ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

picika  

član od: 25.12.2004

sporočila: 77

23. apr 2005 22:49

Dober večer! Danes sem pa zelo dobro izkoristila dan. Jedla sem veliko sadja in regrat, ki sem si ga pripravila z vročim korenčkom. Do sedaj sploh nisem vedela, da je to tako dobro. Napravila sem kar dolgo kilometražo, prebelila sinu sobo in sedaj sem ob računalniku s skodelico zelenega čaja, prijetno utrujena in brez volje oziroma želje po konkretni hrani. Kaj ni to lepo, glede hrane mislim. Dipsi kaj praviš na jutrišnji začetek, saj ne rabiš biti na vodi, bodi na beljakovinah samo začniva skupaj. Jutri je nedelja in boš lahko jedla meseka in solato samo krompir pusti pri miru. In to je to! O.K. Rožica, sem ugotovila, da pišeš o meni, ker si me naslovila s Pikico, sem namreč Picika. Pa nima to veze z jutranjo kavico, kajne. Dobimo se zjutraj na kavi, a velja? Riba-ribica medve pa sva isti letnici samo, da sem jaz od tebe starejša par dni, če se ne motim. Sem 21.1.19......? Ti pa 10.2.. Ali imam prav? Kokos ali si ponovno z nami? Nisem brala vse za nazaj. Danes pa grem prej v posteljo kot ponavadi tako, da ne bom med zadnjimi tu gor. Želim vam lepo in mirno noč! Irena picika

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

23. apr 2005 22:53

Ze 3 dni imam pms in vsak dan jem cokolado. Tkoooooooooo jezna nase!!! Vcasih me je matralo samo en vecer pred "obiskom", zdej pa vec dni. Res sm jezna. Komaj cakam, da bo mimo in da normaliziram vse skupaj. Upam, da bo to ze jutri. Ne vem, kaj je letos z nami. Kolikor se spomnim smo bile lani punce bolj pridne in nismo toliko gresile. Ali pa vsaj porocale nismo o tem??? Drzim pesti za nas vse. Lp, Sy

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

24. apr 2005 0:04

Picika, motiš se. Preverila sem na strani 104 in ugotovila, da sem 11 let starejša, imava pa nekaj drugega skupnega, tudi jaz še rada ob pozni uri pogledam, če so kaj novega napisale. Zvečer sploh nisem zaspana, še vedno imam veliko energije. Tako gnjavim sinu, da se umakne od račnalnika, samo da malo pogledam, mu običajno rečem. Lahko noč! riba-ribica

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

24. apr 2005 1:55

Spet jaz pozno uro tu gor visim! Me je zvečer popadla ideja, da bi bilo zelo koristno presortirat omaro s čevlji. Sem pospravila zimsko obutev in pregledala poletno. Stran sem vrgla 6 parov čevljev, ki jih že par sezon nisem nosila in je bil res že čas za to! Pa še vse bunde sem dala prat, da jih dam na počitek do zime. Potem pa sem bila tako navdušena nad pospravljanjem, da sem se lotila še predalov pod sedežno, kamor mečemo vse kar ne vemo kam spada. Od slik, vrečk, raznih zapiskov, razglednic, garancijskih listov, kar smo prinesli z dopustov... Sem bila pridna in vse zložila v škatle (ki so mi ostale od čevljev), bolje pa da ne povem koliko vreč sem napolnila s smetmi! Je pa sedaj res nor filing, ko je to narejeno. Sem se pripravljala že par mesecev, pa sem vedno našla razlog za preložitev. Mene vedno pozne ure prime kaj takega delat. Še ne tako dolgo nazaj sem ob 2-h ponoči pomivala okna. Seveda sem rolete dol spustila, da si ne bi sosedje kaj mislili. Tako, sedaj pa počasi šibam v mižule. Se vam pa seveda jutri oz. danes zjutraj pridružim na kofetkanju. Ni panike da bi prespala, bo mala poskrbela za zgodji auf. Sladke sanje! tejčica

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

24. apr 2005 7:53

Dobro jutro! Kaj še spančkate? pa tako lep sonček je zunaj. Hvala bogu, da danes računalnik dela. Moram hitro izkoristit in vse prebrat in kaj napisat, saj ko se sin zbudi, se tudi jaz navadno z njim pogajam... pusti me, samo da malo pogledam. Ja Rožica, mi "ta stari" smo včasih res ubogi zraven računalnika. Saj ga navadno vem sama usposobit, a so ga včeraj napadli "trojanski virusi", pa je bila potrebna bolj strokovna pomoč. Med dieto tudi jaz jem kruh, samo na B in Š dan (včasih). Se mi zdi, da sem tako bolj sita. Tejčica, ti si pa bolj pridna kot jaz. Svaka ti čast. Jaz sem sinoči samo do polnoči likala in obešala perilo. Pranje zimske garderobe pa me čaka danes. Ko človek dobi voljo do dela, jo je potrebno izkoristit, ne glede na uro. Kajne? Kaj boste pa danes kuhale? Jaz bom delala pico, čeprav je nedelja. Sta moja dva prav vesela, da jo mama velikokrat je, saj jo imata tudi onadva zelo rada. Le da bo moja s papriko, gobicami, čebulo. Artičoke pa sem pozabila kupit Smrk. Tako, kavica je popita, sedaj pa se grem razvajat v kopalnico. Lepo nedeljo želim Aknirad-bombica

brittney  

član od: 18.2.2005

sporočila: 102

24. apr 2005 7:58

spet jaz odpiram jutranje kofetanje. Kot da bi hotela med vikendom nadoknadit, da med tednom nisem na internetu. Spet čakam sineka, da se pebudi, potem pa spet cel dan lutat z njim. Danes si je zaželel zelene špagete, torej špinačne, gor bo pa gobova polivka. Že ful dolgo sem tle pa še zdaj ne vem, a grejo gobe zraven OH ali ne. Vseeno, itak tolk mal jem, da to ne bo ne vem kak greh, zraven pa tono mešane solate, za katero se bova po skledi tepla z vilicami. Kak fajn občutek je, ko si sit, da dihat ne moreš, pa vse pade v rit in ti ni nič slabo. Aja, za darilo sem dobila kolo, v škatli seveda, zdaj pa ne vem, komu in kam ga naj damsestavit. A lahko kera posodi svojega moža/očeta/tasta/svaka/brata/sina ipd., da mi ga sestavi,ker pri nas imajo vsi dve levi roki. Navsezadnje ga bom šla sama skup šraufat sam prej se bom še orng zavarovala. Glede tistega zelenega čaja, jaz sem ga včasih tudi vsak dan pila, tak da si ga grem zdaj narest, dober ni niti približno, a če veš, da je neki dobro za tvoje telo, se nekot potrudiš... brittney

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

24. apr 2005 8:33

Pozdravljene! Mi je mala pustila danes do pol osmih spati, tako da sem danes bolj pozna. Sem pa taka cunja... Je pred mano že kavica, samo danes na žalost brez mleka. Aknirad, pri nas ni ne duha ne sluha o sončku, tako da mi še vreme ne daje energije. Mene likanje čaka danes. Sem si že dilo raztegnila, pa sem seveda morala prej še med vas, da je sploh pravi štart dneva. Me čaka tudi še pranje, pa moram najprej v trgovino po mehčalec. Mam pa res srečo. Se mi to VEDNO med vikendom zgodi. Sedaj pa dovolj o delu, saj je nedelja. Če že moram delati, pa vsaj tu ne bom o tem ražmišljala. Jaz si na B dan vedno privoščim zraven kosila kos kruha. Imam večji občutek sitosti in tako lažje zdržim do večerje. Na Š dan pa bolj poredko, saj imam običajno krompir in mi tu zraven ne paše. Je res da ni logična ta kombinacija, ampak tisti ki je pisal dieto že ve zakaj je tako. Verjamem v to, ker kilogrami kljub kruhu kopnijo. Sedaj pa grem v akcijo. Pa malo sončka nam pošljite tisti ki ga imate. Pozdravček! tejčica

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

24. apr 2005 9:10

Zdravo. Danes se vam pa tudi jaz pridružim na jutranjem "kofetkanju". Včeraj ni bilo časa, oziroma sem ga popila kar v kavarni, sem pa potem prebrala kaj ste napisale. Tejčica, ti si pa asica, da greš ob 2 zjutraj okna čistit...sem se nasmejala. Lahko ti jaz pošljem malo sončka, pri nas je takooooo lepo vreme zadnjih nekaj dni, da bi bil greh, da bi ali prespal ali pa bil zaprt v hiši. Ampak, kaj ko že za jutri napovedujejo dež. Sy, nič se sekirat. Za drugič, ko več, da bodo tisti dnevi, ti pa priporočam, da se že v naprej pripraviš in da poskrbiš, da česa takega ne bo pri hiši, tako tudi ne bo prekrškov ker jih ne boš mogla narediti. Brittney, gobice pa lahko ješ zraven OH brez skrbi, ne boš naredila nobenega prekrška. Uživaj s sinekom. Punce, pijte veliko zelenega čaja. Če vam okus ni všeč dodajte filter vrečko kakšnega drugega čaja. Jaz si po navadi skuham 1,5 l čaja in dodam 1 filter vrečko zelenega in 1 metinega. Zelo dobro pa še zdravilno. Tako mojega kofeta je zmanjkalo...tako da se poslavljam. Lepo izkoristite današnje sonce! Lp, maychi

petrusha  

član od: 11.3.2005

sporočila: 37

24. apr 2005 9:20

Dobro jutro. Še jaz se pridružujem k jutranjem kofetkanju, žal brez kave. Ker mi je zmanjkala!!!!! Kaj hočem. Tejčica, tudi pri nas je sonček, tako da komaj čakam, da se moja dva zbudita in gremo na en šprancir. :))) Imaš pa voljo do dveh čistit in prat in to... Meni kaj takega niti na pamet ne pride :D Riba-ribica, čestiam za izgubljene kg. Meni so se malo ustavili, je pa res, da sem ta teden malo grešila. Ampak včeraj zvečer je padla odločitev, da pa danes strogo dalje. Včeraj sem se pa orng pregrešila: kljub temu, da ste vse bile proti, sem si privoščila biftek. Namesto tortice, seveda! In morem povedat, da mi je bilo taaaaaaak fajn in je bil ful ful ful dober. Tako da imam danes sadni dan, vendar je luna nekaj čez 12h. Se pravi: vodaaaaa. Moram pa priznat, da me je celo noč pekla kislina v želodcu, da sem se ful zbujala - ampak se je splačalo. :) Glede kruha pa...: jaz si ga na B dan privoščim ponavadi takrat, ko jem skuto ali sir. Če pa jem meso, pa zelo redko. Na Š pa mi tak ne paše, razen pri fižolovih stvareh... samo to jem bolj redko. Sem bolj krompirjeva in riževa. Tak, bodite pridne in uživajte to nedeljo - upamo, da bo čim bolj sončna. petrusha

Dipsi  

član od: 14.11.2004

sporočila: 378

24. apr 2005 9:49

Ojla! Picika danes torej ponovno začneve. Sama bom imela za kosilo meso na žaru in solata, tako da je danes B dan.Popoldne jo bom mahnila še na en dolg sprehod pa bo. Edino zvagati se ne morem danes ker je moja vaga fuč, se bom pa jutri v službi. LP Dipsi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti