Ločevanje živil 90. dni - 5. del

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

27. nov 2005 9:02

Jaz bom pa danes kuhala Piščančji paprikaš s korenjčkom.Sem že zadnjič videla ta recept na portalu. Danes sem ga šla iskat v bazo in sem videla da je lastnica Marjetka cvetka. No bom videla dako bo. Zraven bom možu naredila pirekrompir. Dušanka tale tvoja noga je pa že od sile, mislim da res lahko poslušaš nasvet od Migle ker čene se ti bo kar ponavljalo. Drži se. Lepo nedeljo vsem! hema

korenzu  

član od: 5.11.2005

sporočila: 146

27. nov 2005 10:32

Super! Vsak dan nas je več. Pozdravljene vse nove in stare znanke. Jaz sem danes na sadju, tako kot luna če se na motim. Seveda bova zdržali Luna. Jaz med kosilom ostalih običajno gledam TV in jim naročim da za sabo ospravijo. Tako da ni preveč skomin ker jaz pridno papcam sadje. Danes si bom za kosilo privoščila konzervo ananasa v lastnem soku. Tudi pri nas je celo noč deževalo. Še dobro da ni zmrznilo. Je pa bila včeraj zato telovadba zelo učinkovita. Me danes boli vse od reber hrbta in še roke zraven! Lep dan še naprej! any

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

27. nov 2005 11:20

Hojla! Hema,želim ti dober tek,ta paprikaš je res okusen,jaz sem si vse prste polizala.In čisto 3md-jevski! Dušanka,kar hitro do zdravnika in kar takoj zahtevaj od njega vse,kar ti je svetovala Migla.Če te ne bo ubogal,bomo prišle vse 3md-jevke in ga za ušesa!Želim ti,da ti bolečine čim hitreje minejo. Any,dober tek ob sadju. Jaz se še odločam,ali bom mesna.ali škrobna.Bom pustila,da se moji najprej ajejo,potem se bom pa videla,kaj bo ostalo. Snežna,upam,da ti bo božiček prinesel novo ponev.Tako res ne gre,da vegetarjanec in vsejedec kuhata v enem piskru! Veronika,čestitam,da ti je uspelo! Ja,jaz bi pa še mal sončka rada videla.Migla,si ga ti videla kaj zadnje čase. Mejte se lepo! Lep dan vam želi Marjetka cvetka

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

27. nov 2005 11:47

Drage prijateljice! Spet sem na "delovnem" mestu. Tu pri nas pred blokom je menda tako polno luž, da se skoraj nikamor ne more. Prišla sta sestra in svak na obisk, mokra skoraj do kolen. Hišnik je pločnik očistil, komunala pa dovoza ni, odtoki so zamašeni in je ena sama luža in brozga. Same zimske "radosti". Sploh pa, kaj se jaz pritožujem, ko uživam na toplem doma, reve ve, ki morate kidat, pa v službo itd. Moj šenček je pa, kakor ga prime. Boli, pa ne boli, pa je vroč, pa spet ne, vročine tudi danes nimam, tako da grem jutri k svoji zdravnici pogledat, kaj bi bilo za naredit (v upanju, da bo možen dostop do avtomobila???). Migla, lepa hvala za skrb in dobre nasvete, enako Marjetki cvetki, Hemi in vsem ostalim. Naj vam povem, da sem bila lani v Strunjanu samoplačniško na ročni limfni drenaži, pa je bilo po tem še slabše - od takrat dalje mi tako strašno otekajo noge, prej sploh ni bilo tako hudo. Zapravila sem celo premoženje, mislim da skupaj limfna drenaža in magnetna terapija za kolena približno 80.000 in to magnetna terapija 9 x, ročna limfna drenaža pa 5 x na eni nogi in 4 x na drugi, ker je rekla zdravnica, da delajo na dan samo na eni nogi. Vidim, da mi ne pomaga drugo, kot čimveč ležanja z dvignjenimi nogami. Ko sem pri prvem šenu skoraj tri tedne več ali manj ležala, mi je oteklina na eni nogi čisto izginila, pa tudi ta noga s šenom je bila boljša, pa še rana se je skoraj zacelila. Sedaj je pa zopet slabše. Govorila sem z enol mojo bivšo kolegico, malo starejšo od mene in je rekla, da je tudi ona imela ta problem s šenom, ki se ji je ponavljal dva meseca. No, potem je pa le bilo bolje. Joj, pa kaj vas morim s temi mojimi problemi. Bo že bolje sčasoma, a ne? Če ne prej, do februarja že mora biti - da se vidimo. Drži? Uživajte! Grem počasi pripravljati za kosilo, po kosilu pa zopet vodoravno. Morda se zvečer še kaj oglasim, ko bom pokonci. Lepo se imejte! Dušanka Sporočilo je spremenil(a) DUŠANKA dne 27. nov 2005 11:48:26

bojanz  

član od: 8.9.2002

sporočila: 42

27. nov 2005 11:51

Javljam se Vam, da sem uspešno končal svojo 90 dnevno dieto, končni rezultat je 56 kg, torej 11,5 kg odbitka - zelo sem zadovoljen, skoraj nič težav med samo dieto, zdajšnje počutje je tudi v redu - sedaj nadaljujem z nadaljevalnim delom diete! Lep zimski pozdrav vsem! Bojan Z.

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

27. nov 2005 13:08

Čestitke Bojan! Pa saj te pa ja nikjer ni. 56kg? Koliko pa si velik, če smem vprašat? Marjetka pri nas je kar dolgo snežilo, deževati je pričelo šele okrog polnoči. Snega imamo res ogromno. Vendar smo že vse sčistili okoli hiše. Čakamo le še stroj, da bo odstranil sneg z dovoza in ceste. Ker je ulica tako ozka, da nimamo kam kidat. In bodo sneg zvozili stran. Jaz pa danes pečem piščančja bedra in krompir. Kaj bi jedla še ne vem. Peči sem dala sicer dve bedri, za vsakega eno. Pa me tako mika krompir... Pa saj veste, da se krompirju res ne moram odrečt! :) LP. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

27. nov 2005 13:23

Bojan, bravo, čestitam! Želim ti, da te kilograme obdržiš. Kaj sem jaz prejle naredila, res sem ena velika kokoš.Sploh pa nisem vedela da čokolada lahko zagori. No meni ni zagorela manjkalo pa ni veliko. Jedilno čokolado sem dala v mikrovalovko, in čisto avtomatsko za 2 minuti (tako kot dam mledo pogret), potem sem šla ven in čez minutko sem zavohala strašen smrad " Najbrž je spet taščica kaj prismodila" ko sem stopila v kuhinjo se je pa vse kadilo iz mikrovalovke, Čokolada je bila pa samo še kepa oglja, mislim, kako sem jaz butasta kakor da bi to delala prvič, pa še nič masla nisem dala zraven. Pecivo sem potem morala samo namazati z marmelado in posuti s kokosom, ker nemam več čokolade. No, vsaka šola nekaj stane kajne. Marjetka cvetka, paprikaš je pa zares za prste polizat. Čista 5. lp hema Sporočilo je spremenil(a) HEMA dne 27. nov 2005 13:25:19

korenzu  

član od: 5.11.2005

sporočila: 146

27. nov 2005 14:04

No sem se najedla ananasa pa še malo indijskih oreškov za posladek. Sedaj pa čakam obiske in vsake toliko časa ogledam k sinu. Leži z vročino že drugi dan! Se je v petek prehladil sedaj pa je na čajčkih in Coldrexu. Če do jutri ne bo dober ga peljem k zdravniku. Nedelja je še dolga mene pa že premagujejo skušnjave. Moram zdržat tole saadje, bom pa uporabila vaš recept in bom za naprej tako planirala da ob nedeljah ne bom jedla sadja. Očitno mi telo pošilja signale da je bilo dovolj ker me kar vleče da se pregrešim. Saj po novem letu boljše bo, pravi znana pesem ! Grem še malo na rekreacijo predno me spet premamoi kavč ali kakšna pregreha. Čauči ! any

makaronka  

član od: 10.11.2005

sporočila: 6

27. nov 2005 14:10

No, jaz imam podobno izkušnjo, le da se je moja končala malo bolj tragično. V mikrovalovko sem dala odtalit eno pecivo z rozinami, pojma nimam več, kaj sem pritisnila. Rozine so se vžgale, potem se je vnela še plastična posodica, jaz sem medtem veselo gledala TV v dnevni in me je zmotil šele neznosen smrad. Ko sem priletela v kuhinjo in videla kaj se dogaja, sem vse skupaj potegnila s krpo ven, opekla sem se, plastika je kapljala po tleh in mi zažgala še tpli pod in tepih, ko pa sem vse skupaj gasila z vodo, se mi je zažgala še zavesa. Ob tem sem se skoraj zadušila. En kup dela in stroškov sem si nakopala zaradi trenutka nepremišljenosti, evo. Mikrovalovka pa še kar dela, čeprav je v njej kakšnih pet minut gorelo. Tudi očistila sem jo kar zgledno. Tole s čokolado si pa velja zapomniti, nisem vedala, da tudi ta gori. Danes na mojem jedilniku ni ne čokolada, ne pecivo z rozinami, ampak SADJE. Bomo preživeli. makaronka

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

27. nov 2005 15:03

Pol pa le veselo grizljajte sadje! Rožica,danes sem tudi jaz kidala,sneg je vrglo s strehe.Tega je pa bolj zoprno kidat,ker je ves zbit,pa še namočen je od dežja.Noro vreme,res! Lep dan vam želi Marjetka cvetka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti