje. Bom še malo razmislila. Lep dan vsem skupaj, čao,čao!! Pika

kamin  

član od: 26.1.2005

sporočila: 9

7. jan 2006 7:05

Ojla! Včerajšni sadni dan sem uspešno preživela, celo pretiravala nisem. Hvala bogu, da je danes mesek, oh kako bo dobro! A vesta, kaj se mi je danes že zgodilo? Moja prva pot zjutraj je v kopalnico pod tuš, lepo zlezem v kabino, odprem vodo, pa nič, čisto nič, voda ni pritekla!!! A zdaj naj grem pa v službo brez tuširanja in umitih zob? O groza!! Bom verjetno kar krtačko s seboj vzela, pa si bom vsaj zobe v službi umila, upam da tam teče voda. Vagala se še nisem, rada bi počakala do vodnega dneva, pa ne vem, če mi bo uspelo toliko časa zdržat, ne da bi preverila stanja. Glede miganja pa je pri meni takloe: sobno kolo se še kar praši v kopalnici, ne morem se spraviti nanj, se pa prisilim, da naredim vsak dan nekaj trebušnjakov. Začela sem s 15, več ni šlo (res sem čisto brez kondicije), potem sem pa vsak dan enega dodala, tako da sem danes na 20. Občudujem vse, ki ste tako cztrajne na orbiju in pri teku, vsaka čast vam, bravo. Zdej moram pa v službo. Dijo kamin

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

7. jan 2006 7:49

POzdravljene - vse - pridne in malo manj pridne! Čestitke za vsak izgubljen kg. Glede srečanja v LJ - tudi jaz ne bi mogla zadnji vikend v februarju, sicer lahko. Kaj ko bi se zbrale okoli 8. marca - nostalgija mladih let. Se beremo - LP VERONIKA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti