Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

26. nov 2005 10:20

kolk snega!!!!! Pri nas ga je okoli 0,5m. Koliko ga imate drugod po Sloveniji? Pri nas junaki občinski spet varčujejo. Še vedno niso pričeli čistit cest. Pa da bi jih kar nekam poslal. Še sreča, da mi ni treba kam ven z avtom, le skrbi me kar je moj dragi šel v šlužbo in bo še cel vikend dežuren in bo kar veliko na cesti. Drugač pa sem spet razočaran and tehtnico. Kot vedno boste rekle, ane? Zdaj seje premaknila čez magično mejo, alarm v glavi mi tuli 100 na uro. Pa še prazniki se bližajo. Rožica draga s tvojo praznično pojedino ne bo nič, kriva sem sama ksr sem si že predpraznično privoščila. Ajd, grem kidat! Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

snezna  

član od: 7.12.2003

sporočila: 13

26. nov 2005 10:51

Pozdravljeni! Tudi sama se vam pridružujem s hujšanjem 3MD. Začela sem 21.11. in danes je na vrsti škrobni dan. Opazila sem, da je tukaj kar veselo in da se nekateri poznate tudi že osebno. Imela pa bi par vprašanj v zvezi s hujšanjem in upam, da danes ne boste vsi kidali snega in bo lahko kdo odgovoril tudi na moje vprašanje. Se sme na škrobni dan jesti pečen krompir na čisto malo olivnega olja s čebulo? Zanima me tudi, kam spada predelana soja - sojini koščki, sojini zrezki...Na škatli namreč piše, da gre za beljakovine. Torej naj bi se jedlo na beljakovinski dan? Kaj pa žitni, sojini polpeti ipd. zelenjavni zreki, ki se jih dobi že zamrznjene? Cvrem jih ne, ampak jih spečem na električnem žaru. Kdaj se jih sme jesti? Se sme brstični ohrovt začini z drobtinami na maslu? Kje bi lahko še dobila kakšne recepte, da bi čimbolj popestrila kuho? Knjigo od Rine imam! Jaz sicer jem meso (približno 4x na mesec), fant pa je vegetarijanec in me je prosil, da doma naj ne bi pekla mesa. Dovoli mi skuhati hrenovke, vendar mi le-te vsak teden ne dišijo. včeraj sem si naredila skledo zele solate (radič, endivja) z 2 paradižnikoma in 6 kroglicami mozzarele in malo fete. Na solato moram obvezno dati česen, drugače mi solata smrdi. Začinila sem z žličko olivnega olja in žličko domačega jabolčnega kisa. Solata je bila odlična! Zahvaljujem se vam za odgovore! LP snežna kokelj

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

26. nov 2005 12:08

Hojla, drage forumašice, stare in nove! Evo, kako se množćimo, dobrodošla Snežna! Na Š dan jaz tudi jem krompir, sicer pečen na teflonki s kapljivo oljčnega olja, ampak tudi čebula ne bi smela biti problem. Tudi soja je predvidena na Š dan (riž, fižol, grah, koruza, soja, leča, čičerika, krompir). Sicer pa poglej na www.mojplanet.com/dieta in boš našla precej napotkov. Jaz mislim, da brstični ohrovt ne smeš začiniti z drobtinami, jaz ga samo skuham v slani vodi. Je prav tako dober. Kaj pa ostale, ali tudi ve uživate, ko pogledate skozi okno? Reve tiste, ki morate v ta sneg ven, v službo, po opravkih, kidat ipd. Meni je to prihranjeno, zato lahko rečem, kako je lepo. Danes ste tako redkobesedne, da je kaj? Ali vas je res zamedlo? Pri nas v Lj sneži kot za stavo. Imejte se lepo, kaj dobrega skuhajte! Dušanka

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

26. nov 2005 12:38

Helena in Hema, hvala za podporo. Ura je čas kosila, mojim sem skuhala (še kidajo sneg), sama pa sem se šla tolažit na računalnik. Moram priznati, da danes ni nič lahko, tako kot sem se pred časom širokoustila (Hema, se spomniš!!!) Če pa prav pomislim, je to moj 1. vodni dan, ko sem ves čas doma. Mislim, da sem že skoraj vse pospravila in tudi skuhala, tako da malo pozabim. Na pultu v kuhinji imam 2 steklenici - radensko in vodo, tako malo špricarjev si vmes delam. Pozdravljena Snezna (pravo ime za te dni). Pri nas doma jemo polpete (vse tiste, ki si jih naštela) na Š dan. Ne vem, če je prav, zelenjavnih pa ne jemo na sadni dan, ker so zraven takšne stvari, ki sodijo v OH ali Š dan. Še nekaj! Če nisi vegetarijanka si pa vsaj pri svojemu frajarju izbori pravico, da si kuhaš meso takrat, ko ga lahko ješ in ko ti paše. Če te že sedaj takole omejuje, joj, mene, kaj še bo. Veš, sama sem že v zrelih letih, imam razumevajočega in dobrega moža in prav v ničemer me ne omejuje, pa mi gre še tak kot je včasih 100 na uro na živce. Res ne vem, kako se bo ta njegov egoizem stopnjeval z leti. Upam, da nisem bila prestroga. Vseeno pa malo razmisli. Ne mislim ti soliti pameti, mogoče se boš čez leta spomnila VERONIKA

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

26. nov 2005 13:45

Hojla, snežne kraljice! Uživate? Ste žalostne? No, kakor koli že, jaz sem mokra od zunaj in znotraj. Tako kot Veronika, imam tudi jaz zadnji vodni dan in sem cel dan doma. Eno rundo snega sva z možem pokidala, pa še nič ne kaže, da bo nehalo sipati. Imamo kosilo, pa sem kar k računalniku ušla. Lepo se imejte in pa zdrave mi ostanite! jankica

Rožica  

26. nov 2005 13:51

Snezna, Krompir pečen lahko ješ, tudi s čebulo. Glede tistih zrezkov pa ti ne vem povedat. Sama sem se v času diete čimbolj izogibala že pripravljene hrane, ker preprosto nimaš vpliva na njeno sestavo in pač poješ marsikaj, kar bi lahko bilo tudi kalorično manj obremenjujoče in lažje za prebavo. Glej na deklaracije, kaj določen izdelek vsebuje ( koliko skritih maščob, sladkorjev,...) Z vsemi temi stvermi je pač tako, da je ta dieta zelo svobodna in je vsa stvar le v tem, koliko želiš izgubiti in glede na to prilagodiš prehrano. Več želiš izgubiti manjši naj bodo tvoji obroki, čim manj pečene hrane , vse dni v glavnem kuhano-dušeno hrano, ne preveliko količino sadja v sadnih dneh in nič kruha. Torej količina in priprava hrane sta pač odvisna od naših želja. Tudi glede stročnic,žitaric,... je moje mnenje takšno, čim manj predelanih (torej moke,...), ker se pri predelavi izgubijo vlaknine, ki pa so zelo pomembne za prebavo in sploh cela dieta temelji na večjem vnosu vlaknin. Iz lastnih izkušenj sodeč, pa menim, da se mesu ni najbolje odrekat, ker je vnos beljakovin pri tej dieti res minimalen, in se slej ko prej pojavijo težave, potrebe po njih. Pri premajhnem vnosu beljakovin jih telo nadomesti tako, da prične razgrajevati mišice. Kar pa seveda ni dobro, ker je to edini porabnik naših blazinic, zato naj bi z rekreacijo poskrbele, da bi porabnike maščobe povečali in posledično tudi porabo maščobnih zalog. Za začetek pa poglej še na prvo stran te teme. Tam imaš veliko linkov ( do receptov, diete, rekreacije,..), skratka veliko koristnih nasvetov.Preglej jih, verjamem da boš našla kaj koristnega. A ja ohrovt zabeljen.... Ne se hecat. :)) Pa ja želimo pokurit maščobe??? Veliko uspehov. Lp, Rožica. P.S. -vidite, da teorijo še obvladam. :) Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas. Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 26. nov 2005 13:53:05 Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 26. nov 2005 13:54:08

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

26. nov 2005 13:52

Pozdravljena Snežna!! Lepo da si se nam pridružila. Kaj pa ribe, jih lahko pečeš. So zelo dobre in zdrave. Veronika, saj si že na polovici. Pa še tak dober špricar, ulala samo pazi da te ne vrže!!! Pri nas trenutno tako pada sneg, da se ne vidi do soseda 50m proč. Jaz sem se danes tehtalain sem zelo vesela, samo če niso za ta minus krivi bacili ali virusi( saj ne vem kaj) Uglavnem,47dan v tretjem krogu in je -3,5 kg, manjka mi še 3 kg da zagledam magično sedmico Dušanka, ali uživaš v snegu, mislim skozi okno? Jaz že. Jankica vidim da si tudi ti vodna, držim pesti. LP hema Sporočilo je spremenil(a) HEMA dne 26. nov 2005 13:54:12

Rožica  

26. nov 2005 14:00

Hema jaz ribe pečem na teflonskem žaru. In sicer tako, da jih najprej začinim in na rahlo premažem z olivnim oljem, malo pustim in nato spečem. So pa najboljša izbira za B dan. Zdrave, vsebujejo le koristne maščobe,... Dober tek! Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

jaca  

član od: 9.4.2004

sporočila: 67

26. nov 2005 14:32

Dober dan mlade dame A ti si tista Encijan, ki je trosila bacile. Ti moram reči da si jo ti še poceni odnesla jaz sem kaščjala, kihala, smrkala včeraj pa me je mož peljal k zdravnici nazaj ker me je v četrtek začel tako grdo bolet levo uho da sem ob 5.30 že vstala in sem komaj prišla do kuhinje ker me je tako zanašalo.Jaz sem mislila da sem preveč močno pihnila ko sem brisala nos in da me je pač tko zabolelo.Ko pa je zdravnica pogledala uho se je samo vsedla in začela pisat recept za antibijotik.Povedala mi je da imam polhno uho krvi in gnoja. Tako da sem učeraj preležala cel dan z takimi bolečinami kot še nikoli v življenmju. In ko sem tako ležala in tulila od bolečine sem se spomnila kako bogi otroci trpijo z vnetji ušes.Pri meni sta oba imela hda vnetja ušes in moram reči da jih danes popolnoma razumem da so bili tečni in cmeravi ker to je neznosns bolečina.Ponoči mi je pa začelo teči iz ušesa tako da je bolečina nekoliko milejša.Toliko da bost vedele zakaj se ne javljm. Tuna srečno pot na jug čeprav tudi dol niso nič drugačne razmere tudi tam je ogromno snega. Dobro kaj se misli ta sneg kaj ustaviti,naš ga je eno rundo že očistil pa zgleda da bo mogel kmalu še enkrat ven Pa lep pozdrav iz zasnežene notranjske. Čao jaca

korenzu  

član od: 5.11.2005

sporočila: 146

26. nov 2005 14:49

hojla snežena Slovenija! Snezna lep pozdrav in dobrodošla na forumu. Lepo da nas je vedno več in več ki se takole družimo. Jaz zelenjavne zrezke tudi jem na Š dan. Saj je notri koruza in grah kar paše med stročnice. Ker pa sem tudi precej krompirjevka ti lahko zagotovim da pečen krompir lahko ješ. Jaz sem ga poleti pojedla na tone( no ja kg) zraven pa solata. Ti povem kilogramčki bodo kar sami izginili. Koliko moraš pa izgubiti če ni skrivnost? Tukaj si itak kmal vsi vse povemo. Iz katerega konca Slovenije prihajaš? Naj povem da sem bila pri zdravniku. Poslušte to: imela sem kri na vodi ko pa grem na pregled pa vsi izvidi b.p. Mi je zdravnica rekla da je možno da sem imela pesek v ledvicah in ker sem imela ravno vodni dan je možno da mi je vse skupaj sprožoilo in sem se tako sčistila. Pa še rečte da ni ta dieta super. Če ne bi toliko pila bi pa mogoče iz peska postali kamni!? Hema zanimivo tudi meni manjkajo še 3 kg do magične sedmice spredaj na tehtnici. Še dobro da je zapadel sneg. Sem že vse skidala, čeprav opažam da grem lahko jovo na novo. Jaz v petek končuje 3 krog 3MD. Bilanca kg se vrjetno ne bo več bistveno spremenila. V 3 mesecih do sedaj -12kg. Malo glede na to da sem jih v prvem krogu po treh mesecih imela -23kg. Saj vem da se kilaža enkrat ustavi ampak bi rada videla če bi se mi ustavila tam nekje pri 70. Bo treba še en krog udarit čez čas. Zdaj sam držte pesti da se mi kilogrami ne naberejo nazaj. Sedaj pa na pizzzoo z pečenimi paprikami in gobicami podloženimi z zelenjavno omako Mnjamsi! Zvečer pa kakšen kos tortice. Smo itak povabljeni na praznovaje. Se bo gotovo kaj našlo zame. Lep dan še naprej ! any Sporočilo je spremenil(a) korenzu dne 26. nov 2005 14:52:55

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti