Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

27. jul 2005 9:54

Dekleta, zdravo ! Nisem več čisto na vaši - naši dieti, ker mi je bil čas do kosila samo na sadju predolg (do 16.00), zaradi narave službe, pa si večinoma nisem mogla improvizirati kosila. Res je tudi, da imam viška nekje okrog 5 kil (na vem kdaj če sem sploh kdaj imela idealno težo - pa mi je motivacija malo padla), te kile pa grejo baje najbolj počasi dol. Meni se sploh ni premaknilo. Zadaj imam drug način, ki mi trenutno odgovarja, kile so spet zdrsnile dol, počutim se OK (Herbalife). Kakorkoli, predlagam, da bi se morda obrnile na dr. Dražigosta Pokorna, kot profeor pred leti se mi je zdel izredno odprt in zmeren hkrati. Težava je, da ta trenutek ne vem, na katerem naslovu bi ga našla, konec tedna pa odhajam na dopust. Zanimivo bi bilo slišati njegovo mnenje. Spomnim se, da nam je nekoč predaval, kakšna neumnost je uživati samo olja kot maščobo pri pripravi živil. Njegovo stališče je bilo - čim manj maščob (ki pa so nujno potrebne tudi zaradi vitaminov, ki so topni v maščobi), vendar naj bodo različnega izvora - od masti do bučnega, olivnega, sončničnega olja. lp,

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

27. jul 2005 10:21

Jaz pa mislim, da se vsako stvar da lotit na več načinov. Prepričana sem, da ni zdravo, če (oprostite) požreš pol kile mesa za kosilo in še četrt za večerjo, zraven pa par listkov solate. In če na Š dan spet požreš ogromno skledo regrata za kosilo (in nič drugega), za večerjo pa malo manjšo.....in tako naprej 90 dni. Ampak kot sem spremljala forum, smo si izmenjavali recepte, jedli raznovrstno sadje in zelenjavo, večina verjetno do sedaj še ni jedla tako raznoliko. Pa tudi glede količin - vsaj kot kažejo recepti, kakšnega pretiravanja ni bilo. Le odpadni produkti prebave so hitro zapuščali telo. Prebava je kemija, ni da bi tehtal pojedeno in iz tega sklepal na potencijalni špeh na bokih. Navsezadnje prav ta trenutek, te dni in mesece kup Slovencev dan za dnem natepava makarone in juho iz vrečke, ker za kaj več nima, pa zato ne obolevajo množično. Vic diete pač je, da ne "dražiš" trebušne slinavke in jo s kritično hrano siliš v nenormalno proizvodnjo inzulina, ki ima za nalogo poleg odstranjevanja prevelike količine sladkorja iz krvi še skladiščenje maščob. Razlika med suhimi in debelimi - seveda takimi, ki sicer jedo podobno - je pač v tem, da debelim slinavka bolj močno reagira na povišan sladkor. Pri tej dieti pa jo s kombiniranjem preslapimo, da tega ne počne. Tudi jaz bi zelooooo rada videla, če bi se oglasil kak zdravnik in mi z eno obsežno obrazložitvijo (enako kot tisto, s katero me je v nasprotno prepričal Montignac) dokazal, da je tale dieta škodljiva. Sicer je pa pri vseh rečeh treba uporabljat mero in pamet! Lisa

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

27. jul 2005 11:13

Francka, pomisleki glede revije so ta pravi. Sem pač naivno dete sa sela, ki misli, da so vsi pošteni. Glede runde vode s tabo in Muci ni problema. Bom že prišibala blizu vaju, da se vidimo in res kako rečemo. Res pa je, da preveč hitra ne bom, ker sem kar dolgo v službi, potem pa je še nekaj km za prevoziti. Glede jošk je pri meni enako oz. so na srečo vedno bile med manjšimi, tako, da če že visijo, visijo manj. Glede sončnih žarkov pa imaš pravzaprav srečo. Manj te najdejo, boljše je. Glede tvojega hranjenja po dieti : hvala bogu, da ti rata. Mene je kar naprej strah, da bodo kile prišle hitro nazaj, če bom jedla po starem. Zrediti se pa zaradi hrbtenice ne smem. In ločevanje hrane je zame zaenkrat edini način, da vzdržujem doseženo težo. Sem še premalo karakterja, da bi začela kako drugače. Imam pa en problem, ki me muči že kakšna dva meseca. Ko sem med spanjem npr. pretegujem, me v vedno isti meči zgrabi tako hud krč, da je to grozno, tako boli. Popolnoma se zbudim, si masiram nogo in počasi mine. Ampak zjutraj komaj hodim, tako me boli noga. Danes je bilo še posebej hudo, ker še sedaj kar močno šepam in me boli vsak korak. Glede na to, da je to noga, v kateri sem pred 13 let2x imela trombozo, bom naslednji teden šla k zdravniku, da me malo pogledajo. Malo straha pa je le, pa bolečina je res obupna. Sicer pa razen vročine, ki tolče kot nora, je običajna sredina tedna, ko komaj čakam vikend, ko sem bom šla ohladit v neko vodo ( žal ne morsko). Kolonija, ja, tole s cunjicami je pa veselje, kaj ? Uživaj, saj si si zaslužila. marjanca45

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

27. jul 2005 11:33

Marjanca, krči v nogi so čisto redna posledica hrbteničnih težav! Poskusi se naslednjič pretegniti tako, da boš naredila "kladivo" namesto "špičke" - upam, da razumeš (pretegni se tako, da bo na stopalu peta naprej, ne prsti). Na ta način se jaz izognem krču, ki se pri navadnem pretegovanju pojavi vedno. Lisa

marjanca45  

27. jul 2005 12:44

Lisa, pa ti si cuker !!!! Vem, kaj mislis, ker ni lepsega, kot se res prav raztegni s "špičko". Upam, da v spanju tega ne bom pozabila. Res ti hvala !!! Si me kar potolažila in dan je kar lepši. marjanca45

sasy  

član od: 27.7.2005

sporočila: 12

27. jul 2005 14:05

Končno sem zbrala pogum in sem se prijavila na forum. Spremljam vas že 2 meseca. Ne vem zakaj me je bilo tako strah da se vam pridružim. Sama sem začela s to dieto 9.maja, zdržala do konca junija, potem pa je prišla kriza ko sem bila totalno brez volje in sem prekinila. Sedaj sem spet zbrala voljo in sem znova začela v ponedeljek 25.julija tako da sem danes OH dnevu. Brala sem kar je napisala Francka; pred mesecem sem bila pri svoji zdravnici in sem jo vprašala za mnenje o tej dieti in je rekla , da je to zanjo edina zdrava in sprejemljiva dieta za katero bi se tudi ona odločila. Tudi mene je pred to dieto zelo matral želodec, ves čas ko pa sem se držala diete pa tudi vedela nisem da ga imam. sasy sasy

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

27. jul 2005 15:12

Hojla! Mislim,da smo kar zanimivo debato užgali glede koristnosti in skodljivosti te diete.Se je tudi v meni pojavil kanček dvoma,ampak zaenkrat bom še vseeno na ločevanju,ker je to tudi meni edini način za ohranjanje teže.Lisa,tvoja razlaga me je že pomirila,res je pa tudi,da moramo prisluhniti samamu sebi in svojemu telesu in ob kakršnih koli težavah je dieto bolje končati in ne nadaljevati za vsako ceno. Vreme je pa super,ni kaj,upam,da bo še nekaj časa takšno. Marjanca,tebe pa tud kar naprej nekaj lovi.S strdki pa niso heci.Ja bil za nastanek tromboze kakšen poseben vzrok,al to kar tako-bum,pa si že bila v nevarnosti! Veliko ljudi dobi trombozo na dolgih potovanjih na letalu,ker predolgo sedijo pri miru s skrčenimi nogami. To mora bit grozno,greš na počitnice,pa te na letališču zadane! Upam,da bo vse dobro s tabo in da ne bo kaj nevarnega,vsekakor pa posvet z zdravnikom ne bo odveč. mejte se lepo! Marjetka cvetka

gogy  

član od: 5.12.2004

sporočila: 51

27. jul 2005 15:41

Ciao punce, glede krčev: sama sem jih imela zelo veliko (in "zadeli" so med ravno tako med spanjem) med nosečnostjo. Ker me je pekla zgaga in ker sem imela težave z odvajanjem blata, sem se začela nacejati z Donatom. Saj vem, da je zanič - pomagal mi je pa pri vseh treh zadevah. Aja - pa še tole: Donat priporočajo pri hujšanju in sicer topel 3 -5 dl (ne vem več, a je pred jedjo ali na tešče?). lp gogy

dalsi  

član od: 18.9.2002

sporočila: 339

27. jul 2005 20:24

Že kar nekaj časa vas berem. Na tem forumu se javljam prvič. Tudi jaz sem lani takšen čas hujšala po tej dieti. Moram reč, da je bila doslej edina učinkovita. Kar se tiče razvad pri prehranjevanju menim, da jih imamo več ali manj vsi. Meni osebno najbolj diši vse kar je sladko. Verjetno ni potrebno poudariti, da se na tak način kilogrami zelo hitro, kljub gibanju, naberejo. Nekako sem zdržala vse tri mesece. Nisem se je striktno držala. Telo ti samo pove kaj potrebuje. Zaradi zdravstvenih težav, ki sem jih imela pred leti in vseh pomislekov, ki so bili izraženi s to dieto, sem se odločila, da bom bolj previdna. Najprej sem sama sebe pripravila do tega, da nisem ves čas razmišljala o hrani, ki sem jo jedla doslej. Ko me je zgrabila lakota sem popila ogromno vode, pa čeprav prej nisem dnevno spila niti 1/2 litra tekočine. Neverjetno, pila sem samo vodo oz. včasih zeleni čaj. Včasih sem jo popila tudi 4 l dnevno. Verjemite velika količina tekočine pomaga tudi pri redni prebavi. Kavo sem pila in jo še pijem v neomejenih količinah, grenko, kar mi je bilo na začetku diete ogabno. Nisem se striktno držala pravila, da moram jesti samo eno vrsto sadja. Večkrat sem za zajtrk oz. malico pojedla tudi po 2 banani. Prekršila sem tudi pravilo glede sladkarij, če mi zadišalo sem pojedla kakšen keks ali pa košček čokolade. Verjemite zaradi tega ni potrebno imeti slabo vest samo bolje se boste počutile in dobile novo energijo in zagon za naprej. Ker sem bolj lene sorte za telovadbo in gibanje, razen hišnih in vrtnih opravil, in ker v službi večino časa presedim za računalnikom, sem bila prepričana, da se tudi ta dieta pri meni ne bo obnesla. Pa se je. V treh mesecih sem shujšala za 15 kg. Zato le pogumno naprej in ne obupat. Ponovno se pripravljam, da začenem drugič. V enem letu sem nazaj pridobila 3 kg zato bi jih rada, s še nekaj dodatnimi, spravila dol. Imejte se lepo im predvsem prisluhnite svojemu telesu. LP Marjana

marjanca45  

28. jul 2005 6:30

Dobro jutro, moje drage rožice ! Pa smo spet skupaj. Doma me internet nekaj zeza in ne morem klepetati z vami, zaot pa to "noter spravim" v službi, čeprav je noro. Marjetka cvetka, za tisti dve trombozi so mi rekli, da so najverjetnejši vzrok kontracepcijske tablete, pa čeprav jih takrat že kaka 3 leta nisem jemala več. Ampak baje, da vsako telo ta višek hormonov predela na svoj način in moje telo se je očitno odločilo za trombozo. Je bilo kar napeto, ker so mi rekli, da imam 50% možnosti, da preživim. Žiga je bil takrat sta 2 leti ! Se pa spomnim, da me je usekalo v meči med sedenjem v službi in to je bila zelo močna, pekoča bolečina in potem je noga do konca delovnika tako zelo otekla, da je bilo res groza. In zdravnica me je poslala v Mb bolnico, kjer so rekli, da simuliram, no, pocajtali pa so me končno v celjski bolnici. Potem pa jemanje zdravil, pa povijanje obeh nog..... 3 mesece sem bila na bolniški. Ni bilo luštno. In potem sem si npr. po operaciji hrbtenice morala sama dajati v trebuh 40 injekcij za redčenje krvi, ker so se bali, da bi bilo spet kaj narobe. No vidiš, meni pa res ni dolgčas. Res imam kar naprej neke probleme z zdravjem, samo mi, ki smo bližje 50 kot 40, se ne damo. Pa kje je še 100 !!!!!!!!!!!! Ubogo moje dete, da bi me moral tako dolgo prenašati - ha,ha,ha. Lisa, danes ponoči sem upoštevala tvoj nasvet, ko sem že naredila "špičke", pa sem jih hitro znulirala. Je pomagalo. Čutim pa nogo še danes, da malo boli. Me je očitno kar dobro utrgalo. Sasy, dalsi, zdravo. Sasy, držim pesti, da bo trokrat ratalo. Pa saj na s je toliko, ki doživljamo oz. smo doživljale enako kot ti. Ampak človek, ki ve, kaj bi rad in ima postavljen cilj, do cilja pride, pa čeprav ne vedno po ravni in najkrajši poti, pa vendar. Cilj je važen. In kot praviš ti Dalsi, tudi z majhnimi odstopanji, ki res pomagajo lažje preživeti vse skupaj, dieta uspe, kar si dokaz ti in tvojih 15 kg. Tudi mene je manj 15 kg in počutim se krasno. Samo malo čudno mi je pa še vseeno, ker me ljudje, ki me npr. nekaj čas niso videli, ne prepoznajo ali pa pozneje, ko se nekje srečamo in sem že mimo, pa kričijo za mano. "Oprosti, nisem te spoznala." Meni je pa tako všeč ko šus. Skratka, rožice, obeta se še en vroč dan in upam, da ga bom preživela. Saj v službi je klima, ampak moj star avto je pa brez in to je brezplačna savna. Za crknit. Pa saj po moje ne bo več dolgo tako vroče. Ampak mene niti tako ne moti, ker vlažnosti ni take, kot sem jo imela na dopustu. marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti