22. mar 2005 15:25
Ojla punce! Tudi jaz se pridružujem tistim nad 170 cm. Merim namreč 173 cm. Dipsi
22. mar 2005 15:25
Ojla punce! Tudi jaz se pridružujem tistim nad 170 cm. Merim namreč 173 cm. Dipsi
22. mar 2005 15:30
Potem pa zame Montignac odpade. Krompirju se pa ne odpovem. V sedmih tednih sem mogoče enkrat na Š dan jedla kaj drugega kot krompir. Je preveč dober! tejčica Sporočilo je spremenil(a) tejčica dne 22. mar 2005 15:31:01
22. mar 2005 15:32
Kje sta pa zadnje čase Marjanca 45 in Marina5? A še pridno vztrajata z nami? tejčica
22. mar 2005 15:44
Živijo. No, končno so se nam še malo moški člani oglasili, pa čeprav so napisali samo statistiko, smo vas zelo vesele. Še bolj pa bomo, če si boste še večkrat vzeli čas za nas! Nekje na začetku današnjih sporočil, je bilo govora o tem, da ne jeste na B dan enako za večerjo in kosilo in da gredo kile vseeno dol. Imam pa eno vprašanje glede tega, a ste lahko 100% prepričane, da če bi se držale tega pravila, da bi izgubile več kilogramov? Jaz ravno zaradi tega jem enako, ker drugače bi se spraševala, koliko bi pa izgubila če bi. Pač potrpim, itak pa si pripravim na drugačen način, karkoli že jem, tako da sploh nimam občutka, da je enako. Lisa, sprašuješ zakaj ne sladkorju? Zaradi Montignacovega vpliva name Sicer še nisem prebrala vsega, bom pa poskušala odgovoriti, sicer tako kot jaz to razumem (če narobe, naj me tista, ki se bolj spozna popravi!). Telo dobiva energijo iz glukoze. Dobi jih s tem, ko presnavlja ogljikove hidrate ali pa iz lastnih maščobnih zalog. In s tem, ko se počutimo utrujene, imamo glavobol....nam telo sporoča, da je količina glukoze v krvi toliko padla, da bo potrebno "topiti" maščobe in ravno takrat nam tako zapaše kaj sladkega. Telesu naredimo dobro, sebi pa veliko škodo, ker bi se v nasprotnem primeru telo "spravilo" na naše maščobe. In ravno zaradi tega, kot pišeš, košček sladkorja na postne dni pripomore k boljšemu počutju. No upam, da je vsaj malo razumljivo in da nisem sama "narobe" razumela. Pa še nekaj glede montignaca. Raje se odpovem krompirju v tistem mesecu ali dveh prve stopnje, če je zagotovljen uspeh. V drugi stopnji pa ga tudi lahko kdaj ješ. Že sedaj pa doma pripravljamo večinoma takšno hrano, da ustreza Montignacovi metodi. Začnem 1. aprila, kljub temu, da ne smem krompirja, koruze in rdeče pese. Lp, maychi
22. mar 2005 15:46
Hojla! No,bomo pa imeli klub palčkov in klub velikanov! Sicer pa se mi zdi da smo vse v enem klubu,klubu 3MD-hujševalcev!Torej držimo skupaj,tako tavelike,kot tamale! Petrusha,ne znoret,jaz sem tudi dojila in se redila,še slabš je blo po končanem dojenju.Kile so šle gor z vrtoglavo hitrostjo! A krompir,da je samo za svinje!Kaka butasta izjava!Kaj,a svinjsko meso pa lahko ješ po tem Montignacu? Men se zdi,da je svinjsko meso bolj škodljivo od krompirja.To vem iz lastnih izkušenj,ker vedno,kadar jem svinjino dobim izpuščaje,po krompirju pa se mi kaj takega ne dogaja.Jaz bom kar ostala pri krompirju.Pa sej med ljudmi in svinjami tudi ni velike razlike(ups!)No,mal se hecam. Jaz začnem novi krog 11.4. Če se mi katera pridruži,prisrčno dobrodošla,vsem drugim pa seveda tudi veliko sreče. Tudi jaz sem mislila začet že prej,pa mi datum ni ustrezal(zaradi vodnih dni),tako,da bom štartala pač 11 aprila! Ok,grem jaz zdej v regrat,ob petih pa na praznovanje materinskega dne v vrtec. Mejte se lepo! Marjetka cvetka
22. mar 2005 16:12
Maychi, tudi jaz sem Montegnaca tako razumela. Kaj se pa krompirja tiče: jaz bi se ga mogla držat malo več kot mesec dni - prve stopnje, seveda. Ampak- res mi ta njegova dieta ne odgovarja. On enostavno želi, da bi vse "bele" stvari za vedno izbrisal iz jedilnika. Pa peso. Jaz obožujem peso. Moj problem je edino ta, da ne jem skoraj nič zelenjave. Videt ne morem ne bučk, stročjega fižola, kakih malancan, paprike (razen mlete v golažu)... saj vem, da brez nič ni nič, ampak mi 100% bolj odgovarja 3d. Se pa popolnoma strinjam z Montegnacom, prav tako poznam žensko, ki je pred leti shujšala kakih 15 kg z prvo stopnjo, zdaj pa se bolj ali manj drži druge stopnje in zadeva uspeva. Že vsaj 7 let ima kakih 55 kg (prb. 165cm). Stara je pa zdaj 36 let. Izgleda super!!!! Tako da dar pogumno, če ti jedilnik odgovarja, je uspeh zagotovljen, tudi na dolgi rok. pozdravček petrusha
22. mar 2005 16:16
Katinka, da ti odgovorim na vprašanji. Že sama sem na začetku postavila to vprašanje, kako je dovoljen kruh, če pa je ravno "fora" diete, da se ločuje. Tako, da je bolj, da kruha ne ješ, razen če res nimaš ne vem kakšne velike in neustavljive želje...Raje si ga privošči na Š ali OH dan. Je pa tudi zelo relativno, kaj oz. koliko je to kos kruha.... Med nevtralna živila sama uvrščam zelenjavo. Z skuto, siri...je pa tako, glede na zelo visok delež maščob (40% in več) naj bi bili navtralni oz. spadajo med maščobe. Čeprav so iz beljakovin, tako da je tudi pri teh bolje, da jih ješ (če že) na B dan. Sicer se pa dobi tudi skuta ki ima malo maščob (10% ali celo manj?), ki pa definitivno spada med B. Prav tako poglej med siri, kateri imajo nizek delež maščob. Želim ti veliko izgubljenih kilogramov in čim manj dvomov. Ko pa se pojavijo, nas pa kar vprašaj. Z veseljem pomagamo (če le vemo). Pogumno naprej. Lp, maychi
22. mar 2005 16:31
Maychi, saj razumem, ampak Montignac govori o potencialni škodljivosti sladil in tudi zanje govori, naj bi se jim čisto odpovedali.Sčasoma naj bi tudi vplivali na dvig glukoze v krvi, enako kot sladkor. Jaz pa potem - če že moram izbirati med slabim............no, k sreči pa sama kakšnih težav, ki bi zahtevali ukrepanje niti nisem imela - do sedaj.seveda. Če ste ljubiteljice krompirja, korenja in pese, potem je res bolje, da na Montignaca pozabite! Sicer pa tista trapasta knjiga od Rine tudi mora enkrat priti - le kaj bo dovoljeno jesti po njej? Petrusha, kaj pa potem ješ, če ne maraš zelenjave? To mora biti grozno! Pri meni je zelenjava že sicer glavni del hrane in mi tale dieta ni problem. A imaš rada vsaj solate? Malo pojdi gledat recepte, morda boš pa našla kaj primernega - navsezadnje boš kmalu morala biti pri hrani zgled še otročku! No, kaže da nas je "ta velikih" vendarle nekaj! Sem se kar oddahnila - včasih sem se počutila kot kolos med vami! Lisa
22. mar 2005 16:40
Hojla! Lisa saj nisi bila nič ostra, le človek težko sliši kar ne želi slišati, pa vseeno sam ve, da je mogoče le vse res. Sicer pa, če se ne motim, si jih tudi ti slišala, nekaj "ostrih" prav z moje strani. Mislim, da to velikokrat pomaga, da človek prične razmišljat v pravo smer. Resnici je treba pogledat v oči. Zato ne smemo biti razočarane, če včasih slišimo kakšno grajo, verjemite so vse le dobronamerne. Kaj ne ? Pri delitvi glede na višino sem verjetno med največjimi 180cm. Je pa dobro, da smo obdelale še to plat, zdaj imam boljšo predstavo in vem, da se z večino na tem forumu v kg ne morem primerjati, pa sem bila včasih kar malo razočarana, ker vse tako neučakano čakate tisto 5X ali konfekcijski št. 38/36. Katinka tudi sama mislim, da je fora vsega v ločevanju in se tistih jedilnikov ne držim, kar pomeni da ne jem kruha,... Oziroma strogo ločujem, kruh le na OH. Glede nevtralnih živil pa sem mnenja, da skušamo maščobne zaloge zmanjšeti, zato sem tudi omejila njihov vnos(ne uporabljam "nevtralnih živil"). Sicer pa če bolje pogledaš pravila 3MD teh "nevtralnih živil" ni nikjer omenjenih. Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
22. mar 2005 17:13
Lisa, imaš prav: to je grozno. Obožujem sadje, tako da so sadni dnevi zame blagoslov, zelenjave pa.... kaj hočem. Seveda jem pa zeleno solato, pa paradižnik, pa grah, fižol, korenje, zelje, potem pa se počasi konča. Imam pa srečo: moj dragi pa obožuje vse vrste zelenjave, tako da bo on vzgled našemu naraščaju, jaz pa se bom "delala", da je cvetača dobra. Upam, da ga bom prepričala. Res si ful želim, da bi moj otrok jedel vse, ne pa bil tako izbirčen kot sem jaz. Pa je to čudno, saj moja mama je ljubiteljica zelenjave in vem, da me je hotela navadit na njo, ampak ji nekako ni uspelo. Zato je ta dieta pravi blagoslov zame. Vedno ko sem prej hujšala, sem se držala nizkokaloričnih diet - manj žri, tako da sem na koncu pristala z enim minimalnim obrokom na dan... sem pa mela precej manj kg kot sedaj Amak saj veš: bolj si star, bolj si pameten in po prebranem Montegnacu sem ugotovila, da bom na tak način čez deset let nosila konfekcijsko 60. Zato pa sem sedaj tukaj. petrushaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pure svedri s paradižnikom in baziliko
Kakijeva nevesta