6. apr 2005 10:02
ja, punce, saj idej imam kar precej, samo nič za v službo, kjer si nimam šanse pogret ... kaj pa lahko mrzlega jem, če ne maram solat (riževih in krompirjevih in fižolovih in koruznih) :) Zajčica
6. apr 2005 10:02
ja, punce, saj idej imam kar precej, samo nič za v službo, kjer si nimam šanse pogret ... kaj pa lahko mrzlega jem, če ne maram solat (riževih in krompirjevih in fižolovih in koruznih) :) Zajčica
6. apr 2005 10:04
Kupi si riževe oblate ( po domače stiropor). Sploh ni slabo. Sem bila prijetno presenečena . marjanca45
6. apr 2005 10:26
Ciao, mačkice! Me že dolgo ni bilo... Sem na ful zaposlena...Fax pa doma pa služba pa prijatelji pa žuri pa pomlad pa.....regrat;) Svoj prvi vodni dan sem v ponedeljek preživela brez problemov. Čestitke meni;) Hecam se - sem mislila, da bo bolj težko. Kakorkoli, ko sem imela včeraj B dan, sem zjutraj s težavo pojedla dva sadja. Ker nisem imela časa za kosilo, sem se odločila za dve beli kavi - sej pravijo, da naj bi bil to obrok, ker je mleko noter.... Zvečer pa še en jogurt. Pa sem bila sita! Ne morem verjet. Absorbiram zelo majhne količine hrane. Zgleda, da se je moje telo navadilo. Ker sploh ne morem več velik jest. Upam, da se ne bom po koncu diete vrnila na stara pota in na velike količine hrane:( Drugače mi gre pa zaenkrat odlično. Sam malo me skrbi prebava. Stavka zgleda. Že en lep čas. Kaj vi naredite v takem primeru? Bi blo po moje dobr, da se kej zgodi, da se mal olajšam, pa nič ne pomaga:( Sem bla včerej v Tivoliju - ful lepo, vse cveti, pomlad je..... Jest ne morm več na fax! Aja, pa zadnjič sem bila pri frizerju....MOja stilska preobrazba napreduje... Zdej samo še čakam, da pridem domov, da se stehtam...Da vidm, če je vodni dan uspel. Kaj bi dala, da pridem pod 55. Potem po moje ne bo težko še eni dve kilci zgubit.. DEjte res povedat, kolk ve pojeste. MEne mal skrbi....Zaenkrat je kul, sam me pa skrbi, da ne bom zašla nazaj na stara pota, ko sem bila navajena na velike količine hrane.... Pozdravčke vsem skupaj ob pogledu na Ljubljano pod mano - se nahajam v 8. nadstropju in občutek na sončku je nor! katarinca katrin315
6. apr 2005 10:28
Pozdravljene vse vztrajne deklice! Večkrat sem prebirala tale forum in se mi je vedno zdel zelo zabaven. Medsebojna podpora je velik motivator. Mislim pa, da bi bilo dobro, da bi se vse ve, ki se lotevate hujšanja (predvsem tiste z zelo povišano telesno težo) informirale o svoji ciljni teži. gotovo veste, da si je dobro postaviti kratkoročni cilj (npr. vsak teden bom shujšala 1,5 kg) in še dolgoročnega (npr. naslednje leto ob tem času bom tehtala--). Dejstvo pa je, da privrženke 90-dnevne diete želite hitre učinke. in res jih dosegate. Vendar, punce, roko na srce, ali ni pomemneje, da se naučite jesti tako, da boste lepo počasi shujšale in to težo tudi lepo zadržale tudi potem, ko boste prehajale skozi različna življenjska obdobja. Po pisemcih vidim, da vas je večina študent. Se motim? Velio vas tudi piše o telesni dejavnosti.Predvsem o hoji in fitnesu. Za hujšanje, oz. izgubo kalorij je pomembna aerobna dejavnost - potrebno se je zadihati, spotiti. Vendar ne smemo pretiravati, saj bi s tem preobremenili krvožilni sistem in po vadbi (ki je pretirano intenzivana) smo zelo lačni. Vadite redno, vsak dan (če nimam časa popoldan za telovadbo, jaz vsatanem ob 5:15 in grem tečt) in ne manj kot 30 minut (po 20 minutah se začne ta prava potrošnja kalorij).Hoja je za upokojence, edino če hodite tako hitro, da se zasopihate in spotite, ter ne morete govoriti medtem ko pešačite. Sicer je vse blef. Tudi gibanje v fitnesu. Sama vidim ženske, ki so sicer v fitnesu 2 uri, vendar medtem klepetajo in zelo počasi menjavajo naprave. Pridobivajo sicer mišično maso (in izmed mišičnih vlaken porabljajo maščobe), vendar za svojo kondicijo niso naredile nič. Imejte le lepo. Vendar razmislite o dolgoročnem pomenu vašega početja. Zelo spoštujem vašo dobro voljo in vztajnost. expert
6. apr 2005 10:32
Ej, Katarinca sva že dve ki uživava na sončku ob oknu. Naš malček namreč spi in morm bit notr. Glede količine obrokov ti pa priporočam, da ješ kolikor ti paše, se pravi toliko da boš sita, ker če boš sedaj želodec navadila na malo in boš po dieti šla na količinsko večje obroke se boš nazaj zredila. NI VAŽNO KOLIKO JEŠ TEMVEČ KAJ IN KDAJ!!!!!!!!!! Lp kokos
6. apr 2005 10:39
Še to sem pozabila napisati. Na škrobni dan (če se že hočete hraniti le s škrobnatimi živili na ta dan)imate zelo veliko izbiro žitaric, ki so zelo dobre: ješprenj (ta je nasploh super!), proso, neoluščen riž, koruza, ajda, pšenica. Primer: proso skuhamo.Pripravimo še kislo repo, ki jo dušimo z mleto papriko, lovorovim listom, česnom, soljo, poprom. Primešamo k proseni kaši. ali: iz zelenjave pripravimo omako in primešamo k rižu. Saj ni treba, da ga jemo vedno z grahom, koruzo ali fižolom (čeprav je to zelo dobro, predvsem če dodamo malo kisa in kapljico repičnega olja). ali: sveže zelje dušimo s čebulo, dodamo malo kisa, kumino, vodo. Pokrijemo. JEmo poleg polente. Pozdrav! expert
6. apr 2005 10:42
Živjo expert! Res je večji del tega foruma podpora in to je OK! Ko je znanka hujšala iz 120 kg na ciljnih 57 kg, pri višini okoli 160 cm POD ZDRAVNIŠKIM NADZORSTVOM je hujšala s stradanjem HITRO in TAKOJ. Zato v hitrem hujšanju res ne vidim problema. Pri 3MD se predvsem naučimo ločevati živila in hujšamo zaradi ločevanja. Cilj diete je ločevati 3 mesece! Po dieti se ločevanje na malo drugačen način nadaljuje, teža pa se ohranja. ABSOLUTNO SEM ZA 3MD in podpiram vse, ki smo spremenili način prehranjevanja. k-Mici
6. apr 2005 11:06
kuharica Mci: nekaj me zanima glede tvoje znanke. A je res toliko shujsala? Vec kot polovico svoje prvotne teze? Noro! Jaz se pocutim tako svoh... ne vem, kaj mi je letos. Lani sem ujela tisti cas 40-dnevnega postenja pred veliko nocjo in ne vem, ali je to pomagalo. Letos sem pa cisto na tleh. Jah, lani sem bila lepo doma, letos moram pa migat. To bo to. Danes me je prjelo, da bi kr neki jedla, neke sladkarije, KARKOLI. Pa nisem. Se sama ne vem, zakaj. Rozica, prebrala sem, da si bila tudi ti vceraj svoh, ko sva bili na sadnem dnevu. Upam, da si danes kaj boljsa. Jaz nisem Komaj cakam kosilo. Kaj pa naj jem? Burek? Studirat bi morala, pa se kr ne morem spravit zraven. Imejte se neznosno dobr Sy
6. apr 2005 11:15
Barbara, to verjetno pomeni, da je post v soboto? Vsaj jaz sem tak razumela: 24 ur po mlaju? Expert, saj je lepo, da deliš znanje z nami, ampak... zavedaj se, da tukaj iščemo predvsem podporo in če se nekdo odloči, da bo hodil na sprehode, prej pa ni delal nič, se meni zdi to pohvalno in ne v smislu: to pa je upokojence. Glede fitnesa pa... vsak po svoji pameti. Jaz sem pred leti hodila na fitnes in so me takšni poznavalci prepričali, da je edimo prav, če preživim kako uro ali uro in pol na steperju, kolesu ali kaj takega. In sem se en mesec zbujala zaradi krčev v listih, popokale so mi žilice na nogah... Rezultat: katastrofa! In odločitev: fitnesa nikoli več. Sicer pa moraš tudi razumeti, da smo na tem forumu tudi ljudje, ki nimamo časa za nič. Napirmer če pogledam sama sebe: moj sin bo imel v nedeljo 5 mesecev. Zaposluje me nonstop. Zraven delam še en izpit + diplomo. Zraven še vodim en del družinskega podjetja. Še kaj? Pa ne pozabit, da tudi moj otrok mora biti vsaj kako uro zunaj na soncu. In edini čas, ki se lahko razmigam je ta, ko peljem malega ven na sprehod. Pa mislim, da če naredim 5-10 km peš (odvisno od časa), da ne naredim nič zase??? Da ne pozabim kuhanja in pospravljanja in likanja.... Pa je dela preko glave, dan pa za kakih 5 ur prekratek. In vem, da nisem edina taka tukaj. Vsak ima svoj razpored časa. Glede hitre spremembe telesne teže pa tako, kot ti je rekla Mici: shujševalna pod zdravniškim nadzorom je šele katastrofa. To sem poizkusila tudi sama. Pri dr. Pirnatu. O njegovih metodah raje nebi, ker me je groza, ampak... to je šele hitro hujšanje. Veš, tudi moj dragi je dolgo hodil na fitnes, sicer bolj kot bodybulder kot kaj druga. Vendar tudi on pozna vse zakonitosti pridobivanja ali zgubljanja mišične mase in maščobe. Pa se strinja z mano. Prav tako z mojo dieto. Kaj se pa tiče dolgoročnega pomena pa: vsaka zase. Jaz zase vem, da hujšam ravno zaradi dolgorčnega učinka. In vem, da se moram držati 3d prav zaradi pravil. In upam, da mi bo uspelo in bom tudi v bodoče ločevala živila.In vem, da več nikoli nočem biti takšna, kot sem sedaj. Vsakemu svoje. uh, sem se razpisala. Pa brez zamere petrusha
6. apr 2005 11:22
Petrusa, nekaj me zanima. Napisala si, da si hujšala pod zdravniškim nadzorom dr. Pirnata. A to je on ko ima reklamo v časopisu 5 kg na teden? Kaj je pa on delal s teboj, mislim kako je to potekalo? BarbolinkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom
Moj domači kruh