Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

6. jan 2006 11:22

Hojla! Jaz sem bila včeraj na orbiju dvajset minut.Medtem sem poslušala glasbo.Orbitrek gonim pet minut naprej,potem pet minut nazaj,pa spet mal naprej....Pa nekaj časa tudi z rokami,potem mal tako kot bi tekla,pa dvajset minut kar mine Claudia,4 minute,jutri pet minut in tako dalje.Počasi se daleč pride!Ampak uro ali pa uro in pol,ma kje pa,tako dolgo pa tudi jaz ne bi bila na orbiju.Men je dvajset minut kar zadost,tolk da se mal razmigam,pa je. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

mačkica  

član od: 11.11.2004

sporočila: 7

6. jan 2006 11:40

Punce, zdravo! Berem vas že dve leti, dva kroga sta za mano, prvi še kar uspešen, - 14 kg, drugega sem začela prehitro za prvim, samo -6 kg, vmes malo gor dol, septembra lani pa sem prenehala s kajenjem (3 škatle dnevno) pa sem nazaj prinesla vse kile: 20 kg v treh mesecih. Tako sedaj štartam z isto težo kot pred letom in pol (104 kg pri 178 cm), sem pa z vami, tako kot večina, od 3.1. Vse ste res face, zato se obračam na štajerke: imam dve karte za Zlato lisico, pa mi je mularija zbolela, tako da ne grem. Hoče katera karte (zastonj, sem jih tudi jaz "šenkane" dobila)?

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

6. jan 2006 12:07

Tuna, v Holandiji sem stiri leta!Sem pa drugace rojena mariborcanka.....telo je tukaj, dusa pa v MB! Pravkar se je s kolesom pripeljala do mene prijateljica (zunaj sta 2 stopinji, piha severni veter iz Sibirije s 3 bofori!) in me sprasuje, ce grem v bazen na plavanje ????Res, neverjetne so te Nizozemke...jih prav obcudujem. Moram iti ... pa ne na plavanje, me cisto nic ne mika.....bom skuhala svezi caj in malo poklepetala z njo. Se se javim! Nena Nena-morje

marja  

član od: 10.11.2005

sporočila: 229

6. jan 2006 12:24

Pozdravljene! Veselim se našega srečanja v februarju. Tako se bomo spoznale in še kakšno rekle v živo. Jaz sem ljubljančanka in mi je vseeno kateri datum boste določile. Dieta zaenkrat poteka kar v redu. V primeru pa , da me prime lakota pa vzamem en zvečilni gumi in tako imam nekaj v ustih in pozabim na lakoto. Poskusite, mogoče bo to tudi kateri pomagalo. Čeprav pravijo za zvečilni gumi :" polna usta , pa prazna rit !" Lep pozdrav vsem! marja

korenzu  

član od: 5.11.2005

sporočila: 146

6. jan 2006 12:59

Helov dekleta! Joj kako ste pridne s pisanjem. Vas vsak dan berem pa vedno porabim kar nekaj časa da vas predelam. Pravkar sem skidala novozapadli sneg cca.10cm. Je bolje sproti da se ne zavozi in pohodi. Po eni strani je še dobro da pada sneg kajti zadnje čase je to moja redna telovadba. Se bo treba malo na orbija spravit saj po mojem že joka od prahu. Ne uspe mi najti tiste prave volje pa konec. Nujno bi se morala začet gibat ker se v nasprotnem primeru bojim da se mi bodo kilogramčki začeli spet nabirati. Sploh pa mi dajete zelo veliko motivacijo. Se kar malo nazaj držim ko vidim kako ste pridne. Clavdija za srečanje bo pa po številu trenutnih formašic potrebno rezervirati kar menzo ha ha ha . Upam da se nas bo čimveč zbralo. Če bo srečanje na petek bom vrjetno prišla razen 17.2. me ni. Ob sobotah imam pa februarja spet špilanja. Vse nove tudi lepo pozdravljene in obilo volje in izgubljenih kilogramčkov vam želim! Lep sneženi dan še naprej! any

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

6. jan 2006 13:13

Hojla! Pojedla sem zelenjavno juhico,zdaj pa šibam v službo.Mejte se lepo,pa ne mi kaj grešit,ker bom pol huuuda! Mačkica,tudi tebe sem dala na seznam.Tebi in vsem ostalim želim uspešno hujšanje! Jutri bo pa meeeesek,pri meni ribice! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

