Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

5. jan 2006 12:42

Hojla! Lisička in katti imata črno piko!Haloooo,punce,ne ga srat! Če vas prime kriza,pojejte kakšno sadje,zelo dobro se za premagovanje takšnih kriz obnese suho sadje,poješ košček ali dva,pa je bolje,pa še slabe vesti ni.Lahko pa popijete vodo,v kateri ste raztopili kakšno šumeco tableto,to je še bolje! Rožica,sem te črtala s seznama,če pa se boš odločila za dieto,pa le povej.Si pa le vzami čas,dobro premisli,kaj si v resnici želiš,potem pa boš že videla,kaj ti bo najbolje ustrezalo,dieta ali pa samo vzdrževanje. Grem jaz na pico,naredila sem si jo iz pirine moke,dala gor paradižnik in čebulo in veliko začimb. Jutri bo pa še težka za mene,ker mi zadnje čase ni uspelo spravit niti enega sadnega dne skupaj.Če bi si večkrat privoščila sadni dan,mogoče kile ne bi tako zbezljale,ampak Marjetki cvetki je bila ljubša salama na kosu kruha! Ampak sedaj sem z vašo pomočjo pridna! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

5. jan 2006 12:50

Hej Marjanca! Še dobro, da si dala signale od sebe. Ti si kot droga. Veš, da smo odvisne od tebe. No od hrane tudi, pa od tebe tudi. Sem vesela, da si ponovno z nami. Ja, med prazniki je pa bilo fino jesti, a ne? bonaca

GOGA VRHOVŠEK  

član od: 20.4.2005

sporočila: 54

5. jan 2006 13:05

Hej Marjanca! Ja, to je Etina zeljna juha in določeni dodatki na dan: sadje, beljakovinski napitek, ribe... Bomo videl, kako bo šlo. Čeprav mi vsi pravijo, da dobro zgledam. Sama vem, da jih imam 12 kg več kot lani, zato želim biti spet suha, pa mi ne ratuje najbolje. Bo že. Ful mi pašejo jest sladkarije - to je že too much. Čao, Goga GOGA VRHOVŠEK

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

5. jan 2006 13:10

Pozdravljene vse, še posebno Marjanca! Vesela sem, da sem danes ponovno zagledala v forumu tvoje ime, vesela, da si spet med nami. Tudi jaz vas berem kar redno, pa ne vem, nimam idej, kaj naj pripiše. Nasvete si talate sporti in to je prav, se še sama kaj učim. Prav imate punce, ko začnete s klestenjem telesa, ko je to še čas. Tudi sama sem bila dolgo, zelo dolgo na 3 mestni številki in sem zelo ponosna nase, da imam sedaj spredaj tisto 8, ki noče in noče biti 7. Pa bo že! Včeraj sem bila sadno zelenjavna - čiščenje prazničnih grehov - pa se takoj pozna. Še nekaj! Vse tiste, ki smo na "vzdrževanju" bi imele vodno luno. Še pogledati moram kdaj je - mislim da okoli 14. ta mesec. Pred tem sadnje, nato pa vodo. Če ima katera spletno stran pri roki naj sporoči! Lepo se imejte - uspešno huješanje in čim manj obremenujte možgane s tem! Se beremo VERONIKA Sporočilo je spremenil(a) VEROVNIKA dne 05. jan 2006 13:12:05

korenzu  

član od: 5.11.2005

sporočila: 146

5. jan 2006 13:18

Helov dekleta! Marjetka cvetka sva že dve ki se ne moreva upreti salami in podobnim razvadam. Res pa je da se poskušam zadnje čase malo bolj kontrolirati. Luna1 pa saj to je superca če si v enem mesecu izguboila 10kg. Meni so vsi govorili da izgubljam prehitro pa sem ravno tako izgubila v 1 mesecu cca.13kg. Pa še komentar na stiskanje k možičku zaradi mraza. Jaz mislim da ne bo imel noben nič proti če se bo katera malo bolj stiskala k svojemu najdražjemu. Tudi mene nenormalno zebe odkar sem sklatila 35kg. Pa se nič ne sekiram zaradi tega. Se imamo pa malo bolj radi doma ha ha ha ! Pa še glede večerij med dieto. Kar nekaj jih poznam ki so z dieto pričele v prepričanju da ne bodo večerjale, ker da že prej niso. V glavnem niso zdržale! Vse tiste ki niste navajene na večerjo vam polagam na srce da se le malo potrudite in zvečer zaužijte vsaj kakšno malenkost. Saj ni potrebno vsak dan, a občasno zagotovo. Me prav zanima če ima katera izkušje z tem. Moja prijateljica bi prav rada ponovno poizkusila z dieto pa pravi da je bila nenormalno lačna. Nikoli ni večerjala in tudi med dieto je poizkusila z izpuščanjem le te. Po dveh tednih sem jo vprašala kako je šlo pa mi je rekla da se ji je zelo vrtelo v glavi in da enostavno ne zdrži. Ko sem ji omenila da naj poizkusi zvečer kaj pojesti pa mi je rekla da že prej ni nikoli večerjala pa da ni imela nikoli problemov. Še nasvet za tiste ki sprašujete če je obvezno da za kosilo jeste isto kot zvečer. Meni zaradi narave dela ni bilo dano da bi imela enake obroke. Kilce so se ravno tako topile res pa je da sem jedla vedno približno isto. Recimo če sem si za kosilo pripravila piščanca sem zvečer pojedla nekaj od mesa,napr. ribjo konzervo. Ali za kosilo mlečne izdelke in zvečer jogurt ali sir in podobno. Govorila sem tudi z strokovnjaki iz Rine in so mi zagotovili da to ni nič narobe. Uspešen dan vam želim in nič pregreh! any

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

5. jan 2006 13:53

Pozdravljene punce! Ste pa danes zelo pridne s pisanjem. Od zjutraj me ni bilo gor, pa sem sedaj brala definitivno več kot pol ure. Je res fino da se ves čas nekaj dogaja. Marjanca, KONČNO si spet med nami! Res te je lepo brat. Me veseli da si rešila vse probleme in da smo skupaj v boju proti kilogramom. Luna 1, jogurt s koruznimi kosmiči danes za kosilo odpade saj jogurt spada med beljakovine. Lahko ga pa ješ za večerjo kot sladico. Sarajka, jaz mislim da ni zelo narobe ker si večerjala tako pozno. Bolje to, kot pa da bi ga danes dopoldan s kakšo hrano srala. Če se zgodi tu in tam da je večerja prepozno nima biti kaj narobe. Samo da nam to ne preide v navado. Nena-morje, nič ga ne boš "posvingala" ker so jajca v piti. V sladici je običajno vse zmešano (moka-oh, jajca-b...) in pri tej dieti se ne pričakuje da bo ta sladica pravilno kombinirana. Zato si lahko privoščimo za to večerjo kar nam srce poželi - brez pretiravanja pri količini seveda. Jaz si bom najbrž šmorn privoščila. Marjetka cvetka, niso se samo tebi kilogrami nakopičili nazaj. Tudi jaz sem bila zelo "pridna" in sem štartala letos s tako težo kot sem jo imela lani januarja. Nisem jih pa nabrala samo med prazniki ampak že kar od poletja naprej. Verovnika, luna je 14.1. ob 10:49. Pozdravček tejčica

SMILE28  

član od: 26.9.2005

sporočila: 215

5. jan 2006 13:58

Še en lep pozdravček iz savinjske doline! Zadnje čase je pa res pravi živ žav na našem forumu - in prav je tako. Pomagajmo ena drugi, saj smo tukaj vse z enakim ciljem: OKLESTITI SVOJE TELO In to ne glede na to, koliko kg ima katera preveč, koliko želi shujšati, kje je idelana teža?? Mimogrede; kako ste si zračunale ciljno težo - po življenskih izkušnjah ali ITM? Meni tale formula ITM ni nič všeč, pa tudi tista ne = VIŠINA V CM - 110. Zato si ne računam idealne teže, imam pa cilj priti na svojo višin0 -100 = 72 kg ENKRAT V BLIŽNJI PRIHODNOSTI. Tukaj so podatki o polnih lunah: 1.) 14.01.2006 ob 10.49 ( malo je zoprno, ker je sobota) 2.) 13.02.2006 ob 5.45 (ponedeljek - zelo prikladno!) 3.) 15.03.2006 ob 00.37 (sreda) 4.) 13.04.2006 ob 18.41. (četrtek) 5.) 13.05.2006 ob 8.52 (spet sobota) 6.) 11.06.2006 ob 20.04 (nedelja, ki se prevesi v ponedeljek - super) Za naslednjo polovico leta pa kdaj drugič. Če želite še kakšne druge lune, lahko tudi te napišem. Torej, jaz sem z vami na lunah - polnih. Lep dan vsem, SMILE28

pika  

član od: 30.9.2003

sporočila: 72

5. jan 2006 14:08

Zdravo!! Po moji kuhinji diši po govicah, katere bom zdaj polila po špagetih. Mmmmmmmm kako bo dobro. glede mraza pa takole: tudi mene je prvič neznansko zeblo, ko sem hujšala. Nikakor se nisem mogla ogreti. Čaj je pomagal le za trenutek. In ostala sem tudi bolj "zmrznjenka". Večerij jaz ponavadi nisem jedla(takrat ko še nisem hujšala),ker sem imela močan zajtrk, pa dobro kosilo, pa še kakšno malico ob štirih. Sedaj pri dieti pa do kosila zlahka zdržim brez hrane, toda po kosilu sem pa stalno lačna. samo mislim na hrano. Uspešen dan še naprej!! Pika

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

5. jan 2006 14:45

Pozdravljen-e-i!! Pridno pišete, ja, super. Tokrat sem jaz tista, ki bo - je prvič obupala nad dieto. Dieta sicer ni nič kriva, ampak ne moram se je več držati, ker mi zmankuje volje. Danes je bil zopet tisti dan zame, ko sem zvedela kako in kaj naprej z mojim zdravjem. Že prej kot čez en mesec grem na operacijo in do takrat, če drugega ne, se bom tolažila vsaj s hrano. V mejah, seveda. Tako sem se odločila, ker tako ne bi prišla do konca treh mesecev, v bolnici pa tako ne moram zahtevati naj mi ločujejo hrano. Torej frajle, bolj suhe in bolj okrogle, le pogumno naprej, saj veste upanje umre zadnje. Se vam še kaj javim. bybye katti

marja  

član od: 10.11.2005

sporočila: 229

5. jan 2006 15:46

Katti, ne obupati, korajža velja. Sama sebe tolaži, kar bo pa bo! Tudi jaz sem bila na tem in kaj imam sedaj? 3o kg preveč.....Do bolnice se vseeno lahkom držiš diete, v bolnici ti pa tako ne bo preveč za hrano. Jaz sem samo tiste pladnje in pokrove zagledala, pa me je že minila lakota. Danes se mi ni dalo kuhati, seveda za mene, drugače sem skuhala za moža in tamlade, zame pa se mi ni več dalo delati pice oz. skuhati kaj drugega, pa sem si naredila 3 črne kose kruha sem namazala s paradižnikovo mezgo, na vrh naložila čebulo in paprike, ter vse skupaj dala za nekaj minut v mikrovalovko. Zraven pa še skleda solate in za današnji dan dovolj. Seveda zvečer pa še posladek. Lep pozdrav vsem! marja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti