27. maj 2005 10:23
Darchy, čisto prav imaš. Za vso odvečno kilažo smo si sami krivi. Sedaj bom govorila zase. Mene kile niso čisto nič motile, ker sem se počutila dobro. Za okolico sem bila pač takšna kot sem in nikoli ni bilo kritike, večkrat kakšen skrit pogled. Vedno sem bila dobre volje, pa ni bilo važno, kakšne skrbi sem imela. In celo sodelavke so govorile, da sem pač takšna in če bom shujšala, bom samo tečna. Kile pa so se nalagale, ker je bila dobra volja včasih samo za publiko, doma sem se pa začela tolažit s hrano. Res je, da blazno rada kuham. Ampak enkrat ti klikne in te začne to stanje motit, sploh pa takrat, ko v trgovini ne moreš več ničesar kupit, hodiš okrog šivilj in prosiš, da ti šivajo po meri samo zato, ker v trgovini nimajo takšnih šotorov zate.
Pri velikem višku kil je res, da gredo hitreje dol na začetku. Jih je pa tudi težje obdržat. Glede okolice smo pa tudi že veliko rekle. Naj vse tiste, ki zganjajo foušijo nekaj gleda. Meni je sedaj važno samo to, da se dobro počutim in da se zdim sama sebi lepša, pa čeprav imam še vedno veliko kil preveč. Če ne bodo šle zdaj dol, bodo pa v naslednejm krogu. Vidim, da se splača vztrajat.
Še to moram povedat. Zdaj se mi zgubljene kile res že poznajo in imam nekaj nove garderobe. Zgledam res drugače, kot do sedaj. Nobena sodelavka me v javnosti, beri pri kofetu, še ni pohvalila. Priznam, da bi mi veliko pomenilo. So pa začele posamezno hodit k meni in me spraševat, katera dieta je to, da sem shujšala. Nekaj časa me je motilo, ker je zgledalo tako, kot da jaz ne morem shujšat. V resnici bi pa tudi druge rade spravile stran nekaj kil, pa jim očitno dajem malo motivacije. Od vsega je pa najbolj trapasto to, ko jim razložim princip te diete, da bi jo vse malo prilagajale, malo grešile, kile bi pa kar dol letele. Vendar sem obupala prepričane prepričat, da to ne bo šlo. Vsak mora zase probat, potem pa vidi. Saj vse vemo, da se vsak greh pozna, potem se pa jezimo in jokamo.
Vsaka, ki si zada en cilj v kilogramih, pa naj bo to kilo ali pa 40 kil, ve da se je za to morala potrudit in da je malokomu dano, da mu je dobra postava dana in se mu zanjo ni treba posebno trudit.
Bom rekla še enkrat. Hvala, ko ste z mano, ko vas rabim in da imam ne samo pred sabo, ampak tudi pred vami slabo vest, če ga malo preveč biksam.
Sem se kar preveč razpisala. Včasih si je treba dat malo duška.
Punce, čavči!
Gobica