6. jan 2006 13:22

Claudia12, jaz sem ena izmed tistih trdoživk, ki sem orbitrek enkrat matrala celih 90 minut, no, pa tudi nekajkrat po 70 in 60, 30 minut pa mi je kar premalo, se mi zdi, da se ravno dobro ogrejem. Ne zdi se mi, da bi imela ne vem koliko kondicije, morda je trik v tem, da vadim s Polarjem (merilec srčnega utripa) in zato ne grem "do konca", ampak ostajam v priporočljivih mejah. Vedno začnem z nižjimi stopnjami, čeprav sta mi sedaj 1 in 2 že čisto premalo in na 10 minut povečujem obremenitev, na 6, 7 in 8 (ta je pri mojem orbiju maksimum) pa zdržim le po par minut (na začetku sploh nisem mogla premikat stopalk, potem pa sem vztrajala po eno minuto) pa tudi hitrost zmanjšam, na stopnjah 1-5 grem malo čez 20 km/h, tu pa padem na 16 ali pa še manj, srčni utrip pa nasprotno zaradi napora narašča. Kako sem si pridobila kondicijo? Veliko hodim, po mestu, po hribih, po stopnicah, ne uporabljam dvigala in tekočih stopnic (če je možno), vidim pa, da orbitrek tudi zelo pomaga, saj včasih naslednji dan skoraj poletim, ko pešačim od busa do službe. Glede rednosti pa tole, orbija še nimam dolgo in na začetku sem bila zelo zagreta in sem mislila, da bom vadila vsak dan ali pa vsaj 5-krat na teden, pa se ni izšlo, zdaj sem se odločila za največ vsak drugi dan, pa tudi časovno ne bom tako dolga, med 3MD sem doslej vadila le 1-krat 45 minut, čeprav sem si zadala le pol ure. Pri meni je očitno problem samo to, da začnem, potem pa kar ne morem dol, vztrajati pa mi pomaga gledanje TV (čeprav drugače nisem preveč navdušena nad njim) ali poslušanje živahne glasbe in pa misel in predstava, kako se moje mišelinke topijo in me počasi a vztrajno zapuščajo... Sicer pa, minuta na minuto, pa bo! Za vas navija Encijan

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

6. jan 2006 13:30

Jaz vztrajam najlažje na orbiju ob gledanju TV. Vztrajna pa nisem toliko kot ti, Encijan, največ je bilo 17 minut. Polar imam doma, pa ga ne uporabljam, vidim, da bo treba, saj bo kmalu kolesarska sezona. Marjetka cvetka, povratnica Irena19 je spet na 3MD, že tretjič, z vsemi kilogrami in še več. Začela sem 3.1.06. Nič ne bom govorila, samo udejanila bom. Mogoče bom sedaj, ko sem na radiu Hit Domžale, v eter obljubila, da bom shujšala vsaj do 65 kg, lažje uspela. To je moja zadnja, lani aprila, prigarana teža. Bom morala uspet, saj na razprodaje ne hodim zardi gneče, doma imam pa kar nekaj stvari, ki so še skoraj nove. lp Irena No, pa še podatek Marjetka, da ti ne bo treba preveč nazaj iskat, pa spremenjen je, seveda, ker sem starejša Irena19, 46let, 162cm, na začetku 78 kil, kolikor jih nisem imela od zadnje nosečnosti pred 22imi leti. Ko sem začela prvič 2004 leta, sem imela 75 kg in sem oklestila z neverjetno lahkoro 10kil in toliko cm, v drugi rundi 2005 sem imela spet 73 kg in sem šla ponovno do 65kg, pa po 10 cm, a kaj, ko se ne zmorem disciplinirat in še potem normalno jest. Zdaj pa zares zaenkrat dovolj. Papa Sporočilo je spremenil(a) Irena19 dne 06. jan 2006 13:39:27

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

6. jan 2006 13:32

Zdravo pisateljice! Ste se pa res razpisale, da je kaj. Kot vidim, vse veselo papamo sadje - mene sedajle res zebe, ker zračim, sicer pa se kar v redu počutim ob mandarincah, hruškah in pistacijah. Tudi kavica je bila božanska, voda malo manj Tejčica, ti povem, da makarončki sploh niso bili slabi. Tisto rebro čokolade je bilo tako čudno, da ga nisem mogla dobro razdrobit, pa se je tako ob vročih makaronih stopila - in - ne boš verjela - bilo je dobro. Kot otroci smo velikokrat jedli kuhane makarone, pomešane z naribanimi jabolki in polite s stepenim jajcem ter posuto s sladkorjem, pa vse skupaj zapečeno v pečici. Bilo je zelo dobro, danes tega več ne delamo, no vsaj jaz ne. Pa sem se včeraj spomnila, ker so makaroni ostali. Uživajte dalje v sadju in lep pozdrav Dušanka

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

6. jan 2006 13:39

Encijan, se mi je zdelo, da si bila ta vztrajnica ti...samo nisem imela časa nazaj pokukat po forumu, da se prepričam. Se bom trudila postopoma, vsak dan eno minuto ali dve več...saj do konca diete bom pa že na eni uri in pol , no saj če mi uspe vsaj 20 min vsak dan bo že dobro...... Korenzu...ne skrbi...bomo pa eno menzo našle in tam naredile žur. Še en teden počakam, da mi malo datume javite, potem da se pofočkate kdo pride...nato pa akcija za kakšnim dobrim lokalom!!!!!!! claudia12

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti