ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

marja44  

član od: 20.1.2005

sporočila: 57

26. maj 2005 16:37

Redno vas prebiram že nekaj časa in vaša volja ter spodbuda, ki jo tu občutim močno deluje name. Po nekaj letih sem se sedaj vnovič odločila za 3MD. Nobeden v bližini, te ne zna spodbujati in razumeti, kot ve drage forumašice. In če ostajaš sam se izgubiš in podležeš nezdravim dobrotam. Potem pa o groza, mišelinke se napihujejo in rastejo. Samozavest potrebuješ, kadar koli in kjer koli, če pa narediš nekaj za sebe, predvsem pa okrog svojih kg, pa je to le še pika na i. Sem že 20 dni na dieti, pa nisem spravila v minus niti enega kg. Preveč se ne sekiram, želim spraviti dol le 5 kg,(če bodo šli) ki sem jih pridobila s kemoterapijo. Mogoče se še dodatno igram malo z zdravjem, vendar se držim tega, da ločujem živila in pojem obrok do sitega. Moram priznat, da sedaj pojem več zelenjave, kot sem jo v običajnem življenju. Ker se počutim dobro, s polno energije, mislim, da ne delam sebi večjo škodo z ločevalno dieto. Ko sem imela prvič kemoterapijo sem začela z 3MD dve leti po zdravljenju. Posvetovala sem se z svojo zdravnico, ki je to odobrila z opozorilom, da lačna pa ne smem biti. Shujšala sem za 9 kg, mož pa za 13 kg brez enega sadnega dneva. Moški res hitreje zgubljajo težo, sploh, če je ta res visoka. Svojo znižano težo sem vzdrževala tri leta, ker pa imam večkrat naval na sladkarije sem si pridobila vse nazaj, istočasno pa so se začeli ponovni problemi z zdravjem. Komaj čakam, da je računalnik prost,saj vas rada spremljam, berem, veliko novega zvem od vas,kar pri prvi dieti nisem vedela, se nasmejim, kaj novega naučim. Upam, da me sprejmete v svoje shujševalno forumsko društvo in vas vse prav lepo pozdravljam. Čavči marja44

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

26. maj 2005 16:44

ROLANJE je mega za obhujšarsko dejavnost. zame se je spet začela sezona in včeraj sem prvič prerolala 16 km. Rolanje je odlično za stegna in rit, pa še trebušne žlaufke ti malo potrese ;-) Kar se pa tiče majhnosti v višino in konfekcijske.... vsak sam zase najbolje ve. Jaz vem, da bi si bila najbolj všeč z 6-10 kilami manj. In tega mi ne uspe dosečt. res imam manj dol za spravit, ampak pri moji velikosti se vsaka kila ful pozna. 10 kil pri eni 180cm ženski pa morda ne bo izgledalo veliko, sploh, če ima veliko za shujšati - ko shujša se ji sploh kaj dosti ne pozna (na prvi pogled). Jaz vam povem samo tole, da niti z 10 kilami manj, ne bi izgledala suha-že zato, ker imam pač tako telesno konstitucijo. če bi hotela izgledati suha (ne okostnjak, ampak malo manj od "normalne" povprečne telesne teže), bi morala imeti vsaj 15 kil manj. Pri moji velikosti pa se 5 kil FUL pozna! Tako da, ne nas obsojat, da jamramo, ko nimamo zakaj, ker to ne drži. Sigurno pa, da se pri tistih, ki imajo več za shujšat in jim gre več dol (npr.20kg), hujšarski rezultati lepše slišijo. Morda zato pravijo, da jokamo in stokamo zaradi malenkosti (hja, sliši se res malo), ampak pravijo tudi, da če imaš malo viška je težje shujšati - in res se moram zelo truditi za vsako kilo! Darchy

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

26. maj 2005 19:03

Marjanca - jutri drzim pesti za dobre novice v Valdoltri! Sem ravno povecerjala mojo grsko solato. Ce v knjigi ne pretiravajo s kolicinami - mojo solato je jedel se moz, tast in svakinja, poleg mene seveda, pa sem jo imela se za vecerjo skoraj dovolj - samo malo sem paradiznika, cebule in zelene solate dodala. Jaz se spravljam rolat, pa nimam nobenega partnerja. Moz je pred leti prav svetovno butnil in noce vec, necak gre pa so takrat ze spat. No jutri zjutraj (od 8.00 do 10.30) pa se malo name mislite, imam en zoprn izpit. LP do jutri, Busy Bee

Artemis  

član od: 9.7.2003

26. maj 2005 21:20

3 dni sem grešila!!! Samo kruh, kruh, kruh....meso+kruh, kruh,.... :/ upam, da se ne bom preveč nazaj zredila.. oz. da se nisem. na tehtnici ni kazalo več kg, to mi je čudno... Ampak ju3 pa začnem z vodnim dnem, ki sem ga pomotoma pred 4 dnevi preskočla... in odtlej ne bom, NE BOM več grešila! Stresi so v večini mimo tak da sem pomirjena in nič več pretirano lačna... Če želite čimveč shujšat, probajte zmanjšat obroke, vsak dan redno gibanje ter ogromno vode. Čar je predvsem VODA. Lep pozdrav in lep večer Tina

Artemis  

26. maj 2005 21:26

3 dni sem grešila!!! Samo kruh, kruh, kruh....meso+kruh, kruh,.... :/ upam, da se ne bom preveč nazaj zredila.. oz. da se nisem. na tehtnici ni kazalo več kg, to mi je čudno... Ampak ju3 pa začnem z vodnim dnem, ki sem ga pomotoma pred 4 dnevi preskočla... in odtlej ne bom, NE BOM več grešila! Stresi so v večini mimo tak da sem pomirjena in nič več pretirano lačna... Če želite čimveč shujšat, probajte zmanjšat obroke, vsak dan redno gibanje ter ogromno vode. Čar je predvsem VODA. Lep pozdrav in lep večer Tina

Artemis  

26. maj 2005 21:28

Artemis  

26. maj 2005 21:30

Joni  

član od: 17.5.2005

sporočila: 9

26. maj 2005 21:53

Halo pupe! Kot sem obljubila, vam javljam kako je minila moja OH pica. Super je - boljša od testenin. Testo sem namazala s pelati, obložila s svežimi šampinjoni, ki sem jih pred tem popražila in sem jim dodala bučke, ki sicer nimajo ta dan tu kaj iskati. Jaz jih jem (zame so zelenjava)! Zraven sem dodala še sveži paradižnik in čebulo. Njami. In se bolj obnese kot testenin - sem sita do večerje! Dudlarka, 3 kile v treh tednih je megauspeh. Pravzaprav je po logiki že to preveč, sploh če imaš malo za shujšat. Počasi, pa sigurno! Je boljše več po centimetrih it dol, kot po kilah. Eko - lahko nočko in vzdrži! Joni

dudlarka  

član od: 26.5.2005

sporočila: 5

26. maj 2005 23:10

Joni hvala!! Samo kaj ki vem, da če bom pojedla en "mega-obrok" (varjanta krožnik in pol) bo šlo vse spet nazaj gor... Kaj za trebuh zmanjšat pomagajo večinoma trebušnjaki? Kaj še pomaga za to? Ne da se mi tolko trebušnjakov delat...me žće hrbet boli!! Lahko noč pa ne pozabit sadja jutr jutri :) dudlarka

puhica  

član od: 19.4.2005

sporočila: 36

27. maj 2005 7:08

Jutro! Danes pa jaz odpiram kofetkanje-pa sploh ne pijem kave-hehe Marjanca držim pesti zate, da bodo novice take kot si jih želiš. Busy Bee, držim tudi tebi pesti za izpit. Sporoči kako je šel. Človek ne more verjet,da je tolk mal ura, jaz pa že pokonci. No danes imam OH dan. Naredila sem si že zajtrk,pomarančni sok. Za kosilo bo pica, potem pa kakšen sladoled, mogoče pa kos kruha+marmelada. Včeraj sem imela eno neprijetno srečanje. In sicer, počutila sem se odlično, hlače so bile na komot, majčka ne preveč oprijeta, skratka občutek je bil, da sem res nekaj centimetrov izgubila. Pa srečam teto in me vpraša po dijeti,...Pa pravi sej si res luškana, sam še te kile ti nagajajo, pol boš pa super, ko bodo šle dol. Ma mi je vse dol padlo. Sem si mislila, kaj rajši nisi bila tiho. Mah, bo že,upam. Pridne bodite, naj vam sonček sveti še za mene, jaz pa pred bukve puhica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti