25. jul 2005 21:21
Marjetka cvetka, imaš prav, oči so bolj lačne od želodca. Pomaga že vprašanje sebi: ali si reeeees lačna? Običajno je odgovor: ne! Ampak vedno ne uspe. LP riba-ribica
25. jul 2005 21:21
Marjetka cvetka, imaš prav, oči so bolj lačne od želodca. Pomaga že vprašanje sebi: ali si reeeees lačna? Običajno je odgovor: ne! Ampak vedno ne uspe. LP riba-ribica
26. jul 2005 6:17
Dobro jutro, rožice ! Spet nov dan. Za nekatere krasen, ker so na dopustu, za druge brezskrben, ker imajo počitnice, za nas, ki smo v službah pa še eden bližje penzijonu. Pa saj niti slučajno ne mislim in upam, da ga bom dočakala, penzijon mislim. Čeprav bi bilo krasno, da bi me zjutraj zbujal le mehur in ne budilka. Še nedolgo tega sem se spraševala, kaj bi počela, če bi bila v penziji. Sedaj to zelo dobro vem in včasih bi bil dan kar prekratek. Se spomnim moje mame, ki je šla v penzijo leto dni za tem, ko sem jaz začela s službo. Pravzaprav je celo življenje delala, da je mene spravila h kruhu. In verjetno bo tako tudi pri meni. Joj, sem pa res našla temo za jutro.............. Glede skomin o hrani, o kateri smo nekaj rekle včeraj - zvečer sem si tako zaželela sladoleda, da bi zanj naredila vse. In čeprav ga imam v zamrzovalniku nekaj litrov, sem dobesedno pobegnila v posteljo brat knjigo. Po vsej tisti ogromni količini lubenice pa res nisem mogla navaliti še na sladoled. Ampak vprašala pa sem se, koliko časa bom še tak karakter, da bom znala reči ne. Se bojim, da vedno ne bom tako pridna. Riba ribica imaš pa čisto prav, da je boljše sploh ne začeti, ker se potem človek tako težko ustavi. Grem raje delati...... marjanca45
26. jul 2005 6:47
Dobro jutro bejbe! Kako ste spale? Upam, da dobro. Jaz sem bila pri lubiju in sem šla kar od njega danes v službo. Kar ne morem verjeti, da so skor vsi pri njemu bolani. Najprej njegova teta, zdaj pa že kar on...prejšnji teden je matralo mene. Samo mene je zmatralo zdravje od klime, ki jo imamo v službi...samo bolezen prinaša, še danes nisem čisto zdrava. Jaz pa sem imela včeraj oh dan in mi sploh ni pasalo jesti nič kar je bilo na ta dan, danes pa sem spet zadovoljna, ko imam sadje. Res mi je všeč sadni dan... Pazite nase! saby
26. jul 2005 9:46
Dober dan vsem, vidim, da se strani na forumu ne nabirajo s tako hitrostjo, ker jih je vsaj polovica na dopustu. Jaz sicer nisem, ker trenutno mučim muke ob diplomi. Moram, ker hočem in zato bom....si ponavljam in upam, da mi bo pomagalo do konca. Glede bolezni sem pa danes od sodelavke zvedela, da baje razsaja polno nekih virusov in so v vrtcih otročiči na veliko bolani...no ja, očitno ne samo otročiči ampak tudi tete od lubijev in lubiji...čudno. Mogoče je to zaradi vremenskih in temperaturnih nihanj...idealno za razmnoževanje virusov....kaj pa jaz vem. Bravo vsem tistim, ki se lotevate že drugega kroga 3md, upam, da vam bo šlo čimlažje! Jaz sem zakjučila, sicer sem ga na koncu ZELO sekljala, ampak nekaj je pa vseeno šlo dol tam okoli 6kg, so pa šli tudi cm, samo nisem čisto točno mogla zmerit, ker sem se mogla kar s tistim metrom za pohištvo-tak plehnat, kar pa ni čisto točno, ampak saj to vidiš po hlačah, ki niso več toliko povite. Za tiste kilce, ki se me še držijo bom jutri začela z montignacom, ker mi tu v 3md kronično manjkajo jogurti, tako da vem, da ne bi tega več zdržala. Drugače pa tudi mene zanima, kaj je zdravnik povedal Francki, ker če je kaj takega, potem bi res bilo fino, da nam pove, da ne bomo še me si delale škode, ki smo zdaj prepričane kako super je ta dieta. Drugače pa mi je pri tej dieti zelo odgovarjalo sadje zjutraj do 12 ih, tako da si bom to sigurno še kdaj privoščila. Tole je to, ampak saj se bom še naprej javljala, ker vseeno upam, da bi se potem jeseni, ko bo konec dopustov kaj zmenit, da se spoznamo še tiste, ki takrat pred dopusti nismo mogle. Saj res, kje pa je Tejčica pa Vipercat...? Sarica
26. jul 2005 10:23
Hojla, punce! Hvala za dobrodoslico. Ja, prvi dan je za nami, hujsama zopet v trojcku z mojo mami. Ze po enem dnevu se pocutim nekako lazjo. Z nama gre fino, ze skoraj 3 mesece porocena, tako hitro minevajo meseci, ni za verjet. Sva pa sprejela veliko odlocitev, da se preseliva v SI. Lep dan vsem, :) Katarina
26. jul 2005 10:28
Wau, Kat,.... to je pa res velika odločitev! Morda še bolj za možeka.... Upam, da vama bo šlo dobro. In ostale punce, ste tudi ve sprejele akko pomembno odločitev? Jaz sem se sicer odločila, da bom daners pridna, pa sem za zajtrk zmazala čokolešnik, jao jao... Darchy
26. jul 2005 11:12
Bravo Kat, to je odločitev ! Vrnitev v lepo deželo Slovenijo. Po moje mu bo tu všeč, saj smo sami prijazni ljudje, pa imamo vse, od morja do planin, pa še kaj bi se našlo. Največji problem ob takih odločitvah so po moje službe, ki jih ni tako enostavno zamenjati. Marsikdo bi se marsikam preselil, če bi bila zagotovljena služba. Tako pa..... No, vse lepo vama želim, kjerkoli že sta in bosta, mladoporočenca. Boš videla, kako hitro čas šele beži, ko ima človek otroke. Ampak lepo po vrsti. Vaju pa res občudujem, da sta se tako hitro odločila za drugi krog. Darchy, odkar sem prišla z dopusta, mi nič ne laufa. Kar naprej mislim, kako bi še bila tam, ko pa je bilo tako lepo. Čudno, da se od obupa ne nažiram. Pa še sama sem v službi in kar naprej me morijo, tako, da pridem domov pozno in utrujena za popenit. Včeraj sem jedla kosilo ob pol petih, pa danes ne verjamem, da bo kaj prej. Pravijo, da bo konec tedna vroč. Upam, da mi bo ratalo spet kaj plavati na Ptuju, ker sicer med tednom razen jutranje telovadbe ne počnem nič. Lenoba lena, pa se mi res ne da. Pa tudi sekiram se ne kaj preveč. Ko se bo ohladilo, pa spet miganje. Joj, kako sem tečna........... marjanca45
26. jul 2005 13:26
Hojla ponovno, punce!!! Ja, res je, velika velika odlocitev. Sej za sluzbo je najvecji problem, za ostalo sploh ni panike, ma ja bomo ze nekako napravilo, da bo dobro. Treba z optimizmom naprej, pravim jaz vecni pesimist! :P Jaz sem se ravno napapcala zelenjavnega rizeka na S dan. Zaenkrat gre dobro, le vode se nic ne pijem, pa k telovadbi se moram spravit. Btw sem malo pogledala nas albumcek, se je kar precej slikic nabralo, fino fajn. :) Pridne bodite! Katarina
26. jul 2005 14:12
Živio, punce! Pred kakšno uro sem se dogovorila z eno znanko, da greva na kopanje, sedaj pa grmi in mislim, da že malo dežuje. Zgleda, da bova lahko imeli namesto kopanja kar tuširanje pred blokom. Ali je vzdržalo 2 ali 3 dni brez neviht? To me res jezi, pri čemer verjetno nisem edina. LP riba-ribica
26. jul 2005 15:56
Čao punčare! Težave te diete je BAJE v tem, da ima telo blazne težave prebavljati tako enostransko prehrano. Cel dan jesti le meso, naslednji pa le krompir. Zelo obremenjujoča pa je tudi prebava surove zelenjave in sadja. Vitamini in vsestranskost hranil, pa ni nikakršen problem, saj zaužijemo vse. Če bi pri mesu še košček krompirčka ali dva pojedli, bi bilo BAJE vse VELIKO bolje. Telo ob vnosu hrane v želodec naredi prebavne sokove, ki pa pri tej prehrani ne zadostujejo in ne zmorejo prebaviti zaužite hrane. Ob tej informaciji prične telo hitro pripravljat še dodatno tekočino, na kar pa ni pripravljeno in da vse od sebe, da nekako pridela potrebno. Pri vsem tem grozno trpijo: želodec, slinavka, žolčnik, jetra,... V vsem tem tudi tiči razlog zakaj se večini spremeni prebavni ritem (odvajanje blata). Vse to je zelo ˝trotel˝ napisano. V glavnem pa gre za to, da telo daje več od sebe kot zmore in zato po krajšem času udari tja, kjer je najbolj občutljivo. Če imaš že male težave z ledvicami, si s to dieto narediš slabo uslugo. Prav tako, če imaš občutljiv želodec. Saj se stanje grozno poslabša. Jaz naprimer nisem imela NIKAKRŠNIH težav pred dieto, prav tako NE med dieto in tudi skoraj 3 mesece po dieti ne. Potem pa je udarilo. Meni na slinavko - prav nič zabavno - in ZELO nevarno. Drugi pa so imeli težave: z žolčnikom, žolčnimi kamni, jetri,...tudi s črevesjem. Mene ni nič opozarjalo. Nobenih težav nisem imela - nato pa BUM in takoj padeta dva meseca bolnice. Pri izpustu iz bolnice, mi je zdravnik rekel, naj kaj napišem na ta forum - torej spremljajo dogajanje. Zakaj sami nič ne napišete? Zato, ker smo ljudje sestavljeni iz čudne snovi in mislimo, da se nam - PRAV NAM - kaj takega pa res ne more zgodit. Pa se. No, sedaj sem napisala. Bo katera odnehala? Dvomim. Nič, se bom kar poslovila. Seveda vam želim, da bi bile čim bolj uspešne - (pri vsem) Prav lep pozdrav. franckaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Njoke s feta sirom, bučkami in pečenim pršutom Anton
Moj domači kruh