Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

28. jul 2005 8:40

Dobro jutro, oziroma že dober dan vsem! Da se še jaz malo oglasim. Francka mi je dala mislit s tole dieto. Še vedno pa sem v dvomih, če so bili vsi zdravstveni problemi res posledica te diete, res pa je, da se vsako telo odzove na svoj način. Pri tej dieti je prehrajevanje tako različno, da se mi zdi, da je še najbolj prijazna od vseh diet. Pri količinah je pa tako, da več kot najesti se ne moreš. Količine, ki so predpisane jih zelo težko poješ, tako da si sam prilagajaš, koliko boš pojedel. Sama sem se pogovarjala z dvema zdravnikoma, pa sta oba imela samo pozitivno mnenje o tej dieti. Eden od njih je celo sklesal nekaj kil s to dieto in priznal, da prvič v življenju ni bil lačen, ko je bil na dieti in se je počutil zelo dobro. Njegov problem je bil v tem, da je hud mesojedec, pa mora imeti meso vsak dan na jedilniku, tako da si je priredil to dieto tako, da je imel večkrat za kosilo meso in zelenjavo. Meni še kar uspeva obdržati kile na istem nivoju, kot sem jih sklestila. Mi pa neznansko dišijo sladkarije, tako da se moram pazit, da jih preveč ne uničim. Prižgite klime tisti, ki jih imate, drugi pa pejte v senco. Pravijo, da bo spret vroče. Čauči! Gobica

Kat  

član od: 16.2.2005

sporočila: 44

28. jul 2005 9:41

Jaz se strinjam z Liso. Prebrala sem seveda tudi zgodbo Francke. Zanima me nekaj, kaj pa npr. ko punce/zenske cel dan pojejo 2 krekerja pa se kaj malega zraven??? To je totalno bedast pristop k *dietiranju*. Jaz se vedno pravim, da je 3md zakon!! Jaz sem zdaj na drugem krogu, sicer sele 4.dan, pa ze opazam pozitivne ucinke. Samo po pameti je treba ravnat, tako kot pri vsaki drugi stvari pac. Srecno in lep dan! Katarina

gora  

član od: 22.7.2005

sporočila: 3

28. jul 2005 11:58

Ojla! Vneto prebiram vaš forum. Ravno sem si nabavila knjigo in po vseh receptih po forumu mislim, da je dovolj pestre izbire za jedilnik tudi če si izbirčen. Razmišljam, da bi resno začela z dieto po dopustu - 20. avgustu, ker vem da mi med dopustom ne bo uspevalo. ponavadi je vedno kakšen žur, ker je cela klapa - pečenje, vino, čipsi,.. Saj se ne nažiram, vendar vseeno bom raje prestavila in še uživala. V teh dnevih bom poskusila kakšen dan slediti dietnim dnevom - za probat. Drugače pa komaj čakam, da grem malo iz pisarne in 14 dni možgane na off. Lep in uspešen dan. gora

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

28. jul 2005 12:08

Tudi jaz sem ZA, da damo možgane na off. Danes je moj dan in grešila bom kokr se mi zljubi! Pejte v senco, napovedujejo 36°C Darchy

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

28. jul 2005 12:15

DOBER DAN punce... ponoči sem se vrnila, pa sem malo na hitro preletela nekaj strani. vidim da razpravljate o (NE)zdravih učinkih diete. za 14 dni sem se odklopila. vsekakor sem si odpočila dušo in telo. po zdravniškem nasvetu sem odklopila dieto, misli na dieto, itd.. AMPAK... slab mesec lahko rečem, da sem brez diete, zredila sem se 4 kg. na plaži sem se počutila GROZNO. kakorkoli, zdravo ali nezdravo, če se sama ne počutim dobro v svojem telesu, potem je ogroženo tudi moje psihičnio zdravje. pred dopustom sem še enkrat skočila do zdravnice... hotela sem slišat še drugomnenje.... pa saj dohtarji so lih tak navadni smrtniki, če s ene poglobi ne more rečt. ta pa pravi, d ače pojem dovolj sadja in zelenjave ne more bit dieta kriva za zrušitev imunskega sistema. mislim da bi edino realno oceno lahko dal kak dietetik. kakorkoli je, jaz bom poskusila še 1x. v ponedeljek začnem. ne bom pa tožila in jamrala za vsak grižljaj za nabreklo debelo črevo, ker sem brala svoje stare poste in so obupni. tako da spremljam tokrat iz druge vrste, kolikor s ed aspontano, brez pričakovanj in brez obljub. uživajte v tem dolgo pričakovanem poletju, lp tabina

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

28. jul 2005 12:17

Lisička, tudi meni zadnje dni obupno dišijo sladkarije in se jih res zelo težko otepam. Ampak danes jem za kosilo žličnike z zelenjavno omako in solato, zvečer pa mora biti nekaj sladkega, ker sicer me bo pobralo. Skoraj vsak večer jem lubenico in na ta način nekako potešim ( ali pa prevaram) moje želje po sladkarijah. Odločila sem se, da bom za večerjo jedla šmorn ( praženec po slovensko), ki ga bom namakala v stopljeno jedilno čokolado. Sem pridna in se potrudim, da sladkarije jem 1x tedensko. Me pa res zanima, koliko časa bom še tak karakter. Sem 1000% za možgane na off, samo moj off je za to leto žal mimo. Vse lepo tistim, ki pravkar uživate ali pa vas to še čaka. marjanca45

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

28. jul 2005 12:32

Joj, Tabina, kako sem vesela, da si se oglasila. Sem kar nekajkrat pomislila na tebe, kako uživaš daleč od vsega, kako se "spravljaš k sebi". O teh 4 kg bi ti rekla, da, v kolikor bi jedla normalne količine kakršnekoli hrane, pa ne vsak dan sladkarije in ne cel dan preležala, se ne bi mogla zrediti toliko v enem mesecu. To je verjetno rezultat tvojega nezadovoljstva z vsem, najbolj pa same s sabo, ko si jezo "utapljala" v hrani, kar je imelo za posledico te 4 kg. To, da se ne počutiš dobro, ti zelo verjamem in te razumem, da bi rada spet začela. Saj že veš, kako gre in kaj je problem pri tebi. Mogoče pa so ti 4 kg odločilna utež na tehtnici odločitve - začeti ali ne. Ko boš sprejela to kot način hranjenja in ne kot dieto, ti bo lažje. In res se ne obremenjuj z vsakim grižljajem, ki bo šel "mimo" pravil, ker to pobere preveč energije, ki jo človek rabi za druge stvari. Saj si že "stara džomba" tega prehranjevanja, imaš nekaj izkušenj, ki ti bodo pomagale, me pa te bomo podpirale, ko nas boš rabila. marjanca45

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

28. jul 2005 13:31

Jaz pa vem, kako enostavno je pridobiti 4 kile. Pri meni gre to kot šus. Recimo, en dopustniški vikend, se pravi dva dni, pa sta dve kili gor in potem še en dan podopustniškega "slowmotion", pa je že tretja gor in do četrte ni več daleč! Imam pa rekor izpred nekej let, ko sem se v 12h dneh dopusta zredila 6 kil! Hja, pri meni je pač tako, da se moram ful truditi, za vsak gram, da ga ne pridobim... če sem dalj časa brez vage, to pomeni brez kontrole in letijo kile gor kot nore (pa da ne boste mislile, da sem nevemkak požeruh - dopustniško lenarjenje in ves junk naredita svoje). In ko jih hočem spraviti dol, rabiim 1 mesec za 4 kile! Kaj pa pravite na to? Darchy

gogy  

član od: 5.12.2004

sporočila: 51

28. jul 2005 14:38

Ja, se strinjam z Darchy, tudi pri meni je situacija podobna. Mislim, da je za to krivo dejstvo, da imamo eni ljudje presnovo počasnejšo od drugih in bi morali temu prilagoditi količino vnešene hrane, upoštevati je pa treba tudi koliko smo fizično dejavni. Moj dragi pravi, da bi jaz najverjetneje komot shajala tudi če ne bi nič jedla. Pravzaprav se skoraj strinjam z njim, ker mi vodni dan ne dela nekih posebnih težav. Je pa res, da preveč zdravo ni, da želodec nima kaj delat, saj se presnova aktivira prav s hranjenjem... gogy

saby  

član od: 13.11.2004

sporočila: 140

28. jul 2005 14:55

ČAO LEPOTIČKE! Kako ste na tako lep in sončen dan? Jaz super, saj mi da sonček še dodatne energije. Me pa zanima kako bo, ko bom stopila ven na sonce, mislim, da se bom skuhala, saj more biti zunaj res ful vroče. Nekaj me zanima. Ali je katera kadila pa je nehala? To bi rada vedela zato, ker me zanima, če se kaj zrediš, ko nehaš kaditi. Lepo se imejte! saby

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti