ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

maza  

član od: 27.1.2005

sporočila: 35

22. mar 2005 14:06

Pozdravljene! Dobrodošla med nami Petrusha,želim ti veliko izgubljenih kilogramov in zraven še veliko energije za malega nadobudneža.Z dobro voljo ti bo uspelo.Tudi sama imam podobno zgodbo kot Encijan.Pred "mnogo ,mnogo"leti sem pri isti višini sama imela 86kg in kot pravi Encijan takrat ni bilo ne duha ne sluha o tej dieti, niti Montignacacovi ,vse so bile na osnovi hipokalorij.Sama nisem uporabljala nobene take pač pa na svoji koži preizkušala kaj mi odgovarja in kaj ne in tako počasi prišla na 58kg.Težo z +2-2 kg tudi uspešno obdržala,prejšnje leto pa sem se ponovno močno "popravila" prava groza .Sedaj pa sem tu z vami in uživam ob vsakem izgubljenem dekagramu.Tako, Petrusha veš da z nami ti bo uspelo . Javljam se v klub 162 cm. Tudi sama intenzivno prebiram Montignaca in njegov pristop mi je zelo domač,mogoče pride v poštev po 3MD. lep dan vsem maza

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

22. mar 2005 14:17

A je tukaj sploh kakšna velika ženska? A imam sploh kakšno kolegico s svojimi 173, ali ste vse same majčkene? Lisa

petrusha  

član od: 11.3.2005

sporočila: 37

22. mar 2005 14:26

O, hvala vsem za lepe želje...Tudi jaz sem že shujšala, ampak sem prej imela max 75 kg, ponavadi pa 60. Pa se pri 60 tudi najboljše počutim. Pa bo že, se tolažim. Upam samo, da bodo moji spomladanski sprehodi kaj pripomogli k izgubljanju... Pa vsem en sončen pozdrav iz štajerske petrusha

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

22. mar 2005 14:27

lisa, pa ne tolk ojštro. kako bi bla vesela če bi imela 10 cm več... pa ko bi vseh teh 10 billo v nigah..a obstaja še kaka taka kura ;) a jaz lahk se včalnim k 162? najbrž je tisti en cm več že ušel z ukrivljeno hrbtenico, tako da ... 1x sem rekla da smo pač klub palčkov. a že mate kaj regrata??? tabina

Barbolinka  

član od: 27.4.2004

sporočila: 143

22. mar 2005 14:30

Lisa, jaz jih merim 175! Nisi sama Barbolinka

katinka  

član od: 16.3.2005

sporočila: 57

22. mar 2005 14:41

Lep pozdrav vsem skupaj, po tej dieti sem zacela hujsati prejsnji torek (danes imam 2. sadni dan)... Malo sem tudi gresila (Kitajska restavracija)... Imam pa par vprasanj in glede na to, kako prekaljeni ste v vseh shujsevalnih prijemih, upam, da mi bo kdo znal odgovorit... 1. ni mi jasno, kako lahko na primer v beljakovinskem obroku jemo k zrezku solato in "kos kruha" (to ni locevanje beljakovin in skroba/o-h; predvidevam, da ce se ne je testenin bolognese in na pizzo ne daje sira in sunke, tudi ta kos kruha ni primerno umescen na jedilnik?) 2. NEVTRALNA ZIVILA... kako jih lahko kombiniramo k obrokom beljakovinskega in O-H dneva??? Z zelenjavo in oreski verjamem da ni problema, vendar sira, skute, smetane ipd. naj ne bi mesali z npr. krompirjem/pizzo? Torej, dieta je krasna, ker ni radikalna in te v nicemer ne omejuje (razen v nezdravi hrani), vendar se mi zdi nujno potrebno razjasniti ti dve nelogicni trditvi. Mi lahko kdo pomaga in me razsvetli? Hvala in pridno izgubljanje odvecne teze zelim vsem, K. katinka

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

22. mar 2005 14:54

Katinka, tudi jaz sem bila v dvomih, pa sem se odločila, da kruha ne bom jedla k mesu - za vsak slučaj. No, pa tudi lačna nisem bila tako, da bi mi manjkal. Za nevtralne stvari pa jemljem samo zelenjavo in nič drugega. Smetana, olje, mast..ipd, naj bi bili "mast", ki se sicer lahko kombinira z vsem, samo pametno ni - ker pač hujšamo. Po eni razlagi naj bi pa med nevtralne stvari spadale tudi vse ostale zelo mastne mlečne stvari - n.pr. zelo masten sir in skuta. samo jaz nočem tvegat in kot rečeno, jemljem za nevtralo samo zelenjavo in olje (no, priznam - kakšnih 2x sem uporabila žličko milerama). Je pa na forumu nekaj presneto "naspidiranih" kar se tiče pravil in ni vrag, da ne bi "padla" še kakšna razlaga! Lisa

neznan uporabnik

22. mar 2005 14:57

lisa, barbolinka - včlanjujem se v klub nad 170 cm, sama sem visoka 172 cm! muci

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

22. mar 2005 15:01

Hojla! Vidim da je kar nekaj novih. Vse lepo pozdravljene pa veliko dobre volje ob 3MD vam želim. Petrusha, zelo dobro poznam te težave odvečnih kilogramon, ki se pridno naberejo med nosečnostjo. Ravno preden sem zanosila sem s trudom parih let s telovadbo in zmanjšanimi obroki prišla do teže, s katero sem bila zadovoljna. Med nosečnostjo pa ni bilo ovir in po porodu sem imela 25 kg več. Potem še smola z mlekom (dojila sem samo mesec in pol) in tako so kilogrami ostali. Sem parkrat uspešno na hitro shujšala in še bolj hitro nabrala kilograme nazaj. Sedaj sem na 3MD 7 tednov in sem do sedaj izgubila 12kg. Pomembno je to, da sem kljub temu, da sem na dieti, dobre volje. Običajno si na dieti lačen in si zato tudi tečen in ti je vse odveč. Take so vsaj moje izkušnje. Tukaj pa ravno nasprotno. Glede na to, da imaš doma majhnega cukrčka ki te potrebuje, je to zelo pomembno. Veliko uspeha! Tudi jaz sem pri velikih, imam enako kot Barbolinka 175 cm. Najbolj sem vesela, da mi kilce odpadajo tudi v drugem mesecu. Danes je bilo na vrsti moje tedensko vaganje in v zadnjem tednu je -2kg, skupaj v 7-ih tednih -12kg, kot sem napisala že zgoraj. Kaj bi šele bilo če ne bi bilo grehov... Tolk omenjate zadnje čase Montignaca, da moram malo raziskat to dieto. A kombinirate 3MD in Montignaca? Sedaj pa gremo delat naprej! Pa če imate kje kaj sončka, ga prosim pošljite še na obalo. Pozdravček! tejčica

petrusha  

član od: 11.3.2005

sporočila: 37

22. mar 2005 15:23

Tejčica, jaz pa sem dojila 3 mesece in sem se zraven REDILA Če še 1x slišim, kako vse shujšajo zraven dojenja, bom znorela!!! Jaz sem pa preštudirala Montegnaca, ampak me nekak ne gane. Saj ne, da se ne bi strinjala z njim, samo imam preveč rada krompir, da bi se ga odpovedala. (On namreč pravi, da se ga moramo za vedno znebit, saj krompir je hrana za svinje) , pa še zelenjave nimam preveč rada, tako da mi ostane samo meso. S tem se pa jaz ne strinjam. Drugače pa govori o ločevanju B in OH, pa nič belega - predelanega (temna moka, neoluščen riž, rjavi sladkor...), pa da naj bi jedli jedi, katerih glikemični indeks je manjši od 50. Knjiga pa je kar zanimiva pa se jo splača prebrat. Tako, jaz pa grem zdaj papat (pečen krompirček z minimalno olja in solata - mnjami), pa vsem en lep sončen pozdravček. petrusha

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti