6. apr 2005 14:39
Lisa, če dovoliš ti bom povedala svoje mnenje, ker nisem natančno prebirala druge Rinine knjižice. Mislim, da si lahko privoščiš vse, če premoreš zmernost in želiš težo le obdržati. Načeloma pa naj ne bi kombinirali različnih vrst živil znotraj obroka. Enkrat sem že omenjala, da sem se sama 4 leta držala svoje idealne kilaže z načeli Montignaca in njegov način dovoljuje vse mlečne izdelke (z manj maščobe, če se le da) z OH, pri tem pa priporoča polnozrnat kruh, temne testenine in neprečiščen riž. Koruznega zdroba in moke ne omenja, odsvetuje pa koruzo, ker preveč dviga glikemični indeks. Menim, da polnozrnati kruh in jogurt kot samostojni obrok ne moreta škoditi, pizza je tako ali tako le priboljšek in je ne ješ vsak dan in takrat si jo privošči takšno kot jo imaš najraje. Polenta in parmezan, mmmmmm pa še vampe bi jaz dodala :o)) - kot samostojni obrok gotovo sprejemljivo. Pri meni je tako, da se ne zredim ne glede na to kaj jem za kosilo in večerjo (seveda v mejah normale, čeprav so včasih kombinacije prepovedane), nasprotno pa prav vzhajam, če si med obroki ali pa po večerji privoščim razno-razne priboljške! Nisem ti odgovorila konkretno, bodo pa druge priskočile na pomoč, ki so gotovo bolj podkovane v teh stvareh. Pa lep dan, Marina5