7. apr 2005 11:15
Živjo!
Lepo pozdravljene vse, ki se srečujete na tej strani. Že dalj časa vas berem in moram vam povedati, da ste res super ženske!!! Super je to izmenjavanje mnenj in izkušenj, pa podpora...
Večkrat sem že hotela kaj napisati, pa nekako si nisem vzela časa, zdaj pa me je pritegnilo to javno mnenje suhih o manj suhih in nesposobnosti kontroliranja ipd.
Ljudje smo si med seboj tako različni, da si bolj ne bi mogli biti. Različni način prehranjevanja, življenja, presnavljanja vse to vpliva.
Sama sem lani v začetku leta shujšala po tej dieti kar precej kg, sicer nisem prišla do zaželjene teže (ni mi sicer manjkalo veliko) ampak sem bila sama s seboj zadovoljna in ponosna na dosežene rezultate. Mislim, da je tukaj bistvo vsega. Saj res, da ko si sam s seboj bolj zadovoljen, se ti dvigne tudi samozavest. Ampak to bi morali imeti vedno, ne glede na to kar si kdo misli o nas. Tako kot ste pisale tisti, ki se ne ubadajo s tem enostavno ne razumejo in najlažje je dajati neke splošne nasvete.
Sama sem sicer pridobila nekaj kg nazaj, ampak ni pretirane krize, letos sem že večkrat poskušala, par dni zdržala, več pa ne. Mogoče v ponedeljek začnem, bom videla, če bom zbrala voljo in moč čez vikend. Pri meni je tako, da ko se zares odločim potem lahko trmasto vztrajam tudi tiste dni, ko ni najlažje. Res pa je, da mi je od te diete nekako ostalo nekje v glavi, da čez določeno mejo pa res ne grem nikoli več! Tudi teh sadnih zajtrkov se več ali manj držim, drugače pa odvisno od dneva, včasih je to čisto v okvirju ločevanja, včasih pa zelo daleč od tega. Saj me po kakem pretirano "sladkem" dnevu daje slaba vest, pa mislim, da tudi s tem ni nič narobe. Če takoj tisti dan ne zmorem, pa potem čez dva dni si pa rečem zdaj pa dovolj in spet bolj pazim.
Moram pa povedati, da mi največ pomeni to, da se moja samozavest ni nič omajala. Rada se imam takšna kot sem in takšno me imajo radi tisti, ki v meni vidijo "mene" ne pa nekaj kg več ali manj. In se res ne obremenjujem s tem kar drugi govorijo ali napišejo. Jaz sem poznam, vem kako moje telo deluje, vem, da se bom morala več ali manj vse življenje paziti in to je to. To sem jaz!
Saj sem tudi jaz slabe volje, ko kakšna cunja na meni ne zgleda tako kot je lani poleti, pa da o celulitu ne govorim, pa kaj to bom že odpravila, ko bom zbrala voljo!
Pa poznam kar nekaj žensk, ki imajo kar nekaj kg preveč in so urejene in prekipevajo od samozavesti. Jaz jih občudujem in še nikoli nisem slišala, da bi kdo pred njimi ali njim govoril kaj o preveč kg ali kaj podobnega. Ženske s svojo samozavestjo enostavno tega ne dovoljujejo. Mislim, da je tukaj ključ do vsega.
Punce imejte se rade, pridno klestite kg, ki se bi jih rade znebile in ne dajte se spraviti v slabo voljo zaradi takšnih napisanih ali povedanih stvari! Saj veste, da ste enkratne in neponovljive! Unikati!
Če se bom odločila se v ponedeljek javim in pridružim tistim, ki takrat začnete! Če pa ne pa vas pridno berem, podpiram in držim pesti za vas!
Lep sončen pozdrav iz Štajerskega konca
lucy30