6. jan 2006 13:22
Claudia12, jaz sem ena izmed tistih trdoživk, ki sem orbitrek enkrat matrala celih 90 minut, no, pa tudi nekajkrat po 70 in 60, 30 minut pa mi je kar premalo, se mi zdi, da se ravno dobro ogrejem. Ne zdi se mi, da bi imela ne vem koliko kondicije, morda je trik v tem, da vadim s Polarjem (merilec srčnega utripa) in zato ne grem "do konca", ampak ostajam v priporočljivih mejah. Vedno začnem z nižjimi stopnjami, čeprav sta mi sedaj 1 in 2 že čisto premalo in na 10 minut povečujem obremenitev, na 6, 7 in 8 (ta je pri mojem orbiju maksimum) pa zdržim le po par minut (na začetku sploh nisem mogla premikat stopalk, potem pa sem vztrajala po eno minuto) pa tudi hitrost zmanjšam, na stopnjah 1-5 grem malo čez 20 km/h, tu pa padem na 16 ali pa še manj, srčni utrip pa nasprotno zaradi napora narašča.
Kako sem si pridobila kondicijo? Veliko hodim, po mestu, po hribih, po stopnicah, ne uporabljam dvigala in tekočih stopnic (če je možno), vidim pa, da orbitrek tudi zelo pomaga, saj včasih naslednji dan skoraj poletim, ko pešačim od busa do službe. Glede rednosti pa tole, orbija še nimam dolgo in na začetku sem bila zelo zagreta in sem mislila, da bom vadila vsak dan ali pa vsaj 5-krat na teden, pa se ni izšlo, zdaj sem se odločila za največ vsak drugi dan, pa tudi časovno ne bom tako dolga, med 3MD sem doslej vadila le 1-krat 45 minut, čeprav sem si zadala le pol ure. Pri meni je očitno problem samo to, da začnem, potem pa kar ne morem dol, vztrajati pa mi pomaga gledanje TV (čeprav drugače nisem preveč navdušena nad njim) ali poslušanje živahne glasbe in pa misel in predstava, kako se moje mišelinke topijo in me počasi a vztrajno zapuščajo...
Sicer pa, minuta na minuto, pa bo!
Za vas navija Encijan