ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

27. maj 2005 11:14

Živjo! Jesen odloči se, da izpelješ vikend brez greha. Ob težkih trenutkih poglej malo na forum, se boš kar hitro spomnila zakaj se čemu odrekaš. Moja taktika, ko nisem najbolje sigurna vase, je takšna, po kosilu se odpravim ven in se ne vranem v hišo prej, kot da je spet čas za hrano! Včeraj sem imela enega tekšnih dni, kosilo je hitro popustilo in v želodcu mi je krulilo da je kaj. Vendar v naravi pozabiš (preslišiš). Vsekakor pa v takšnih trenutkih ni dobro iti kam na obisk, tam še praj zabredeš v teževe. Pojdi v naravo in naredi nakej za svoje telo in dušo. Tabina hoj, nič se ne pritužuj nad cesto, verjamem da je nevarno, ampak pri vas je vsaj v takšnem stanju, da se da rolat. Pri nas se težko pelješ z avtom po njej, kaj šele z rolarji. Bi se verjetno spraševali, če imamo res asfalt, ker ga je še samo za vzorec. Rolanje nemogoče! Čeprav se trudimo in rolamo okoli lukenj, vendar je zelo nevarno zaradi vseh kamenčkov na cestišču in prometa, ki se odvija po njej. Becki tudi jaz imam Š, za kosilo bo kuhan krompir z koruzo in zelena solata. Ostalim bom iz krompirja naredila kumarčin zos in krpice za prilogo. Darchy, Lisička se popolnoma strinjam z vama. Zakaj bi bil nekdo manj vreden, ker se trudi ( na srečo ) izgubit manj kilogramov? Imamo skupen cilj in tu smo zato, da si ga pomagamo doseči in ne zato, da se smilimo druga drugi. Ker je navsezadnje vsak svoje sreče kovač. In marsikatera od nas se je prekleto trudila zato, da se bori le še z 2kg,3kg,...5kg,7kg,.... Glede na to, da smo vse "ženske", pa čisto razumem, da je tu pa tam prisotna tudi favšija. Kot je rekla Darhy, tudi me zavidmo vsem, ki izgubijo že v enem krogu to, za kar se ostale trudimo že dalj časa. Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

27. maj 2005 11:14

Hojla! Pravkar sem prišla z mojega vrta,kjer sem skoraj tri ure intenzivno pulila plevel.Zdaj potrebujem malo počitka in seveda nekaj duševne hrane. Včeraj popoldan sem razjezila sodelavko,ki je praznovala rojstni dan in je seveda prinesla polne pladnje peciva in drugih dobrot.Jaz pa nisem hotla nič vzet,sem rekla,da se ne ne počutim dobro in mi ne paše nič jest.Pa me je še hotla kar nekaj silit,čeprav ve da sem na dieti,sem ji pa rekla,da me naj rajš kar pri miru pusti. Sam to me pa res razjezi,če me nekdo sili z hrano,po drugi strani me še pa spakljivo gleda,češ,poglejo bajso,kaka je!Sem se odločila,da v službi ničesar od nobene več ne vzamem,pa četudi so vse jezne name.Pa,kaj!Tole hujšanje je borba in jaz se bom borila do konca. Že tako sem ga po prvem vodnem dnevu preveč sračkala in namesto da bi šle kile dol,so mi šle gor. Uh,kako sem jezna!Jaz ne vem kaj za hudiča je v tej hrani,da se ji ne morem upreti.Pa sej sploh ne uživam ,ko si v usta tlačim tiste prepovedane grižljaje,pa še slaba vest me potem daje. Pol pa še tale telovadba!Kar ne morem se spravit,da bi šla mal migat.Men se zdi,da bi bilo boljš,če bi vsaj deset trebušnjakov naredila vsak dan,kot pa nč.Ampak ne,je pretežko,da bi se mal raztegnila. No,pa sem se mal dala duška,zdej mi je pa lažje! Sem opazila,da se nam je spet pridružilo nekaj novih.Dobrodošle vse v našem klubu! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

27. maj 2005 12:00

Lepo pozdravljene, preveč napišete vsak dan, ker ko sem šla vmes na morje sploh ne pridem na zeleno vejo. Uspela sem prebrat komaj do tam, da nihče ne opazi, da ste kaj shujšale. Pri meni je tako da eni opazijo in rečejo, drugi pa ne...meni je vseeno, ker se jaz bolje počutim. Na morju je bilo tako lepooooo....žajbelj cveti in origano smo nabirali, pa timijan, pa oh aha eh... Bilo je super, malo ljudi v kempu, toplo sonce, kuhanje pred šotorom. Večinoma sem se vsega držala, samo vodni dan sem za en dan zamaknila, da ne bi bila kaj preveč tečna in uničila finega morskega razpoloženja. Potem sem 1. vodni dan prestala čisto ok v lj, nobenih problemov, samo verjetno je res fino tudi to, da si tisti dan zaposlen, da nimaš časa kaj dosti gruntat. Ko sem brala o srečanju, res upam, da bo še kakšno kmalu, preden se vse raztepemo po doputih pozirat po plažah v najlepših kopalkah ( jaz sem se že kopala v morju, ampak moraš fejst plavat, da ne zmrzneš, pa ko not skočiš se kar zmanjšaš za nekaj cm, v kopalkah pa nisem pozirala mi smo kar nagci)Skratka, če ima katera možnost uiti na morje vsaj za kak vikend, naj to naredi še pred sezono, kempi so tudi še poceni, za apatrmaje pa ne vem, ampak saj je na netu dosti informacij o tem. Nič šibam, ker je gužva, lepo se imejte Sarica

marja44  

član od: 20.1.2005

sporočila: 57

27. maj 2005 12:03

Hvala vsem za dobrodošlico. Sem direktno iz vrta prileteleta na forum pregledat kaj se danes dogaja. Tudi jaz sem doživela zavistneže okoli sebe. V prvi rundi hujšanja sem naletela na daljnega sodelavca :"A ti si si pa našla kakšnega postran, da si tolko shujšala?" (moram priznat, da to nisem pričakovala od moškega) Sem rekla: Ja, a se vidi? Veš ti zaupam kdo je ta za postran." On vpraša:"Povej že, kdo je." Veš, to je moj mož, je shujšal še več kot jaz in sva si tako všeč, da sva se ponovno zatreskala drug v drugega." On pa zamišljeno:" A taka je ta reč." No in z njim je bilo opravljeno, prav tako pa tudi z ostalimi. Z možem sva se doma na ta račun krepko smejala in mislim, da se bova tudi v tej rundi, če mi le uspe nekaj dol dat.(mislim kg) Tako, danes papcam sadje. Pri Tušu sem dobila dobra jabolka (op.p.ni reklama) je ena dovolj za en obrok, nato pa za kosilo ena zelenjavna juhica z ohrovtom, gobicami in zelenjavo iz vrečke, popoldan malo melone, zvečer pa zopet eno sočno jabolko. Če bom slučajno grešila, pridem jutri k spovedi. Sedaj grem pa kuhat juhico in ostalo hrano za mojo familijo, pol pa mal pod brajdo sedet in klepetat, nato mal pospravljat, proti večeru pa še en sprehod s pesekom, pa bo. En lep štajerski pozdrav marja44

Marjetka cvetka  

27. maj 2005 12:30

Marja,dobro si ti to povedala sodelavcu. Jaz si pa kuham krompir,ki si ga bom privoščila z veeeeeeliko zelene solate. Obeta se nam prečudovit vikend.Izkoristite ga 100%! Meni že danes ne bo treba v službo,tako da že uživam. Marjetka cvetka

becki  

član od: 10.5.2005

sporočila: 23

27. maj 2005 12:43

Ha, ha, Marja 44, ne morem it delat naprej, da ti prej ne čestitam. Super odgovor! Eni so pa res tako zblojeni, da je kar groza. Marjetka cvetka, mogoče pa bi blo boljš, da bi v službi vzela kakšen keksek, kot pa da gledaš te zaničljive poglede in se jim pustiš v zobe. Moje sodelavke še zdej ne vejo, da sem na dieti, pa sem shujšala 7 kg, od novega leta pa 10. Danes imam škrobni dan, pa so me povabili na ledeno kavo in vem, da ne bo kaj hujšega. Hujše je to, ko dama na skrivaj (ne vem pred kom) pojem mal več kot en keks ali sladoled. važno je, da gre dol. Zdej pa lep pozdrav do ponedeljka, ker me čez vikend ne bo. becki

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

27. maj 2005 12:47

Živjo! Marjetka, ti boš tudi krompirjevka? Mi tudi. Marjanca, si že nazaj? Verjetno je še prehitro, upam da si boš privoščila malo morske idile. Jaz komaj čakam. Imava v planu malo krajše počitnice (da si oddahneva, in napolniva batarije vsaj toliko, da bova zdržala domalo daljšega dopusta). Sarica kam sta pa šla (če ni skrivnost)? In kakšne so cene v kampih. Tudi midva planirava tako, da dejansko nič ne planirava, bova vse zmetala v avto in če ne bo šlo drugače bova šla v kamp. Sicer pa jaz obužujem, da sem v naravi... Smo imeli/imamo prikolico že dolgo, vendar je letos nismo postavili, ker smo želeli okusiti še drugačen dopust (ker smo še sami odrasli zaenkrat, upam da ne bomo več dolgo), pa se mi že tako toži po takšnem dopustu. Ko bo pri naši hiši naraščaj, pa bomo sigurno spet tako dopustovali. Se mi zdi, da je lažje (kar se kuhinje tiče in tempa, ki ga zahtevejo majhni otroci-popoldansko spanje). Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

27. maj 2005 13:15

Rožica, Marjance še ni nazaj. Čakam, da me pokliče in se srečamo skupaj s Tejčico. Vse komaj čakamo, da se spoznamo. Ravnokar me je poklicala...HItim... majdad

dudlarka  

član od: 26.5.2005

sporočila: 5

27. maj 2005 13:21

dober dan ustrajne deklice!! sem slučajno uletela malo prebrat kaj si med sabo danes pišete :) to je pa res zelo dobro k je ta forum gor - spodbude je na pretek! v glavnem, danes je na vrsti škrob - zdaj grem kuhat riž in grah - to je najbolš meni!! komaj čakam jutri...malo čokolade pa kepca sladoleda iz mignona (portorož) prav godi se mi s to dieto!! aja še eno vprašanje mam.. kruh se je samo prva 2 dni? in to polnozrnatega, ane? pa še nekaj - suho sadje in kompoti ( v konzervah) se lahko jejo?? hvala pa uživajte bodoče manekenke ;) dudlarka

Marjetka cvetka  

27. maj 2005 13:50

Hojla! Sem se pravkar najedla in seveda sem morala takoj skočit pogledat sem gor. Dudlarka,seveda lahko ješ suho sadje,jaz si ga večkrat privoščim namočenega za zajtrk.Je priporočljivo za prebavo.Kompotov iz konzerve ne uporabljaj pogosto,seveda pa si jih lahko ravno tako privoščiš za spremembo.Izbiraj tiste manj sladke. Glede kruha je pa tako!Če želiš shujšati veliko,se ga raje izogibaj(Jaz ga ne jem zmeraj,danes zraven krompirja ga nisem,včeraj k mesni solati pa se ga),če pa želiš shujšati manj,si ga seveda le privošči. Hja,Becki,veš kako je?Jaz delam med več kot pedesitimi ženskami in ni dneva,da ne bi katera prinesla kaj sladkega za jest.Potem pa keks tu,košček čokolade tam in se kar hitro nabere.Saj večinoma si kar dajo rečt,ko odklonim ponujeno,včasih je pa katera le preveč tečna in potem moram pač bolj ostro nastopiti.Sej pravijo,da je prva zamera boljša kot zadnja. Večinoma me kar razumejo,ker nočem nič vzet in mi pač ponudijo zaradi lepšega,ne maram pa,ampak tega pa res ne maram,da me kdo sili z hrano. Veste,kako je to?Ko sem bila majhna je blo treba fejt jest,da bi zrasla,ko sem zrastla je bilo treba fejst jest,da bi bila potem močna in bi lahko delala,ko sem zanosla je bilo treba spet fejst jest,da bi bili otroci zdravi,ko sem rodila,hja,ja spet je blo treba fejst jest,da bi bilo zadost mleka,no potem sem se pa že navadla fejst jest. No,zdaj se odvajam fejst jest in to je kar hudičevo težko. No z vašo pomočjo mi uspeva,moja bližnja okolica pa je glede moje diete bolj zadržana,razen redkih izjem,ko mi nekateri kar priznavajo,da se mi pa res fejst pozna. Največjo pohvalo sem pa zadnjič dobila od moje trinajstletne hčerke. "Veš,mama,zdaj se ti pa res pozna,sem gledala slike in res se ti fool pozna!" Kako sem bila vesela. Zdaj pa šibam v vrtec po tamlajšo.Sploh ne ve da sem doma,jo bom presenetila! Adijo! Marjetka cvetka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti