Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

28. jul 2005 15:08

Vsake toliko malo "pošpejam", kaj je novega, da nisem preveč v zaostanku. Kako je fino it na dopust, ko prideš domov se pa komaj priklopiš na normalo. Cel teden sem rabila, da sem se aklimatizirala. Tudi prehrana je čisto drugačna doma kot na dopustu. Na dopustu je vse nekam v leru, doma moraš pa kar na hitro obrnit ploščo. Meni že dolgo ne dišijo klasični zajtrki. Sadje mi je bil vedno zakon. Na dopustu pa imamo zajtrk kot se šika. Obmorski sveži kruh, pa pol hladilnika na mizo znosmo, po zajtrku pa še običajni "morgenšus" (borovničke). Ob zajtrku pa seveda en ornk družinski čvek. Če bi doma to počela, bi bila širša kot daljša, pa še Rugelj bi dobil enega pacienta. Ampak doma mi niti na kraj pameti ne pade, da bi se zjutraj napokala, da bi šilčkala, mi je pa skoraj žalitev. Potem se pa sprašujemo, kako smo se lahko zredili in na zelo lahek način pridobili nekaj balasta. Ampak dopust je dopust in takrat zavore malo popustijo. Hvala Bogu, da sem dopustniške kile že sklesala in priznam, da nisem imela čisto nič slabe vesti, da nisem preveč pazila na hrano na morju. Ampak sladko mi pa še kar paše. Odločila sem se, da moram to željo potešiti čimprej, drugače bo želja prevelika. Marjanca, tudi jaz sem mislila danes na sladko in to na palačinke. Mislim, da bodo ostali člani družine tudi takoj za. Privošči si svoj šmorn, jutri si bomo pa povedale, kako nama je pasalo. Zdaj pa pejte v senco, da ne bo še katero kap od te vročine. Mejte se! Gobica

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

28. jul 2005 16:05

Hojla! Uj,kak je vroče!Končno,da je mal poletja,ne bom nč jamrala zarad vročine,ko ga pa vreme tako biksa. Jutri me čaka še en delovni dan,pol pa štirinajst dni odklopa.Se mi pa čist nč več ne ljubi,še doma ne in sam odštevam ure.Pol se pa poknem v senco in vse štiri od sebe! Sam da še jutr mine! Men se pa lušta sam ene dobre solate in že delam načrte za večerjo.Grem pozneje na vrt pogledat,če se bo našlo kaj dobrega.Najbolj mi trenutno rodijo bučke,sam mi že pri ušesih ven gledajo,tako,da jih bom večino dala v zmzovalnik.Pa edina pri hiši jih jem.Piščaneč z bučkami,rižota z bučkami,bučke z jajčko,testenine z bučkami,nadevane bučke... Mejte se lepo! Marjetka cvetka

Dipsi  

član od: 14.11.2004

sporočila: 378

28. jul 2005 19:23

Pozdravljene ! Tudi jaz se vam že zelo dolgo nisem oglasila ( mogoče se me katera spomni še iz konca lanskega leta ko sem prvič hujšala po tej metodi ). K pisanju me je vspodbudila Francka in njene zdravstvene težave. Popolnoma jo razumem, ker sem tudi sama zbolela zaradi te diete. Pri meni se je zelo upočasnilo delovanje ledvic in ščitnice. In tudi jaz sem v KC v LJ slišala veliko pikrih na račun te diete. Res pa je, da sem se sama že med dieto slabo počutila, da sem imela občutek večne utrujenosti, pogosto sem začela pozabljati stvari, bila sem nenehno zaspana in dostikrat brez prave volje. Zato tudi jaz polagam vsem vam ki hujšate: POSLUŠAJTE svoje telo.Če se ne počutite dobro pojdite na pregled k zdravniku in mu tudi povejte, da ste na dieti. Kajti že s preprostimi preiskavami lahko ugotovijo kako je z vami. Lepo se imejte in bodite in ostanite zdrave. Dipsi

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

28. jul 2005 22:26

Darchy, Še vedno smo 28.7. zato tudi tebi vse naj, naj....Mi smo ravno pred pol ure zaključili prvi del praznovanja za mojih 25 (!?), upsa, zamenjani številki... pa nič ne de. Drugi del žurke sledi jutri, ko prideta otroka s partnerji v naš drugi dom, tako da takrat ne bom mogla obračati številki.... Še enkrat, vse najboljše... Nada

papilon  

član od: 13.6.2005

sporočila: 11

29. jul 2005 6:57

Glede slabih posledih te diete - jaz vem, da se zdaj boljše in pravilneje prehranjujem kot sem se pred dieto, ko sem jedla večinoma sadje in mleko ter mlečne izdelke in pa sladkarije, pa še vse to sem zmetala vase kot mi je prišlo pod roko. Že pred to dieto pa sem razmišljala o tem, da moram mleko in mlečne izdelke omejiti na minimum, ker niso najbolj zdravi !!! Mleko naj bi pili samo do tretjega leta, pa tudi meso ni najboljše za naše telo. Mislim, da sem med drugim to prebrala v knjigi Živeti zdravo, pa tudi kje drugje sem to že zasledila. Prav tako rada popvprašam kakšnega bolj pametnega od mene glede pravilne prehrane. Bolezni pa se nam pač dogajajo, tako tistim, ki so na tej dieti ali na kakšni drugi ali pa normalno jedo. Pa še to: ko boste stali v vrsti v trgovini, malo poglejte v nakupovalne vozičke ljudi, ki čakajo v vrsti - kaj vse folk kupuje, večinoma junk food. papilon

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

29. jul 2005 7:34

Dobro jutro, rožice ! Darcy, ne me basat - v 12 dneh 6 kil ! Za znoret ! Saj se tudi jaz zelo hitro zredim. Spomnim se enkrat 4 kile v 1 mesecu. Saj zato pa se bojim "starega" prehranjevanja in izgube kontrole. In zato si tudi pišem, kaj pojem vsak dan. Je pa pravilo - hitro pridobljeno, počasi izgubljeno. To poznamo vsi. Rožica, moj šmorn je bil božanski, sploh pa čokolada, v katero sem ga namakala. Še sin je prislonil svoj kljun, vendar je dobil le en kos, ker je imel vse kaj drugega na krožniku. No, zdaj sem s sladkarijami potešena za kak teden. Spet bo lubenica za večerje. Marjetka cvetka, daj zdrži še danes, potem pa možgane na pašo in zdravo slana voda !!! Dipsi, hvala za opozorilo. Je že res, da v tej vsakdanji hitrosti življenja in v silni želji po zmanjšanju kilogramov včasih pozabimo na opozorila, ki nam jih pošilja telo in potem je hitro kaj narobe. NadaM, vse najboljše in blagor tebi, ki pri obračanju let prideš do take mladosti. Pri mojih 46 jih ne obračam več ! Papilon, sem pravi firbec že kar nekaj časa in kar pridno gledam v nakupovalne vozičke ljudi in se čudim. Pa na kopališčih gledam, kaj mečejo v sebe. Še posebej me moti, ko vidim starše, kako otrokom dajejo čipse in podobno nesnago, za piti pa coca colo, pa pepsi... Groza. O sadju ne duha ne sluha. No, saj moj otrok tudi ne mara sadja, samo ne je pa čipsov in ne vem kaj še vse. Se sploh ne spomnim, kdaj smo kupili te stvari, čeprav smo jih včasih kar pridno jedli, pred kakimi 5 leti pa sem videla, kam to pelje in smo naredili konec. Pa to ni res, kako mi je že toplo. Za crknit ! marjanca45

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

29. jul 2005 8:56

Dobro jutro tudi iz moje strani! Še sem z vami, čeprav se nič kaj ne oglašam, vas spremljam tako iz druge (ali tretje vrste), če mi le čas dopušča in navijam za vse, ki hujšate in seveda tudi za tiste, ki se trudite vzdrževati svojo težo. Jaz sem med slednjimi, pa se ne morem preveč pohvaliti - teža mi niha in mi je še ni uspelo umiriti, seveda so problem sladkarije, ki se jih prepogosto "spomnim". No, zdajle, ko je vroče, s tem ni problema in pojejo lubenice in melone, pa grozdje, breskve itd. Ravno včeraj sem si privoščila sadni dan in se danes počutim precej lažjo, morda bo danes padel še en sadni dan ali pa na pol zelenjavni - za večerjo (ali kosilo?) si bom morda privoščila stročji fižol v solati - če bom zmogla brez kruha ali pa vsaj samo z enim kosom. Najbrž je bolj pametno, da imam fižol za kosilo (to je tam okoli 17-ih), pa si potem za večerjo, če ne bo šlo brez, raje privoščim lubenico, kot pa obratno. Kaj pravite? Se pridružujem tistim, ki hrano samo pogledajo, pa gredo kile že gor, tako da mi 4 kg res ni problem na hitro dobit, še ni dolgo tega, mislim, da mi je to "uspelo" na začetku tega meseca v 3 dneh malo povečane ješčosti in delno nepravilnih kombinacij (še daleč ne prenažiranja). Sem jih pa potem tudi hitro dol sklatila - z dvema sadnima dnevoma (glavna je bila po moje lubenica, tako da Marjanca - hvala za idejo, sedaj je tudi pri meni "redno na programu"). Takrat me je malo zadelo in sem rekla, da bo treba nekaj naredit - začela sem si vodit dnevnik prehranjevanja, telesne aktivnosti in teže - vsak dan. Trenutno sicer za dan nazaj, ampak je že napredek! Naslednji korak je priprava jedilnika za naprej in vztrajanje pri tem. Sedaj namreč delam po metodi - po grehu sadni dan in vem, da ni preveč pametno to prakticirati v nedogled. Čutim, da mi bo kmalu uspelo... Že to, da si napišem, kaj sem pojedla, mi pomaga pri tem, da ne grešim preveč. Je pa vseeno pomembno, da ko pretirano grešimo in si na hitro pridobimo nekaj kg, hitro ukrepamo. O tem piše tudi Judy Mazel v svoji knjigi "Zdrava vitkost za vse življenje" in glede na pridobljene kg predlaga 2 ukrepa, prvi je za manj kot 2 na hitro pridobljena kg, drugi pa za več. Ukrepov se natančno ne spomnim, zdi se mi, da v prvem primeru predlaga sadje za zajtrk in kosilo, za večerjo pa je lahko nekaj drugega, vendar ne pretežkega, v drugem primeru pa predlaga kar konkreten sadni jedilnik za 4 dni. Če koga zanima, lahko pogledam in napišem. Če me spomin ne vara, je vmes tudi lubenica, pa grozdje. Glede debate o škodljivosti te metode hujšanja, naj povem le to, da je meni ta način pomagal težo spraviti v okvir normalne telesne teže, ki je nisem imela že od srednje šole naprej (pol svojega dosedanjega življenja!), da se mi je uredila prebava, ciklus ipd. Naši organizmi so različni, kar enemu škoduje lahko drugemu koristi in obratno. Rekla bi pa to, da bi bilo pametno, da bi se pred vsakim načrtnim hujšanjem vsak brez izjeme vedno (posebej še, če se nameravamo znebiti 10 kg ali več) posvetoval s svojim zdravnikom, ki bi mu obvezno naredil tudi krvno sliko ali pa morda še kaj drugega. Ko sem se jaz pri svojih 87-ih odločila, da poiščem strokovno pomoč, sem to tudi pričakovala, pa mi je zdravnica (no, sestra) merila samo krvni pritisk. Zahtevala tudi nisem, pa mi je danes malo žal. Tudi potem, ko sem shujšala najprej na 69 kg, ni bilo nobene druge preiskave. Ne, vem, a je to varčevanje, ali pa sem res jaz tista, ki bi morala "ziniti", da bi se kaj zgodilo. Če bi bilo kaj narobe, bi se to pri meni zgodilo tudi ob zdravniškem nadzoru. Pa sem bila s svojo zdravnico sicer super zadovoljna, da ne bo pomote. No, zdaj imam drugo zdravnico (zaradi selitve), pa je še nisem čisto "udomačila", sem pa v kratkem namenjena k njej s prošnjo za pregled krvi, mogoče že med dopustom. To bo pa kmalu. Jupi!!!!!!!! Encijan

Artemis  

član od: 9.7.2003

sporočila: 57

29. jul 2005 9:31

Pozdravljene! Hvala vam, prav vsem, za trimesečno podporo. Sicer nisem shujšala toliko, kot sem si želela, ali pa toliko, kot je bilo predvideno, sem pa vseeno zadovoljna z zdajšnjim izgledom. Po kg sodeč sem prišla iz 76 kg na 64 kg, torej je šlo dol 12 kilogramov, katerih izguba se res pozna. Odločla sem se ponoviti dieto od 1. 8. dalje, to je že čez par dni. Teh par dni pred dieto pa si bom privoščla beljakovine, ker mi je to ful manjkalo. Mleko, mozarella, skuta, tunina.... :) Imam pa eno težavo... Namreč, v času diete sem pila ogromne količine vode - 6 kg dnevno. Pa mislim, da so mi tudi beljakovine manjkale, ker sem se edino na B. dan počutla normalno (zadnji mesec). Zdaj pa mam vsakodnevne slabosti pa vrti se mi pogosto... Po moje bi blo najboljše, da grem na pregled krvi? Lahko da sem si jo zarad vode začela preveč redčit... Lepo se imejte, Tina

Rmeli  

član od: 5.2.2004

sporočila: 344

29. jul 2005 10:05

Živjo še od mene ! Vidim, da se nekatere že vračate, nekatere še greste na dopust, tako je tudi prav. No, jaz sem že kar zaštartala v službi, se pa še aklimatiziram, tako da bo menda drugi teden že boljše. Trenutno še kar držim tistih 6 kg minusa, na dopustu se ravno nisem držala, sedaj pa tudi kar s težavo se spravljam nazaj na dieto, ker imamo kar naprej neka praznovanja. Pa ko takole razmišljam mi je v prvem delu (lani) šlo boljše, ker sem začela februarja in me nekako sladkarije niso tako privlačle, četudi sem kdaj grešila seveda. Zdaj je pa poletje in moj dan ne mine da ne pojem vsaj enga Maxa, se malo držim, da ne pojem dva.Mislim, da če ne bi bilo ravno omejitve in mi ne bi bilo nerodno bi zmazala kar celo banco. Se bom morala kar spravit nazaj, če želim do septembra spravit še kaj dol. Sicer je pa že zdaj tako vroče, da bi se najraje kam za vodo spravila, če mi ne bi bilo treba v službo. Bodite v senci, danes bo 38 stopinj je rekel Trontelj včeraj. LP Rmeli

andrinaa  

član od: 11.6.2005

sporočila: 56

29. jul 2005 10:44

Živjo! Evo mene spet tu! Je padlo morje (šotorjenje "na črno" - pssst, nobenemu povedat!!) in zdaj smo nazaj. Prijetno utrujena, malo barve imam, s tehtnico se pa še nisem soočila. Nisem se striktno držala ločevanja, sem pa jedla veliko sadja, veliko sem plavala in glede na prostor v hlačah bi rekla, da je šlo malo dol. Brala sem tole glede zdravstvenih težav... Pravijo, vsak svojega konja hvali in Rina 100% ne bo pljuvala v lastno skledo z mnenjem zdravnika, ki nad dieto ni navdušen. je pač vedno tako - vsak zagovarja svoj način - zato pa je malomorje diet in "pravilnih" načinov prehranjevanja. Jaz sem npr. nekje prebrala, da naj bi se sadju izogibali, ker vsebuje ogromno sladkorja; nadomestili naj bi ga z zelenjavo. In potem človek ne ve, česa bi se držal. Jaz pravim: poslušaj svoje telo in po pameti, pa bo! Danes je že vroče in baje bo še bolj, tako da vam želim kakšno hladno senčko pa veliko mrzle vode! andrinaa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti