ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Dipsi  

član od: 14.11.2004

sporočila: 378

23. apr 2005 13:38

Ojla! Picika zelo sem vesela , da si se ponovno oglasila in sem 200% za da jo ponovno mahneva v 2 krog. Danes sem imela za kosilo porovo juho, ker jo imam zelo rada. Motivacija je velika in upam da bom sedaj lahko zdržala brez greha. Torej Picika oglasi se , da mi boš vlivala voljo jaz jo bom pa tebi. Sedaj moram nehati , vendar se še oglasim. Dipsi

Tinqa  

član od: 20.4.2005

sporočila: 21

23. apr 2005 15:15

Tudi jaz se oglašam na čvek.Sem na škrobnem dnevu in sem si privoščila solidno porcijo pečenega krompirja. Bil je res dober in an krožniku ni ostalo čisto nič. Jutri planiram eksperimente s piro saj imam OH.Zvečer pa ...sladoled.Komaj čakam. No, sicer pa zdajle pridno srkam zeleni čajček.To je moj ritual. Lep pozdrav, in držite se!! Tinqa

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

23. apr 2005 15:18

Pozdravljene. Jaz sem pa danes imela čisto zanič jutranjo kofetiranje. Ko sem se s kavo vsedla pred računalnik, je bil ta "mrtev". Smola pa taka. Moj otrok pa spi po navadi do 11.00, zato ga je malo pozno usposobil. glavno da dela. Ja, prebranac tudi jaz obožujem, kupim pa tistega od Ete. Mogoče ga bom kdaj pripravila tudi sama. Saj ne more biti tako težko. Včeraj na B dan sem pa jedla ribe. Imam jih zelo zelo rada, zato si jih večkrat pripravim kot pa meso. Probleme imam bolj z OH dnem, ko navadno jem testenine ali pizzo. Na srečo sem velika ljubiteljica obojega, zato se ne bojim da bi se tega prenajedla. Malo sem nervozna drage moje. Danes sem dobila obvestilo, da imam v torek razgovor za službo. Držite pesti. Prosim. Vipercat, kako si pa ti rešila na razgovorih, oz. kakšni so občutki? Blagor tistim,ki imate že solato na vrtu. Moja pa je komaj pokukala iz zemlje, flance so pa tudi še majhne. Bo treba še malo počakat. Zdaj pa grem hitro še malo na sončeka. Dobro da imam še nekaj kg viška, drugače bi me veter odpihnil. Marjanca, koliko pa imam tvoj "velikan" št. čevljev? Moj ima pri 14 letih in 180 cm kar 46!!! Aknirad-bombica Sporočilo je spremenil(a) aknirad dne 23. apr 2005 15:20:09

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

23. apr 2005 15:55

Hojla! Pravkar sem ugotovila,kaj je bil vrok,da sem ga cel teden sračkala in grešila-PMS! Tole je pa recept za prebranec iz Rinine knjižice: 50 dag kuhanega fižola(tetovec,lahko konzerviran) 50 dag čebule 1 žlica olja 1 žlička sladke rdeče paprike po želji malo pekoče paprike sol,poper,lovorov list,šetraj 3 dcl tople vodepo želji tudi rezine sveže paprike Fižol iz konzerve splahnite z hladno vodo,nasekljano čebulo prepražite na olju.V ognjevarno posodo položite plast fižola,potem plast čebule,poprajte,solite,dodate mleto papriko,šetraj in lovorjev list.potem spet dodajte fižol in tako naprej...zadnja plast je fižol.Lahko obložite še z rezinami paprike.Prelijte s toplo vodo in pecite pri 200 stopinjah 30 minut.Med peko ne mešajte.Ko jed spečete,jo pustite stati še deset minut.Jeste lahko toplega ali hladnega z vloženo rdečo peso ali ajvarjem. Dober tek! Marjetka cvetka

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

23. apr 2005 16:01

Danes zjutraj sem imela spet en kilogramček manj, to je 71 kg oz. - 9 kg. Bila sem res vesela, kajti dnevi se mi iztekajo, saj l. 5. zaključim. Imam B dan in sem jedla pohan puranji mesek, ampak spečen v alu foliji v moji majhni pečici, tako da je bil brez olja, zraven je bila še solata s kalčki. Res sem sita, za poslastico pa bom malo pozneje rdečo papriko, ki mi je res zelo dobra. Lep pozdrav! riba-ribica

ROMEA  

član od: 22.4.2004

sporočila: 11

23. apr 2005 17:15

Marjetka cvetka hvala za recept..sem ga preizkusila in ravnokar pojedla..je kr okusen vendar sem bila do sedaj tudi jaz navajena na onga od Ete(verjetno je bolj polnega okusa zato ker ima dodane vec mascobe).. Lep soncen pozdrav!

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

23. apr 2005 18:51

Hojla! Sem kar ponosna nase, saj se mi je uspelo na praznovanju držat diete brez kompliciranja. Imeli smo piknik in je bilo veliko pečenega mesa in golaž na izbiro. Privoščila sem si 4 čevapčiče in polovico pečene hrenovke. Zraven sem pojedla še 2 kosa kruha (preveč!). Bil je sicer bel, ampak sem se pa nasitila in se kasneje nisem pregrešila s torto. Hčerka je pojedla samo pol kosa in sem takoooooo gledala tisto polovico... Sem jo pa potem lepo odnesla mojemu, da naj jo kar on poje do konca. Juhu!!! Za večerjo pa si bom pripravila jetrca in porcijo solate. Tudi jaz sem si kupila prebranec. Že kar nekaj časaga imam doma, ni mi ga pa še uspelo pripravit. Sicer imam jutri Š dan in bi bila možnost za to, ampak si bom raje privoščila pečen krompir in pa gooooooro zelenjave. Aknirad, kar računaj na naše pozitivne misli v torek ko imaš razgovor. Poznam to iskanje službe zelo dobro. Ko sem se preselila na obalo sem službo dobila šele po 8 mesecih iskanja. Veliko sreče ti želim! Sedaj si šibam skuhat še eno kavico, ker je že od jutra nisem. Je treba izkoristit B dan. Pozdravček! tejčica

Dipsi  

član od: 14.11.2004

sporočila: 378

23. apr 2005 19:04

Mene pa zanima, če je treba kupljeni prebranec še kaj dodelati ali ga samo pogrejem in pojem. Sama ga imam namreč že nekaj časa doma pa se kar ne morem odločiti, da bi si ga privoščila. LIljana Dipsi

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

23. apr 2005 19:19

Hoj ! Pikica, danes ti naj bo. Izostanek opravičen! In da se nebi ponavljalo, to izostajanje od jutranjega "čveka" ! :) Razen, če s sosedo tako intenzivno čvekata, da pokurita veliko kalorij...... Riba-ribica čestitke! Aknirad si me pa nasmejala s tisti o mrtvem računalniku. Ja kaj bi vi starši brez nas ta mladih. OOOO: !? JOKE!!!!! Si pa dobra tejčica, da zdržiš ob štirih čevapčičih in pol hrenovke. Jaz sem za kosilo pojedla pleskavico ( majhno) in eno hrenovko in pol, ter nalo piščančjega mesa z kosom rženega kruha in regradovo solato. Moram povedat, da sem začela počasi dodajat kruh k obrokom kjer je dovoljen. Ker sem zelo nenasitna in se mi lušta marsičesa. Kruha v prvem krogu 3MD sploh nisem jedla in tudi v obdobju med dieto sem se mu izogibala. V tem krogu pa si včasih privoščim kakšen prepečenec, danes pa sem prvič kos domačega rženega kruha. Sem še zdaj sita. Res, da sem že stara pri tej dieti pa me vseeno zanima koliko vas je kruh med dieto? Kakšni so rezultati, če ima katera od vas izkušnjo, a gredo kg bolje dol, če ne ješ kruha ? Kaj mislite o tem? Kot sem napisala sem strogo ločevala, kar pomeni da tudi kruha, ki je po mojem mnenju Oh, nisem jedla zraven B. LP; Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

puhica  

član od: 19.4.2005

sporočila: 36

23. apr 2005 19:46

Oj! Rožica, jaz jem kruh med dijeto. Samo sem začela razmišljati, da ga nebi več, vendar se bojim da se potem ne bom najedla in bom kmalu spet lačna. Danes sem jedla kumarice+krompir v solati in zraven košček kruha, bilo je ODLIČNO!!! Komi pa čakam jutrišnji dan, ko lahko jem tortico-njami. Lp puhica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti