ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

22. mar 2005 22:45

Petrusha, prav lepo pozdravljena med nami. Naj ti povem, da sem lani 3.3. pri svojih 163 cm začela dieto s 87 kg - skoraj tako kot ti. In naj ti povem, da to ne spada med težke kilograme. Hvala bogu, da ne. Jaz sem dieto 2x ponovila in skupaj shujšala za 24 kg. ker se mi je od novega leta do zdaj nabralo kar nekaj kg, z branjem in pisanjem na to stran spet zbiram pogum in čas, da se spet malo bolj resno lotim same sebe. Želim ti veliko uspeha pri tej dieti in verjamem, da ti bo uspelo. Zdi se mi, da je to res taprava stvar. LPcek Sy

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

22. mar 2005 23:41

Hoj! Pozdravljeni povratnici Marjanca45 ter Marina5, ter vse ostale stare in nove! Marjanca a so se tebi težave s kolenom začele zaradi teka? Jaz sem imela lani ko sem tekla (6km na dan) tudi probleme s kolenom - sem komaj hodila (po stopnicah sploh!!). Potem sem se mazala z raznimi žavbami in nekaj časa nisem tekla pa se je pozdravilo, ampak od takrat naprej mi pri telovadbi v kolenu poka... Upam da te bodo v Valdoltri kmalu odrešili bolečin v hrbtenici! Sem slišala same pohvale za to bolnišnico (v nasprotju z Ljubljansko...). Držim pesti!! Aknirad ko govoriš o kruhovih razvadah; tudi jaz jem kruh pri B in Š (no pri Š bolj občasno). Nasplošno kruha sploh ne jem, pri tej dieti pa, ravno zato ker piše da se lahko, drugače pa pri B dnevu ne bi mogla pregurat skozi dan... Samo solata in nekaj beljakovinskega mi je premalo... Za praznike se pa meni kar fino izide; V soboto imam beljakovine, v nedeljo škrob, kar je sicer malo smotano, v pon. pa OH - bom zvečer pojedla vse sladke velikonočne ostanke... Oh pozabila sem da je že čas za vodni dan, ki bi moral biti v soboto. Ne ne tega se pa ne grem - v sredo bo vodni dan. Saj je vseeno če za štiri dni prestavim a ne?! Jaz sem drugače od prvega vodnega dne pa do sedaj eno kilo dol dala. No ja nekaj je, itak nisem - glede na vaše izkušnje - pričakovala da bo šlo sploh kaj dol... Pozdravček od Ivonje! P.S. Joj sem vam fouš vsem ki regrat nabirate. Pri nas ga bi morali z lučjo iskat - je še ves zanikrn... ivonja

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

23. mar 2005 7:54

dobro jutro! najprej naj zazelim dobrodoslivo petrushi!!! - zelim ti veliko uspeha in pa malo kil :) naprej brittney in encijan - danes ja mesek a ne? no na balkonu ima repincel (kot bi rekel moj dragi - stajerc) za tiste, ki ne razumete motovilec notri pa bom dala jajcka pa dva topla sendvica si bom naredila. predno se zazene panika naj vam povem da vedno mesam med seboj beljakovine, tako da bom imela sendvic in z salamo in z sirom :) no potem pa bom v mestu do vecera, tako da bom za vecerjo jedla pica burek - kar hudo kok bojo danes dobre stvari na jedilniku. no potem pa kar se tice klubov. ceprav sem mnanja da smo vse ze v enem klubu (hujsaric) se ne bi smele deliti, vendar pa moram vseeno povedati, da nas je veliko tako majhnih kot velikih. sama imam 173cm, ponosno pa izjavljam da spadam v klub hujsaric!!! marjanca 45 - tebi pa zelim veliko okrevanja, ter da bi se tvoje tezave hitro izbolsale in tudi odpravile. kar se pa tice zurke (oz. da bi se dobile), pa se ti pridruzujem in tudi sama sem mnanja da bi se vam pridruzila kjer koli bi se ze dobile!!! ps - ko sem brala forum za nazaj sem videla da je bila ena od takratnih clanic zelo pridna in je zbirala podatke od vseh sodelujocih. kaj pravite na to, da bi to malo ponovile? no ce ste za jih lahko zberem - se mi vidi da sem brezposelna a ne? hahahahaha lep dan se naprej vipercat Sporočilo je spremenil(a) vipercat dne 23. mar 2005 07:54:53 Sporočilo je spremenil(a) vipercat dne 23. mar 2005 07:56:48

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

23. mar 2005 8:16

Maka, Encijan, Tabina, tudi jaz sem v klubu 162cm (upam, da še nisem preveč zlezla skupaj). 83kg sem imela pred davnimi (skoraj 21imi in 26imi leti), ko sem šla rodit. Prvič nisem dojila in sem počasi hujšala, drugič sem dojila 2 meseca, potem sem začela hujšati in sem shujšala na 6o kil. To mi je ostalo kar nekaj let, potem pa...... Kar nekajkrat sem v zadnjih letih prišla tja do 62-64 kil. a lani sem dosegla 76. Katastrofa!!! Februarja lani sem našla kulinariko. Sledila je takojšnja odločitev - 3MD. Uspešno. Prišla sem do 65kg. Potem pa nisem bila več 100%pridna čez poletje. Zredila sem se do 68kil. Saj bi bilo v redu, če bi ne imela za novo leto 74kg. Res izgubljenih kg ne dobiš nazaj v nekaj tednih, v nekaj mesecih pa, če preveč grešiš. Knjigico sem danes dobila. Nič posebnega, razočarana nisem, saj nisem veliko pričakovala. Fino je, ker so notri spet jedilniki in recepti, da bom spet malo spremenila. Notri so jedi, ki jih sedaj res nisem jedla (ocvrt sir-pogrešala sem ga, pohane ribe, misliji z jogurtom itd....) Pa kasneje kaj več. papa Irena Šušteršič

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

23. mar 2005 8:32

hej vsem! če mene šef ne bo odslovil, ...prvo jutranje opravilo med kavico je prelistavanje foruma. seveda dokler se prebijem do konca že itak pozabim kaj sem hotla napisat... anyway... petrusha, tebe sem si najbolj zapomnila. dobrodošla. nič se jezit. jaz sem večni povratnik. naj ti zaupam, v veliko stvareh sva si pdoobni. kar se tiče dojenja- pri mojih dveh puncah sem ta prvo dojila 3 tedne, ta drugo 13 mesecev. ampak...zadeva je bila na koncu pri prvi pa pri drugi enaka. ta mala reče, da sem mehka... beri tapicirana z maščobami. seveda ni vse v dojenju. ampak katera mlada mama ima pa veliko cajta za pripravo hrane pa še za rekreacijo, razen tiščanja vozička. kakorkoli, čakala sem na tsiti klik, ko me je kolegica navdušla za 3md je pa šlo kr samo od sebe. glede na to da sem bila "mc donalds fun" pa sem od zelenjave imela najraje čokolado.... se je zadeva popolnoma spreobrnila. postopoma sem začela jesti kar nekaj zelenjave, tako da se da živet. če ne drugače je prav dobra podušena, tista ki se da. so pa tudi meni sadni dnevi božji dar. punce, jaz v prvem krogu polovico pravil nisem poznala. mešala sem znotraj b dni beljakovine, jedla sadje tudi popoldan, je pa res da sem se odpovedala kruhu. v bistvu sem bila še pod vplivom vseh ostalih diet in tako nisem imela tistega občutka svobode. veliko sem grešila, ampak shujšala sem 10 kil. tokrat pa sem zadevo naštudirala. pa zaradi slabe vetsi raje zaenkrat opustila. čeprav čisto ven ne morem. kot sem že rekla, marjetka cvetka se vam pridružim čisto čisto zares :) kar se tiče montignaca...meni so bile prevsem všeč zadeve, ki se tičejo funkcioniranja telesa, sama dieta me pa ni preveč ganila. no, saj ne gre tolk za dieto, pač način prehranjevanja, kormpir je zakon. sploh zdaj ko bo mlad kormpir s peteršiljčkom spečen v pečici pa zraven krhka spomladanska solata- naj živijo škorbni dnevi!! sem pa kr malo depresivna že. na štajerskem , vsaj pri ans nič regrata. razen če mi ga kdo dopoldan ko sme v službi vsega temeljito pobere :/ da ne bom še jaz med brezposelnimi, se zaenkrat poslavljam. kar sepodatkov tiče, pa samo povejte katere številke naj vam zaupam. en lep pozdrav, tabina

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

23. mar 2005 9:31

Dobro jutro vsem :o) Torej, naj se najprej še sama vpišem v klub "tavelikih" in sicer sem velika 178cm. Ker sem imela ob začetku diete (po občutku) odločno preveč kil, si nisem upala stopiti na vago. Odločila sem se, da se bom skorajžila do poletja. Je pa kar 20 let od tega kar sem imela nazadnje okoli 70 kil. V mladosti sem nihala med 68 in 70 in nikdar nisem bila pretirano suha, debela pa tudi ne. Super zadovoljna bi bila, če bi imela 75 kil, saj so glede na mojo starosti (42) in konstrukciji (zelo močne kosti, velikost), realna pričakovanja in želje tam nekje. Trenutno se počutim odlično. Zgubila sem veliko, toliko, da so mi vse obleke preširoke in to mi daje občutek zmagoslavja in zadovoljstva. Prav rada bi se pogovarjala o 60 kilah in manj in o konfekcijski številki 36, 38, vendar je to popolnoma nesmiselno. Vesela sem, če dobim dovolj dolge hlače, saj je očitno, da bi morale imeti debele ženske tudi kratke noge. To mi dokazujejo izkušnje, saj imam vedno probleme ravno pri nakupu hlač. Tiste majhne številke pa imajo normalno dolge hlačnice. Kdo bi razumel modno industrijo?! Vidim, da spet pišete o Montignacu. Sama o tej metodi lahko pišem le pohvalno. Verjetno ravno zato, ker obožujem meso in vse ostale beljakovine. Zelo rada kombiniram meso z zelenjavo in solatami in to me najbolj nasiti in tudi potolaži. Pri prvi stopnji so omenjene stvari res prepovedane, kasneje pa sem jih sama uživala v pravilnih kombinacijah in sem si velikokrat recimo privoščila regrat ali pa solato s krompirjem. Izredno pa sem recimo uživala v temnih testeninah s sirovo polivko in tudi to mi v času 3MD močno manjka. Je pa tako, če mene kdo vpraša: 3MD je enkraten način za hujšanje in tudi to lahko samo pohvalim. Meni pa pač manjkajo beljakovine. Ljudje smo tako različni in vsakemu odgovarja nekaj drugega. Nekateri se prenažiramo, nekateri so zmerni že celo življenje. Eni ciljajo na težo, ki se začenja s 50, druge tisto okoli 60, nekateri pa so zadovoljni že s 70, 80 ali 90 kilogrami. Vsi pa imamo iste želje, zgubiti odvečne kile, izboljšati počutje in samozavest. In ravno pomlad je tisti čas, ki je idealen za takšne podvige. Zato vsem starim in novodošlim hujšaricam polagam na srce, zdržimo še malo! Čeprav se včasih naša mnenja razlikujejo pa je ravno to tisto, kar nam pomaga naprej. Včasih je treba na stvar pogledati z drugega zornega kota in zgleda čisto drugače kot če jo gledamo samo s svojega. Včasih (in nekomu) pomaga ostra beseda, spet drugič (drugemu) ogromno pomeni razumevanje in blago prigovarjanje ... Malo sem vam zagnojila in ne zamerite mi. Glede na enotedensko abstinenco, me je popadla prava nostalgičnost in, če bi bile tukaj bi vas zagotovo objemala. Tako, da ste jo še poceni odnesle punce :o). Velike in majhne, dobrovoljne in sitne, lačne in site, sladkosnede in mesne, vse sem vas pogrešala! Pa lep dan Marina P.S. Ob koncu tedna se bom tudi sama podala na pašo in nam nabrala celo goro regrata. Komaj čakam! Marina5

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

23. mar 2005 9:39

Moram se pohvaliti, dobila sem. Ve se kaj. Si že ogledujem, tako da mnenja še ne morem napisati. Tudi v mojem delu Štajerske še ni regrata, iščem ga pod Pekrsko gorco. Sedaj pa si grem knjižico temeljito ogledat. riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 23. mar 2005 13:18:09

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

23. mar 2005 10:13

Vipercat in aknirad, dobro poznam občutek, ko je človek brez službe. Tudi to sem že doživela. Pred skoraj 10 leti sem bila 9 mesecev brez službe. Vajin predlog, da bosta izdelali seznam nas hujšarjev je krasen. Mogoče bi nam potem lahko bil osnova za določitev kraja srečanja. Superca !!!! Marina5, ti bi lahko bila pisateljica. Ful mi je všeč tvoje pisanje. Tako z "glavo" pišeš. Res mi je všeč. Tabina, brez krompirja je tudi moj teden zanič. In s tvojim mladim krompirčkom si mi usta napolnila s slino. Glede kruha pa takole: pri dieti pravzaprav najbolj pogrešam sobotne in nedeljske zajtrke, ki so vsebovali tudi raznorazne sendviče, kombinirane z zelenjavo. In obljubila sem si za nagrado, če zdžim do konca, da bodo "padli". Ne spomnim se, katera je pisala o podobni želji, ko pa jo je uresničila, je veselo bruhala. Upam, da se meni to ne bo zgodilo. V času diete sem kruh menda jedla 5-6x in to vedno na B dan, Sem se pa takrat vedno tako najedla solate, da ni bilo posebne potrebe po kruhu. Ampak kruhek je pa le kruhek. Bo na vrsti 3.4. se še kaj pišemo, samo sedaj moram nazaj na delo. marjanca45

neznan uporabnik

23. mar 2005 10:21

Marina 5, sicer sem 6 cm manjša od tebe, a imam tudi jaz velike probleme pri nakupu hlač. Vendar pa sem našla eno trgovinico v LJ v podhodu pod Plavo Laguno v Bežigradu (- sicer ne bi smela delat reklame, ampak bom kar), mislim da je trgovina Midi-Maxi. Edino tam dobim hlače, ki so dovolj dolge. LP, muci

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

23. mar 2005 13:48

no meveseli da ti je predlog vsec. no tiste ki hocete, ker posljite podatke, ki se vam zdijo pomembni za evidenco, ne pa pozabit napisat kraja iz katerega ste papa vipercat

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti